Mala ispravka, cuje se i na 110 ali pomalo. Kad duva vetar onda vec na 80 zvizdi.
Elem dosli smo sa moreta i ukupno presli 1521 km. Za zivo cudo potrosnja ulja je oko 250 grama na ovu km tako da nisam ni dolivao.
Zamalo da imam peh sa tablicom koja je visila na jednoj nitni, da mi nije ljubazni grk skrenuo paznju na vreme tablica bi ostala negde na obilaznici oko Soluna a ja bi danas isao do policijske stanice da prijavim da sam izgubio istu
Nakon kraćeg razmišljanja odlučio sam da umesto zimskih guma uzmem all season varijantu. Već pri samoj pomisli da moram da montiram zimske gume na ove felne, pa na proleće opet skidaj zimske i vraćaj letnje smučilo mi se. Da ne pričam da se dešava da u ovom među periodu oktobar i mart zna iznenada da zahladni i/ili da zaveje sneg na planinama pa ako kreneš recimo za vikend na Zlatibor moraš dobro da razmisliš da li ćeš ići sa zimskim ili letnjim gumama. Izbor je pao na Fulda Multicontrol 205/55 16 pneumatike. Nešto su skuplji od Sava Adapto a u rangu sa Kleber Dynaxer something. Obzirom na veličinu, snagu i pretežnu upotrebu auta mislim da je ovo najbolji kompromis.
Au, zar ti nije bilo lakse i jeftinije kupiti celicne sa zimskim i menjas sam kad hoces, cetri felne 1oo e i cetri nove zimske 2oo e, bez uvrede iznosim samo svoje misljenje
Nakon nešto preko 1000 km mogu da kažem da su gume iznenađujuće tihe. Očekivao sam da su bučnije od letnjih, ali nisu. Drugo nemam ništa da napišem jerbo očekujem malo hladnije vreme i sneg pa da vidimo kako se ponašaju kao zimske. U ovom prelaznom periodu su ok.
Evo par jesenjih sličica:
Još kad bi se nakanio da ispoliram auto pre zime to bi bilo sjajno
Posle 6 meseci i 10000 km evo prvog malog servisa. Kupljeno ulje i filteri:
Namučio sam se oko odvrtanja čepa kartera pošto je na nezgodnom mestu a neki idiot je pritegao kao da je točak u pitanju. Na kraju je sve ispalo kako treba:
Stari filteri (za ulje je već bio u kanti ):
Neko je baš stručno ugradio filtere kabine
Elem danas zabeležena km: 141123. Idemo dalje.
Comment