Jos jedna CRX 1.6 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markokg1982
    CBC Senator XXL
    • 19.05.2007
    • 409
    • Kg-Bg

Originally posted by Propeler
    Ja se nekako najvishe bojim tog farbanja kod "no name" farbara da će da mi promaši nijansu površine u odnosu na ostatak auta.
    e ja se toga nikada nisam plasio tj bas nikada nisam postavljao pitanje dal ce se razlikovati boje jer me styling ne zanima uopste. ovo sam radio samo zato sto sam morao a novac ne stedim kada je u pitanju mehanicka ispravnost
    stavio sam ECU PM7 pa sam ponovo vratio blokadu na 7.5k
    inace, Dexoni je rekao da je friziranje glave gotovo i da se auto pakuje sledece nedelje!! a onda ce biti malo slika i maalo vise klipova ako sve bude kako se ocekuje
    http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• markokg1982
      CBC Senator XXL
      • 19.05.2007
      • 409
      • Kg-Bg

pala odluka da se uradi dino pre i posle pakovanja glave!
      u cetvrtak ili petak se pakuje glava tako da cu dino da odradim sutra ili prekosutra.
      dogovorio sam se sa Dexonijem da prvi dino platimo po pola s obzirom da ja idem samo da ustanovim koliko ce da se dobije sa glavom jer je sve ostalo vec na autu, a njemu je takodje vazno da vidi sta je napravio
      slike dino testa postavljam odmah tj cim dobijem rezultate
      takodje u motor ide i medabond (valjda se tako zove) i bice ocescene dizne

Comment

• SALE
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2005
        • 841
        • Banovo Brdo

Slikaj i glavu pre montaze, da vidimo kako je raskopana. Koliki ce ti biti komresioni odnos.

Comment

• markokg1982
          CBC Senator XXL
          • 19.05.2007
          • 409
          • Kg-Bg

necu moci da slikam tj rekao mi je dexoni da je jedan deo posla u vezi te glave poslovna tajna al videcu vec..
          sada je kompresija..koliko se secam.. 10,5 9,5 10 10 tako nesto a bice oko 11,5-12

Comment

• V-Tec
            CBC Senator XXL
            • 30.06.2006
            • 1615
            • Beograd
            • '89 Civic d16a6

Mare, pravi obavezno jedan foto-sesn kada sve zavrsis! Klipovi uz to obavezno!
            shuto-expressway.com

Comment

• coco
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2004
              • 476
              • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by markokg1982
              necu moci da slikam tj rekao mi je dexoni da je jedan deo posla u vezi te glave poslovna tajna al videcu vec..
              sada je kompresija..koliko se secam.. 10,5 9,5 10 10 tako nesto a bice oko 11,5-12
              d16a8 - 9.5:1
              "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• markokg1982
                CBC Senator XXL
                • 19.05.2007
                • 409
                • Kg-Bg

coco, dobrodosao nazad u ovu temu, nije te bilo dugo
                objasni mi ovo sto si napisao ili mi posalji adresu ovde sa cannon-a da procitam tj naucim nesto o tome i hvala unapred

dino zakazan sutra u 17h
                bice i slika i klipova sigurno!

Comment

• Timothy Leary
                  CBC Senator XXL
                  • 23.04.2006
                  • 439
                  • Beograd

Mesas dva razlicita pojma, kompresioni odnos i stvarni pritisak u cilindrima.
                  Kompresioni odnos se racuna kao odnos zapremine cilindra kad je klip u DMT i kad je klip u GMT, i on zavisi on interne geometrije motora. Posto se radi obrada glave "tajnim" metodama Sale je pitao koliki ce biti novi kompresioni odnos, predpostavlja da se dize zbog nekog povecanja snage. Ako sam dobro shvatio one brojke koje si ti izbacio su ti pritisci u svakom od cilindara, i meni je zao ali mi se nikako ne svidjaju. Kad je taj motor nov, izbacuje 13.5 bara a donja granica za generalnu je 9.5 koju ti vec furas na jednom cilindru...Ok moguce da je do glave tj da ventili ne zaptivaju kako treba ali bih takodje gledao i ka karikama i klipovima....
                  just my 2 cents...

