Saab 9-5 3.0 TID

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Pa osim merca,u ostalim kolima su ti sve isti motori ko tvoj

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Sa razlikom sa je na SAABu elektro aktuator koji zakrece varijabilnu geometriju , kompatibilan samo sa SAAB Trionic navodjenjem.

Kakva je mogucnost za laboraciju hibrida ovde, neznam, naftarice su to i turbine koje netrpe EGT benzinaca, odatle i moje neinteresovanje za iste turbine.

Pored ovog SAAB resenja aktuatora postoje i pneumatska ..

Od mene toliko.
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• Zeljoni
        CBC Senator
        • 04.05.2007
        • 200
        • Beograd, Vračar

Originally posted by BOOST
        Sa razlikom sa je na SAABu elektro aktuator koji zakrece varijabilnu geometriju , kompatibilan samo sa SAAB Trionic navodjenjem.

Od mene toliko.
        Laicko pitanje:

Da li je el. aktuator u samoj turbini ili se nalazi negde sa strane?

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Nalazi se sa donje strane pored povratnog voda ulja. Dakle spolja, zavrnut na samom CORE. U pitanju je el-motor.
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• Zeljoni
            CBC Senator
            • 04.05.2007
            • 200
            • Beograd, Vračar

Originally posted by BOOST
            Nalazi se sa donje strane pored povratnog voda ulja. Dakle spolja, zavrnut na samom CORE. U pitanju je el-motor.
            Ajd sad:

Da li to znaci da ipak moze da se iskoristi neka turbina sa spiska?

Pozz

p.s.

Danas sam procitao na nekim UK forumima (Saabscene, itd) da je osnovni problem sa 3.0 TiD motorom zapravo u sipci za merenje ulja koja nema propisnu duzinu i par nelogicnosti (ne kazem da je netacno) koje sam tamo procitao otprilike na 1400 milja troshi oko litru ulja a odmah zatim da izuzetno je opasno kada je ulje nesto iznad maximuma (neki problem sa 6-im cilindrom pa posle krah).
            Znajuci da je motor aluminijumski i da treba dobro hladjenje (radna temperatura mislim oko 115 c) i dobru rashladnu tecnost ne vidim problem da ulje bude na maximumu pogotovo leti. Postom sam prochitao nekoliko postova ljudi koji su presli + 200.000 milja i nikad nebi promenili tog dizela

Jel znas nesto o tom problemu?

Comment

• Aero
              CBC Početnik
              • 02.08.2007
              • 3
              • Zagreb

Re: Cudan zvuk

Originally posted by Zeljoni
              Pozdrav Svima,

Upravo se vratih sa gnjuranja kod zapadnih komshija (Istra) i utisci su zaista za preporuku.

No kada sam isao ka odredistu po prvi put u zivotu cuo sam izuzetno snazan zvuk propracen jakom vibracijom sa prednjeg trapa, trajanja 1 1,5 sekundi. Prvi put kada se to desilo mislio sam da mi neki veliki kamion trubi.... to je bilo negde u Gorskom kotaru pre Rijeke i takav zvuk se ponovio jos jedno 5-6 puta do destinacije iza Pule a obicno na nekoj nizbrdici kada se spusta brzina sa 100 na 70-80 na sat. Nista dodjem do mesta na kome smo odseli-laganica i posle par dana preko nekih prijatelja iz Pule odem kod par majstora da pregledaju prednji trap i svi u cudu kazu pa ovde je sve u redu...? A kazem Vam tako uzasan zvuk nikad nisam cuo a vozim vise od 20 godina. Na putu do Poreca opet na jednom mestu isti zvuk hm.
              Nista, doslo vreme za kuci, spakujemo se, krenemo i otprilike na istom mestu isti prodoran zvuk sa vibracijom - Gorski Kotar, sa prednjeg trapa, 1 sekund, par puta. kao smo izasli na auto put Rijeka-Zagreb pa Zagreb - Beograd - nista... i tako do Beograda penzionerski 100-120 na auto putu.
              Jedina dobra stvar je potrosnja verovali ili ne 35 litara za 700 kilometara.

No dobro odem kod Dimitrija juce, decko skine tockove podigne auto i pazi, sve u redu nigde nekog lufta ili slicno...Enigma... i jedino sto nismo mogli da vidimo je krst na poluosovini... to smo ostavili za kasnije...Rebus...
              Uvece, moja zena se nasla sa prijateljicom i kad je iznala dogadjanja oko kola ona zabezeknuto kaze da se i njoj isto desilo sa Mazdom na istom mesto i njenom muzu sa Skodom Superb

E posto sam Vas ugusio sledi pitanje: JEL ZNA NEKO STA SE TO DESAVA
              i da li je moguce da takva konfiguracija tj. kvalitet asfalta da tako velike vibracije na tocku i zvuk da se najezis...
              Jel neko od komsija ima takovo iskustvo...?

