Dzvini - Corolla TS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dzvini
    CBC Senator
    • 30.01.2009
    • 297
    • Chukarichka Padina, Beograd
    • Toyota Corolla TS '02.

Jun i dalje...Opran auto od shtroke pa malo koristio fotoaparat da ne zariba

Vozim u LIFT-u!!! http://www.youtube.com/watch?v=90gxwhDc_uc

Comment

• dzvini
      CBC Senator
      • 30.01.2009
      • 297
      • Toyota Corolla TS '02.

Krajem Juna ishli na malo putovanje, pun auto, iz BG za Vrnjachku Banju, nas 4 i stvari u gepeku, udobnost na sasvim ok nivou, bez kachenja rubova i podkrila

Comment

• dzvini
        CBC Senator
        • 30.01.2009
        • 297
        • Toyota Corolla TS '02.

Reshio sam da imam i zimski set amortizera i opruga, malo da shtedim BC Racing

Od drugara sam uzeo stare amortizere, a poruchio nove Eibach opruge...ostalo mi je da nabavim josh neke sitnice tipa sholje, one gumene tj. plastichne zashtite od prashine, druge stabilizatore itd.

Comment

• dzvini
          CBC Senator
          • 30.01.2009
          • 297
          • Toyota Corolla TS '02.

Konachno imam felne za zimski set!!! Pazario sam OZ Ultraleggera 7x17" et30

Zahvaljujuci Seizu i njegovoj potrazi za felnama na netu, naishao je na njih u idealnom trenutku i nagovestio mi gde i kako da dodjem do njih

S obzirom da su u neochekivano dobrom stanju na prvi pogled, ne verujem da cu im menjati boju, makar ne dok ih ne probam na kolima.

[/URL]

Comment

• dzvini
            CBC Senator
            • 30.01.2009
            • 297
            • Toyota Corolla TS '02.

Planovi vezani za kochnice nisu zaboravljeni, samo malo sporije se sprovode, ali nadam se do proleca da cu neshto ishemijati

Kljeshta najverovatnije stavljam ova chetvoroklipna od Alfe 166 V6, a diskovi u principu mogu razni, prechnik moze biti 305-330 ugrubo ali debljina diska treba da bude max 28mm kao i dubina odgovarajuca kako ne bih morao da izbacujem felnu napolje pomocu distancera...bice nekih proba uskoro na licu mesta, za sada sam samo stavio sve na papir pa cemo videti, ima vremana Ovaj disk na slici je 330mmx32mm od Mercedes CLS-a, samo zarad isprobavanja velichine, ne mogu da stavim kljeshta na njega uopshte jer je za malo deblji disk od potrebnog Nekoliko sam izabrao po velichini i dostupnosti i doshao do jednog od mogucih izbora za diskove: Renault Clio/Megane RS koji nosi 312,5mm x 28mm i ima vecu dubinu diska nego Corolla TS za oko 10mm, to bi trebalo da je dovoljno kako ne bi kachile felne o kljeshta, videcemo i to...

A evo i probe vizuelne sa diskom od Mercedes CLS-a...bilo bi ok shto se tiche clearance-a, ima oko 25mm od kljeshta do krakova felne...

Comment

• SchoneNK
              CBC Senator XXL
              • 17.04.2006
              • 564
              • Beograd
              • Honda Accord CL7

Jao, felne su bruka!
              www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• dzvini
                CBC Senator
                • 30.01.2009
                • 297
                • Toyota Corolla TS '02.

Uzeleo sam se opet brujanja pa reshio da stavim protochni prohromski lonac, dok opet ne smori ;D

Comment

• dzvini
                  CBC Senator
                  • 30.01.2009
                  • 297
                  • Toyota Corolla TS '02.

7x17 sa 205/45 i 7x18 sa 215/35:

dzvini, on 04 Dec 2009 - 00:30, said:

Bio sam dovoljno glup da pomislim da mi nece trebati ovi amortizeri, sholje i ostali delovi pa sam to bacio/prodao/poklonio, kako shta...