Comment

• markokg1982
                    CBC Senator XXL
                    • 19.05.2007
                    • 409
                    • Kg-Bg

hvala Timi. kao sto pitah, reci gde da pogledam i naucim..
                    bas sam se iznenadio da je kompresija tako visoka kada je motor nov
                    necu ni da postavljam pitanje: da li si siguran? jer sve sto si rekao do sada je bilo tacno..
                    pa ja sam ovu kompresiju merio kod Nebojse da bih bio siguran da su karike ok tj kompresija ti govori generalno stanje motora i posle merenja, doslo se do zakljucka da je motor u dobrom stanju s obzirom da nema neke drasticne razlike u kompresiji mada sada kada cujem tu cifru od 13.5 ne smem ni da razmisljam o tome..
                    cuju mi se malo ventili koji ce se nastelovati mada tesko da se situacija nesto drasticno izmeni..
                    sad me bas zanima kolika je kompresija ostalim crx-ovima sa ovim motorom..

Comment

• markokg1982
                      CBC Senator XXL
                      • 19.05.2007
                      • 409
                      • Kg-Bg

dino je upravo odradjen.
                      sta reci sem srednje zalosno al sta je tu je
                      pokazao je da ima 115-116 ks kada se doda 20 procenata na gubitak tockova.Neverovatno je to kako auto lepo vuce a ovako malo pokazuje snage..pre 3 dana sam ga drzao izmedju 190-210km/h negde oko 170km tj radi kao sat al .. ..
                      kaze Igor da ukoliko bi skinuo plin, pokazao bi sigurno oko 5ks vise jer je dosta suzen prostor za vazduh
                      takodje kaze da je ova snaga normalna tj pored moje je merena jos jedna napakovana crx koja je pokazala 108 na tockovima tj ima oko 130ks.
                      video sam se malopre sa dexonijem koji se smeskao i ponovo rekao da definitivno necu prepoznati auto koji se inace pakuje sutra ujutru, ciste se dizne, sipa metabond.. ajd pa cemo posle ponovo na dino
                      evo par slika i naravno klip na youtube kao sto sam obecao

i evo ga klip koji ce, nadam se da sljaka

Comment

• Type_R
                        CBC Senator XXL
                        • 26.05.2007
                        • 900
                        • Valjevo

Hm, mislim da si ovo trazio,

Sto se tice izmerenog pritiska u tvojim cilindrima to je otprilike stanje vecine tih motora, retki su oni koji pokazu 12-12.5bar na merenju, a koliko sam shvatio ovo je merenje sa dyna pre pakovanja glave?????
                        To je OK cifra za fabricki motor, e sada koliko se secam ti imas granu, sportski cat + cat back.........tako da je bilo ocekivano bar malo vise

Cekamo merenje sutra
                        3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• markokg1982
                          CBC Senator XXL
                          • 19.05.2007
                          • 409
                          • Kg-Bg

e hvala puno za ovu adresu!
                          nemam sada vremena za nju, al bice
                          da ovo je pre pakovanja glave! drugi dino se radi za nekih 5-6 dana tj moracu malo da ga vozim pa ponovo da idem na zatezanje glave i stelovanja ventila pa na dino ponovo

Comment

• V-Tec
                            CBC Senator XXL
                            • 30.06.2006
                            • 1615
                            • Beograd
                            • '89 Civic d16a6

Zasto u srednjoj koloni (POWER) ne pokazuje vecu snagu od 94,1?Jel to kw?
                            shuto-expressway.com

Comment

• NemaN
                              CBC Senator XXL
                              • 29.11.2004
                              • 1560
                              • munze

ne nogo snaga na tockovima na to se dodaje jos 20% i onda dobijas realnu snagu

iance kao sto svi kazu ipak je to star motor ali posle glave sta ce da bude videcemo, nadamo se dobrom rezultatu
                              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• mita
                                CBC Član
                                • 24.07.2006
                                • 29
                                • V.M.Lug

Ako vec hocete realnu situaciju sa napakovanom glavom, onda se pre merenja skine plin i meri se klot, a i bilo bi lepo da se tih 500-600 km izvoza na benzin, onda ce te dobiti realne rezultate celog poduhvata.

@neman
                                - a sta ti cekas sa dinom?? , testiraj to pre multi-pakovanja !!

Comment

Working...
                                X