AR 155 T.Spark 1.8

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

He,he pre****o ... ako,ako .Rekoh zimus jos,stanujem u centru relativno malog grada tako da kolima idem gotovo samo na posao(a ne "radim" svaki dan-zbog smena).Sve ostalo je manje/vise free ride .

A za atest,nisi propustio ,nisam kuckao.Srecom,niko me nista nije ni pitao.Nego,ja sam poznati Mika Panika a u maju jos nisu brzo propustali crnogorci na grani k'o sada.Cekao sam nekih 40-ak minuta na ulaz i gledao kako svakome ispred mene otvaraju gepek.Sto sam bio blizi,sve sam bio zeleniji .U3povao,sad kad me nagaze,pa vide da sam divca TNG pa me vrate nazad ... koji sam moj bio 300 i kusur km,jos i moji matorci bili sa nama(njihovim autom) ... i ono,sta ce biti,bice ... prolupao skroz .
    Srecom,nisu me ni pogledali.Uzeo cika carinik dokumenta kroz prozor,vratio i "srecan put".
    No,meni vise ni Vanish nije mogao pomoci ,puna kola braon pereca (copyright by Dora ) .Cim smo zasli za prvu krivinu,odmah pauza za reanimaciju .Toliko sam se oladio da sam zaboravio i na plin da prebacim pa sam to parcence(km-2) vozio na benzin .
    Eto ... panicar .

Sa reanimacije

A ovo je bio krajnji cilj puta

Comment

• mishkom
      CBC Senator XXL
      • 07.08.2007
      • 591
      • N/A
      • N/A

Nego Flavio, jedno malo glupo pitanjce koji ti je motor u 155?

Comment

• Flavio
        CBC Senator XXL
        • 13.06.2006
        • 1926
        • 012 Centar
        • KaraWagon 1.4T.Spark

Unutra je 2.0 V6TB a vodi se na 1.7 TS.Ubudzeno zbog manje registracije .

Comment

• alfaskorpion
          CBC Senator XXL
          • 24.02.2007
          • 361
          • Smederevo

ako budem naleto na taj motor dok imam 155icu sto posto ga stavljam

Comment

• Flavio
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2006
            • 1926
            • 012 Centar
            • KaraWagon 1.4T.Spark

Ee,takvoj operaciji moram prisustvovati licno-kad do nje dodje ...

Comment

• Flavio
              CBC Senator XXL
              • 13.06.2006
              • 1926
              • 012 Centar
              • KaraWagon 1.4T.Spark

Zimske pripreme u toku.

Obnova antikorozione zastite,

Koristio Mipa Unterbodenschutz Streichware,zastita za vozila,na bazi bitumena,u spreju www.mipa-paints.com/gb/index.html .

A danas,skinute 2 zadnje Hitris gume (od kojih je jedna bila kriva) i nabacene 2 kom. Tigar Winter1 185/60R14.
              Idu napred oko 1.11. .

Pohvala za prodavnicu "Gumiko" (tako nesto) u SD .

Posle cackanja oko plina (opisao gore),tokom zadnjih mesec dana merenja potrosnje,rezultat je 8,5 do 9,5 lit/100km putne voznje brzinama od 70-130 km/h.Po gradu mi se vrti od 12.8 do 13.5 zasada.
              Pratimo dalje.

Za kraj ovog javljanja

Comment

• Vlada_nbgd
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2005
                • 1066
                • Novi Beograd/Topcider
                • ford focus sport pack

Svaka cast Flavio,vidim da se alfica odrzava propisno

Nego jel mozes da napises neku rec o ovoj antikorozivnoj zastiti mipa?Da li si sam radio,koliko ti je trebalo sprejeva itd...castio bih tempru pred zimu zastitom,a ovo mi deluje interesantno.
                FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Flavio
                  CBC Senator XXL
                  • 13.06.2006
                  • 1926
                  • 012 Centar
                  • KaraWagon 1.4T.Spark

Tnx,trudim se ,u okviru mogucnosti .

LM,Mipa sprej u boci od 0.5 litre,na akciji bilo 125din boca.
                  Radio sam solo-parking,dizalica i dobra volja.Umazao se i ja fino-koristiti rukavice obavezno.
                  U farbari mi rekose da bi trebalo da 1 boca bude dovoljna za oba krila.Medjutim,uzeo sam 2 za svaki slucaj i potrosio skoro sve.Jedna cela mi otisla u desno krilo jer sam prskao i malo naslepo iza cevi i creva od benzinskog rezervoara.Skidao sam i plasticni zaperak iza tocka,da detaljnije zaprskam.
                  U drugoj boci,kojom sam prskao levo krilo,ostalo je malo(recimo,0.1 lit).To krilo je i dosta pristupacnije za rad.
                  Sta znam,mozda sam malo i preterao sa nanosenjem.Shavove limova sam prelazio po 2,3 puta.Masa je relativno retka pa sam se plasio da ne bude previse tanak sloj zastite.Kazem,relativno je retko pa treba povremeno obrisati diznicu da bi i dalje pravila finu maglu dok rasprsuje.
                  Kakav je kvalitet Mipe,kao i majstora ,videcemo tek.Ranije (pre Alfe) koristio sam Body930 i cetku sto je bilo relativno kvalitetno ali i zamajno.
                  Ovaj,Mipa sprej sam uzeo na preporuku trgovca iz farbare jer sam pitao jel ima nesto bolje/lakse za upotrebu,spram pomenutog Bodya.
                  Posto na sajtu nema slike limenke,uslikao sam:

Eto,toliko .

