Mazda RX-8.. tuned

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RotaryCat
    CBC Član
    • 17.01.2011
    • 59
    • Tuzla

Mazda RX-8.. tuned

Hi

clan X9 je vec dobro predstavio ovaj model mazde, stoga da ne ponavljam osnovne karakteristike.

prvu osmicu sam narucila 2003 na sajmu, i docekala je mjesecima kasnije medju prvima. tada se jos dijelio jedan skupocijen limitiran sat (muski ) uz prvih 888 modela auta. prvi model je bio revolution, 231 ks, bez sibera, izostavila sam namjerno navigaciju posto je slaba za te pare. prvom osmicom zavrsim 2005 neslavno u braniku na njemackom autoputu - prvo i jedino upoznavanje aquaplaninga.

2007 kupim ponovo osmicu, uocim prve male izmjene na modelu (tempomat serijski, i neki detalji pod haubom) kod nove mazde izaberem model sa siberom. inace takodjer 231 ks, revolution

samo kratko je ostala serijski. jos dok sam potpisivala ugovor, narucim u USA neke dijelove za motor. ReVi Intake Kit, RAM Airduct kao i kompletni auspuh sistem od katalizatora.

Racing Beat cat back Exhaust

i.. kako to obicno krene.. uz zvuk se lagano mjenja i izgled
    nabacuje se kompletan bodykit firme ATHinsberger i lakira (serijski crn) two-tone color "krademo" od forda panther crnu boju i od mazde 6 (koja je nekako u to vrijeme izasla na trziste sa tim lakom) perla bijelu boju. sliku zaokruzuju 19" felge firme Tenzo - R. i tackicu cine sitni detalji kao pinstripes, carbon race look i carbon stripes (peraje)

u unutrasnjosti se takodjer izgled promjenio, klasicno sivo platno smo zamijenili crnim i duz dijelog krova poredali LED diode za zvjezdano nebo. spojeno sa daljinskim otkljucavanjem. diode imaju razlicite boje

serijski bose sistem zadovoljava inace sve potrebe, no trazila sam malo dubljeg basa i odlucim se za rockford fosgate pojacalo sa dva suba. kutiju uklapajuci bijelom kozom, pojacalo prekrivajuci pjeskarenom plexiglas ploxom, naravno RX-8 simbolom

malo se islo po takmicenjima, malo zavrsilo po novinama

Njemacka / Tuning Magazin

Hrvatska / Power Tuning

moja osmica

• X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

Re: Mazda RX-8.. tuned

Sta reci sem....svaka cast!!!! Konachno jos neko sa Rexom na forumu, pa jos koleginica
    Rex je prelep! Koliko si presla do sada i daj nam neka zapazanja oko voznje, potrosnje i odrzavanja
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• RotaryCat
      CBC Član
      • 17.01.2011
      • 59
      • Tuzla

pa sve ukupno imam oko 200 - 250 000 km predjenih sa wankelom. moja iskustva se malo razlikuju od tvojih, mozda sto vozim dosta i po njemackom autoputu gdje ga i vozim 250 km/h + moj rekord GPSom snjimljen je 267 km/h

u gradu mi je veoma zedan. do 17L zna potrositi bez ikakvog problema ali je tad i vozim, ne gledam
      dok pri normalnoj gradskoj voznji dodje i do 15L. na otvorenom njemackom autoputu ako se drzim 140 i tempomata, 10L ako kao gore navedeno zelim brzinu - kontaj da ti iza kroz auspuh ispuhuje 25L pa i vise. tako da su takvi adrenalinski za srce i novcanik izleti rjedji

moja mazda trosi na 1000 km do 0,5L 5w3o dexelia ulja.

razliku u potrosnji nasih osmica vidim jednostavno u modifikacijama koje sam ja svojoj doprinjela. samim povecanjem felgi sa 18 na 19 stim i vecim gumama, vecim (otvorenijim) usisom itd.

ovu mazdu sam prodala, na godinu hocu RX-7 FD ako uspijem da je ikako prevedem u BiH. u njemackoj je ne mogu nikako da prijavim.

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

moze i moja 17 litara da proguta h

kod mene je akcenat na sasvim drugog strani..ja cu se truditi da moj bude sto duze ovakav kakav jeste,ocuvan i po mogucstvu sve originalno.zbog toga vec sada radim na tome da sacuvam motor koliko god mogu duze,Wankel umire,polako ali sigurno.
        na zalost jos nisam probao maksimalnu brzinu,al znam da 270 kmh nije problem.Ne znam zasto u DE nemozes da prijavis FD ,ovde se voze bez problema.

