Tek sad vide tvoju lepotu.
Mnogo lep autic, boja, i ocuvanost...
Puno kilometara i lepe voznje.
Samo mu pozadi stavi belo-crvene stopaljke i bi mu bilo to uz ovo sta si naveo da ces jos da radis.
I mnogo ti je pametna svtar sto si mu pored redovnog odradio i ovo ostalo.
Mnogo lep autic.......... samo nemoj slucajno da stavljas niskoprofilne gume jer su cene delova za trap surove
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Ni u loodilu... "Ishao" sam na standardnu (propisanu) dimenziju 205/60/R15 (skoro odradjeno), mislim da je 60, eventualno 55 neki donji minimum na koji sme da se ide, obzirom na nashe "puteve" Imao sam prilike da vidim kako poznanik shebava trapove i veshanje na njegovoj trojci samo zato shto je iz fazona vozio 17"-icu...neverovatno brzo unishten auto... Tako da... Uchim se na tudjim greshkama
Kako ovako ocuvan auto da kosta 2700eura tamo preko? Gledam na mobile.de u Nemackoj u takvom stanju kao sto je tvoj nema ispod 4.000eura? Jel moguce da je Italija toliko jeftinija za nabavku automobila ili je nesto drugo? Kakva je usisna grana na tom motoru?
Jeb ga, jes da je off al da odgovorim Srletu.
Italija bi trebalo da ima nizi nivo opreme pa je zato jeftinija.
A nemoj nikad da se orijentises prema cenama na netu.
Obicno je realna cena upola manja, znam jer imam komsiju koji se bavio uvozom polovnjaka.
Nemachka je mnogo "jacha" sa cenama od Italije, pre svega jer se radi o "domacem proizvodu" Zaista, oni vishe cene svoje polovnjake nego li bilo koji polovnjak iz uvoza, pa se i polovnjaci "made in DE" bolje prodaju kao drugi/treci/studentski/kratkorochni itd itd auto u porodici. To je jedna stvar.
Osim toga, moj auto ima Airbag, ABS, podizache, el. retrovizore, BMW alu-felne, metalik boju, maglenke, immobilizer, fabrichki alarm i centralnu sa daljinskom kontrolom i jedinicom za dinamichku promenu shifre/frekvencije za zakljuchavanje, ali nema klimu, bord-comp (ima ekono-metar za merenje potroshnje) i nema digitalni nego analogni chasovnik (ako je to neki minus). Dakle, nije u full-u, a takvi polovnjaci se preko ne trazhe neshta narochito, pa su im i cene znano nizhe od onih u full-u koji su istog.slichnog godishta. Inache se slichan model mozhe naci josh jeftinije, ako imash nekoga da prati oglase i "procheshlja" malo po auto-placevima, ali je ovaj bio malko skuplji zbog niske kilometrazhe. u mom primeru sam smorio prijatelja koji zhivi u Italiji, trebalo mu je 10-ak dana da "iskopa" ovaj auto. To je drugo.
Trece, i konachno je da su u Italiji cene osiguranja vozila znatno porasle u poslednjoj deceniji, a obzirom na zakone o ekoloshkim normama i povecanim stopama osiguranja u sluchaju automobila sa starijim Euro normama, oni se lakshe od nemaca "otarase" polovnog auta ako su sa iole vecom kubikazhom (mada 1,8 spada u neku "srednju" klasu).
Ono shto je po meni najvazhnije pri kupovini vozila iz Italije je ne samo nizha nabavna cena, vec i chinjenica da su automobili iz Italije, u ogromnoj vecini sluchajeva, u znatno boljem stanju u poredjenju sa onima iz Nemachke. Tu valjda presudnu ulogu ima oshtrija klima u Nemachkoj, vishe kishnih dana godishnje, a isto tako i dana pod snegom, pa onda prosipanje soli i shljunka po ulicama.
A da i ne spominjem da na Nemachkim "autobahn-ovima" nema brzinskih ogranichenja, pa shvabe autima "vade dushu" kad-god stignu (skoro svakodnevno jer su im i najmanji gradovi, skoro varoshice, povezani auto-putevima), tako da...
Dva puta sam do sada kupovao auto iz Italije (Fiesta XR2i i BMW), i u oba sluchaja sam bio prezadovoljan! Fiesta je, mada 15 godina stara, nashla novog vlasnika (nakon mene) bez problema jer je bila u xtra stanju, delom zbog toga kako sam je ja odrzhavao, ali pre svega zato sho je iz Italije doshla k'o nova.
Tako da...polovnjaci...Italija vs. Nemachka, mislim da je sve jasno...
Pa nisam bas siguran da ih i Italijani stede.
I kod njis se poprilicno jurca po auto-putevima, no najbolje je kad imas nekoga ko zivi ,,preko" pa ces onda i lakse doci do auta. Kada smo vec kod uvoza polovnjaka.
Nego reci mi tvoje utiske kako je preci iz Fieste u BMW?