Comment

• Vlada_nbgd
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2005
                    • 1066
                    • Novi Beograd/Topcider
                    • ford focus sport pack

Hvala Flavio na detaljnom opisu

Btw ja sam planirao da odradim sva cetri kosa i pod ako uspem negde da se ogrebem za kanal/dizalicu,a ovo mi deluje skroz ok jer nema kompresor

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

Sta znam ... ja sam zagledao pod,izgleda mi relativno OK pa nisam zasad hteo nista da radim.Mozda za sledecu zimu tek.Prednji kosevi imaju plasticne oplate pa i njih racunam za neki kasniji zahvat.E,zadnji su bez plastika (a 146 ih ima npr.),pride pocela i da mi se ljusti polako fabricka zastita (samo smola) pa sam smatrao da je pravo vreme da se obnovi.
                      Deluje i meni OK,u nedoumici sam samo kako ce podneti mlazeve vode i rizle sa tocka kad krene njesra al,tje vidimo vec ...

Comment

• Vlada_nbgd
                        CBC Senator XXL
                        • 11.09.2005
                        • 1066
                        • Novi Beograd/Topcider
                        • ford focus sport pack

Pa kod mene jos nije pocelo nista da se ljusti ja bi to onako preventivno odradio,a i taman malo da se bakcem sa autom.Ne pamtim da sam nesto sam na njemu uradio ,od kako vozim na plin cak ni gorivo sam ne sipam

Comment

• SCHUMACHER
                          CBC Član
                          • 24.09.2008
                          • 77
                          • PODGORICA

Flavio makina ti je bas extra,nema sta.Samo neke felnice da postavis-kad se bude moglo-ako Bog da.Je li ti u nju stvarno 2.0TB ili je neka sala u pitanju?

Comment

• OMP
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2004
                            • 458
                            • Krusevac

Flavio i mene ceka taj posao tj zastita u sto skorije vreme samo da izbacim fiestu iz garaze , nadam se za nekih 10ak dana pa da se dam na zastitu alfice a i caletovog una verovatno posto vidim da hoce i taj "njegov" posao da uvali meni , jos ne znam sta cu koristiti za zastitu ima dosta toga dobrog, po meni najbolje su one konzerve sto se kace na pistolj za zastitu, koji slucajno imam, pa cu videti da tako nesto odradim samo da vidim kojom zastitom, ortak mi je auto limar pa mi je preporucivao neke koje oni koriste pa cu videti mada i ta varijanta se mipa sprejom nije losa, MIPA ima dobru hemiju za kola ja koristim njiove boje i lakove odlican kvalitet a niska cena, branike na alfi sam farbao mipom odlicno se nanosi i pokriva tako da i po recima nekih limara tj lakirera mipa uopste nije losa a narocito kad se pogleda odnos cena kvalitet pa verujem da je i ta zastita dobra, bas posle idem do jedne radnje za boje i lakove koja svasta ima pa cu malo pogledati cene zastita i sta imaju..
                            Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

• Flavio
                              CBC Senator XXL
                              • 13.06.2006
                              • 1926
                              • 012 Centar
                              • KaraWagon 1.4T.Spark

@SCHUMACHER,unutra je default 1.8 T.S. 8v sa 126KS.Ono za V6 je bilo na @mishkomovo zezanje .Nemam ja uslova za takvu konverziju .
                              Jos uvek sam zadovoljan i postojecom snagom mashine .

@OMP,kad vec imas uslove,mani se zastite u spreju .Nije losa al' kompresor je kompresor .Koristio nekad (davno) dok sam imao Ficka SC .

@Vlado,ipak je moj auto 3-4 godine stariji . . .

Comment

• OMP
                                CBC Senator XXL
                                • 15.11.2004
                                • 458
                                • Krusevac

Originally posted by Flavio

@OMP,kad vec imas uslove,mani se zastite u spreju .Nije losa al' kompresor je kompresor .Koristio nekad (davno) dok sam imao Ficka SC .
                                ma da videcu ima jos vremena do zastite , kod mene onaj MIPA sprej 120din regularna cena a rece mi ovaj sto prodaje da preko njega ne moze da se farba posle sto je i nebitno naravno ko ce da farba auto odozdo a ima neki BODY-jev koji je naodno i bolji isto u spreju 230din
                                Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

Working...
                                X