Nedavno, posle skoro 5 godina dobio sam ideju i zelju da ipak kompletiram set za zimu pa sam nabavio druge amortizere, sholje, odbojne gume, plastichne zashtite, fabrichke duze stabilizatore i Eibach Pro Kit opruge, pa danas konachno auto ponovo postao roda koja se ljulja malo vishe nego inache BC Racing skinuti i chekaju prolece

Usput je zamenjeno i jedno podkrilo i manzetna poluosovine, a sledece na redu su redovni servis i prednje kochnice nadam se

Comment

• dzvini
                    CBC Senator
                    • 30.01.2009
                    • 297
                    • Toyota Corolla TS '02.

Evo konačno zimska verzija kompletirana

Slatke muke, proba kljeshta i diska 330mm na 18" kako bih premerio sve potrebne mere

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Ha

Comment

• dzvini
                        CBC Senator
                        • 30.01.2009
                        • 297
                        • Toyota Corolla TS '02.

Pa ono shto fabrika nije imala hrabrosti da uradi Stavili kochnice sa bicikla...fabrichki disk je 275mm i kljeshta sa 1 klipom

Comment

• dzvini
                          CBC Senator
                          • 30.01.2009
                          • 297
                          • Toyota Corolla TS '02.

Evo dodjoh do kompa pa da ubacim normalnije fotke

Dakle restauracija kljeshta, peskiranje, otvaranje, chishcenje, farbanje, napravljeni adapteri za kachenje na auto, sve sem creva kochionih je spremno, to ce se tek na licu mesta raditi...

Amortizeri shtelujuci svi ok, ali opruge su bile u problemu, propale skroz, prvo mislio da ih peskiram i farbam, ali onda primetio da su nekako 2 naprsle, pukle, onda reshio problem mnogo jeftinijim od BC Racing-a, pa sam uzeo 3 razlichita para i uzecu josh jedan ili 2 pa da iskombinujem kako mi odgovara

Majstori i gazda Vulco-a bili raspolozeni, pa kada sam krenuo da im objashnjavam shta treba da radim na amortima, ponudili mi prostor i alat pa sam se sam igrao nekih 3 sata

Zadovoljan kako trenutno izgleda i "chuchi"

Umesto chishcenja "pechurke" promenio je novom

A i konachno kupio panelne adaptere za zadnje zvuchnike pa ih lepo namestio

Najskorija ideja i projekat sa kojim pochinjem su farovi, ubacicu verovatno po 2 projektora, videcu shta moze da stane i kako bi mi se dopalo, i skoro sam siguran da ce biti crni skroz unutra bez sjajnih delova

Takodje trebalo bi da stavim i FK masku

ali necu pre nego sredim farove i branik tj. spojler, stize mi uskoro prednji "lip" TTE koji treba da ofarbam u moju boju, kao i zadnji spojler koji treba da se ofarba ponovo jer je malo ispucala boja. Prednji spojler nisam ni hteo preterano ali sam naishao na originalni TTE, nema nikakvu buducnost s obzirom da cu puno kachiti i da ce prvom prilikom biti sljushtena boja u najboljem sluchaju ili ce puci skroz, nek mu je Bog u pomoc

Dosta za sada

Comment

• slobodank
                            Moderator
                            • 26.11.2007
                            • 1338
                            • Stara Pazova
                            • Fiat Idea 14.16v lpg

Felge su super...

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

ali, FELGE...

@dzvigi : sa kog auta su sape i na koj disk meces?

lepa mu visina. kolko su kg federi, kako se sad ponasa?
                              Last edited by zverko; 29.05.2015, 18:46.
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• sErGiO
                                Moderator
                                • 30.01.2007
                                • 2769
                                • Neko selo pored Beogr
                                • Alfa Romeo 156SW

Ako sam dobro zapamtio kompletne prednje kočnice su sa Alfe 166 3.0 V6.

Comment

Working...
                                X