1990. Fiat Tipo 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Danilo
    CBC Senator XXL
    • 02.10.2004
    • 908
    • Beograd, Dorcol

1990. Fiat Tipo 1.6

Kao sto rekoh, momak od koga smo ga kupili nije preprodavac. On je drugi vlasnik, ima sve papire, kupio ga je pre dve godine i ima mnogo racuna na svoje ime u tom vremenu. Auto se i vodi na njega. Pored tipa, ima jos i Golfa MK4 i Audi A6, a Tipusa prodaje zato sto kupuje Audi A4 za caleta, tako da mu nije frka za kintu.

Takodje, vidi se da auto nije bio spreman za prodaju, bio je prljav do zla boga, neuredjen, gomila sitnih ogrebotina je ostavljena da posteno stoji, nije zamazivana touch-up korektorima i sl.

Sto se auta tice za sada je sve OK, mada se i ne vozi nesto, treba trap da se centrira, auto drzi pravac kao strela ali volan stoji ukrivo. Mada, mozda su i gume razbalansirane ko ce ga znati. Treba da se zamene filteri, ulje i tako jos par sitnica.

Sada su ne njemu 185/65/14, celicne felne napred Kumho a nazad TG635, a rezervna je Michelin , ali najverovatnije ce uskoro ici neke 15` 195/50 ili 185/55. Inace, i ove sto su na njemu izgledaju nize nego sto su.

Auto je unutra jako dobro ocuvan, danas smo stavili nove presvlake, papucice, uglancali enterijer i tako to... Auto je konacno opran, pa je sada sinuo.

Imam nekih problema sa centralnom bravom i vozackim vratima.
    www.blindmanmotorsport.com
  • Danilo
    CBC Senator XXL
    • 02.10.2004
    • 908
    • Beograd, Dorcol

Sto se table tice, radi sasvim OK.

Centralna me ubija...

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Originally posted by cosworth
      Sto se auta tice za sada je sve OK, mada se i ne vozi nesto, treba trap da se centrira, auto drzi pravac kao strela ali volan stoji ukrivo. Mada, mozda su i gume razbalansirane ko ce ga znati.
      To sto ti volan stoji ukrivo ne znaci da je rastelovan trap. Ako ne vuce u ni jednu stranu kao sto kazes, i ako se gume ravnomerno trose onda je sve ok. A volan samo odvrnes i namestis da stoji pravo. Gume, ako ne tresu pri vecim brzinama, znaci da su i one ok.
      Mada kako si ga tek uzeo prekontrolisi ga celog ako vec mozes i onda sipas i ne mislis.

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Da li je centralna fabricka ili je naknadno ugradjena?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Cos, to sto je rezervna Michelin ne pomaze bas mnogo kada nemas ni jednu drugu istu takvu.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Danilo
            CBC Senator XXL
            • 02.10.2004
            • 908
            • Beograd, Dorcol

Pojma nemam. Mislim da je fabricka.

Dakle, problem je sledeci, i stvarno je frustrirajuc...

Kada je auto zakljucan ja ga otkljucam pritiskom na dugme na daljinskom, on da onaj signal migavcima i OK.
            Vrata se otkljucaju sva sem vozackih. To jest, i ona se otkljucaju, ali ne mogu da udjem u ****ni auto!!!! Moram da ih otvaram kroz zadnja ili preko suvozackog... I to ne uvek, nego ponekad.
            Kljucem ne mogu da otvorim auto. Samo na daljinski. Zapravo i to samo na vozackim, onaj "door-pin" se podigne, ali ne mogu i dalje da udjem. Na suvozackim ni to.
            I tako nekad moze, nekad ne... Grrrrr....
            Danas upalio auto, i sad, tipo ima taj trip kada mu date kontakt, on zakljuca vrata. E sad, ja optimista upalio motor i otvorim haubu, izadjem iz kola i pritvorim vrata... I? Ne mogu da udjem u auto. A ni haubu nisam dobro otvorio, da bih mogao da ga onesposobim odatle. Telefon mi u kolima, ne mogu da zovem devojku da dodje da otkljuca njenim kljucevima...
            A fora je sto ni vrata nisam sasvim zatvorio, nego samo ono na prvi klik... I nema boga da ja udjem u kola. Kako sam otvorio ona vrata pitaj boga... J*beni fiat... Da je kupila Hondu bar bih ulazio ko covek u kola...

Comment

• Danilo
              CBC Senator XXL
              • 02.10.2004
              • 908
              • Beograd, Dorcol

Originally posted by sri98
              Cos, to sto je rezervna Michelin ne pomaze bas mnogo kada nemas ni jednu drugu istu takvu.
              Za*ebavam se.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Sada si i sam ukapirao da je italijanski auto dusu dao za avanturiste.
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• dfast
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2005
                  • 1302
                  • Hoofddorp NL /Bgd

Kad smo vec kod vrata i brava, mali off ali zanimljiv. Pricu sam cuo u Inđiji negde 94', lik nije mogao da izadje iz auta. U pitanju je bio Bmw 850, full, sve na dugme. Covek se parkirao i elektronika mu poludela, niti je mogao da otvori vrata niti prozore, izvlacili su ga par sati.
                  Tako da ima i gorih slucajeva .

