Evo mog slucaja:zimus je pocela centralna da me zeza tako sto nije htela da zakljuca,nekad hoce iz prve nekad mogu da chamim pored njega i 15min a na kraju sam ga zakljucavao na foru otkljucaj i odmah zatim zakljucaj :x .Ispostavilo se da je crkao relej u centrali.
1990. Fiat Tipo 1.6
Collapse
X
-
Sada su ne njemu 185/65/14
Sto se tice volana odneses da ti se centrira trap i oni ti odma i volan centriraju.
Tipo je lep auto uzivaj u voznji.
Comment
-
-
Cosworth,ako imas problem sa elektronikom (iako po svemu sudeci da nemas) javi mi se znam odlicnog majstora koji ne dere sa cenama.
Dobro si proshao sa cenom tog fiata.Ima moj komsija 1.4 i ima iste probleme sa staklima,bravama,lampicama u tabli i sl.Covek je ulozio u njega za 2 godine vishe od 1000 eur.E sad nadam se da si ti naleteo na bolji Tipo
Nek je sa srecom!Power of dreams !!!
Comment
-
-
koa prvo cestitam na kupovini i nadam se uzivanju u voznji.
centralna brava ako ima daljinski sigurno nije fabricka, to tada (te davne godine) nije bio poznat pojam u Fiatu kao ni skoro nijednom serijskom automobilu osim iz najluksuznije klase.
dakle, neko je to ugradio naknadno.
ja bih otisao u alarm servis, oni to obicno i ugradjuju i prepustio njima da poprave sta ne valja po pitanju elektrike i samih podizaca za bravu- recimo to sto si opisao sa zakljucavanjem auta znaci da senzor za haubu ne radi ili je neispravno povezan, a sam kompjuter alarma pogresno programiran.
mada, ja bih na tvom mestu iz preventive izvadio komplet postojei alarm i ugradio novi za koji samo ti imas daljince, i time rizik kradje bitno manji.
kada zavrsis sa elektro delom, svrati do auto bravara da pregleda ( i podmze silikonskom mascu) mehaniku brave, prenosni sistem i sve sto treba/ pozeljno je menjati.
pre svega toga, mozes i sam da pogledas da nije neka glupost, nesto spalo itd ali popravku prepusti iskusnima i koji imaju adekvatne delove.
to su manje vise sitnice koje se lako i jeftino otklanjaju, ako je limarija i pogonski sklop ok, sve ostalo na autu je sitnica.
uspout, ima razloga zasto su bas te gume na tom autu, on nije predvidjen za profil i dimenzije koje si naveo. drzi se postojece mere i time ces otkloniti potencijalne smetnje (ubrzo) sa trapovima. i ove postojece gume su vise nego perfektne za perfomanse tog auta.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Da, daljinsko otvaranje definitivno nije fabricko, ali mozda je dodato na postojecu centralnu koja je radila na kljuc.
Cos, kada skines tapacirung videces da li je fabricka centralna ili ne. Ako ima motore koji su povezani na door-pin onda nije fabricka. Fabricka je ugradjena u sam mehanizam brave.
Na mojoj dedri je isti sistem (fabricka) ali je na suvozacevim vratima crkla pa je ugradjen taj motor koji dize pin. Priblem je bio sto se veza izmedju motora i pina olabavila, tako da se motor pokrene ali ne zakljuca vrata svaki put. To je bio uzrok raznim za*ebancijama jer ako se jedna vrata ne zakljucaju centralna odmah otkljuca ostala; isto tako i za zakljucavanje. Sve u svemu, tako sam pokvario i centralnu vozackih vrata. Onda sam skinuo oba tapacirunga i video u cemu je problem, ali sam morao da dam 40e za vozacku bravu jer se zaglavila... u zatvorenom polozaju
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
Prvo da se svima zahvalim na lepim zeljama.
recimo to sto si opisao sa zakljucavanjem auta znaci da senzor za haubu ne radi ili je neispravno povezan, a sam kompjuter alarma pogresno programiran.
mada, ja bih na tvom mestu iz preventive izvadio komplet postojei alarm i ugradio novi za koji samo ti imas daljince, i time rizik kradje bitno manji.), ima samo centralnu. Naknadno je ugradjivana, jer sam danas video da na daljincima pise Excalibur.
U jednom dalincu je baterija potrosena, ne znam gde da nadjem takvu? Izgleda kao AAA baterija od 1.5V, samo kraca?