Pozdrav Zeljko

p.s. Pre mora sam ..ebo obe desne felene i dve nove gume na nasim "kvalitetnim" putevima .
              p.p.s. Jedan od majstora u Puli ima dizalicu do dve tone i podigao mi je auto celih 10 cm
              Zvuk u gorskom kotaru je 100% proizvoden zbog nailaska prednjeg lijevog kotača na sredinu ceste (crte), koja je prevučena nazubljenim asfaltom na dionici poluautoceste zbog veče sigurnosti pošto se promet dvija obostrano, a lako se čovjek zanese pošto sve užasno podsjeća na autoput.

Comment

• TAZZ
                Banovan
                • 30.05.2005
                • 1409
                • NBGD,SERBIA

E nisam razmishljao o tome, da ima i toga, ali rekoh mozda Zeljoni zna za Tu crtu!

Ako ne onda je to GARANT!
                A ta crta je `VR, opomene te da si se malko zamislio!

Comment

• Zeljoni
                  CBC Senator
                  • 04.05.2007
                  • 200
                  • Beograd, Vračar

Dragi moj Saabovac Aero, da sam imao tvoj tel. broj sigurno bih te zvao u "kurtoaznu" posetu kad sam bio kod Vas u poseti, makar da malo potrosis goriva do Fazane (da se upoznamo ) i pitanje za tebe:
                  Potpuno je razumljivo za to sto si napisao za srednju crtu na novom putu kroz Gorski Kotar a da li takva srednja crta postoji i na nekom lokalnom putu koji recimo vodi do Poreca (mada je bilo deonica sa jako loshim asfaltom - verovatno se sprema novi) i od istrosenosti se chak nije ni videla crta i tu mi se jednom taj zvuk chuo. No btw DA SAM ZNAO ZA TO NEBI VOZIO KO PENZOS DO BG-a

Pozdrav

p.s. Kod Vas sam bio nekih trinaestak dana a samo za jednu nedelju je nastradalo 18 ljudi u saobracaju. Uzas. Ako imas informaciju napisi da li je onaj bogati kreten sa BMW-om u zatvoru sto je ubio onu jadnu devojku u Gorici sa 2.5 promila alkohola u krvi. Nadam se da se nece izvuci.

Comment

• Zeljoni
                    CBC Senator
                    • 04.05.2007
                    • 200
                    • Beograd, Vračar

@ Tazz

Pa gde je onaj malisha sa leve strane koga sam navikao da gledam skoro svaki dan kad otvorim forum. Ajd ubaci bar neku malu slichicu. Moji su vec porasli (14 i 10 godina) .

Pozdrav

Comment

• TAZZ
                      Banovan
                      • 30.05.2005
                      • 1409
                      • NBGD,SERBIA

Nije Dechak vec Tatina PRINCEZA...

Stavicu slikicu u avatar, samo trazim neku leeeepu sad sa odmora...

Pozdrav, i Hvala na lepim rechima...

Comment

• Zeljoni
                        CBC Senator
                        • 04.05.2007
                        • 200
                        • Beograd, Vračar

Video sam slichice. Ziva i zdrava bila.

Pozdrav

Comment

• BRABUS
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2004
                          • 2399
                          • London

Ako imas informaciju napisi da li je onaj bogati kreten sa BMW-om u zatvoru sto je ubio onu jadnu devojku u Gorici sa 2.5 promila alkohola u krvi. Nadam se da se nece izvuci.
                          Jeste, ali vidim da se na Hraweb-u prica da ce uskoro da izadje...

Momak koji je bio s njim u kolima, navodno nista nije video, posto je vezivao pertlu, tako da svedoka bas i nema mnogo

Comment

• Aero
                            CBC Početnik
                            • 02.08.2007
                            • 3
                            • Zagreb

Što se tiče tajkunskog sinčića produžen mu je pritvor na još daljnih 30 dana.
                            Pitanje za Zeljoni: da li još uvijek se čuje čudan zvuk?

Comment

• Zeljoni
                              CBC Senator
                              • 04.05.2007
                              • 200
                              • Beograd, Vračar

Originally posted by Aero
                              Što se ti?e tajkunskog sin?i?a produžen mu je pritvor na još daljnih 30 dana.
                              Pitanje za Zeljoni: da li još uvijek se ?uje ?udan zvuk?
                              Ni jednog shuma. Bio mi je poznanik iz Zagreba (radimo za istu firmu) i on mi je potvrdio prichu o asfaltu koji proizvodi taj zvuk.
                              A shto se tiche tatinog sina nadam se da ce odlezati bar +10 godina

Pozdrav

Comment

• Zeljoni
                                CBC Senator
                                • 04.05.2007
                                • 200
                                • Beograd, Vračar

Felne

Jel ima neko na pozajmicu 2 x 16" felne za 95-icu, dok ne ispeglam moje?

Ako je neko peglo felne nek kaze gde, plz.

Pozz

Comment

Working...
                                X