Originally posted by pitatore
127 - Trkacki auto za ulicu...
Collapse
X
-
-
-
Po meni lakse naturpijati TC motor zato sto je ,jedno,8v sa dve bregaste gde jedna bregasta sluzi za usis a druga za izduv i nemoram da jurim kojekakve bregaste vec slicujem remenice i biram otvaranja kakva ja hocu.
Drugo imam dosta delova za njega.
Trece,taj ce auto ici na plin sa visokim stepenom kompresije gde klipovi od SOHC nebi izdrzali ni u snu i glava od TC ima vece ventile sto mi mnogo znaci zbog plina.Pleh Hirurgija
Comment
-
-
Milose i pitatore, imate podrshku za projekte koje radite, samo napred! Ne znam da li ti treba (pitatore) imam chini mi se levo krilo (novo - ne farbano) za 127-icu, dobijash ga gratis sa moje strane.
pozz
Comment
-
-
Pih nisam ja te srece,meni bas treba desno krilo koje bi iskoristio za zadnji levi rub(simetricni su) a inace imam, osim toga i vrata, kompletnu original Fiatovu limariju (krila,vezni limovi,treca vrata,oba krila,desnu polustranicu,levu sajtnu).
Hvala u svakom slucaju i hvala na podrsci svih vasPleh Hirurgija
Comment
-
-
Jedno pitanje, mada pitatore verovatno ne zeli da mu se mesam u projekat.
Ako vec u njega ide 1.6 TC, sto je u startu jako veliko, snazno i otkaceno za taj autic, zasto ne ici do kraja i ubaciti 1.8 ili 2.0? Nosaci su isti, prepravke su iste. Veci motori su sjedino duzi od 1.6, ali to je ukupno 10akmm sto i nije strasno.
Znaci ja sam za ubacivanje najveceg TC-a, ako se vec ide na TC. Ako se ne ide preko 1.6 litra, ne bih se zezao i ubacio bih sohc (pod uslovom da je 1.3 motor koji se ugradjivao u 127 isto sohc jer onda nema nikakvih prepravki za 1.6).
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
Trap jos nisam ni pipnuo,deluje mi kao da je OK jedino su mi amortizeri iscureli a ionako cu ih praviti.
Ako su ti caure na viljuskama otisle mozda je pametnije da ih izbijes i stavis Yugove,ako je takva situacija sa viljuskama ja bih gledao sacuvam ta "tela" viljuske a ako ti je negde pukla slobodno zavari.
Ako si mislio da pomeras oslonce na gredi po meni to nije pametno jer neznas gde se te dve viljuske razlikuju u duzini,dali izmedju amortizera i glavcine,dali od amortizera do grede.
Pleh Hirurgija
Comment
-
-
ti bi ovako nesto da uradis pretpostavljam... mislim to je taj tip motora...
dok original 1050 i 1301 nemaju blage veze sa ovim.
hod klipa se razlikuje a fi klipa je 76.00 kod 1050 i 76.1 kod 1301 smesna razlika izmedju ova dva motora + glava kod koje su povecani usisni ventili...
p.s. bojim se da su mi viljuske gotove, ne volim ni ja takve prepravke ali nemam mnogo izbora... ako nabavim super...
Comment
-
-
Ne nemam nista protiv toga.
Taj motor mi se nasao za male pare a ni registracija nije mala za 2.0l,
a ovaj motor je ustvari od 125s Fiata 80mm klip i hod 80mm (vecan motor) i idu keceve karike leteci lezajevi kecevi lezeci ladini itd kapiras sta hocu da kazem?Pleh Hirurgija
Comment
-
-
Kad gledas u motornom prostoru usis se nalazi napred a izduv pozadi.
Menjac je od Ritma 17/64 gde su prva i druga std a ostale su krace sto mi sasvim odgovara za ovaj mali auto da nebi pri startu toliko proklizavao a kad u turi treba da povuce tu su krace brzinePleh Hirurgija
Comment
-
Comment