Renault 19 1.8 16v

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Oces da ti kazem sta ce sledece da ti se pokvari?
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Orlando
      CBC Član
      • 26.12.2006
      • 97
      • Beograd

Nemoj ?oveku da ubijaš volju.
      Ako kaniš pobjediti, ne smeš izgubiti

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • bemve

Pa sta da radim, cinjenice su cinjenice...

Comment

• Orlando
          CBC Član
          • 26.12.2006
          • 97
          • Beograd

Onda mu bolje pošalji poruku sa spiskom šta se kvari, da se pripremi.
          Ako kaniš pobjediti, ne smeš izgubiti

Comment

• Zloca
            CBC Senator XXL
            • 21.12.2005
            • 510
            • Novi Sad
            • Astra bertone turbo

Eh, mazda, kakav je ono auto bio... I jos uvek je! Vidim ga ponekad, jer sam ga prodao u KG-u, popricam sa novim gazdom, super ga sluzi.
            Prodao sam ga iz jednostavnog razloga: nisam imao pare, bre!
            Mazda je pocela da trosi dosta ulja, antifriz, grejala se (antifriz je znao da kljuca u onom sudu gde se gleda nivo antifriza). Vidim ja koliko je sati, otanjio sam prilicno sa parama, zena mi se poradja za par meseci, moram da imam ispravan auto, a trebaju mi pare kada se rodi beba (skupo za bebu u pm ) pa odigram jednu igru: znam koliko je atraktivan auto, koliko ga svi zagledaju, pa dam oglas da ga prodajem za 4000 evra (platio sam ga 3000), u perfektnom stanju. A on na slikama k`o igracka. Javljali se neki, proslo nekih mesec dana, dodje tip, vidi se da se zagrejao za njega, pita jel` mu fali nesto, ja mu kazem posteno sta mu fali, odemo do majstora, majstor klima glavom, samo sto ne kaze nemoj da uzimas, ali mu glupo sto sam ja tu... ovaj lik poceo malo da se hladi. Ja mu kazem spusticu cenu na 3300-3400, nisam znao da je toliko zajebano (k`o sto i nisam). On se raspitao, treba oko 1000 evra da se sredi kako treba. Vec mu to mnogo izlazi, nece, ja mu ponudim za 3000 evra, napravim facu kao da sam izgubio ne znam koliko para na tom autu i on pristane! Par nedelja posle posao on za BG da sredi motor. Na autoputu mu prokuva motor. Verovatno nije dolivao vodu? Kaze da je bilo nagnjavljeno crevo sto ide iz pumpe u hladnjak, pumpa zapinjala i crkla. Kod mene nije. Pa se istopio relej, crk`o termostat, kompjuter, ma haos! Kompletan sistem za hladjenje mu crkao! Popravka ga kostala 1500 evra! Ali, sad sve super radi, prezadovoljan je sa njim.
            I to je ta prica o mazdi i sto sam je prodao. Sad vec bi mogao da je odrzavam kako treba, tad nisam mogao. I onda sam ostao bez auta, uskoro stize beba, imam 3000, i kupio ovog renaulta. I eto. Sad bi rado zamenio renaulta za bmw E30, npr. 318is ili 320i, `90.-`91 u extra stanju, jer obozavam zadnju vucu, a E30 bih mogao da odrzavam bez problema. Njega sam vozio pre mazde, i to je auto koji mi je najmanje pravio problema.

Evo za one koji ne znaju o kojoj se mazdi radi neka slika:

MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• Zloca
              CBC Senator XXL
              • 21.12.2005
              • 510
              • Novi Sad
              • Astra bertone turbo

A ovom renaultu mnogo losa elektrika. 80% kvarova je vezana za struju, pazi kad mi se desilo da nece da mi se zatvori prozor, pa sam nocu skidao tapacire da ocistim kontakte, pa mi se desilo dvaput da nece da mi otvori gepek (skinuta brava, otvara se na dugme), pa sam i to sredio...
              Sad je vec u solidnom stanju.

Sto se tice spiska kvarova, imam vec listu cekanja, sutra namestam amortizere, pa posle cu da menjam glavu upravljaca jer mi kaplje servo ulje, pa menjam kaiseve i ulje, pa atestiram plin, pa registracija. To je plan za naredna 2 meseca.

Ah, da, poslednji peh od sinoc. Posao ja do grada, da zaverglam kad se izgubi sva struja. Kontam verovatno klema neka gubi kontakt. I imao sam pravo, + klema labava, samo sto se ne smakne. Na koju foru ne znam. Dotegnem, upalim auto, upalim pioneer cd mp3 kupljen pre mesec dana, kad on na cd pokazuje ERROR AO, i ne moze da se izbaci disk, nece nista. Na radiju kao nesto radi ali skroz prolupao, pobrkao komande, slabo se cuje... Ugasim ga, upalim, isto. Ja vec razmisljam sta da lazem kad ga reklamiram posto imam garanciju. Jutros sam otkacio pioneer, pogledao da se ne crni neki kontakt, osigurac i tako to, prikacio i sve radi normalno! Dobro je, bar nesto da ne moram da popravljam!
              MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Hermes
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 1306
                • bemve

Originally posted by Zloca
                pazi kad mi se desilo da nece da mi se zatvori prozor, pa sam nocu skidao tapacire da ocistim kontakte....

