Fiat 131 1600cl

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

1)Pedja,sad kad si promenio avatar,secam se da sam na nekom forumu citao detaljnije o tvom sredjivanju Ladje u Racing look .Svaka cast za rad !
    2)Shasija.
    Krak sasije jer taj deo karoserije vrsi tu funkciju sto ne znaci da i sam taj auto ima klasicnu sasiju .

Comment

• djape1977
      CBC Senator XXL
      • 08.03.2008
      • 401
      • bg
      • fiat 132 i lada 2103

sto se lade tice, http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=1182 ili http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... torder=asc
      nije samo racing look, tu je i upgrade motora, kocnica, ogibljenja...
      mogla bi i lajka u fiat/lancia klub jer je motor i menjac fiatov 1.8 dohc. uparen sa 43/10 diff -om, ide 0-100 oko 9sec i max oko 180km/h....
      ogibljenje je doradjeno tako da po krivinama ni mnogo ozbiljnija vozila nemaju sanse

sto se sasije tice, a kako se onda naziva kad se ti kraci neprekidno protezu celom duzinom vozila, od prednjeg do zadnjeg branika?

a sad malo o 131.
      zamenio sam platine jer im je bilo vreme.
      saznao sam da platine odgovaraju od gomile fiatovih modela zaklljucno sa fiorinom iz '97. i da kostaju 290 din. nisam imao pojma da su radili platinsko paljenje do '97.???? u svakom slucaju, kad legne dohc motor, prebacicu ga na elektronsko paljenje. generalno je pouzdanije.

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

moj 131 iz 1979 godine je imao elektronsko paljenje
        u pitanju je DOHC motor 8 ventila.

ja mislim da je taj tvoj fiat "turcin" ,zbog izgleda shalt table naprimer.
        pogledaj na plochici do haube ..sta pishe ,gde je napravljen ?

doduse moj je SUPERMIRAFIORI .. mozda zato sam imao podesavanje volana po visini naprimer..
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• djape1977
          CBC Senator XXL
          • 08.03.2008
          • 401
          • bg
          • fiat 132 i lada 2103

italijan, od plocice do poslednjeg srafa.
          ima i podesavanje volana po visini.
          u srbiji sam samo jedan turski video i to karavan, lako se prepoznaje. puno detalja je razlicito u odnosu na italijanski, kao da poredis zastavu 128 i fiat 128. imao je elektronsko paljenje.
          supermirafiori se u dosta detalja razlikovao od obicnog mirafioria. za pocetak, koliko ja znam, svaki supermirafiori je bio TC, 1.3, 1.6 ili 2.0
          takodje su imali kvalitetnije materijale u enterijeru. mozda i el.paljenje spada u "super"? el. podizaci, centralno zakljucavanje...
          izgleda da nije to platinsko paljenje nista neobicno kod fiata. danas sam se zavlacio pod haubu jedne pande iz 90 i neke i isto je platinsko paljenje. pre ce biti da im je to uobicajeno niskobudzetno resenje.
          ja sam navikao na elektroniku kod 132, ali to je za ocekivati, ipak im je to bio top model.

Comment

• Flavio
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2006
            • 1926
            • 012 Centar
            • KaraWagon 1.4T.Spark

Ovaj je default zabar ali CL (nizi paket opreme).
            Nije postojao 1.3 TC,samo SOHC .

Imao sam Fiat 128 CL 1.1 .Imala je Marelli razvodnik a za platine sam prevrnuo pola Srbije i jedva nasao 2 komada.Jedne,original F/L,stara zaliha,trajale mi skoro 35k km,uz redovno podesavanje i podmazivanje rotora.
            Bile su iste kao od Z-101 (sto je ustvari Bosch razvodnik) samo kao njihova slika u ogledalu.Sve isto samo skroz kontra .
            Sto se tice sasije,odustajem .Nemam "napismeno" da argumetnujem,mada i dalje stojim iza recenog.Eventualno se raspitaj jos negde .

Da vise ne ofujemo ovaj fini 131 .

Comment

• djape1977
              CBC Senator XXL
              • 08.03.2008
              • 401
              • bg
              • fiat 132 i lada 2103

Series 2
              The 131 got a minor facelift in 1978. New DOHC, or "Twin Cam" (TC) engines arrived, and these models were badged as SuperMirafiori. Biggest change exterior wise was larger rectangular shaped front lights, new bumpers, new bigger rear lights and new interior trim. In 1978, the 2-door sporting version Racing (Mirafiori Sport in the UK) with 115 PS (113 hp/85 kW) DOHC engine, was launched. This car had four round headlights (the inner headlights being smaller than the outer ones (unlike any other mirafiori model produced)), different grille, spoilers and extended wheel arches, and a short-throw 5 speed gearbox. The Racing had top speed of 180 km/h (112 mph). Diesel engined versions also had four round headlights (equally sized). The Familiare (estate) was renamed as Panorama.