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• RotaryCat
          CBC Član
          • 17.01.2011
          • 59
          • Tuzla

da bi FD na njemackom autoputu smio voziti, morao bi kao prvo mnogo stvari na njemu modifikovati i dovesti na njemacki standard. sto dobro u novac ide, treba prvo ponabavljati sve te atteste pa na tehnicki i boga moliti da te propuste. tako da je rijetko FD na njemackim cestama. citam kako i u BiH hoce da rade na nekim izmjenama, tako da je necu ni ovdje moci uvesti, pored toga i godine su tu. ja ovdje nisam osmice vidjela, kamoli FD

u njemackoj sam vozila skyline R32 sa volanom na desnoj strani, ja ludog osjecaja sad znam, u BiH hoce da zabrane vozila sa volanom na desnoj strani. a svaki japanac koji nije namjenjen za evropsko trziste je desnjak.

Comment

• mirdza
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2005
            • 2437
            • Katowice (PL) / Banja Luka
            • AGP / W126

Jaca se Wankel sekta!
            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• RotaryCat
              CBC Član
              • 17.01.2011
              • 59
              • Tuzla

kad cemo tebe da pridobijemo?

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

svaka cast za ovo

mislim, nisam ljubitelj i ne svidjaju mi neki detalji ali u svakom slucaju
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• RotaryCat
                  CBC Član
                  • 17.01.2011
                  • 59
                  • Tuzla

hvala tuning je uvijek individualan

treca osmica ce biti skroz crna;
                  moja prije lakiranja

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

Originally posted by RotaryCat
                    da bi FD na njemackom autoputu smio voziti, morao bi kao prvo mnogo stvari na njemu modifikovati i dovesti na njemacki standard. sto dobro u novac ide, treba prvo ponabavljati sve te atteste pa na tehnicki i boga moliti da te propuste. tako da je rijetko FD na njemackim cestama. citam kako i u BiH hoce da rade na nekim izmjenama, tako da je necu ni ovdje moci uvesti, pored toga i godine su tu. ja ovdje nisam osmice vidjela, kamoli FD

u njemackoj sam vozila skyline R32 sa volanom na desnoj strani, ja ludog osjecaja sad znam, u BiH hoce da zabrane vozila sa volanom na desnoj strani. a svaki japanac koji nije namjenjen za evropsko trziste je desnjak.
                    ja sam vecinu FD-a ovde u Bechu vozio sa volanom na desnoj strani,zadnja je imala preko 500 ps-a...medjutim sve su kasnije preradjene na Evropske modele.Pazi nas TÜV je gori od Nemachkog,a bogme i zakoni,al se ovde nekako ranije to zavrsavalo.sto se tiche boje,i meni je bila jedna crna zapala za oko,medjutim presudila ljubav na prvi pogled,a to je bio model u Tornado crvenoj boji jos davne 2003-e...
                    a za Mirdzu,mani njega on je lud sve ce ventile da pokvari na Renesisu
                    vec je on inficiran samo sto on i to ne primecuje

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• RotaryCat
                      CBC Član
                      • 17.01.2011
                      • 59
                      • Tuzla

ja sam konzekventna

crveno mi ide samo na ferrarija.. posto cu ga nekad voziti (pa bar u 1:38) formatu

sva su moja auta bila crna. jedino ova mazda crno bijela.. ali to mi jedino odgovara na njoj

Comment

• mirdza
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2005
                        • 2437
                        • Katowice (PL) / Banja Luka
                        • AGP / W126

Originally posted by RotaryCat
                        ovu mazdu sam prodala, na godinu hocu RX-7 FD ako uspijem da je ikako prevedem u BiH. u njemackoj je ne mogu nikako da prijavim.
                        A sta ako je registrovana u EU? Ovdje u PL ih dovoze iz Engleske i prebacuju volan na lijevu stranu (ne moze da se registruje drugacije). Bila je skoro u oglasima jedna nabudzena sa ~500KS
                        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• X9
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2005
                          • 3179
                          • Wien-Sabac
                          • RX-8 i X-9

bas tako...ne znam ima li u nemackoj mogucnost duplih tablica,na primer ja cu svoja dva auta da prijavim na jedne tablice,jedan ce da bude u Sapcu drugi ovde.Kupis Rx7 FD i RX8 ,i uzivaj
                          reci mi jesi li isla na "leistungsprüfstand"(dinamometar) tu u DE sa svojim Rexom?da vidis da li su ti izmenjeni delovi nesto doprineli.
                          ja sam pri kupovini (u servisu) odradio novo mapiranje direktno kod njih(Mazdine mape),jednostavno podesavanje parametara za svakodnevnu gradsku voznju.posle podesavanja sam primetio da auto ima vise snage ispod 4000 obrtaja.osim toga samo jednom sam sipao 95 oktansko gorivo,video da nije to to,i od tada samo Shell V Power,jeste da je skup nenormalno ali je razlika ocigledna.

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• NemaN
                            CBC Senator XXL
                            • 29.11.2004
                            • 1560
                            • munze

lepsi je bio stok
                            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Regan