Reno Laguna II 2001 1,8 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nikols
    CBC Član
    • 25.10.2009
    • 21
    • Cacak

Reno Laguna II 2001 1,8 16v

Pozdrav lagunasi (na benzin) Evo da predstavim i ja moju masinu! Ovako Reno Laguna II 1.8 16v 2001 uvezena iz Holandije. Za sad jos bez plina. Dinamik oprema, 4x el. podizaci, 8x airbag, dig. klima, ABS, tempomat, maglenke, volan podesiv po dubini i visini, sediste vozacevo i suvozacevo podesivo po visini, senzori za kisu, parking senzori, senzori za pritisak u gumama, automacsko zatamljivanje retrovizora, tonirana stakla, bord kompjuter, kozni volan, komande na volanu, el. retrovizori, kuka, 17" felne, senzori za automacsko odkljucavanje i zakljucavanje itd ako se setim jos necega napisacu Inace je kupljena u februaru 2009. placena je 6400, presla je 124000km, A za god. dana koliko je posedujem presla je 8500km zato sto je koriscena kao drugi auto. A inace je uwek garazirana. U njoj je dosad kod mene odradjeno sledece, odrednje mali servis, zamenjen jedan drzac motora, zamenjene svecice, ociscena klapna i kupljen novi akomulator (w horse od 74 Ah) Morao sam jaci zato sto sam stari orginalni od 65Ah 2002 god. Unistio sa ozvucenjem koje sam stavio. Ali o tome cemo drugi put. Ako nekome treba savet oko ugradnje muzike u lagunu neka se javi. Posto sam bas dosta radio sa tim. Rado cu pomoci svakom.

Ovo su neke njene stare slike. Slikacu nove, detaljnije pa cu ubaciti.
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: Reno Laguna II 2001 1,8 16v

Ooooo druze extra masina i dobro dosao na forum. Bas je lepa i prepuna opreme tako da si miran sto se toga tice. Inace sada sledi ugradnja plina koliko sam obavesten
    Ajde mi reci samo sta si radio po pitanju te klapne , tj zbog cega je ciscena ??? Jel bio neki problem i kako se manifestovao ili si cistio cisto zbog prljavstine i slicno. ????
    Pozdrav i cujemo se jos

Comment

• Nikols
      CBC Član
      • 25.10.2009
      • 21
      • Cacak

Pa nije imala ravnomeran rad na leru, po zvuku motora se to nije culo. Ali su obrtaji varirali. I onda mi je majstor skinuo klapnu. Ocitio samo sa benzinom i krpom! Jer je deo gde se zaprlja crn od garezi neke, i to je to. Posle toga obrtaji ne variraju. Nista komplikovano. Ako imas alat mozes i sam da to odradis.

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790

oooo Znam to znam i ja sam imao neki slican problem. Inace sta jos si servisirao ?? jel javljao kompjuter neke greske tipa greska na ubrizgavanju i slicno ?

Comment

• Nikols
          CBC Član
          • 25.10.2009
          • 21
          • Cacak

Servisirao nista vise nisam za sad. Primakao mi je se i veliki servis. A sto se tice elektronike oko ubrizgavanje i toga slicnog nisam imao, jedino sto mi se desava je da kada radi na ler samo na auspuhu mi se cuje kao da nije ravnomeran rad, nego se cuje zvuk (ppppppppppppp) Mislim da je tu u pitanju zaprljane dizne. Ali nisam ih cistio. Pokusao sam sa aditivom za prociscavanje ali nije pomoglo. Tako da to vise i nisam dirao. Jesi li ti imao neki problema oko elektronike i motora?

Comment

• vladovet
            CBC Početnik
            • 18.05.2010
            • 3
            • Vrbas

Molim vas da mi pomognete,

Pre desetak dana kupio sam Lagunu karavan 1,8 16 V sa fabrickim gasom, presla 141000. Vodio je na kompjutersku dijagnostiku i sve je bilo u redu. Sutra joj radim veliki servis. Auto izgleda perfektno,ali. Dok sam voyio na benzin sve je bilo u redu, medjutim kada sam poceo da vozim na gas posle predjenih 30/40 km puta, poceo je da se gasi na leru, a kada ga upalim onda trese, drzi obrtaje je na oko 2000 i podize kada pritiskam kvacilo, gas ne prima, a gori mi samo signalna lampa koja kod dizela oznacava grejac!!! Auto samo u takvom stanju odvezao kuci i posle pola sata upalio i radio je ekstra!!! Vodio sam ga na dijagnostiku za gas, ali nisu mogli skopcati na kompjuter, pa cu i danas da probam da ga odvedem kod majstora da vid sta je!!! Da li znate sta moze da mu bude???

I da li mi mozete reci kako da dodjem do koda za radio CD?

Hvala

Pozdrav
            Vladimir

Comment

• djera
              CBC Član
              • 13.05.2008
              • 27
              • DOBOJ

Pitanje za Nikols, a vezano za neravnomjeran rad na leru.
              Ja imam sličan `problem`. Po zvuku motora se ne primjećuje ništa, ali se na obrtomjeru vidi da kazaljka varira (možda nekih 50 +/-).
              Šta je ta klapna i gdje se nalazi?

