RS 13 - Porodična Limuzina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Snejk
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2008
    • 704
    • BG

RS 13 - Porodična Limuzina

Kao što većina vas zna, u januaru sam postao ćale.. Hači me je dobro služio od 2007me, ali sam ga vremenom pretvorio u auto koji je postao nepraktičan za prevoz bilo koga osim mene i sličnih mi zaluđenika .

Auspuh je bio preglasan, ogibljenje pretvrdo, ali jedno sigurno nije dolazilo u obzir - da sve što sam radio ove godine rasturim i vratim sve po fabričkim merama . I dok sam se tako razmišljao šta i kako, jedan poznanik je krenuo da me davi da mu prodam hačija, i tako sam krenuo da gledam unaokolo.. Uglavnom, traženu sumu poznanik nije uspeo da sakupi ali ja sam se u glavi već bio prešaltovao na traženje novog auta i tu sada nije bilo zaustavljanja. (Prodaja AE-a Kalibru je usledila nekoliko dana posle kupovine Nissana)

Drug me je zvao da pogledam sa njim S13 SX200 koji je i dosta ljudi sa foruma gledalo i obilazilo. Drugar je više išao da 'pari oči' ali meni je priča odjednom postala interesantna. Imam drugara sa nekoliko rasturenih S13ica (i što je još bitnije zlata vrednim iskustvom sa ovim automobilima), auto je prostraniji, udobniji i kultivisaniji od AE86, ima klimu (takođe bitno),.. Motor nije radio najzdravije, masa sa jedne bobine je spala, itd. Lik je u startu sa 3300 spustio na 3000 €, ali bilo je tu još mesta za pregovore. Limarija je bila na mestu, uz ranije češano zadnje desno i manje češano prednje levo krilo. Ispod auta potrebno još par manje ozbiljnih zahvata (zadnja kutija sa desne strane) a i pod haubom je trebalo ošmirglati podkrilo na mestu gde je uk ulje iskapalo iz cilindra kvačila. Unutrašnjost solidna, svakako neophodno dubinsko pranje. Felne i gume su u najavi letele sa auta (zajedno sa ovim prilepljenim plastičnim 'usisnicima', grozomornom nalepnicom na poklopcu rezervoara i nazovi presvlakama), tako da me to nešto i nije brinulo.

Sada već ozbiljnije zagrejan za auto zovem majstora da dođe i on da pogleda i da premeri kompresiju. Majstor potvrđuje da ima smisla ulaziti u celu priču, ali uz korekciju cene, pošto je kompresija slabija na jednom cilindru.

Na kraju dolazimo do cifre od 2700, s tim da stari vlasnik organizuje šlep od mml-a do koteža.

Naravno, procena je bila da će sve morati da se radi, auto ipak ima 20 godina i nema ko se na njemu nije iživljavao.

Auto je doteran u servis i totalno rasturen, pregledan je svaki bitniji deo, pa se onda krenulo sa remontom i nabavkom. Ovom prilikom se javno zahvaljujem Emu i Shonziju koji su mi uz nadljudske napore pomogli da kompletiram sve što mi je trebalo. Neki od nabavljenih delova:

Kovani klipovi sa karikama
    Walbro 255 LPH pumpa
    Dihtunzi u****, izduva, itd..
    Dihtung glave - OEM (o ovom nešto više kasnije)
    Leteći, ležeći (prva spec)
    Iridijumske NGK svećice
    KN filter
    Gume 225/50/16
    Polovne Felne 16", 7.5J, ET35
    Kaiševi, filteri ulja, benzina..
    Druk lager

Remontovan set kvačila, obrađen zamajac u Ostružnici (bilo je ok i inače, ali da se ne otvara opet u neko skorije vreme ako ne mora)
    Remontovan kompresor kilme
    Remontovana turbina
    Dizne očišćene

Verovatno sam nešto preskočio, ali eto, dopisaće se

• srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: RS 13 - Porodična Limuzina

komsija,nek je sa srecom....dugo da te sluzi....
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• kubura16v
      CBC Član
      • 22.01.2010
      • 68
      • KG/CA
      • Ibiza TDI

E ako si mu nabavio krstene felne,ove gore jesu lepe,al na nekim drugim kolima. Srecno!

Comment

• Snejk
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2008
        • 704
        • BG

Hvala!

Srđo, kažeš komšija - odakle si?

P.S.

Felne su završile na Volvou 460, samo im još nedostaju distanci..

