Alfa Romeo 155

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Kakva je temperatura diskova, da li je ogromna razlika izmedju temperature prednjih i zadnjih diskova?

Izadji na put i istestiraj plocice na putu barem 100km...trebalo bi da prestane.

Ako ne prestane, onda zna se...

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

pazi. kad pipnem prednje ostane mi veci plik na prstu a zadnje malo manji.

*da li delimicna potrosenost amortizera znacajno utice na blokiranje tockova pri kocenju? prednji desni mi je sumnjiv. zbog kog drugog razloga bi se blokirao pri najzescem maltretiranju kocnica, pred samo zaustavljanje? inace na testu pre godinu dana, prednji su dali vrednost oko 75% (25% potroseni).
      merkam Koni zute Sport...
      napomena: ove Winter1 klizaju po asfaltu kao dobardan i inace. duga sitna sara i mekani sastav, nije ni cudo. kad krecem uzbrdo iz mesta skoro svaki put slajfujem i to cak i pri 1500-1600rpm? mislim, nije Kleber Dynaxer san snova - ni blizu, ali je najmanje cetiri puta pouzdanija i kvalitetnija od Winter1. toliku razliku nisam mogao ni da sanjam...
      .

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Ne znam koliko je ozbiljno to za plikove ( ), ali ako se uz skripanje diskovi (i felne) jako greju, onda nema sta da testiras nego se ratosiljaj plocica pre nego sto skenjaju diskove. Ako se ne pregrevaju (mislim na obicnu voznju) nego samo skripe onda bi trebalo da sve bude u redu posle jedne voznje na putu.

Amortizeri jako uticu na zaustavni put i mogu da izazovu preuranjeno i bespotrebno blokiranje kocnica.

EDIT: sad videh

Ako nastave da skripe onda ces morati (mislim...nista se ne mora...) da nabavis "one-sto-se-vise-ne-narucuju-jer-su-ljudi-mnogo-nezadovoljni-i-svi-su-laznjaci"

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

ima ih kod Hrvata, uzecu ih preko njih skoro sam siguran. tamo ih dovoze iz Trsta i verujem da su "origigi", kako oni kazu. samo se dvoumim sad izmedju Premium i DS2500. mozda mi ipak Premium budu dovoljno dobre...

jedva cekam da se vratim na letnji set.

*na sta mislis kod skripe? izvini sto trazim da detaljises, ali nije mi svejedno da citam sta pises a da mi je ostalo tu i tamo nesto nejasno. sta ce mi se desiti sa diskovima? (pazi kad skinem tockove za par dana, a ono zreli za zamenu... ) da probam stari majstorski trik sa skidanjem plocica malim smirglanjem pa da probam onda?

**aj pisi na pp da ne gusimo ovde temu

***skupljam pare za Koni sad definitivno. imaju ih u Dinari na lageru i nisu uopste skupi...
          .

Comment

• Milos
            CBC Senator XXL
            • 12.05.2005
            • 700
            • Beograd, carraburma

koliko je koni?

probaj ebc green stuff!

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

10.200din komad, trebalo bi da imamo i neki procenat dole na tu cifru... u pitanju su amorti podesivi i po visini i po tvdrdoci, i imaju ih na lageru za odmah.

gde imaju da se kupe te plocice kod nas i koja cifra? daj mi neki link gde su pisali o utiscima vezanim za njih.
              .

Comment

• Gruja
                CBC Senator XXL
                • 09.02.2006
                • 614
                • Bgd
                • Alfa 75 TS

GreenStuff sam trazio ovde, onako pausalno, ali nisam nasao...

Ima ih 'preko' i krecu se oko 100 veverica za par, prednji tockovi, zadnji nesto manje...

Komentari? Hmmm, pored raznih pohvala na koje sam nailazio, na onom GTV6 forumu su rekli za njih da je cisto bacanje para, dok DS2500 dosta hvale kao ozbiljnu stvar.
                Po ceni 'preko' tu su negde.

Na sajmu sam video likove koji uvoze Ferodo, mogu da nadjem njihovu adresu ako ti treba...
                Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

jok tebi treba. daj!

