Rekao si nekom prilikom "Na ovako svetli tepih,ili crne patosnice ili nishta",podrazumevajuci da izbacim ove providne plasticne.Nasao sam 2 prednje(tekstilne,koje su falile);plasticne sam ipak zadrzao preko,mnogo se bre prlja .
Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Btw,nekapiram sto je neobicna farba ... vidjao sam dosada vise komada 33-ki '92.-'94. u istoj boji = kapiram da je stock Alfina boja iz tog vremena .
LM,prodje godina vec kako se druzimo 155 i ja .
Stanje na "satu":
- 24.1.'07. 122.000 km
- 24.1.'08. 130.650 km ...
Idemo dalje !
Nije ona neobicna u negativnom smislu,absolutno ne,nego sam ja navikao da ih vidjam u 130rosso,nero.grigio.moguce da se ta boja vise upraznjava dole kod nas.Ali boja je OK ,otmena samo tako.POZZ.
Pa,pa,paaa . . . vozim,vozim .
A sta cu ... selo malo a ja u centru pa mi zao da je palim/drndam za voznju od "km-2".U takvim uslovima motor jedva koliko prebaci 50C-greota.I tako je dobra trecina nacinjene kilometraze "for pleasure only" .
Danas napumpan azot u gume (at last ).To se verovatno ne radi na ovakav nacin
al sta cu,to je nama nase selo dalo .Kome nije jasno,ladno mi izduvali sve 4 gume,Alfa pala na felne,pa tek onda naduvana 1 po 1 guma .Brooka,bar mislim ...
Usput sam castio Alfu pranjem i balansiranjem tockova .Masina je rekla da je 1 zadnja guma kriva .Sobzirom na mesecni prosek km,tu i susednu gumu zamenice 2 Wintere.Neocekujem neku stetu u medjuvremenu ... "krivoca" se oseca tek na 160km/h ... a ja se ubi' od voznje auto putem .
Od prvog dana,na gepeku je bila "guntzy tuning" nalepnica (videti prvu starnu teme).Ostecenje boje ispod nje pokrio sam ovako
Ovde (kao i na prethodnoj slici) se vidi i kako sam se resio(prirucno) "frulica" na izduvu,koje se vide na starijim slikama.Mislim na "top" izduva .
Od jos nekih relativno nebitnih sitnica,tipa nalepnice,frulice ... primecujem nove,sitne oguljotinice posle skoro svakog pranja .Hebo parking ispred zgrade!
Od bitnijih stvari,remontovao sam isparivac plina.Posto se stvar dosta popravila a potrosnja ipak nije sisla u ocekivane granice,pre par dana sam opet otisao na "TNG seansu" ,gde se ispostavilo da je slavina u aut-u.Zamenjena je,usput i filtro di aria pa sad opet merim potrosnju.Ako sad budem zadovoljan tj. sidje na nekih 9-11 na putu ili 12-13 gradske(pozarevacke),razmisljam da ipak bacim tih 6-7k din. i uradim atest.Tnx to CBC dovoljno mi je jasno sta (ne)dobijam time ali se dobro secam nervnog sloma koji sam prezivljavao dok sam cekao na CG grani-zbog nemanja istog .
(ja sam na 137.700, pre****o sam te u medjuvremenu na satu...)
ne razumem to cekanje na granici jer nisi imao atest, propustio sam verovatno kad si kucao o tome...
inace, atest je neophodan i svi cemo morati jednog dana da ga imamo. ne uzbudjuj se previse oko toga.
Comment