127 - Trkacki auto za ulicu...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sira
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2004
    • 322
    • Split

Originally posted by pitatore
    Moj je u voznom stanju ,1050ccm je cak sam nasao original Fiatovu limariju osim vrata koja su ocajna,to bi mi trebalo ako imas inace ´81 godiste je.Motor vadim (ako treba nekome prodacu mu kompletan) i
    stavljam 1.6TC (to ce tek biti povuci potegni ubaciti ga) motor koji cu jos da doradim.
    Pa što ne ubaciš SOHC 1.6, je da je slabiji ali lakše mi se čini njega naturpijat nego presložit sve za TC.
    http://forums.cjb.net/alfa75.html

Comment

• pitatore
      CBC Senator
      • 11.01.2005
      • 242
      • Beograd

Po meni lakse naturpijati TC motor zato sto je ,jedno,8v sa dve bregaste gde jedna bregasta sluzi za usis a druga za izduv i nemoram da jurim kojekakve bregaste vec slicujem remenice i biram otvaranja kakva ja hocu.
      Drugo imam dosta delova za njega.
      Trece,taj ce auto ici na plin sa visokim stepenom kompresije gde klipovi od SOHC nebi izdrzali ni u snu i glava od TC ima vece ventile sto mi mnogo znaci zbog plina.
      Pleh Hirurgija

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

Milose i pitatore, imate podrshku za projekte koje radite, samo napred! Ne znam da li ti treba (pitatore) imam chini mi se levo krilo (novo - ne farbano) za 127-icu, dobijash ga gratis sa moje strane.

pozz
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• pitatore
          CBC Senator
          • 11.01.2005
          • 242
          • Beograd

Pih nisam ja te srece,meni bas treba desno krilo koje bi iskoristio za zadnji levi rub (simetricni su) a inace imam, osim toga i vrata, kompletnu original Fiatovu limariju (krila,vezni limovi,treca vrata,oba krila,desnu polustranicu,levu sajtnu).
          Hvala u svakom slucaju i hvala na podrsci svih vas
          Pleh Hirurgija

Comment

• Milos
            CBC Senator XXL
            • 12.05.2005
            • 700
            • Beograd, carraburma

nego, jel si radio zadnji trap na autu? nigde nema viljuski za nju, a za juga su malo duze... ne znam da li je pametno busiti nove rupe pa upasivati od juga komplet viljuske...

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Jedno pitanje, mada pitatore verovatno ne zeli da mu se mesam u projekat.

Ako vec u njega ide 1.6 TC, sto je u startu jako veliko, snazno i otkaceno za taj autic, zasto ne ici do kraja i ubaciti 1.8 ili 2.0? Nosaci su isti, prepravke su iste. Veci motori su sjedino duzi od 1.6, ali to je ukupno 10akmm sto i nije strasno.
              Znaci ja sam za ubacivanje najveceg TC-a, ako se vec ide na TC. Ako se ne ide preko 1.6 litra, ne bih se zezao i ubacio bih sohc (pod uslovom da je 1.3 motor koji se ugradjivao u 127 isto sohc jer onda nema nikakvih prepravki za 1.6).

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• pitatore
                CBC Senator
                • 11.01.2005
                • 242
                • Beograd

Trap jos nisam ni pipnuo,deluje mi kao da je OK jedino su mi amortizeri iscureli a ionako cu ih praviti.
                Ako su ti caure na viljuskama otisle mozda je pametnije da ih izbijes i stavis Yugove,ako je takva situacija sa viljuskama ja bih gledao sacuvam ta "tela" viljuske a ako ti je negde pukla slobodno zavari.
                Ako si mislio da pomeras oslonce na gredi po meni to nije pametno jer neznas gde se te dve viljuske razlikuju u duzini,dali izmedju amortizera i glavcine,dali od amortizera do grede .
                Pleh Hirurgija

Comment

• Milos
                  CBC Senator XXL
                  • 12.05.2005
                  • 700
                  • Beograd, carraburma

ti bi ovako nesto da uradis pretpostavljam... mislim to je taj tip motora...
                  dok original 1050 i 1301 nemaju blage veze sa ovim.
                  hod klipa se razlikuje a fi klipa je 76.00 kod 1050 i 76.1 kod 1301 smesna razlika izmedju ova dva motora + glava kod koje su povecani usisni ventili...
                  p.s. bojim se da su mi viljuske gotove, ne volim ni ja takve prepravke ali nemam mnogo izbora... ako nabavim super...

Comment

• pitatore
                    CBC Senator
                    • 11.01.2005
                    • 242
                    • Beograd

Ne nemam nista protiv toga.
                    Taj motor mi se nasao za male pare a ni registracija nije mala za 2.0l,
                    a ovaj motor je ustvari od 125s Fiata 80mm klip i hod 80mm (vecan motor) i idu keceve karike leteci lezajevi kecevi lezeci ladini itd kapiras sta hocu da kazem?
                    Pleh Hirurgija

Comment

• Milos
                      CBC Senator XXL
                      • 12.05.2005
                      • 700
                      • Beograd, carraburma

a sa koje strane se kod tvog motora nalazi usis i izduv? nisam bas siguran da znam o cemu se radi...

Comment

• pitatore
                        CBC Senator
                        • 11.01.2005
                        • 242
                        • Beograd

Kad gledas u motornom prostoru usis se nalazi napred a izduv pozadi.
                        Menjac je od Ritma 17/64 gde su prva i druga std a ostale su krace sto mi sasvim odgovara za ovaj mali auto da nebi pri startu toliko proklizavao a kad u turi treba da povuce tu su krace brzine
                        Pleh Hirurgija

Comment

• Milos
                          CBC Senator XXL
                          • 12.05.2005
                          • 700
                          • Beograd, carraburma

pojma nemam koji je to tip motora, nikad ga ranije nisam video...

Comment

• pitatore
                            CBC Senator
                            • 11.01.2005
                            • 242
                            • Beograd

Mozda zato sto se proizvodio negde od ´68 do ´74 god
                            Pleh Hirurgija

Comment

• pitatore
                              CBC Senator
                              • 11.01.2005
                              • 242
                              • Beograd

Pleh Hirurgija

Comment

• Milos
                                CBC Senator XXL
                                • 12.05.2005
                                • 700
                                • Beograd, carraburma

a koji menjac pasujes unutra? jel moze tvoj postojeci ili ce morati i tu nesto tamo vamo...???

Comment

Working...
                                X