BMW E36 318i - UPDATE

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wartburg
    CBC Senator XXL
    • 01.02.2005
    • 663

Nema na cemu

Ne znam, slabo se razumem u BMW.
    No ja ipak vise volim V nego redno, ma ne bitno.
    Radi, tebi je lepo tako da totalno ne bitno.
    Jel planiras nesto da radis na njemu?

Poz!

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Jel planiras nesto da radis na njemu?
      @ Wartburg:

Citiracu samog sebe sa pochetka cele priche:

Planiram nekoliko izmena, pre svega na "eksterijeru" (bele shtopaljke i bochne migavce, "M3 look" retrovizori a u (dugorochnom ) planu je i M3 prednji spojler )...
      Do sad sam zamenio prednje migavce i one male bochne na prednjim krilima (beli umesto zhutih), a naruchio sam i zadnje shtopaljke crveno-bele Za M3 look retrovizore i M3 branik kad dozvole finansije

Shto se tuninga tiche ne verujem da cu bilo shta da radim. Pre svega jer je to po meni besmisleno za ovakav motor a uzevshi u obzir moje potrebe (najurc'o sam se dovoljno sa ranijim automobilima, ovo je sasvim dovoljno za "krstarenja" i odgovora mojim trenutnim potrebama). Druga stvar je shto je tuning malko skup sport, bar za mene

Pozz
      http://www.bmw.tv

Comment

• Wartburg
        CBC Senator XXL
        • 01.02.2005
        • 663

Ja htedoh reci u vezu tuninga, al eto zabovarih napisat.
        Tuning je skup sport to stoji, samo nazalost oni koji imaju sredstva a niti imaju ukusa niti stila, vec stave hromirane felne nacrtaju zmajeve, vatre...
        Umesto da urade neki tuning.

Znaci i ti si omatorio?
        Znaci sada jos samo fax da se zavrsi pa taman imas porodicni auto.

Salim se naravno.

Lagano, budzet je taj koji odredjuje tempo sredjivanja auta.
        Najvaznije je strpljenje.

Poz!

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Pa fino.. Znao sam da je Nemacka skuplja ali nisam ocekivao toliku razliku... Nego jel si ti trazio auto preko neta ili ti je prijatelj obilazio placeve. Jel kupljen od nekog dilera ili od fizickog lica? Bilo bi lepo kad bi Cannonball imao nekog svog clana u Italiji pa kad hoce neko nesto da kupi da mu se nadje dobar primerak auta...
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

Nego jel si ti trazio auto preko neta ili ti je prijatelj obilazio placeve. Jel kupljen od nekog dilera ili od fizickog lica?
            @ Srdjan:

Prijatelj, auto je kupljen u Vicenci na auto-placu. Auto je "doshao" sa urednom servisnom knjizhicom i detaljno je proveren pre otkupa od vlasnika. Takve kupovine su mnogo preporuchljivije od auto pijace ili kupovine od vlasnika direktno, ako nishta a ono shto znash da nije u pitanju "shminkanje" ili "zamazivanje ochiju", dakle dobijesh upravo to shto vidish i iskljuchene su prevare tipa ulje za diferencijal u karter i slichne zahebancije tipa "drzhi bure vodu dok majstori odu"... Dakle, shanse da kupish machku u dzaku su u ovom sluchaju drastichno manje, aki ih uopshte ima... Ovo su sve navodi mog prijatelja. Ja sam mu samo poverio posao i bezrezervno verovao, i apsolutno sam zadovoljan kupovinom. Kako bih proshao da sam kupovao direktno na pijaci ili od vlasnika ne znam, ali je ovo maaalo skuplja ali proverena opcija, tako da apsolutno vredi tih par stotina evra vishe. Na kraju krajeva, ako nastavish da redovno odrzhavash auto u servisu, ta ista servisna knjizhica ce ti pri kasnijoj prodaji auta "vratiti" to ulozheno jer uredan dokaz da je auto redovno odrzhavan momentalno izaziva "kez" na licu potencijalnog kupca i dodaje veliki "plus" dotichnom autu

Pozz

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Ove izmene sam odradio odavno, ali evo tek danas par novih slichica, u principu samo malo kozmetike...