Model Displacement Engine type Power
              Mirafiori 1301 cc straight-4 ohv 65 PS (64 hp/48 kW)
              SuperMirafiori 1301 cc straight-4 dohc 78 PS (77 hp/57 kW)
              SuperMirafiori 1585 cc straight-4 dohc 96 PS (95 hp/71 kW)
              Panorama 1301 cc straight-4 ohv 65 PS (64 hp/48 kW)
              Panorama 1585 cc straight-4 ohv 75 PS (74 hp/55 kW)
              Diesel 1995 cc straight-4 60 PS (59 hp/44 kW)
              Diesel 2445 cc straight-4 72 PS (71 hp/53 kW)
              Racing 1995 cc straight-4 dohc 115 PS (113 hp/85 kW)

koliko je verovati vikipediji je diskutabilno, ali po ovom spisku je postojao 1301ccm dohc, a video sam i svojim ocima par njih, sa sve oznakom 1300tc
              http://www.google.co.uk/search?hl=en&q= ... c%22&meta=

za platine - ista stvar kao sa 128. ove od mirafiorija su tacno kao kod lade ali u ogledalu

Comment

• djape1977
                CBC Senator XXL
                • 08.03.2008
                • 401
                • bg
                • fiat 132 i lada 2103

video sam juce i prekjuce u Resavskoj (gen. zdanova) 131 1400cl. sivo plava boja, lep, citav, sve na svom mestu... bice da tu stanuje.

Comment

• acapn
                  CBC Član
                  • 20.04.2005
                  • 86
                  • Paracin

Pozdrav od srecnog vlasnika jos jedne 131 Nadam se da ce te sluziti dobro kao sto moja mene sluzi Moj je 2000 TC

Comment

• djape1977
                    CBC Senator XXL
                    • 08.03.2008
                    • 401
                    • bg
                    • fiat 132 i lada 2103

daj slike!!! detalji???? godiste, supermirafiori ili obican? imas li nesto od delova, treba li ti nesto?

Comment

• acapn
                      CBC Član
                      • 20.04.2005
                      • 86
                      • Paracin

Originally posted by djape1977
                      daj slike!!! detalji???? godiste, supermirafiori ili obican? imas li nesto od delova, treba li ti nesto?
                      Evo detalja: http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=5940

Od delova nemam nista sem rezervnog komutatora, a treba mi originalni desni retrovizor.

Comment

• djape1977
                        CBC Senator XXL
                        • 08.03.2008
                        • 401
                        • bg
                        • fiat 132 i lada 2103

video sam u medjuvremenu koji je auto u pitanju.
                        sto se retrovizora tice, ako negde naletim, pokupicu ga pa cu ti javiti.
                        cisto za informaciju, nova ramena su oko 2400/komad a prednji amortizeri kayaba 3500/komad. ponekad ih nema na lageru ali kad porucis stize za 5-7 dana

Comment

• acapn
                          CBC Član
                          • 20.04.2005
                          • 86
                          • Paracin

Gde ima nova ramena da se kupe ? Moja su reparirana pre 3 god. jos su dobra, ali da znam kad mi zatreba.

Comment

• djape1977
                            CBC Senator XXL
                            • 08.03.2008
                            • 401
                            • bg
                            • fiat 132 i lada 2103

u beogradu u "gazela komerc" OCAP, italijanska i u "unix" ali nisam siguran kog proizvodjaca.

Comment

• djape1977
                              CBC Senator XXL
                              • 08.03.2008
                              • 401
                              • bg
                              • fiat 132 i lada 2103

zamenio sam "nebo" u autu (ili krovnii tapacirung, kako li se vec zove)
                              originalno je pocelo da se odlepljuje (a nije ni cudo posle 26 godina) i prethodni vlasnik je privremeno prikacio kojekadvim srafovima i rajsnedlama
                              kazem privremeno, jer je nabavio i polovan primerak istog, u pristojnom stanju i poklonio mi ga uz auto, kao i jos neke delice.
                              prosli vikend je detaljno oribano a danas namontirano i izgleda kao novo. nekakav "ciff" za ciscenje tepiha i mebla savrseno radi posao. bez vode, samo sredstvo za ciscenje i cetka pa udri...
                              skidanje starog i montaza novog neba - 45min posla.
                              nisam stigao da slikam, smrklo se kad sam zavrsio, bice fotki ovih dana.

Comment

• bokija
                                CBC Senator XXL
                                • 25.01.2008
                                • 640
                                • Beograd

Pozuri sa fotkama dok nema novih tragova potpetica po njemu
                                I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

Working...
                                X