White SAXO VTS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

evo tek sad slikao, zverko ovo je ono sto smo pre pricali, kao mali board koji meri koliko ulja u motoru ima ..

Comment

• mishio
      CBC Senator XXL
      • 29.05.2007
      • 1204

pitanje sad strucno .. posto sam menjao i spaner PK kaisa i PK kais, a pre nego sto sam zamenio spaner PK kaisa kad smo skinuli je bio potpuno labav, otisao skroz, tako da sad kad je nov tu, cuje se zujanje i u leru a i kad se da gas .. bio sam sada u servisu, koji mi je radio i kaiseve i sve, i ustanovio je da su lezaji alternatora ti koji zuje i da je novi spaner jak u odnosu na stari da se se zato nije culo na starom ..

on hoce sam da mi uradi to, a da nabavim samo lezajeve, ja sam zvao sve zive kazu da se to kod elektricara uzima, e sad dal da auto odvezem kod svog elektricara i on sam da mi sve odradi, i cisto da prekontrolise alternator, ili je lezaj maciji kasalj za zamenu pa moze i ovaj u servisu da menja pa da se pomucim da nadjem deo ? sta bi vi radili ?

Comment

• Miljan
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2006
        • 459
        • Nis

Sto mora kod elektricara, svako moze da ti zameni, kupi SKF lezajeve, samo vidi koji treba po oznaci i odnesi da ti zamene.

Comment

• mishio
          CBC Senator XXL
          • 29.05.2007
          • 1204

evo za saxomane kome treba manual i haynes modification guide .. .

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

@shonsy: ovaj gore kaze da mu se upalila lampica za ulje ako se radi stvarno o lampici onda zaobidji taj auto a ako se radi o pokazivacu nivoa onda otvori cetvore oci...
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Lord_o21
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2006
              • 494
              • Novi Sad

Jel to sa slike za oilo ili za rashladnu tekucinu??
              ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

ja se secam na saxu je bila takav znak samo kao lampica koja se po paljenju nakon par sekundi gasila. ako je to merac nivoa ulja ok.
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• skijash
                  CBC Senator XXL
                  • 07.09.2007
                  • 1354
                  • Beograd
                  • wrx

Zile mi jednom rece da je to izjednacavanje nivoa ulja (na mom saxu - ona narandzasta lampica)...
                  Originally posted by mishio
                  evo za saxomane kome treba manual i haynes modification guide .. .
                  Hvala!

Comment

• Danas je bio kod mene pre podne Saxo VTS 2001 1.6 16v od drugara 935kg sa 120KS pa sam ga 'malo' vozio tu po kraju...

kako ide auto... odusevljen sam

evo i par slikica:

Comment

• mishio
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2007
                      • 1204

hehe ide ide kako oces jel si probao 190 vs saxo ? da izgubis i da ti bude drago

nek ti drugar menja cep od ulja, vidi koliko pusta

Comment

• Izgubio bi sa 190kom k'o od sale 140KS & 1400kg VS. 120KS & 935kg

(ima ova moja previse dodatne opreme pa je bas teska)

Inace koja je razlika kad je auto lagan i brz u voznji VS. tezak i brz auto. Kod teskog se na neki sasvim drugaciji nacin oseti ubrzanje, ili je to neka moja predrasuda nemam pojma... Ali osmeh se u VTSu sam nabacuje na lice

Nego reci mi koliko sekundi od 0-100 po katalogu treba ovakvom autu da znam da li imam sanse sa 190E 2.5-16 (model fabricki bez KAT sa 204KS i 1360kg) sa njim

Ovo za cep...zna on to, ali nestize

Comment

• mishio
                          CBC Senator XXL
                          • 29.05.2007
                          • 1204

e to je pitanje koje niko nema odgovor ! neki kazu 7.2 neki 8.6 ?! isto na 400m fabrika kaze 16.1sek, a englezi me ubedjuju po forumima saxa, da svaki ide ispod 16s stock .. 15.8 ..

mislim da nema saxo sanse protiv 2.5 tog sa 204ks. ali kad stavis na papir odrzavanje, registraciju, itd tad je saxo stvarno na zavidnom nivou, jer ti sa 1.6 deres vecinu besnih masina .. gledam poznanik ima C 200 kompressor onaj coupe kao (cale mi ima karavana takvog) to su 120kw motori, pa to nema ali nikakve sanse sa ovim malim cudom
                          ali opet mislim da na autoputu od 150++ da je ipak tad prednost i kubikaze i vece konjaze itd itd .. mada saxu kazu neki da ide bolje od 100-200 nego od 0-100 mada ja nemam bas takav osecaj

a ja se istripovao da je tvoj taj 2.5, taj 2.0 nema sanse sem ako te drugar pusiti 50metara

Comment

• VR6
                            CBC Senator XXL
                            • 31.10.2004
                            • 512
                            • Sarajevo

Saxo ide 8.7 do stotke serijski, oni malo opremljeniji modeli su i oko 9 sekundi. Mislim da je 16.1 realno za 402 metra, ispod toga sa serijskim, neolaksanim autom, tesko da ide. Jedino uz neke super gume s kojima mozes startati sa 5000 o/min, meni je maksimum na 3500 o/min, preko toga samo vrtim gume u prazno, a jedva se krecem.

Comment

• mishio
                              CBC Senator XXL
                              • 29.05.2007
                              • 1204

odakle ti sad pa taj podatak 9 sekundi ? i 8.7 nigde nisam nasao, samo 7.2 i 8.6 sek .. a na 400m jbga tako su pisali i to bez olaksavanja (vadjenja sedista itd. ) uglavnom kako god, ja se ne trkam i sl. ali tako su pricali iz nekog iskustva ljudi.

a kad stavis 16.1 na onoj listi ubrzanja to je daleko bolje od mnogo mnogo mocnijih i skupljih auta ..

VR6 a oce biti slike neke tvog saxa ?

Comment

• Originally posted by mishio
                                e to je pitanje koje niko nema odgovor ! neki kazu 7.2 neki 8.6 ?!
                                a ja se istripovao da je tvoj taj 2.5, taj 2.0 nema sanse sem ako te drugar pusiti 50metara
                                Naravno da 2.0 nema sanse

Uff prognoze bas dosta variraju. Malo mi je to neverovatno da on sa 120KS ide 7.2 iako je dosta lagan, ovo 8.6 mi deluje verovatnije mada mi je to opet nekako puno, obzirom na osecaj koji sam ja danas imao kad sam ga cepao tu po ulici stvarno leti mali zvrk

Ali, ako stvarno ide 7.2, onda ni 2.5-16 protiv njega skoro da nema sanse jer on sa svojih 204 KS ide po katalogu 7.7 e sad kolicina (tezina) opreme kod jednog i drugog, kakve su gume i vozac, ovo, ono, sve je moguce

BTW Ovaj drugi 2.5-16 sa KAT i 195 KS ide jos gore, odnosno 8.4 sekunde

Comment

Working...
                                X