...da zaverglam kad se izgubi sva struja. Kontam verovatno klema neka gubi kontakt. I imao sam pravo, + klema labava, samo sto se ne smakne.
                Da li verujes da mu se i ovo desilo?
                Jos ako ti je puklo i crevo za hladjenje koje je negde ispod motora na jako nepristupacnom mestu i pritom je neverovantnog oblika, onda stvarno....

Ne znam sta da ti kazem, malo mi glupo, al izgleda da je cinjenica da je takav auto ok samo kad je nov, a nadalje je samo pitanje vremena ko koliko ima zivaca da sredjuje dok ga ne proda...mom drugaru je bilo lako, on se nije tangirao ni oko cega, bilo mu je bitno samo da hoce da upali...jednom je i par meseci vozio bez zadnjih svetala, samo su prednja radila

Inace, predlazem taktiku kao sa mazdom - malo veca cena, pa cekas, neko ce da se primi na ipak stvarno dobre performanse ovog automobila

Comment

• shone190
                  CBC Senator XXL
                  • 10.12.2004
                  • 1877
                  • Beograd
                  • Dodge Charger 8.1l

Auto je mnogo lep, ali toliko cimanje oko kvarova ne znam kako bih podneo pa da je svaki deo 10 dinara

Pozdrav i srecno!

Comment

• pitatore
                    CBC Senator
                    • 11.01.2005
                    • 242
                    • Beograd

Jaooo,citam i ne verujem.Imam istu takvu 19-icu i svi ti kvarovi su i mene docekali. Cak mi se desilo da iz cista mira ostanem bez kocnica i provalim da su se zice drzale na po jednoj licni i to tacno pored posude za AT ulje. Sta ti se desilo na motoru,meni progoreo dihtung glave a kad sam sve sklopio produvao je na karikama (barem ja tako mislim jer kad ga izdzibrim i stanem na semafor nastane ekoloska katastrofa u vidu plavog dima inace pri normalnoj voznji je sve ok),sledeci vikend ubacujem drugi motor sa predjenih 30000km.
                    Pleh Hirurgija

Comment

• pitatore
                      CBC Senator
                      • 11.01.2005
                      • 242
                      • Beograd

Predpostavljam da ti ni shiber ne radi,kao i da su ti solje amortizera popucale a nove kostaju 90eur.
                      Jel ti radi obratljka?
                      Nisi polomio tockic za regulisanje temp. u kabini do sad?
                      Sedista razvaljena?
                      Ako znas nemacki evo to link koji bi ti dosta pomogao,ima svega i svaceg:www.renault19world.de
                      Pleh Hirurgija

Comment

• Zloca
                        CBC Senator XXL
                        • 21.12.2005
                        • 510
                        • Novi Sad
                        • Astra bertone turbo

Bio sam na putu za vikend pa me nije bilo...
                        Zamenjen je amortizer, sad je super! U kabini je dosta tiho i deluje utegnuto. Dobro, skripne i krcne ponekad, ali solidno.
                        Pitatore, sto se tice motora nikad necu saznati sta mu je sve falilo. Znam da je izmucen, izvadjena mu dusa, trosio je dosta ulja, culo se neko zveckanje, krckanje iz donjeg dela sumnjivog porekla, tako da ga nisam ni otvarao, vec ga zamenio. Siber naginjanje super radi, a kad se uvlaci u krov radi, ali neki put kilavije, kao da je zaribao, mada sam podmazivao one sine. Solje amortizera, verovatno njih majstori zovu pogace, su u odlicnom stanju! Vec su varene !
                        Sedista su u solidnom stanju, malo na vozacevom klimka naslon, ali su prosle godine presvucene stranice eko-kozom, tako da perfektno deluju (ima slika). Obrtaljka radi, kazaljka za kilometarsat mrdka. Tockici svi na mestu!
                        MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• pitatore
                          CBC Senator
                          • 11.01.2005
                          • 242
                          • Beograd

Shiber se i meni i spusta ali da se skroz otvori nema sanse-zaribale sajle. Vidis mogao bi i ja da izvarim sholje za ne daj boze. Jel ti pali lampicu za ABS? Meni konstantno na kocenju vuce u levo iako sam ceo kocioni sistem odradio osim ABS senzora.
                          Pleh Hirurgija

Comment

• Zloca
                            CBC Senator XXL
                            • 21.12.2005
                            • 510
                            • Novi Sad
                            • Astra bertone turbo

Nemam ABS.
                            MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• pitatore
                              CBC Senator
                              • 11.01.2005
                              • 242
                              • Beograd

Kao sto ni ja nemam servo letvu (skinuo predhodni vlasnik) . Kakav ti je most napred,moj se bio raspao.
                              Pleh Hirurgija

Comment

• Zloca
                                CBC Senator XXL
                                • 21.12.2005
                                • 510
                                • Novi Sad
                                • Astra bertone turbo

Ma sve je dobro, eto ta glava upravljaca sto kapne po nekad servo ulje...
                                Moram da proverim za ABS. Mozda ga imam ali ne radi?
                                Imao sam par puta ostrija kocenja tako da definitivno mi nista nije pomagalo. Kazem mozda imam zato sto kada su mi namestali lezaj na zadnjem tocku, gazda je u prolazu rekao pomocnom majstoru koji je skidao disk "Pazi na ABS". Mozda je to rekao misleci da imam a mozda i znajuci da imam. Kako da vidim na r19 da li imam ABS?
                                MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

Working...
                                X