Comment

• milannik
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2004
                    • 1455
                    • Niš

Desilo se i jednom mom poznaniku na volvou, u nisu na benziskoj pumpi, sad se ne secam kako je uspeo da izadje, dal kroz gepek, ili proalio bravu iznutra...

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

Kada je auto zakljucan ja ga otkljucam pritiskom na dugme na daljinskom, on da onaj signal migavcima i OK.
                      Vrata se otkljucaju sva sem vozackih. To jest, i ona se otkljucaju, ali ne mogu da udjem u ****ni auto!!!! Moram da ih otvaram kroz zadnja ili preko suvozackog... I to ne uvek, nego ponekad.
                      Kljucem ne mogu da otvorim auto. Samo na daljinski. Zapravo i to samo na vozackim, onaj "door-pin" se podigne, ali ne mogu i dalje da udjem.

Centralna me ubija...
                      @ Cosworth:

Po onome shto si naveo u prvom navodu ti nemash problem sa centralnom bravom kao takvom, dakle ako sve funkcionishe (daljinsko otkljuchavanje, migavci i to...) i chak se i pin u vratima podigne, znachi centralna ti funkcionishe sasvim OK. Problem ti je mehanichke prirode, svaki iole ozbiljniji bravar mozhe to da ti sredi. Na problem mehanichke prirode ukazuje i pin koji se podigne na komandu daljinske ali vrata ne mogu da se otvore - dakle klasichan mehanichki problem u sistemu brave/sharke u vozachevim vratima...

Dakle, to se da srediti ochas posla... Samo opushteno

I uzhivaj u Tipu...

Pozz =]
                      http://www.bmw.tv

Comment

• Danilo
                        CBC Senator XXL
                        • 02.10.2004
                        • 908
                        • Beograd, Dorcol

Ajde islikacu ga sutra pa cu da postavim nove slike. :-)

Ne znam sta mu je sa tim, kada sam razmislio i ja sam dosao do istog zakljucka, mora da je nesto sa sarkom... Moracu sutra da skinem tapacir...

Iznutra se otvara bez problema.

Takodje, staklo na suvozackim vratima... Ne podize se uvek u ravni. Nekada se odvoji ona strana uz stub i krene sama na gore, dok ova druga ostaje dole... Moram sutra da poradim na tome...

Comment

• kilson
                          Moderator
                          • 09.10.2004
                          • 3216
                          • NoviBGD
                          • AR 75 GT

@Cosworth: Ne znam stvarno shta ochekujesh od automobila koji je prodat totalno neuredan izgreban itd... Tip ima pare i boli ga uvo za prodaju?

-Ma vazhi, nadam se samo da ste bili svesni tih nedostataka...

No da predjemo na reshavanje problema;

1. Volan stoji ukrivo; verovatno je neshto chachkano oko letve volana, pa je isti "uboden" pogreshno - razlabavi letvu izvuci volan iz nje i uzhljebi ga kako treba i sve lepo zategni po PS-u.

2. Shto se tiche centralne mozhe biti da je problem i u zupchanicima, tj da su potrosheni, a obichno se manifestuje kao zujanje u praznom hodu (kada bi trebalo da digne pin) - proveri detaljnije - motor za centranu koshta 5-10 eur....

3. Problem neravnomernog otvaranja prozora - 99% su za to krive vodjice zaduzhene za hod prozora; skini tapacir i ispravi ih - obichno su dotichne napravljene od aluminijuma pa ako je neki chobanin onanisao po prozoru umeju da se pokrive. Hint: Pazhljivo ih ispravljaj jer mogu da se polome.

4. Manje psuj jer ne nameravam vishe da te ispravljam, tj ispravljacu te sa brisanjem poruke

5. Uzhivaj u Tipo-u (kao shto reche overspeed), nadam se samo, da nisi previshe platio tu pesmu.

Btw, da je kupila Hondu (CRX verovatno?) - ne bi u nju ulazio kao chovek, vec kao poluchovek - zbog gabarita

Svaki Fiat zahteva odredjenu dozu lucidnosti i entuzijazma, pravi auto za uchenje i uzhivanje.

Pozz
                          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Danilo
                            CBC Senator XXL
                            • 02.10.2004
                            • 908
                            • Beograd, Dorcol

@Cosworth: Ne znam stvarno shta ochekujesh od automobila koji je prodat totalno neuredan izgreban itd... Tip ima pare i boli ga uvo za prodaju?

-Ma vazhi, nadam se samo da ste bili svesni tih nedostataka...
                            Ne razumem sta hoces da kazes, al` ajde...
                            Meni je bitnije da je auto limarijski zdrav i da je motor dobar kao sto jeste, a te nedostatke koje ima sredim za 100 eura ukupno sve.

4. Manje psuj jer ne nameravam vishe da te ispravljam, tj ispravljacu te sa brisanjem poruke
                            Gde sam opsovao? Bas se trudim da sam kulturan...

5. Uzhivaj u Tipo-u (kao shto reche overspeed), nadam se samo, da nisi previshe platio tu pesmu.
                            2100 eura.

Svaki Fiat zahteva odredjenu dozu lucidnosti i entuzijazma, pravi auto za uchenje i uzhivanje.
                            Vec pocinjem da se zaljubljujem u tu kocku...

Comment

• Uros Piperski
                              CBC Senator XXL
                              • 31.01.2005
                              • 2978
                              • Beograd

A Honda sa pokvarenom centralnom?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

Working...
                              X