Stilo Abarth

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rendjo
    CBC Senator XXL
    • 26.06.2006
    • 340
    • Zadar HR

Kod tog auta mi se svidja jedino zvuk a ovo sve ostalo je nedostojno imena abarth.Da samo chipneš JTD-a na kojih 150-160ks imaš ovog kako hočeš a da ne govorim kolika je ušteda pri registraciji i potrošnji.To je čisti limuzinski motor dodatno umrtvljen poluautomatikom.Ostaje ti zadovoljstvo da imaš stilla koji je u rijedak na ovim prostorima,ali nažalost eto..upravo to su bili razlozi zbog kojih ga je tržište odbacilo Tvoj Stilač je u extra stanju i razmislio bi o njemu jedino u varijanti s ručnim mjenjačem(ako postoji) u kombinaciji s plinom.Ne znam..nekako nemam povjerenja u taj selespeed opčenito..kao ni u sve ostale poluautomatike unatoč tome što su praktični ali po iskustvu prijatelja koji servisira alfe i fiat od polovnih selespeeda treba bježati.Ovaj tvoj Stillo izgleda skroz o.k.,a i vidi se da je u dobrim rukama

Comment

• dare156
      CBC Senator
      • 07.03.2007
      • 282
      • Beograd

a da samo chipnes abartha i eto te preko 200ks. Jer moze odgovor da li ima bez selespeeda, ti to znas sigurno. Ozbiljno sam razmisljao o tim kolima, voleo bih da mi das malo informacija, kako se ponasa u voznji, koliko je skup za odrzavanje, da li ima problema oko nabavke delova, neke skrivene mane. Hvala

A da auto ti izgleda ekstra. Svaka cast. Pozdrav

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Postoji manuelna verzija sa 5 brzina, ali se tesko nalazi. Ubacena je naknadno u ponudu jer se Selespeed u Stilu pokazao kao suvise spor.

Comment

• Rendjo
          CBC Senator XXL
          • 26.06.2006
          • 340
          • Zadar HR

Neko je spomenuo chipanje abartha(možda do 5ks)..slabo ima od toga vajde ipak je to atmosferski benzinac..možda jedino što kolega kaže da pomaže malo podić okretaje što bi pomoglo možda da motor pri šaltanju u višu bolje i linearnije ubrzava jer bi bolje prihvatio..inače ne znam što n isu ubacili motor iz coupea(turbo petak)pa bi bilo veselja.Kad može u Brava može i u Stilla Ovdje u HR su prodavali nove po 10000 eura sa full opremom.Pod tim novim se podrazumjevaju vjerojatno 2god stari fiati koji doista imaju 0km na satu ali ne znam o čemu se točno radilo..bio velik interes i razgrabljeno bilo sve u kratkom roku

Comment

• Stilo Abarth
            CBC Veteran
            • 24.04.2007
            • 134
            • NS

Da postoji verzija sa manuelnim menjacem i zove se Stilo GT. Menjac je potpuno isti kao u Abarthu ali bez hidraulicne kontrole. Po fiatovim podacima ima potpuno iste performanse u sta ja cisto sumnjam. Isto je i po alfi za 156 selespeed i TS. Licno nisam nikad video ni vozio stila gt, ali predpostavljam da bolje startuje od abartha ali posle je verovatno potpuno isti. Selespeed nije bas tako spor kao sto se prica nego je glavni problem start. Nagazis po gasu, on malo razmisli pa tek onda krene i to sa pustanjem kvacila vec na 1500 obrtaja i tu vec ode puno vremena...
            Sto se tice odrzavanja nije nista skuplje od obicnog stila JTD. Ja sam menjao kaiseve, sve bobine, senzor ulja i prednje diskove za 30K km koliko ga vozim. Bobine su jeftinije nego za Bravo HGT, 4000 din kom, diskovi i plocice prednje 100 eur. Jedna od glavnih mana je letva volana koja je falicna sve do 2003. Istu letvu ima i stilo 1.8. Prolupaju krajevi letve pa dobije vertikalnog lufta i onda lupa preko neravnina. Sa menjacem sam imao 0 problema, radi ko sat, kad menjam ulje trazim da mi urade i kalibraciju potrosenosti kvacila pa posle toga malo blaze menja brzine. U voznji je potpuni vrh, odmaras levu nogu i stiskas dugmice na volanu, a ni to ne moras ako te mrzi. Na autoputu upalis tempomat i do 00. Prvo sam imao 16" sa 205/55 gumama pa sam posle stavio 17" 225/45 i razlika u lezanju i upravljivosti je drasticna, jedino je malo neudobniji. Glavna i najveca mana abartha je potrosnja, u gradu od 13-15, a na otvorenom min 10. Razmisljam da stavim plin ali malo je skuplji posto ima 5 cilindara i plasticnu granu, verovatno cu ga uskoro prodati pa kupiti neku dizel alfu 156 restyling.

Comment

• Komex
              CBC Veteran
              • 20.10.2005
              • 100
              • Beograd

Inace, Stilo GT je i model sa MultiJet motorom od 150ks, e to kad se nacipuje je ozbiljna stvar... Razmisli i o tome...

Comment

• dusanns
                CBC Veteran
                • 03.06.2007
                • 199
                • Novi Sad

Stilo Abarth: koliko te izadje registracija za 2.4 170, ako nije tajna, jer mene za mog Megane II 1.9 dci 120 izadje 24.000 din. pa me cisto zanima jel mnogo skuplje.
                PS cuo sam da je za Chrisler PT Cruser 2.4 registracija oko 38.000 din???
                http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• Komex
                  CBC Veteran
                  • 20.10.2005
                  • 100
                  • Beograd

Pa nema to tolike veze sa automobilom, najvaznija je zapremina motora...
                  Kolko se secam registracija je oko 400e, mozda gresim...

Comment

• Stilo Abarth
                    CBC Veteran
                    • 24.04.2007
                    • 134
                    • NS

500eur

Comment

• stefanves
                      CBC Senator XXL
                      • 10.12.2006
                      • 1351
                      • BG

E a gde mogu nabaviti podatke o tim menjacima(hidraulicnim)?
                      Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                      Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Stilo Abarth
                        CBC Veteran
                        • 24.04.2007
                        • 134
                        • NS

Na sta mislis?

Comment

• stefanves
                          CBC Senator XXL
                          • 10.12.2006
                          • 1351
                          • BG

Pre svega mislim na princip rada tih menjaca.
                          Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                          Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Darko
                            CBC Senator XXL
                            • 29.03.2005
                            • 528
                            • Beograd

Za takve stvari postoje drugi podforumi i slobodno otvorite temu tamo. Ovo je predstavljanje automobila clanova.

Comment

• Stilo Abarth
                              CBC Veteran
                              • 24.04.2007
                              • 134
                              • NS

Ovako izgleda stilo nakon bliskog susreta sa yugom, golfom i banderom.

Ako neko hoće da ga kupi ovako unesrećenog neka se javi na pm.

Comment

• Driver_GT
                                CBC Senator XXL
                                • 04.07.2007
                                • 368
                                • Beograd

Auuuuuu koja steta
                                Ako je meni krivo toliko, mogu da zamislim kako je tebi
                                Uzas..

Sta se desilo?
                                Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

Working...
                                X