GSI 2.0 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlajko
    CBC Član
    • 21.02.2007
    • 35
    • Bgd

Svaka cast! Respect.....

Comment

• KillBill
      CBC Veteran
      • 20.03.2007
      • 111
      • Valjevo

Originally posted by vlajko
      Svaka cast! Respect.....

Tabla je takoreci 100%legla....kao i klima

Jos par nosaca da se zavari i da se fixira kako treba tacno da stoji i..pola posla je gotvo, ostaje ovde nagurati ventilator i hladnjak klime,a da naravno ostane mesta za hladnjak motora

Comment

• P.S.Steva
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2007
        • 955
        • Beograd

Samo hrabro!!!Svaka cast!!!
        Opel Vectra A restajling 1.8i 95'

Comment

• zux
          CBC Senator XXL
          • 10.05.2005
          • 773
          • Beograd-Filmski grad

stvarno si odradio vrhunski posao
          sve je ispalo fenomenalno
          preostaju ti jos igrarije sa veznim limom
          kako ces kaciti ventilator klime? jel pravis nosace, ili ces iskoristiti vezni lim od astre?

koje godiste je motor u kadetu?
          koje godiste je astra iz koje je izvadjena klima?

Comment

• KillBill
            CBC Veteran
            • 20.03.2007
            • 111
            • Valjevo

Originally posted by zux
            stvarno si odradio vrhunski posao
            sve je ispalo fenomenalno
            preostaju ti jos igrarije sa veznim limom
            kako ces kaciti ventilator klime? jel pravis nosace, ili ces iskoristiti vezni lim od astre?

koje godiste je motor u kadetu?
            koje godiste je astra iz koje je izvadjena klima?
            Danas cemo da vidimo kako namestiti hladnjak klime i ventilator, bice par slika kada se nesto odradi.
            Ide deo veznog lima od astre, kao sto vidis, neki delovi od kadeta su iseceni, spusta se nosac hladnjaka malo nize, da bi se sve uklopilo...Bar je tako predvidjeno, ali nista se ne zna dok ne pocnu konkretni radovi...ovo je tek pocetak, nije zavrseno sve oko klime,tj pravi se kuciste za filter klime, mora da se napravi i tunel koji ce da vodi do motora klime, posto originalni ne moze da stane od brisaca.
            Sto se tice motora u kadetu,tj godista...pa....bice 2008 god,posto se radi motor
            Klima i tabla izvadjene iz astre 1995 god...kao i prednja sedista i podizaci i....itd...

Comment

• zux
              CBC Senator XXL
              • 10.05.2005
              • 773
              • Beograd-Filmski grad

ne moras mnogo da se opterecujes filterom klime, u principu radice sve to OK bez njega (npr. calibre i vectre fabricki nisu imale filter sve do 94. god.)

za godiste motora i klime sam te pitao jer postoje poprilicne razlike u izvedbi istih u zavisnosti od godista
              do kraja 91.god klima uredjaji su pogonjeni preko klinastog kaisa
              kompresor klime ima 2 remenice i dolazi na mesto servo pumpe, a servo pumpa se premesta iznad kompresora klime (uz sve to potreban je odgovarajuci nosac kompresora i pumpe), od radilice kais ide na "spoljnu" remenicu kompresora klime, a "unutrasnja" preko kaisa pogoni servo pumpu

nakon 91. klima uredjaj, kao i ostali agregati se pogone preko PK kaisa, potpuno su drugaciji nosaci kompresora i pumpe i sl.

zato sam te pitao koje godiste je motor, a koje klima, jer ako je npr. motor 90., a klima 95. onda ces imati i prepravke oko remenica i ostalih gluposti

srecno sa daljim radovima
              samo napred

Comment

• KillBill
                CBC Veteran
                • 20.03.2007
                • 111
                • Valjevo

Originally posted by zux
                ne moras mnogo da se opterecujes filterom klime, u principu radice sve to OK bez njega (npr. calibre i vectre fabricki nisu imale filter sve do 94. god.)

za godiste motora i klime sam te pitao jer postoje poprilicne razlike u izvedbi istih u zavisnosti od godista
                do kraja 91.god klima uredjaji su pogonjeni preko klinastog kaisa
                kompresor klime ima 2 remenice i dolazi na mesto servo pumpe, a servo pumpa se premesta iznad kompresora klime (uz sve to potreban je odgovarajuci nosac kompresora i pumpe), od radilice kais ide na "spoljnu" remenicu kompresora klime, a "unutrasnja" preko kaisa pogoni servo pumpu

nakon 91. klima uredjaj, kao i ostali agregati se pogone preko PK kaisa, potpuno su drugaciji nosaci kompresora i pumpe i sl.

zato sam te pitao koje godiste je motor, a koje klima, jer ako je npr. motor 90., a klima 95. onda ces imati i prepravke oko remenica i ostalih gluposti

srecno sa daljim radovima
                samo napred
                Stavlja se kompresor od ASTRE 90 GOD, nosac imam,na sve se mislilo, tako da ...