Comment

• kilson
          Moderator
          • 09.10.2004
          • 3216
          • NoviBGD
          • AR 75 GT

Aaa, lepo lepo! Sad samo da se pochupaju ti lazhni shrafovi + full politura obrucha i pun gas!
          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• srdjanissan
            CBC Senator XXL
            • 20.11.2008
            • 720
            • beograd

pa spominjes Kotez,tu sam...kapiram ,tu zivis..
            kad koči,cepa gume i prevrće se!
            papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• kalibaR
              Moderator
              • 03.04.2006
              • 352
              • Beograd
              • AE86 rolle, Eclipse 1G

tu živi ovih dana...kod majstora..

Comment

• vracarac
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2007
                • 364
                • Beograd
                • Opel Astra G

Svaka chast za auto i shto si se odmah bacio na posao! Nadam se da ce te dugo sluziti...
                Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• Snejk
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2008
                  • 704
                  • BG

Hvala .

Pa nije imalo smisla da dalje degradiram i motor i turbinu, moglo se i onako voziti, ali..

U utorak očekujem da stignu glava, blok motora i radilica sa obrade, auto ulazi u garažu i krećemo u sklapanje.

Comment

• V-Tec
                    CBC Senator XXL
                    • 30.06.2006
                    • 1615
                    • Beograd
                    • '89 Civic d16a6

Snejk nek je sa srecom i obavestavaj nas sto detaljnije kako napreduju radovi!
                    shuto-expressway.com

Comment

• cameleon
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2008
                      • 315
                      • Obrenovac

Odlicno, svaka cast, ozbiljno se pakuje !

Ima odlicnu osnovu za rad(limarija mu je pristojna), dobar je na kriticnim mestima, nisam ga gledao, ali je drugar..., mnogo srece u daljem radu !

Comment

• skyline
                        CBC Senator XXL
                        • 31.07.2007
                        • 3149
                        • Cacak

sva sreca te si skinuo one lazne skrge i ono shit sa rezervoara, posteno su mu ogavno stajali
                        felne i nekako, ali ono....

nek je sa srecom kupovina, evo i ovde da cestitam
                        jedva cekam da vidim auto uzivo

par pitanja
                        1. koliko te kostala pumpa
                        2. sta je to sa dihtungom glave
                        3. kako si nakacio pecurku bez maf-a?
                        4. koju si pecurku uzeo i kooolkooo paaara (ko sto kaze memara iz slozne brace)
                        5. jel ti open diff ili vrti oba tocka u istom smeru na dizalici
                        Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Snejk
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2008
                          • 704
                          • BG

Hvala!

1) 120€ na ruke u bg, sa svim potrebnim adapterima za RS13
                          2) Namerno sam stavio taj a ne cometic da bih sebe ograničio u 'budženju'.
                          3) Prislonio sam je rukom. Nije se opirala. Šalu na stranu, naravno da će ići preko MAF-a, ovo je bila sprdnja, vidiš i smajli pored slike?
                          4) KAEN sa tim nekim produžetkom, oko 73 € isporučena na adresu.
                          5) Nemam pojma dal je VLSD ili ne, verovatno jeste, a i ako nije krajnje lako ću se snaći za jedan.

Comment

• skyline
                            CBC Senator XXL
                            • 31.07.2007
                            • 3149
                            • Cacak

1. nije mnogo - meni ce trebati jedna ako smislim da saljem ecu u hrvatsku na nisstune+horsham tretman
                            2. koliko kljusadi podrazumevas pod to "ograniceno budzenje"
                            3. kad vidim turbinu i pecurku, to me hipnotise i ne vidim nista okolo
                            4. taj produzetak je verujem adapter za kacenje na maf, jer k&n je sa iskljucivo okruglim kacenjem, a na maf-u se pricvrscje sa srafovima
                            jedino APEXI filter ima direkt kacenje na maf

e sad, k&n je uljni filter
                            sa nekih strana sam cuo da NIPOSTO na nas maf ne sme da se kaci uljni filter (K&N, pipercross....) zbog prljanja, zagorevanja ili cega vec, zice na maf-u,a sa druge strane sam cuo da to nije istina i da opusteno moze da ide K&N
                            Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Snejk
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2008
                              • 704
                              • BG

Dobro izduvaš KN i rešen problem. Ako ga preuljiš pri čišćenju i ako odmah kreneš da cepaš pokvasi se ona žica od volframa u maf-u i ćao..

Ima tih metalnih filtera koji su ekstra, samo polako..

Comment

Working...
                              X