Ne mogu ja brez Alfe i to ti je, boles
Konkretan primerak je 147 restyle sa 1.6 motorom i 105ks. Kompromis između porodičnog automobila koji je udoban i automobila za svakodnevnu vožnju do posla i nazad koji je relativno jeftin za održavanje, potrošnju i registraciju. U tom smislu 1.6 sa 105 ks u kombinaciji sa TNG-om je najidealniji izbor što se mene tiče. Elem auto je iz Italije stigao sa plinom i ovde su mu promenili bocu, multiventil, sredili dizne i atestirali plin. Izvršen je detaljan pregled u AMAG-u i promenjene su neke razne sitnice, kao i ulje, filteri i svećice. Pregledan je kaiš i ceo razvodni sistem i zaključeno je da nema potrebe da se menja jer je skoro zamenjeno. Inače auto je kupljen na autoplacu na Ledinama kod Saleta, koji je veliki alfista i odakle potiče i crveni punto tako da imam osnova da verujem da je auto ok. Juče je bio kod mog majstora na pregledu i zamenjen je termostat i gumice balans štangle uz primedbu da na isparivaču malo curi plin kao i antifriz. To sređujemo već od ponedeljka, čim uhvatim malo vremena. Ostaje još da se napravi rezervni ključ i da se eventualno ispoliraju farovi jerbo su blago oštećeni. A sad malo slike:

Enterijer nisam stigao da sredim, ne zamerite:

Na ovom mesinganom šrafu se pojavljuju kao balončići od plina. Kako se to rešava? Nekom gumicom ili kako?

Evo i plinskih dizni, navodno je u pitaju landirenzo uređaj:

Enterijer nisam stigao da sredim, ne zamerite:

Na ovom mesinganom šrafu se pojavljuju kao balončići od plina. Kako se to rešava? Nekom gumicom ili kako?

Evo i plinskih dizni, navodno je u pitaju landirenzo uređaj:

Comment