Comment

• KillBill
                  CBC Veteran
                  • 20.03.2007
                  • 111
                  • Valjevo

stavljen i hladnjak klime sa ventilatorom, konacno...

Ovako sada izgleda

Comment

• vlajko
                    CBC Član
                    • 21.02.2007
                    • 35
                    • Bgd

Au bre pa nemam reci,,,,ekstra!
                    samo tako nastavi da bude ful do poslednjeg srafa.

Comment

• Laki GSi
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2006
                      • 2426
                      • Beograd-Vozdovac

Ti si izgleda bas resio da se yebavas sa njim do poslednjeg nervnog zivca
                      Ne mogu ti nista drugo reci osim neka te sreca prati.

p.s.ajde bre vise isterujte ga na ulicu
                      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• KillBill
                        CBC Veteran
                        • 20.03.2007
                        • 111
                        • Valjevo

Originally posted by Laki GSi
                        Ti si izgleda bas resio da se yebavas sa njim do poslednjeg nervnog zivca
                        Ne mogu ti nista drugo reci osim neka te sreca prati.

p.s.ajde bre vise isterujte ga na ulicu
                        Laki, brate, bar ti znas kol`ko zivaca treba za ovu zayebanciju...a pare ne smem ni da sabiram...Iskreno, da sam znao da me ovakve zapetljancije čekaju,ne veruujem da bih se upustio u nešto ovako.
                        Al` rešio sam da isteram do kraja,pa šta košta da košta.Valjda je najgore prošlo,ostalo bi trebalo da bude klasika oko spakivanja,pa se nadam da sam sada stvarno pri kraju ove zavrzlame.....Ali...ko zna šta me još čeka, više me ništa ne može iznenaditi...
                        Ako ništa drugo, bar će nekom ovo sve lepo poslužiti ako reši da radi neku sličnu stvar,ima bar neki orijentir kako i šta može ili ne može...Lepo iskustvo,šta da kažem drugo...

Comment

• P.S.Steva
                          CBC Senator XXL
                          • 08.10.2007
                          • 955
                          • Beograd

Druze,svaka cast!!!Skidam kapu...Kad ga zavrsis obavezno da svrnes na opcs skup,svi te zeljno iscekujemo
                          Opel Vectra A restajling 1.8i 95'

Comment

• zux
                            CBC Senator XXL
                            • 10.05.2005
                            • 773
                            • Beograd-Filmski grad

fenomenalnooooooo
                            definitvno jedinstven kadet na ovim prostorima, i to po svim pitanjima,pocevsi od enterijera, spoljasnjeg izgleda, opreme i svega ostalog
                            jos jednom svaka ti cast, odradio si neverovatan posao

Comment

• Laki GSi
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2006
                              • 2426
                              • Beograd-Vozdovac

Pa znam ja da je to sve jedno VEEEELIKO akanje i brodolom po pitanju zivaca i mislim da se to uopste ne isplati
                              Dovoljno si qrac slomio dok si sve napakovao da on lici na nesto,a ovo sad je stvarno za pohvalu.

Realno da sam na tvom mestu taj auto bi izgoreo vec odavno ,ja sam moj pakovao 3-4 meseca i iskren da budem na ivici sam bio da uzmem veci cekic
                              Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• zux
                                CBC Senator XXL
                                • 10.05.2005
                                • 773
                                • Beograd-Filmski grad

ja moju sklopociju pakujem vec par godina i stalno sam na ivici, ali tad se odaljim od cekica i slicnih destruktivnih sredstava i sacekam par sati da me prodje, pa onda opet ispocetka

najgore od svega je sto za takav auto nikada ne mozes reci, e sada sam zavrsio, nema vise
                                igre bez granice su cudo

Comment

Working...
                                X