Update - auto je imalo manje probleme sa nepravilnim radom WG. Promijenjen je aktuator (montirana Kinugawa 1,2bar) i mesingana biksna klapne WG (imala luf).
Modifikacije (za sad) zavrsene:
Mapiranje je radjeno na 33'C tako da smo citav dan proveli na cesti jer voznja na valjcima ne bi imala veceg smisla. Ionako je temperatura na usisu dolazia do 70'C. Pri tim, prilicno teskim i za PL netipicnim, uslovima postignuto je:
- 0,6bar @ 2500rpm
- 1,05bar @ 7000rpm
- 1,22bar max
Pri nizoj spoljnoj temperaturi, nadpunjenje bi trebalo da poraste za 0,10-0,15bar. Snagu nismo mjerili, ali mapa turba kaze sljedece:
Ono sto je najbitnije u svemu da auto poteze iz svake brzine vec od 3000rpm, bez ikakvog laga. Auto konacno ide onako kako treba - izmjereno 0-100km/h @ 5,43s
Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Update
Urađen blagi remap - 1,15bar pri blokadi na 7100rpm. Teoretski daje 250+KS i 330+Nm. Kvačilo više ne drži u okolini 4000rpm, gdje boost skače do 1,22bar sa tendencijom rasta. Po svemu sudeći, u tom opsegu motor isporučuje 360+Nm Nije loše za 1.4 i relativno mali boost.
Kupio sam novo kvačilo, koje je dodatno dobilo kevlarsku oblogu - provjereno prenosi 400Nm. Osim toga, čeka me promjena prednjih kočnica i guma (kojih nakon dvije sezone više nema).
Na zimskim gumama 205/50/17 gubi trakciju na IV pri 120km/h
Opet trošim pare na auto
Za neke dvije-tri sedmice ugrađujem:
- već spomenuto kvačilo sa kevlarskom oblogom
- prednje kočnice - glatki Brembo diskovi i pakne HP1000/1 (u principu DS2500 pod drugim imenom)
Kupio sam i nove gume. Planirao sam civilizovanu verziju ali je palo na R1R
Već sam imao dva kompleta HP1000/1 - fenomenalne
A ima još jedna novost - naručio sam novo porodično vozilo. Bijelo, naravno. Turbo benzinac, podrazumijeva se.
Comment