Nesto mi cangrlja ispod kola pri promeni brzina, kao da udara metal o metal... Mislim da se olabavila neka poluga, hteo sam da se danas zavucem da vidim, ali mi se dizalica zaglavila...
Danas sam uzimao zvucnike prednje za njega, idu u tablu. Cudo jedno kako u celom gradu ne mogu da se nadju 4'x6' zvucnici. Ima samo alpina, ali su 6k...Na kraju smo uzeli SAL za 2000 dinara. Idem posle na parking da ih povezem, pa da vidim kako se cuju. Za pozadi imamo Pioneer 17cm 2 ili 3 sist. nisam siguran... te je devojka dobila za rodj. od drugarice, pa cu njeh na tablu, da se stavi neki bolji HU, jer je sada Blaupunkt kasetas iz 80-ih, nesto ce biti tipa Pioneer DEH4700, znaci entry-level, mozda posle neki 10-12' u gepek i to je to...
Za weekend mozda da zatamnim stakla na celom autu, vec sam uzeo folije, juce sam stavio neke satro sportske papucice, danas sam oprao tapacirunge i tako...
Mogao bi da ga islikam, da mi se napuni baterija na kameri samo...
Trebalo bi danas-sutra kupiti ulje (razmisljao sam o selenia gold, ili selenia 5w40) i filtere. Zvuk na kolima mi se opasno svidja, mislim da necu ni da menjam sredni lonac. :lol:
Mozda da odem do bobana i uzmem jedan onaj sportski univerzalni lonac, i da od prednjeg lonca sprovedem fi50 do tog sportskog na kraju, a srednji da izbijem... Uzeo bih neki poluprotocni da se ne bi previse drao, ali da ima onaj wrooom zvuk. Mislim da ako bih poizbijao sve lonce sem zadnjeg da bi to bilo brevise bucno... Sta ce mu uopste 3 lonca?
I tako...
Comment
-
-
Evo slika od veceras, nikakve su, ali je bio sumrak, ja bez blica i tako...
Stavio sam te zvucnike, ali ne moze poklopac preko, pa moram da pravim novu od ove sto cu da stavim u masku...
Malo unutra:
Digitala:
Comment
-
-
Izgleda kao AAA baterija od 1.5V, samo kraca?
bateriju potrazi u prodavnicama foto opreme, koristila se cesto i u automat foto analognim aparatima.
btw, Excalibur je proizvodjac alarma a ne CB tako da imas sigurno i alarm (jer samo on moze da automatski zakljuca vrata po osnovu signala kontakt brave dok CB to ne radi) mada je mozda bez sirene i bez prikljucen blokade / tako polovicno ugradjen...
inace trazen baterija je prilicno skupa, reda 3-5 evra bih procenio tako da se ne iznenadis na trazenu cenu kada ih nadjes, uvek su bile skupe.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Daljinac ima tri dugmeta ne sebi, samo srednje ima funkciju, tj. otkljucava vrata... Kada se vrata otkljucaju, ostanu da sijaju migavci, a to nikada nisam do sada video kod centralne, uvek kod alarma. I jos nesto, kada se vrata zakljucaju, cuje se BEEP, poput onog kod alarma. Ali stvarno, izgleda da alarm nije aktiviran ili tako nesto. Gde se nalazi sistem alarma inace, hteo bih da potrazim pa da vidim da li ga imam ili ne...
Comment
-
-
Da, palo mi je na pamet...
Sutra cu morati to da probam.
Danas uzeo 4l selenie gold, filter ulja, sutra-prekosutra stize neka YED pecurka...
Mozda neki HU ovih dana...
Danas sam pravio mrezicu kao poklopac za ove plave zvucnike u tabli, jer standardni ne mogu jer su ovo 3-sist. pa su dublji... Nije lose ispalo, samo treba da se ucvrsti nekako... A kako - nemam pojma...
Sutra stavljam mrezicu u masku...
Comment
-
-
Najmanja neka, za 1100 do 1600 ccm motore...
Da probamo kako ce da ide sa tim...
Ma sta ja lupam? Sigurno ce da ide kao i ranije... Mozda ce se cuti bolje... Odziv gasa i te price...
Sta moze da krene naopako sa tim? Racunam, karburator, sve jednostavno......Doveo bih joj hladan vazduh sa maske, i izolovao od toplog vazduha iz motora.
Comment
-
Comment