Svaka cast! Respect.....
GSI 2.0 16V
Collapse
X
-
Comment
-
-
stvarno si odradio vrhunski posao
sve je ispalo fenomenalno
preostaju ti jos igrarije sa veznim limom
kako ces kaciti ventilator klime? jel pravis nosace, ili ces iskoristiti vezni lim od astre?
koje godiste je motor u kadetu?
koje godiste je astra iz koje je izvadjena klima?
Comment
-
-
Originally posted by zuxstvarno si odradio vrhunski posao
sve je ispalo fenomenalno
preostaju ti jos igrarije sa veznim limom
kako ces kaciti ventilator klime? jel pravis nosace, ili ces iskoristiti vezni lim od astre?
koje godiste je motor u kadetu?
koje godiste je astra iz koje je izvadjena klima?
Ide deo veznog lima od astre, kao sto vidis, neki delovi od kadeta su iseceni, spusta se nosac hladnjaka malo nize, da bi se sve uklopilo...Bar je tako predvidjeno, ali nista se ne zna dok ne pocnu konkretni radovi...ovo je tek pocetak, nije zavrseno sve oko klime,tj pravi se kuciste za filter klime, mora da se napravi i tunel koji ce da vodi do motora klime, posto originalni ne moze da stane od brisaca.
Sto se tice motora u kadetu,tj godista...pa....bice 2008 god,posto se radi motor
Klima i tabla izvadjene iz astre 1995 god...kao i prednja sedista i podizaci i....itd...
Comment
-
-
ne moras mnogo da se opterecujes filterom klime, u principu radice sve to OK bez njega (npr. calibre i vectre fabricki nisu imale filter sve do 94. god.)
za godiste motora i klime sam te pitao jer postoje poprilicne razlike u izvedbi istih u zavisnosti od godista
do kraja 91.god klima uredjaji su pogonjeni preko klinastog kaisa
kompresor klime ima 2 remenice i dolazi na mesto servo pumpe, a servo pumpa se premesta iznad kompresora klime (uz sve to potreban je odgovarajuci nosac kompresora i pumpe), od radilice kais ide na "spoljnu" remenicu kompresora klime, a "unutrasnja" preko kaisa pogoni servo pumpu
nakon 91. klima uredjaj, kao i ostali agregati se pogone preko PK kaisa, potpuno su drugaciji nosaci kompresora i pumpe i sl.
zato sam te pitao koje godiste je motor, a koje klima, jer ako je npr. motor 90., a klima 95. onda ces imati i prepravke oko remenica i ostalih gluposti
srecno sa daljim radovima
samo napred
Comment
-
-
Originally posted by zuxne moras mnogo da se opterecujes filterom klime, u principu radice sve to OK bez njega (npr. calibre i vectre fabricki nisu imale filter sve do 94. god.)
za godiste motora i klime sam te pitao jer postoje poprilicne razlike u izvedbi istih u zavisnosti od godista
do kraja 91.god klima uredjaji su pogonjeni preko klinastog kaisa
kompresor klime ima 2 remenice i dolazi na mesto servo pumpe, a servo pumpa se premesta iznad kompresora klime (uz sve to potreban je odgovarajuci nosac kompresora i pumpe), od radilice kais ide na "spoljnu" remenicu kompresora klime, a "unutrasnja" preko kaisa pogoni servo pumpu
nakon 91. klima uredjaj, kao i ostali agregati se pogone preko PK kaisa, potpuno su drugaciji nosaci kompresora i pumpe i sl.
zato sam te pitao koje godiste je motor, a koje klima, jer ako je npr. motor 90., a klima 95. onda ces imati i prepravke oko remenica i ostalih gluposti
srecno sa daljim radovima
samo napred
Comment
-
-
Ti si izgleda bas resio da se yebavas sa njim do poslednjeg nervnog zivca
Ne mogu ti nista drugo reci osim neka te sreca prati.
p.s.ajde bre vise isterujte ga na ulicuVozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
Originally posted by Laki GSiTi si izgleda bas resio da se yebavas sa njim do poslednjeg nervnog zivca
Ne mogu ti nista drugo reci osim neka te sreca prati.
p.s.ajde bre vise isterujte ga na ulicu
Al` rešio sam da isteram do kraja,pa šta košta da košta.Valjda je najgore prošlo,ostalo bi trebalo da bude klasika oko spakivanja,pa se nadam da sam sada stvarno pri kraju ove zavrzlame.....Ali...ko zna šta me još čeka, više me ništa ne može iznenaditi...
Ako ništa drugo, bar će nekom ovo sve lepo poslužiti ako reši da radi neku sličnu stvar,ima bar neki orijentir kako i šta može ili ne može...Lepo iskustvo,šta da kažem drugo...
Comment
-
-
Pa znam ja da je to sve jedno VEEEELIKO akanje i brodolom po pitanju zivaca i mislim da se to uopste ne isplati
Dovoljno si qrac slomio dok si sve napakovao da on lici na nesto,a ovo sad je stvarno za pohvalu.
Realno da sam na tvom mestu taj auto bi izgoreo vec odavno,ja sam moj pakovao 3-4 meseca i iskren da budem na ivici sam bio da uzmem veci cekic
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
ja moju sklopociju pakujem vec par godina i stalno sam na ivici, ali tad se odaljim od cekica i slicnih destruktivnih sredstava i sacekam par sati da me prodje, pa onda opet ispocetka
najgore od svega je sto za takav auto nikada ne mozes reci, e sada sam zavrsio, nema vise
igre bez granice su cudo
Comment
-
Comment