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790

Djero klapna se nalazi do pozarnog zida vise sa leve strane ili da kazem ispred suvozacevog sedista !! Ona regulise protok vazduha ali je sve to elektronski kontrolisano. No i ja sam imao problem da se ista zaprljala pa mi je auto malo turirao sam od sebe ali je vrlo brzo reseno . Lako se skida tj svaki ozbiljniji majstor moze to da ti odradi da je skine i ocisti.
                Sto se tice neravnomernog rada na leru to vec moze da bude i di klapne ali vise do step motora koji regulise rad na leru . Isti se takodje zaprlja ali i verovatno ima neko stelovanje ali je to malo ozbiljnije tako da opet ces morati do servisa ali generalno te dve strvari mogu da zezaju pa da znas. No dijagnostika ce najbolje reci.

@vladovet@ dobro dosao na forum . Inace problem kod uvezenih laguna koje imaju fabricki ugradjen plin se cesto javlja ali je to i muka srediti jer nasi majstori u glavnom ne odrzavaju te sisteme koji se ugradjuju u Belgiji ili Holandiji odakle se najcesce i dovoze vozila sa ugrsadjenim gasom. Dakle em nemaju delova em se mnogi i ne razumeju ili nece da se bakcu . Treba ti bas vrhunski majstori koji ce da to odradi ukoliko je naravno problem u plinu . Da li si probao kada vec dodje do tog problema u toku voznje na plin da prebacis na benzin i kako se onda auto ponasa ?? Pitam to jer ako se i tada ponasa isto onda je mozda problem u necemu drugom tako da zaista treba da uradis jednu ozbiljnu dijagnostiku.
                Inace koliko vec vozis lagunu i od kada ti se desava to ??

Comment

• sinisapancevo
                  CBC Član
                  • 17.05.2010
                  • 38
                  • pancevo

Evo da se i ja javim na ovoj temi.Imam vec 6 meseci lagunu 1.8 16v 2003g automatic tiptronic i prezadovoljan s njom uradio pre neki dan mali servis u Reno Savi i spremam se polako za more.
                  Inace planiram u toku ovih dana da ugradim plin pa ako neko ima neki savet bice dobrodosao.
                  hvala unapred Lagunasi

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

Sinisa posto vozimo istu makinu a hoces i plin da ugradis evo ti moje predstavljanjer gde sam pisao malo i o plinu i potrosnji plina itd. Ima i slika .
                    A cekaj gde su tvoje slike bre ??

viewtopic.php?f=15&t=47701

Comment

• sinisapancevo
                      CBC Član
                      • 17.05.2010
                      • 38
                      • pancevo

slike stizu ovih dana

Comment

• Nikols
                        CBC Član
                        • 25.10.2009
                        • 21
                        • Cacak

Za Djera: Dosta ti je napisao gogi11. To sto ti variraju obrtaji je zaprljana klapna i to kad se ocisti kod nekog majtora najbolje. Nece ti se to desavati vise. Jer sam ja imao taj problem i resio tako. A to sto se cuje na auspuhu je kako mi je u karburator servisu rekao majstor problem sa diznama jer nemaju isto punjenje pa zbog toga. Ja sam skidao dizne iz drugo razloga, a rekao mi je da je to naj verovatnije razlog sto ti prkce na auspuh. Lepo se vidi na spravi za proveru dizni kako dve pune vise od druge dve. On mi je to ocistio za 1000din. Ali posto jos nisam otklonio glavni kvar ne znam da li je to tacno. Zato sto mi auto ne radi trenutno. Cim upalim znacu da li je to. Pa cu ti javiti da li da cistis dizne i resis problem. A evo pogledajte moj sadasnji problem zbog kojeg mi auto ne radi.

viewtopic.php?f=377&t=31408&hilit=renault&start=19 75
                        Izgleda da je pumpa za benzin, i ako je proveravana na nju sumnjam. Provericu sutra sa majstorom, donece drugu ako nadje da probamo da vidimo sta onda kaze.

Comment

• DeshaCAM
                          CBC Početnik
                          • 05.06.2010
                          • 2
                          • Novi Sad

Pozdrav!
                          Od pre par dana sam vlasnik Lagune 1.8 i vec prvo vece na parkingu sam imao neprijatno iskustvo.
                          Sve cetiri originalne ratkapne su mi ukradene, kao i mali poklopac od brave na vozacevim vratima.
                          Treba mi preporuka gde to mogu da nabavim, i predlog za neki sistem zastite, u vidu alarma, raznih blokada, i onih mehanickih "budza" sto se stavljaju na volan..
                          Hvala svima unapred!!!

Comment

• sinisapancevo
                            CBC Član
                            • 17.05.2010
                            • 38
                            • pancevo

nove ratkapne originalne su ti 2000 komad a ovako imas od 1500 do 2500 sve cetiri sa reno znakom

Comment

• DeshaCAM
                              CBC Početnik
                              • 05.06.2010
                              • 2
                              • Novi Sad

Hvala.
                              Juce sam u radnji kupio ratkapne za 2000din 4kom. nisu lose, cak su i lepe ali sam morao da pricvrstim onim vezicama, za sada je ok, videcemo koliko ce i one potrajati!
                              Ostao je jos problem sa poklopcem za bravu na vratima, to ne znam gde da trazim!?
                              Predlozite i neku zastitu, blokadu motora, alarm .... Hvala.

Comment

Working...
                              X