Mudrost iz Japana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JNC
    CBC Senator XXL
    • 19.12.2006
    • 1332
    • Beograd

Originally posted by CLD
    Kako ne moze, pa imas Mazdu 3 bez klime i bez grejaca retrovizora.

Meni su tada rekli da je ovo najmanji paket opreme, nije bilo bez klime( mozda nisu imali oni na lageru ).
    A prijatelj je kupi najjeftiniju opciju mesec dana pre mene, ima sve sto i ja samo sa 1.4 motorom.

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

Originally posted by CLD
      Kako ne moze, pa imas Mazdu 3 bez klime i bez grejaca retrovizora.
      Koliko ja znam bez klime nema u ponudi, eventualno ako narucujes vise komada za firmu pa se izricito trazi bez klime.

Moja mazda je isto sa najnizim paketom opreme i ima klimu abs i prednje podizace (grejane retrivizore nema )
      pozdrav

Comment

• CLD
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2005
        • 1225
        • Belgija - ranije Luna-Chico

Vozio nekih 7 meseci 1.4 bez klime, tako da znam sta pricam.

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

U Beogradu ?

Comment

• CLD
            CBC Senator XXL
            • 08.02.2005
            • 1225

Kakve veze ima da li je Beograd ili Antwerpen, jos u Belgiji imaju bolji standard pa im je lakse da kupe auto sa vise opreme.

Comment

• stefanves
              CBC Senator XXL
              • 10.12.2006
              • 1351
              • BG

Nije stvar u standardu vec u trzistu, razliciti su modeli koji "nama" i koji "vama" stizu.
              Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
              Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Marko001
                CBC Senator XXL
                • 09.09.2006
                • 1070
                • Belgrade

kako moze u starijoj mazdi da bude lepsi enterijer nego u novijoj?

Comment

• CLD
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2005
                  • 1225

Originally posted by stefanves
                  Nije stvar u standardu vec u trzistu, razliciti su modeli koji "nama" i koji "vama" stizu.
                  e sad ako cemo da se pravimo pametni, nisu modeli jel Mazda 3 u Evropi je ista, a nivoi opreme se razlikuju.

Comment

• greywiendog
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2006
                    • 421
                    • Stara Pazova

Originally posted by Karbo
                    Originally posted by JNC
                    @ karbo

Pa to za opremu se bas ne bi slozio, znaci ja kad sam kupovao, za nemacki auto sa tom opremom trebalo je dati par hiljada vise, mislim evra , nije da sam hteo da kupim nego sam se informisao, tu su bolji bili francuzi i italijani i ford je ok po tom pitanju, ali to meni nista nije odgovaralo. A sto se izgleda tice mene uopste ne impresiraju neki napucani enterijeri, glavno da nista ne skripi, cvrci.
                    Dolazim na Cannon skup sad u nedelju pa svi koji su zainteresovani mogu uzivo uz da vide.
                    Brate nisi me skontao.
                    Naravno da ne mozes da predis Japanca i Evroplanina za iste pare.
                    Japanci su nesto posebno, u odnosu na evropljane.
                    Cak ni sve japance ne mozes u isto kosh da trpas.
                    Zna se ko gdje sjedi za sofrom.

Sto se tice japanaca to bi moglo ici ovako:

- Toyota
                    - Honda
                    - Subaru
                    - Nissan
                    - Mazda

Zati druga grupa:
                    - Dihatsu
                    - Mitsubishi
                    - Huinday
                    - Deawoo

A ono o cemu sam ti pricao je unutrasnja oprema.
                    Na primer kad uzimas recimo Toyotu Corollu imas 5 razlicitih modela, naravno razlicito opremljeni.
                    Barem je takva ponuda ovde kod nas u Australiji.

Prvo kreces od obicnog baznog modela:

# Ascent
                    Nema elektronskih podizaca prozora, nema el. podsevanja retrovizora, nema ABS, nema SRS air bags, ima obican cd player.
                    Kosta $19,999AUD

# Conquest
                    Ovaj model ima standardno samo prednje el. podizace prozora dok su zadnji extra opcija za kupca. Ima el. retrovizore, ABS i extra je opcija ako zelite SRS air bags, ima MP3 CD player.