*zvao sam neke "zvanicke uvoznike" ali ne bakcu se sa maloprodajom. ok. dali su mi telefon dilera da njega kontaktiram. prvo sam mu objasnjavao 5 minuta sta tacno hocu da kupim, a posle sam ga zvao u naredne dve nedelje da li ih je dobio i nista. na kraju sam digao ruke...
                  neozbiljni su. nadam se da necu opet naleteti na njih...

**bez uvrede ikome, dobio sam upozorenje od vise servisera da kod nas ne postoji Ferodo original. sve su fush, to svi znaju i spram toga se i ponasaju. nista mi nije bilo jasno.

mislim, ima na eBay da se uzmu "no name" komplet svi diskovi i sve plocice za 40-50e, ali nisam siguran da li zelim ikome to na kolima...

EBC greenstuff
                  EBC greenstuff
                  (pise ista cifra a svi modeli nabrojani... )
                  .

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Treba biti oprezan kada se kupuje Ferodo, to stoji. Ali i vredi ih pojuriti...

Comment

• Gruja
                      CBC Senator XXL
                      • 09.02.2006
                      • 614
                      • Bgd
                      • Alfa 75 TS

Evo ovako:

Firma se zove EURO 07,
                      predstavnistvo za Beograd je u Dimitrija Tucovica 102a,
                      telefoni 30 880 31 i 30 880 30
                      e-mail zvezdara@euro07.co.yu
                      imaju i sajt www.euro07.net

Na pamfletu koji sam dobio ima 300 nekih firmi cije delove uvoze ali Feroda nidje..
                      Medjutim bile su na sajmu, pitao coveka moze li da uveze DS2500 kaze nema problema, sve se da poruciti...

Eto toliko, ako neko nesto zna o ovoj firmi nek pise, da se ne zahebemo...
                      Transaxle u krvi...

Comment

• dekideki
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2005
                        • 1914
                        • Beograd

dizem ruke od EBC, ne postoje Greenstuff za moju Alfu. zadnje (koje pasuju za sve 155, btw) postoje u tri kategorije (Blackstuff, Greenstuff, Redstuff), a prednje samo Blackstuff koje su cca 50e.

*proverio na zvanicnom sajtu EBC, malopre.

@Gruja: hvala.
                        *dao si link koji baca na bugarski ogranak te firme...

i potpuno su drugi podaci, adresa i telefoni...
                        Tel: +381 (11) 316 91 10
                        Fax: +381 (11) 316 91 12
                        E-mail: serbia@euro07.co.yu
                        .

Comment

• Gruja
                          CBC Senator XXL
                          • 09.02.2006
                          • 614
                          • Bgd
                          • Alfa 75 TS

Svasta...

Telefoni i e-mail su sa vizit karte a web adresa je sa reklamne brosurice...
                          Mada su i na brosuri isti telefoni i e-mail...

Srbija brale...

Probaj prvo sa telefonima koje sam ostavio, sa vizitke (a i brosure )..
                          Transaxle u krvi...

Comment

• Soo
                            CBC Član
                            • 02.12.2006
                            • 36
                            • Beograd

Sto se tice firme EURO 07 vidi te sa Majstor Bobom on ima drugare koji rade u toj firmi a i malo prodaja im se nalazi u Zemunu izmedju Cara dusana i ugrinovacke ne znam tacno kako se zove ulica a skoro svaki dan prolazim tuda heheheheh malte ne ....... EURO 07 Dule ili Milos 011 3076148 ali proveri te sa Majstor Bobom naj bolje....

Comment

• Gruja
                              CBC Senator XXL
                              • 09.02.2006
                              • 614
                              • Bgd
                              • Alfa 75 TS

Da, ima maloprodaja i u Zemunu. To sam prevideo...

Ulica je Filipa Visnjica 47.
                              307 61 48
                              307 61 49
                              307 72 65
                              zemun@euro07.co.yu

Tnx Soo, sad cekamo Mastor Boba...
                              Transaxle u krvi...

Comment

• dekideki
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1914
                                • Beograd

...dok ne odlucim sta cu s plocicama (jos par stvari pre toga moram da odradim s kocnicama), promenio sam tockove (zimske za letnje), i danas apgrejdovao kapice ventila sa crvene na zelenu boju

.

Comment

Working...
                                X