Znachi, zamenjeni prednji i bochni migavci i shtopke, sad ovako izgleda:

Dalje, analogni sat je zamenjen digitalnim sa pokazivachem datuma, temperature eksterijera (dodata sonda) i "memo" zvuchnom funkcijom (vrsta "podsetnika", ali je mnogo bitnije to shto kad temperatura padne oko nule automatski upozorava zvuchnim signalom, tek za opomenu na led ) Sem toga, CD Clarion (bez MP3-a) je "napustio" svoju staru lokaciju i ustupio svoje mesto Pioneer-u DEH-P5800MP:

Ovo sam zaboravio da okachim ranije, user manual, servisna i snimak jedne stranice:

"Angel Eyes" izgledaju MNOGO lepshe i bolje "uzhivo", narochito pred sumrak , mada ja i nisam neki fotograf Ljudima je teshko da poveruju da su u pitanju samo akrilne sijalice/prstenovi, tripuju da sam zamenio cele farove i postavio one aftermarket od 500 evra :

Ovo je bio svojevrsan "jubilej", slikano pre par dana :

A ovo je maksimum koji sam negde u martu iz njega izvukao na autoputu, ali u vozhnji NA PLIN (snapshot slika, u pitanju je video zapis) Na benzin "izvuche" 200 i neki sitan kusur

To je to =] Od "M-look" prednjeg spojlera sam odustao... Svako ko se u neko skorije vreme provozao do Kos. Mitrovice znace zashto (ubrzo bih ostao bez njega, putevi su nam do 00)...
              Ali imam josh par stvari na umu sa njim, bice novih update-a...

Pozz

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Divim ti se kako pazis i odrzavas auto.
                Retki su takvi primerci a i vlasnici

Ajde malo vise o tim sijalicama....sta,kako, koliko si radio...... secam se da si se raspitivao za neki lepak....slidao si stakla pa radio sta?
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• RS-6
                  CBC Senator XXL
                  • 24.07.2005
                  • 581
                  • Montenegro-Bar
                  • 2x AR I BMW 330XI

Extra izgleda,bas ga cuvas.Svaka cast.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

• motorsport
                    CBC Član
                    • 18.04.2006
                    • 22
                    • Herceg Novi - state of MONTENEGRO

svaka cast... BMW je za svaku pohvalu... samo naprijed

BMW RESPECT
                    www.montenegro-racing.com
                    www.bmwclubserbia.com

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

Hvala momci, hvala

Odrzhavanje auta mi svojevrsni fetish i manija, priznajem

@M-power:

U pravu si, svojevremeno sam se raspitivao za akrilni lepak (tj. za lepak koji lepi akrilno staklo), jer obichni ili super ne mogu da se koriste iz razloga shto ce istopiti sijalicu (prsten). Tako bar pishe u uputstvu za montazhu koje sam dobio u paketu sa prstenovima.
                      Akrilne sijalice (prstenove) sam naruchio iz shvabije, preko ebay.de, a prodaju se i na mnogim shvapskim site-ovima za auto-styling.

Ugradnja je veoma laka, ja sam prvi put prepustio posao jednom "majstoru" iz straha da ne shebem neshta, ali je ispalo da je ON odradio posao loshe.. Posle sam ja odradio posao i ispalo je super. Toliko o ovdashnjim "majstorima" =]

Uz prstenove ti treba, dakle, lepak za akrilno staklo (ja sam uzeo silikonski "Bison" koji je bele boje, ali kad se osushi postaje "nevidljiv", transparentan ), neko sredstvo za chishcenje i krpa, i jedno 7-8 sati posla, od kojih 3 efektivno. Preostalo vreme je neophodno da se lepak osushi na otvorenom, ali "van dometa" prashine. Ne rachunam shrafcigere i gedoru za skidanje farova =]