# Levin
                    Sportska blaga verzija koja posjeduje sve sem jaceg motora, motor je standardni. Znaci na ovom modelu se nalaze spojleri, interier i jos neke sitnice.

# Ultima
                    Ovaj model je totalno sportski model sa 143kW i 6 brzina mjenjacem. Opremljen je totalno sportski. Ono fully loaded.
                    Kosta oko $35,000AUD

Pa ti sad vidi razlike u opremi a radi se o istom modelu Corolle?!
                    Da nisam ovo procitao i dalje bih ziveo u zabludi da je DAEWOO korejski auto...
                    Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• X9
                      CBC Senator XXL
                      • 28.06.2005
                      • 3179
                      • Wien-Sabac
                      • RX-8 i X-9

u austriji svaki model ima klimu...nije bitno koja oprema...
                      za carbo:
                      opreme se poprilicno razlikuju za evropski kontinent i ostatak sveta...
                      pogledaj primer mazdespeed6 za evropu i ameriku ,itd...isto tako i cena
                      sa onim poredkom se bas ne bih slozio ,opet sve zavisi pod kojim kriterijumima...
                      ako cemo po pouzdanosti mazda ne zaostaje ni jednog mm za toyotom a tu je toyota ispred svih...ako cemo po atmosferskim motorima(pri tome mislim na entuzijazam i kvalitet istog )tu je honda broj 1...
                      ako cemo po turbo motoru i za mene najboljem 4x4 pogonu-SUBARU...
                      nissan tu nema sta da trazi ,ubedljivo zadnje mesto,jedino ako mislis na skyline ali jedan auto ne moze da predstavlja ceo brand...
                      only my 2 c....
                      inace mazda 3 je u svojoj klasi (kaoi svaka mazda)jedna radna zivotinja,koja trazi samo osnovno odrzavanje ,u njoj mesta ima poprilicno,sprma ostalih u klasi ponajvise cini mi se..
                      dok ne primer civic type r odusevila koliko mesta ima pozadi...extra
                      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• JNC
                        CBC Senator XXL
                        • 19.12.2006
                        • 1332
                        • Beograd

Ma jasna stvar da ima 3 bez klime samo ne kod nas, ovde su svi modeli sa klimom. A mesta stvarno ima koliko hoces, ili sam ja pod utiskom posto sam pre ove mazde imao samo kola 15+ godina .

Comment

• Karbo
                          CBC Senator
                          • 16.02.2006
                          • 225
                          • Sydney - Land of Downunder

Miki ovde kod nas je barem zadnjih 15 godina Nissan Pulsar prednjacio za Mazdom i to opasno. Mazda se ovde sje8ala sto se udruzila sa australiskim Fordom, pa su tu dosta izgubili, na kvalitetu i na povrjerenju kupaca.
                          Inace zadnjih godinu i po, dvije od kako su izbacili ove nove modele, polako se vracaju na noge.
                          I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
                          a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
                          It will take your breath away!!!
                          by David E. Davis

Comment

• X9
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2005
                            • 3179
                            • Wien-Sabac
                            • RX-8 i X-9

nissan pulsar?
                            pa vidis za evopu svi modeli stizu direktno iz japana...inace austrija je zemlja gde je mazda auto srednje klase naroda pa tako i dosta zastupljena...ali kao sto rekoh nissan je ovde u evropi apolutno najmanji prodavac auta i isto tako marka koja bas i ne pokazuje neke rezultate u kvalitetu...a da je mazdi par zadnjih godina krenulo ,to stoji...i zasluzili su
                            edit:
                            ahhh sooo-nissan pulsar je ovde nissan sunny...ovde je taj model pregazen od mazde 323...isto kao i nissan primera od mazde 626...
                            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Marko001
                              CBC Senator XXL
                              • 09.09.2006
                              • 1070
                              • Belgrade

Originally posted by mikimazda
                              inace mazda 3 je u svojoj klasi (kaoi svaka mazda)jedna radna zivotinja koja trazi samo osnovno odrzavanje
                              jednom recju- MazGa

Comment

• JNC
                                CBC Senator XXL
                                • 19.12.2006
                                • 1332
                                • Beograd

Pa nije lose ni Mazga, radi, ne jede nista, ne pije nista, zivi sto godine da se ne razboli, a ova cak i ide malo brze, pa prestigne i neke konje.

Comment

Working...
                                X