Po sedmi put zaražen virusom - Alfa Romeo 166 TS
Collapse
X
-
-
Sinoć krenem do Smedereva i negde između Brestovika i Smedereva u mrklom mraku naletim na mrtvu životinju na sred puta. Nisam stigao da odreagujem na vreme i pređem preko nje i odvalim plastiku ispod zadnjeg branika:
Jutros isteram auto iz garaže i pre nego što sam uzeo da to sredim reko da pregledam svećice. Kad ono tamo ulja koliko hoćeš:
Otišao dihtung poklopca ventila, reko dobro je da sam pogledao na vreme i ajd da očistim ulje kad sam već tu:
I kad sam vraćao jednu od svećica ona prokliza, pomislih jbg otišao navoj. Kad ono međutim:
Otkinuo se navoj od svećice i ostao u bloku motoraPozovem mastor Dešu, kaže on ne diraj ništa i došlepaj auto u ponedeljak. Tako da sam kupio novi set svećica i poručio novi dihtung, dogovorio se sa šlepom i u ponedeljak pravac servis. Jbg kad te oće onda oće i bolje da ne ustaješ iz kreveta taj dan ili tih dana
Comment
-
-
Rekao mi je da se i njemu desavalo da pukne svecica, narocito mala (na TS motore ide po jedna mala i jedna velika na svaki cilindar) i da je morao da nauci kako da resi takvu situaciju. Kaze da je zeznuto kad pukne pri odvrtanju sto kod mene nije bio slucaj. Druga stvar Desha je stvarno velika picajzla i veliki ljubitelj Alfi i sledstveno tome nakon 25 godina sigurno da je dobar majstor. Kad mi je jednom prilikom pricao kako on menja antifriz i na koji nacin ispira sistem ja sam ostao zapanjen, ali verujem da stvarno tako radi. Mnogi kazu da mnogo filozofira i da je tezak covek ali i sam sam ponekad takav tako da ga razumem
Comment
-
Comment