Corolla TS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cp6uH
    CBC Senator XXL
    • 22.09.2008
    • 553
    • Beograd
    • Corolla TSn

Re: Corolla TS

Da podelim i ovo sa vama

iz nekog ne poznatog razloga obrtaji nisu mogli da se izmere posle 6.000 rpm tako da smo za max obrtni moment ostali uskraceni
    dobro makar znamo koliko je ks na tocku

Comment

• 24v
      CBC Senator XXL
      • 11.12.2004
      • 479
      • Beograd, Karaburma

sad vise nisi "pitom" kad te vide sa tim diskovima...
      I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

• Dulle
        CBC Član
        • 29.10.2008
        • 39
        • Beograd

Stvarno lep auto. Imao sam prilike da se trkam sa par komada dok sam vozio pezoa i iznenadio sam se koliko slabo idu za tu konjazu. To je u rangu sa type r, a mnogo je sporije i ima preko 8 sec do 100, ali verovatno je napravljena da lezi i da bude udobna kao sva novija kola, jbg ne moze sve da ima.
        MUZIKANTI - Racing Team

Comment

• Type_R
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2007
          • 900
          • Valjevo

Mislim da gresis, 2zzge ne mozes porediti sa hondinim k20, jednostavno ne spadaju u istu kategoriju, ali zato recimo 3sge BEAMS moze...
          3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Cp6uH
            CBC Senator XXL
            • 22.09.2008
            • 553
            • Beograd
            • Corolla TSn

@24v
            ne vide se iz drugog auta (valjda) bitno da je razlika stvarno mnogo velika u odnosu na fabriku da mi je neko pricao nebi mu verovao !!!

@Dulle
            U to da ide preko 8 nebi bio tako siguran pre ce biti niskih 7, a koliko je sporiji od CTRa ne znam nisam imao prilike da odmerim udobnija od CTR je 10 puta a i od mnogih te klase ali je samim tim i mnogo meksa bez problema izvlaci krivine preko 100 na nekom vijugavom putu. Sta sad imas ?

@Type_R
            K20 se nije proizvodio kad i CTS inace je jako mala razlika izmedju CTR i CTS 2004 godiste normalno u korist CTR-a probacu da iskopam negde taj clanak

Comment

• Uzelac
              CBC Senator XXL
              • 03.12.2006
              • 1717
              • munZe

Originally posted by Type_R
              Mislim da gresis, 2zzge ne mozes porediti sa hondinim k20, jednostavno ne spadaju u istu kategoriju, ali zato recimo 3sge BEAMS moze...
              Ali se ozbiljan 3SGE ne moze naci u Corolli, samo u vecim automobilima i to ne za evropsko trziste...
              work in progress

Comment

• Cp6uH
                CBC Senator XXL
                • 22.09.2008
                • 553
                • Beograd
                • Corolla TSn

ispravite me ako gresim 2ZZ najaci motor koji je stavljan u Corollu ?

Comment

• Jesse Jane
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 355
                  • Zemun

Originally posted by Cp6uH

a koliko je sporiji od CTRa ne znam nisam imao prilike da odmerim
                  Imas u nedelju .
                  Sta sad imas ?
                  Imprezu

K20 se nije proizvodio kad i CTS inace je jako mala razlika izmedju CTR i CTS 2004 godiste normalno u korist CTR-a probacu da iskopam negde taj clanak
                  Kako se nije proizvodio?
                  Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• Cp6uH
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2008
                    • 553
                    • Beograd
                    • Corolla TSn

Zdravo Igore
                    Odluci se molim te oces neces nemoj me ******

to ona sto ide ko nevreme ?

do koje godine je isao K20 ???

Comment

• Bane R
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2006
                      • 1769
                      • Beograd

K20 u toj formi koja vas interesuje (civic typerovskoj) pravi se od 2001 pa do danas...

Mene interesuje koliko je sličan ovaj motor i onaj u lotusu?

I još nešto, pazite se ako se frljate o tuningu sa ovakvim motorima. Ima na netu dovoljno iskustva ljudi sa 1.8 190ks integrama koji su stavljali osnovni tuning (pečurka, grana, ostatak izduva) i čak gubili konjske snage i na kraju vraćali sve, uključujući i fabričku kutiju vazduha. A recimo da je takav motor pogodniji za krajnje ceđenje snage jer ima klasičan/primitivni vtec, a ne civilizovaniji i mirniji ivtec ili vvti. Bez veće kompresije, oštrijih bregastih i kvalitetne mape nema ovde ni govora dvocifrenim ks... ali onda motor postaje još veći smarač za "svaki dan". Ništa ja tu ne bi dirao .