Tachno, ni Italijani ne voze "penzionerski", ali ono shto shvabe rade je nehumano. Video sam na licu mesta, oni "zakucaju" na max brzinu i voze tako satima Strashno... U Italiji postoje brzinska ogranichenja a kazne su okrutne... Pricham o ovim automobilima "za smrtnike", onaj "talijan" shto przhi nekog Ferrari-ja se ne cima puno oko placanja nekih "bedak" kazni za prekorachenje brzine
Nego reci mi tvoje utiske kako je preci iz Fieste u BMW?
Preci je vrlo lako
Sad ozbiljno: autom sam, da naglasim, prezadovoljan, shta drugo reci... Jednostavno, BMW ima neku svoju harizmu, neponovljivi dozhivljaj u vozhnji, 'bem li ga shta, a sve je tu predodredjeno i akcentovano na vozacha, pa i ona "zakrivljena" sredishnja konzola... Prelepo... U nekom auto-magazinu sam jednom prochitao da je razlika izmedju "voziti se u nekom autu" i "voziti taj auto" od svih brend-ova najveca i najjasnija kod BMW-a! To je ono "neshta" zbog chega volim taj brend, bez obzira na model/tip/godishte. Oni koji imaju/vole ovaj brend ce znati o chemu pricham... Malo vremena treba da se "navuchesh"...
E, sad, ako prichamo o performansama, BMW bez shest cilindara (min) nije "pravi" BMW. Mislim, ovi "chetverci" su low budget verzije "onog pravog", dakle svojevrsna ekonomik klasa BMW-a. Sve postaje jasno kad se jednom sedne za upravljach nekog BMW "shestaka", chiji je zvuk neponovljiv! Preko prijatelja sam se upoznao sa momkom iz Zvechana koji ima E36 328i kabrio i E36 M3 Evolution! U ovom drugom me je provozao jednom prilikom, i... shta reci... Ali stvarno nemam komentar... Preko 320 KS, plus neki K&N kit, ma perverzija... Onaj kabrio sam provozao lichno, opet je u pitanju shestak, (petom @ 140 km/h na 2500 rpm ) i razlika izmedju vozhnje u njemu i vozhnje u mojoj 318-ici je ogromna. Ali isto tako je ogromna i razlika u potroshnji, servisiranju, ceni rezervnih delova, osiguranju... Kol'ko para...
Malo konkretnije: Fiesta XR2i je pravi "pocket rocket", ulichni trkach, perolaka kategorija sa 110 ks, i po pitanju starta i ubrzanja je bila vrh (stalno su me jurcali raznorazni GTI modeli, bezuspeshno...). To jest, ubrzavala je strashno sve dok ne dodje do nekih 140 km/h, a onda... znash o chemu pricham. Jeftina za odrzhavanje, zahvalna, neudobna za duge relacije ali ih je zauzvrat vremenski jako skracivala pa sam "standardno" prelazio KM - BG za nepuna chetiri sata. A menjach uparen sa motorom samo tako... Shta da kazhem drugo do da sam 'ladno "izashao" od Uzhica na Zlatibor u petoj brzini, pod punim opterecenjem! To nece poci za rukom ni vozachima mnooogo jachih, na papiru boljih i skupljih automobila, ni starijih a ni mnogih novijeg datuma... U to si sve mogao i sam da se uverish...
Sa druge strane, BMW (318i) je malo trom sa crte, ali kad dodje na 50-60 km/h kao da se tek probudio, tad povuche k'o blesav, a najvishe voli obrtaje preko 4000 rpm kad solenoid u usisnoj grani pomeri "leptir" u duplom usisnom kanalu na drugi krak (proshiren i kraci), shto ima za rezultat "mini turbo" osecaj Lezhanje, upravljivost na drumu i udobnost nije za porediti sa Fiestom, tako da necu o tome... U svakom sluchaju, dovoljno smorih...
Ja sam se, sve mi se chini, "navukao" na ovaj brend i teshko da cu se ikada vishe "skinuti" sa njega. Koliko juche popodne sam vozio jedan dobar auto mog prijatelja, mladji po godishtu od mog BMW-a, slichne snage, ali... Vishe za mene "to" nije "to"... Sad me od zavisnosti od BMW-a jedino mogu "lechiti" u Centru za lechenje bolesti zavisnosti u Drajzerovoj
Znaci bio sam upravu.
Navukao si se.
Ovo sto se tice motora, tu si upravu, treba njemu V6 pa je onda onaj pravi, znaci do 2000 kubika je za nas obicne smrtnike.
Jeb ga, kad mu nabijes obrtaje onda vuce, al prestaje ekonomicnost.
Mada, kol'ko je meni pozato BMW nema (bar tih godishta) shestak u "V" rasporedu. On je upravo poznat po izvanrednim "rednim" shestacima, o kojima sam i prichao. U svakom sluchaju, u pravu si, "chetverci" su BMW "za mase", ono preko je vec druga pricha...
Al' droga k'o droga, navuchesh se bez obzira na tip i vrstu
Comment