Znachi, skinuo sam farove i onda "zhabice" koje pridrzhavaju stakla. Krugovi su namenski tako da "upadaju" tachno po obodu "stock" farova. Sa jedne strane imaju neku podlogu (podseca na gumu?) i to je strana koja se lepi za obod farova. Pre svega treba detaljno ochistiti obod fara na koji ide lepak kako bi shto bolje "uhvatio". Zhice za kontakt sa prstenova se provuku do zhice za poziciono svetlo. Stock poziciona sijalica se, naravno, diskonektuje od kontakta za poziciju, mada mozhesh i da je uklonish u totalu (mislim na sijalicu =] ). Po zavrshenom lepljenju jedino je bitno ne vracati odmah stakla na farove, jer se tokom sushenja silikona mozhe formirati kondenzat na staklima sa unutrashnje strane ("oznojeni farovi" ) shto jako teshko isparava ako zatvorish far i vratish na mesto. Znachi, treba ga ostaviti na nekom dobro provetrenom mestu, ali da nema prashine u vazduhu koja mozhe da se zalepi. Kad je silikon totalno oshushio (postao providan) sve vratish na mesto i uzhivash u sceni
                      Pokushacu da napravim neku bolju sliku pa kachim ovih dana, efekat "uzhivo" je zaista XTRA, obzirom da je troshak reda 50 evra. =]
                      Narochito kad su ukljuchena samo poziciona svetla pa efekat nije (delimichno) pokvaren i svetlom sa "oborenih" svetala

To je to, nadam se da ne smorih

Josh jednom hvala na lepim rechima u vezi auta! Kao shto rekoh: imam josh par stvari na umu, ali otom - potom...

Pozz

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

Originally posted by overspeed
                        To je to, nadam se da ne smorih

Josh jednom hvala na lepim rechima u vezi auta! Kao shto rekoh: imam josh par stvari na umu, ali otom - potom...

Pozz
                        Taman posla. Tvoji odgovori su uvek kompletni. Nastavi da cuvas benku
                        To date there has never been a faster car built for the public road and,
                        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Vukasin
                          CBC Senator XXL
                          • 19.10.2006
                          • 528
                          • BGD, Padina

SAVRSENA Benkica... Najlepsi model BMWa ikada... Samo ga ti dobro cuvaj!

Comment

• BGILLEGAL
                            CBC Senator XXL
                            • 22.05.2006
                            • 653
                            • Beograd

S obzirom da i nisam neshto najveci fan BMW-a ne znam zasto, a tako volim taj auto, resio sam da vam dam neke slicice i 3gp video fajlove da vidite u shta sam ja imao sve prilike da sednem, provozam tamo amo i shto kazu imao prilike da osetim a na sebi ima plavo beli znak Znaci svi fajlovi su snimani dok sam pre 2 godine radio u jednoj perionici gde su vecinom prata lux kola sve komentare koje cujete itd ne morate da shvatate ozbiljno jer je vecina svega toga za****ncija... meni je na bmw-u uvek nazanimljiviji bio zvuk, jer nije klasican nemacki nego sa velikom dozom neke agresivnosti...

evo linka za slicice i video... www.t3shop.net/milan/BMW.zip

Comment

• civi
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2005
                              • 1492
                              • Pozarevac

Svaka cast za farove, odlicno ocuvan auto, samo tako nastavi, ako planiras da radis nesto od muzike kod mene imas fill besplatnu ugradnju ili pravljenje kutija(samo zbog zike koju slusas) poz
                              Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                              - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Mario-BMW
                                CBC Član
                                • 24.10.2006
                                • 28
                                • Kraljevo

Lepo izgleda masina.Kako sam citao poruke ostalih clanova foruma mogu da kazem:
                                -Trkacke verzije BMW su samo sa 4 cilindra zbog tezine motora.
                                -Sestaci su im redni i sto se tice male cubikaze jedino je 3.0 V8 sto je pravljen sredinom devedesetih motor u V rasporedu.
                                -Tom motoru od 4 cilindra treba sipati samo kvalitetno ulje zbog hladnog starta. To ga jedino kolje.
                                -tvoj stvarno izgleda utegnuto inace 99% vozila koje sam video da su doterana iz Italije su krsevi u odnosu na Nemce ili Svajcarce.
                                U svakom slucaju NEKA TE DOBRO SLUZI BEMBARA.

Comment

Working...
                                X