KOje su dimenzije guma na jugu ? Cini mi se da su malo visoke. 175/50/13 je odlicna dimenzija. Onda moze pozadi da se trap jos malo izbaci. Tamo neke 89-90 kda sam Ja vozio spustenog juga najpopularnija dimenzija guma je bila 195/55/13 sa Renoa 5 GT Turbo. Kako je to cucalo pozadi na jugu to je bilo strasno. Nigde nije bilo te dimenzije guma ali je na novom Beogradu tih godina bio jedan Renault 5 GT Turbo ... OStalo je istorija ...
Hajde ne preteruj... I ja sam tada vozio friziranog Yuga i 90% vlasnika takvih kola je vozilo 165/65 x 13, a samo manji broj 175/60 ili 50 x 13. Niko nije vozio sire od toga, kao sto niko nije vozio 14" ili vece gume.
Renault 5 GT Turbo je serijski imao 185/55 i tu dimenziju je tih godina provalio Michelin i zbog toga (pa i danas) tih guma nema cesto...i bile su skupe, pa nisu ni mogle da budu popularne.
da,oseca se razlika,na plinu recimo,krecem prvom do 3k lagano,potopim gas on malo zacvili i ubrza,a na benzinu,prva do 3k,pa potopim gas i tada auto jednostavno poludi,gume ciche,piste sve do kraja prve,sta da ti kazem sve u svemu na benzinu je zivlji,znaci na plinu sporije navlaci ali dobro,razlika je velika u mom dzepu,jer ja bas dosta vozim auto,tako da recimo dok sam vozio na benzin sipam 2k dinara i vozim se 2 dva dana,sad sipam 2k dinara i vozim se 2 nedelje
Samo da imas u vidu, sa onim kablovima itd. plin nece da valja . Tu je najbitnija strujna instalacija, znaci kablovi, svece (obavezno NKG), paljenje... I nemoj da si stipsa, da ti steluju da auto trosi plina koliko i benzina, meni trosi ~2l plina vise, ali ide maltene isto...
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Ne, ne tripujem, probao sam, jedno pa drugo. A nisam rekao isto, nego maltene isto, znaci razlika postoji, samo je treba svesti na min.
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Al se frljate bre ljudi,beli jugic sa dve Sparco kade jeste naslednik doticnog crvenog na slici,vlasnik je Igor.
A crni je kupio njegov burazer od mog pokojnog drugara(Bog da mu Dusu prosti) koji nije poginuo.
Sad se crni pakuje.
@Danilo i M
Sajsite obojica!
Rekao sam da ide skoro isto... jbo vas deka... I nisam ja kriv sto vi ne znate da ustelujete plin...
- Lousie Smith
To izgleda samo akijeva 45-ica bolje ide na plin nego na benzin!
Ovo se meni desava, zbog mehanicke pumpe za benz! Ide do ~ 3k isto, onda ide bolje na banzin, a preko 4.5 na benzin stuca (kad je na rezervi tj uvek)! kez
@Spookey Ato ti prosto place za 175/50 gumama! Nemoj nista pre toga da radis..
Evo ja priznajem da ne umem da ustelujem plin, niti planiram da naucim, niti me interesuje, a to iz prostog razloga sto niti ja, niti iko iz moje blize okoline ne vozi na plin, nego na benzin.
@Nex
Ako ti je mnogo 800 dinara za novu pumpu i 100 dinara za sok akiju da ti promeni, onda i treba da se gusis na plin!
Comment