Fabia 1.2TSI 105

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nik2yu
    CBC Senator
    • 19.11.2007
    • 298
    • belgrade

Re: Fabia 1.2TSI 105

Sigurno? A zar se ne dodaje jos neka "jedinica" pod haubu? A ako ga prikace na komp na nekom od narednih servisa, jel ne postoji mogucnost da se otkrije?
    Hvala na odgovorima, kao sto rekoh smekujem leona 1.2, aj je malo slab pa bi ovo pojacanje, ako ne moze da se otkrije, dobro doslo.
    Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!

Comment

• NikiforIII
      CBC Član
      • 07.01.2010
      • 66
      • Novi Sad

Potpuno je nepotrebno cipovati ovaj motor. Ali OK, auto je vlasnikov, a ovaj moze i da ga zapali ako hoce. Taj 1.2 TSI je pre svega napravljen da zameni 1.6 MPI, a kako vidim ne da ga je zamenio, nego ga je nadmasio, pre svega po potrosnji i performansama (posebno po obrtnom momentu).
      S' druge strane ne verujem da ce Uros imati prilike (a mozda i hoce ) da iskoristi pun potencijal ovog motora. Cipovati pa rizikovati skupe popravke, vecu potrosnju. Zasto? Covek ima nov automobil, sa odlicnim motorom. Urose sipaj benzin, vozi i uzivaj.
      Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani...

Comment

• rubinvinjak
        CBC Član
        • 23.05.2009
        • 36
        • beograd

razlika u motoru sto ide skodi u korist je mnogo manja,takoreci zanemarljiva u odnosu na razliku u izgledu sasija,tu je ogromna u korist renoa,po meni.bilo kako bilo najvaznije je da si ti zadovoljan,a nije losa ni ideja nik4yu-a za seata.

Comment

• Uros TurboSI
          CBC Član
          • 09.01.2011
          • 37
          • Belgrade, Serbia

Ma ok, samo ja ne volim francuze, Pežo i Citroen bih mogao nekako da podnesem(čak mi je super nov Citroenov fazon, C5, novi C4, mada mi se DS serija ne dopada) ali Reno mi je sigurno najgori po dizajnu na svetu.
          Pacific Blue Škoda Fabia 1.2TSI

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

Cipovati pa rizikovati skupe popravke, vecu potrosnju. Zasto?

taj motor moze da ima problema zbog loseg goriva i bez dodatnog dizanja pritiska.
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• nik2yu
              CBC Senator
              • 19.11.2007
              • 298
              • belgrade

Sta su ti rekli za servisne intervale ? Ja sam nasao negde da se ulje i filteri menjaju na 15k. Takodje sam procitao i da ima lanac umesto zupcastog kaisa, pa me zanima na koliko se on menja? Tj. kada se radi veliki servis i sta obuhvata, kao i cene ako znas. Hvala

Comment

• Uros TurboSI
                CBC Član
                • 09.01.2011
                • 37
                • Belgrade, Serbia

Servis je svakih 15000km. Znam da ima lanac, i u nekoj VW prezentaciji vezanoj za TSI sam pročitao da je "maintenance free", tj. da se ne manja nikad(sad, koliko je to realno). Mali servis je oko 12-13000 dinara u Auto Čačku, tako su mi rekli. A kada budem uradio prvi, napisaću cene, znači za jedno 6 meseci, ili malo više.

Comment

• nik2yu
                  CBC Senator
                  • 19.11.2007
                  • 298
                  • belgrade

Hvala. To je neka cena koji sam i ocekivao. Odusevljen sam motorcicem, danas sam opet provozao Leona 1.2 tsi i ide extra, a potrosnja 7.3 l . smesno. poz

Comment

• Uros TurboSI
                    CBC Član
                    • 09.01.2011
                    • 37
                    • Belgrade, Serbia

Meni je po bordu ukupna potrošnja do sada 6.4/100km s tim da kad ja vozim po gradu, a ja vozim samo po gradu, retko kad padne ispod 7.5l/100km. Dva puta se išlo do Niša i nazad(1000km)+gradska vožnja tamo oko 50km, i tu je prosek bio 5.5l/100km. A ćale moj na neki način spusti u gradu na 5.4l/100km, a kada su on i keva išli na Rajac za NG vratio se sa prosekom od 4.6l/100km (BG-Rajac-BG + oko 100km gradske vožnje pre tog puta) naravno po bordu. Čovek fenomen, ne znam kako.
                    Inače bord je prilično precizan, po spiritmonitoru, za poslednjih 2000km mi je potrošnja 6.64l/100km a po bordu 6.4l/100km tako da je to razlika od oko 3%.

Comment

• nik2yu
                      CBC Senator
                      • 19.11.2007
                      • 298
                      • belgrade

Mislim da je u uslovima Beogradske gradske voznje, potrosnja od oko 7,5-8 l sasvim realna. Ali to je i najveca prednost ovog motora, po gradu ispod 8, na putu jos manje, i to sve u 6oj brzini. Milina. Kao sto se vidi odusevljen sam ovim malim turbacem
                      sve najbolje u zujanju po gradu

edit: procitah na stranom skodinom forumu da je lik na Yetiju 1.2 tsi, sto je isti motor napisao da mu je receno da se lanac menja na 180.000, znaci realno ti ga neces menjati, sem ako auto ne ostavljas unucima

Comment

• Uros TurboSI
                        CBC Član
                        • 09.01.2011
                        • 37
                        • Belgrade, Serbia

Mnogo je njemu 8 litara, može bez ustezanja ispod 7 u najgorem špicu u centru. Samo što nema 6 brzina, za to moraš da kupiš VW Pola
                        A nisam znao za lanac, super ako je tako, pitaću kad budem išao po sušpleh ovih dana....

Comment

• nik2yu
                          CBC Senator
                          • 19.11.2007
                          • 298
                          • belgrade

he he Leon ima i 6-u brzinu

Comment

• Uros TurboSI
                            CBC Član
                            • 09.01.2011
                            • 37
                            • Belgrade, Serbia

Znam, a ako je to isti menjаč kao i u Yetiju, onda je situacija ovakva: prenosni odnos u poslednjem stepenu prenosa kod 5-ostepenog menjača je 2,69, a kod 6-ostepenog je 2,64, što je razlika u drugoj decimali i to je zanemarljivo, kod 6-odstepenog menjača stepeni prenosa su bolje raspoređeni, 6. stepen nije ECO stepen.

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Mala primedba: 2.64 ili 2.69 ne moze biti prenosni odnos 6. Brzine. Mozda kupni, pomnozen sa finalnim prenosom, ali za 6. brzinu je previse, one su, pogotovo na dizelu, overdrive brzine sa odnosom ispod 1.
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Uros TurboSI
                                CBC Član
                                • 09.01.2011
                                • 37
                                • Belgrade, Serbia

Sigurno se onda misli na ukupni.

Comment

Working...
                                X