Comment

• Cp6uH
                        CBC Senator XXL
                        • 22.09.2008
                        • 553
                        • Beograd
                        • Corolla TSn

to je taj motor sa dodacima superchargera drugim prenosom i drugim ecu-om ali blok je isti

ko sto rekoh u nekom od prethodnih postova ja tu nista nebi diro

Comment

• Jesse Jane
                          CBC Senator XXL
                          • 28.02.2007
                          • 355
                          • Zemun

Kad sam ja reko da necu?
                          Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• Uzelac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.12.2006
                            • 1717
                            • munZe

Originally posted by Bane R
                            K20 u toj formi koja vas interesuje (civic typerovskoj) pravi se od 2001 pa do danas...

Mene interesuje koliko je sličan ovaj motor i onaj u lotusu?
                            U lotusu se moze naci 2ZZ-GE i 2ZZ-GZE, drugi je jaci ima supercharger.

I još nešto, pazite se ako se frljate o tuningu sa ovakvim motorima. Ima na netu dovoljno iskustva ljudi sa 1.8 190ks integrama koji su stavljali osnovni tuning (pečurka, grana, ostatak izduva) i čak gubili konjske snage i na kraju vraćali sve, uključujući i fabričku kutiju vazduha.
                            Ovo si lepo rekao..

A recimo da je takav motor pogodniji za krajnje ceđenje snage jer ima klasičan/primitivni vtec, a ne civilizovaniji i mirniji ivtec ili vvti. Bez veće kompresije, oštrijih bregastih i kvalitetne mape nema ovde ni govora dvocifrenim ks... ali onda motor postaje još veći smarač za "svaki dan". Ništa ja tu ne bi dirao .
                            Ali ovo nisi .
                            iVTEC postoji u dve verzije od kojih je jedan prakticno isti kao stari VTEC (ekstra) dok je drugi kanta, realno (onaj sto ide na Accorde, CR-V). Poenta, treba ih razlikovati.

Veca kompresija da, ali samo uz bregaste koje su duze otvorene a takve bregaste nisu siljate, vec bas suprotno oblije. Ostrije bregaste je nekako uslo ljudima u glavu jer valjda zvuci zajebanije, ali je realnost da su upravo loptastije bregaste te sa vecim trajanjem i liftom.

Ono sto je vazno jeste da je VTEC-e i VVTL-i prave cuda na stock motoru ali su opako teski za dalje nasviravanje. Sistemi su vrlo komplikovani ali je svaki update strahovito skup ali i ne preterano "profitabilan" jer se vec nasviran motor tesko nasvirava dalje.
                            I VTEC i VVTL-i u svom "performance" modu imaju bregaste sa trajanjem od ~280 stepeni uz mnogo lifta sto je gornji limit za bilo kakav dnevni prevoz, a i maksimum (u slucaju i preko maksimuma) sto moze proci Euro standard. Opet je zakljucak da takve motore nema sta da se dira po glavi i jedino resenje za sigurno i znacajno podizanje performansi je dodavanje punjaca, turba ili kompresora.

Nisam otisao offtopic jer je ova cela prica vezana za auto iz subjecta. Tom TS-u se moze dodati neki punjac i to je to od mogucnosti za upgrade. Ne znam da je iko bolje uposlio VVTL-i od onoga sto je Toyota uradila fabricki ali ako i jeste sigurno ga je kostalo bubreg i nogu.
                            Turbo ili nista

Pozdrav

p.s. jesse, ko vozi Imprezu i kakvu ?
                            work in progress

Comment

• Cp6uH
                              CBC Senator XXL
                              • 22.09.2008
                              • 553
                              • Beograd
                              • Corolla TSn

Originally posted by Jesse Jane
                              Kad sam ja reko da necu?
                              Dzesi Dzejn at 12:24 on 02 April
                              Ja najverovarnije necu moci jer nemam ni kvacilo ni gume
                              Imas moj broj pa zovi kad budes mogao ja u Nedelju uvece nemogu nikako

@Uzelac
                              2ZZ-GZE je u osnovi 2ZZ-GE samo sam dodatim superchargerom sto sam i ja rekao ???
                              manje vise si ponovio ono sto sam ja rekao vezano za povecanje snage ali ok nigde nisi pogresio

Comment

• Uzelac
                                CBC Senator XXL
                                • 03.12.2006
                                • 1717
                                • munZe

Ma da, ja sam kucao pre nego sto sam video tvoj posto, bio na drugoj strani..
                                work in progress

Comment

Working...
                                X