U pravu si Zveri i meni se to dešavalo!Taj deo takodje može da se nadje na otpadu!Mislim da tebi nije daleko mesto Blace, a tu ima jedan od najvećih otpada u Srbiji!
Novi clan Chibby i moj Audi 80
Collapse
X
-
ok za automat! Raspitacu se za nov ili za neki polovan.
Čibi tvoj auto je jako lep i nemoj ga puno budžiti.Predlažem ti nabavku fabričkog spojlera (model Audo 80S) koji ide u boju automobila i odradjen je u vazdušnom tunelu tako da je optimalan.On može da se pronadje na svakom boljem otpadu.Meni lično smeta i ona mala antenica za radio, na zadnjem krilu.Predlažem ti montažu antene na zadnjem delu krova(kao kod Golfa GTI) koja odlično izgleda!
Pozdrav druže i nemoj zameriti na sugestijama!Idiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME
Comment
-
-
pazi vamo, ja te krstim a ti prdis...nema veze automat vec plastican salter. to se kupuje polovno. vidim tamo si trazio eMu opruge, koj ce ti opruge kad se to ne menja bre nikad osim ako neces da ga spustas pa uzimas neki KIT. ako ti auto mnogo stosuje kad prelazis preko neravnina onda su amotri iscureli i treba da promenis uliske samo. trci tamo kod ema u radnu i prepravi post. dakle, ne treba ti automat vec salter(kupujes polovan) u Blacu ima 101%, ne trebaju ti opruge nego ulosci amortizera i eventualno stos gume posto su 100% propale. pogledaj na poklopcu rezrvoara st5a pise, koje dimenzije guma fabrika preporucuje za taj model. mislim da mozes i na 15" da ides. i ok, mali amortizercici za gepek. ti rece da se tesko otvara ili nece da drzi poklopac, sta je od ta dva? ako se tesko otvara tj da kazemo da je tvrdo a drzi onda je sve ok. ne valj ako su mekani tj ako se lako otvara i ne drzi nego mora da se pridrzava rukom.
deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Originally posted by zverkopazi vamo, ja te krstim a ti prdis...nema veze automat vec plastican salter i deo na njemu koji pritiska prekidac na automatu. to se kupuje polovno. vidim tamo si trazio eMu opruge, koj ce ti opruge kad se to ne menja bre nikad osim ako neces da ga spustas pa uzimas neki KIT. ako ti auto mnogo stosuje kad prelazis preko neravnina onda su amotri iscureli i treba da promenis uliske samo. trci tamo kod ema u radnu i prepravi post. dakle, ne treba ti automat vec salter(kupujes polovan) u Blacu ima 101%, ne trebaju ti opruge nego ulosci amortizera i eventualno stos gume posto su 100% propale. pogledaj na poklopcu rezrvoara st5a pise, koje dimenzije guma fabrika preporucuje za taj model. mislim da mozes i na 15" da ides. i ok, mali amortizercici za gepek. ti rece da se tesko otvara ili nece da drzi poklopac, sta je od ta dva? ako se tesko otvara tj da kazemo da je tvrdo a drzi onda je sve ok. ne valj ako su mekani tj ako se lako otvara i ne drzi nego mora da se pridrzava rukom.
ok Skontao sam. Ima tu mnogo stvari koje ne poznajem, konkretno lupio sam za opruge i ostao zivA i ta terminologija mi bas nesto ne ide. Shalteri, stos gume(valjda ih neki zovu pogace)... Gepek se otvara ali tesko i ne mora da se pridrzava. Ipak sam mu tamo napisao za Shalter pa ako ima nesto, javi ce se. Da ne ispadne da se zahvaljujem stalno
ali hvala za trud!
p.s.A ulosci amortizera? Sta mu je to? Ceo amortizer ili sta? A ako stavim 15" jel moram i felne da menjam? Ja sam ti ko oni klinci koji postavljaju po 100 pitanja u minuti i ne cekaju odgovore!Idiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME
Comment
-
-
nije problem ako ne znas kao ni da pitas, za to postoji CBC. jeste da si "curan" ali nema vezeoprosteno ti je
pazi vako, ne znam sta podrazumevaju pod pogacama, verovatno solje amortizera ali ja sam mislio na gume koje se navlace na osovinu amortizera. stite amorte od vlage i prljavstine, neko ih zove i brisaci i kaze da sluze i kao granicnici da amorti ne probiju. salter mozes da vidis kad podignes onu kozicu ispod rucice menjaca. bele boje, plastican. gepek ti je ok, ako je samo u pitanju tvrdoca otvaranja a ne da negde zapinje, kaci, ne zatvara se lepo mora da se tresne i to, ne diraj nista. ako kod tebe nikad nisu menjani amorti onda se samo promene ulosci, patrone ne ceo amortizer ovo vazi za napred, pozadi se menja ceo. kako ti se ponasa auto po krivinama, da li se naginje, da li lupa pozadi i skace? da li trese i skace kad oces da ga "potpises"?deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Tebi su točkovi 14" ,a ako želiš da postaviš točkove od 15" naravno da u kompletu mora da uzmeš felne i gume.Audi sa 15-ticama odlično izgleda tako da se ta konverzija isplati pogotovo ako u dil ubaciš tvoje komplet točkove i ostalo doplatiš!
Što se tiče dimenzija guma pogledaj u tehničkom uputstvu ili na poklopcu rezervoara gde su navedene dimenzije pneumatika kao i podatak o pritisku vazduha u njima!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Originally posted by zverkonije problem ako ne znas kao ni da pitas, za to postoji CBC. jeste da si "curan" ali nema vezeoprosteno ti je
pazi vako, ne znam sta podrazumevaju pod pogacama, verovatno solje amortizera ali ja sam mislio na gume koje se navlace na osovinu amortizera. stite amorte od vlage i prljavstine, neko ih zove i brisaci i kaze da sluze i kao granicnici da amorti ne probiju. salter mozes da vidis kad podignes onu kozicu ispod rucice menjaca. bele boje, plastican. gepek ti je ok, ako je samo u pitanju tvrdoca otvaranja a ne da negde zapinje, kaci, ne zatvara se lepo mora da se tresne i to, ne diraj nista. ako kod tebe nikad nisu menjani amorti onda se samo promene ulosci, patrone ne ceo amortizer ovo vazi za napred, pozadi se menja ceo. kako ti se ponasa auto po krivinama, da li se naginje, da li lupa pozadi i skace? da li trese i skace kad oces da ga "potpises"?
Mislim da mi auto lezi u krivinama ok mada ga ja i ne ganjam nesto preterano! Pozadi je malo bucniji malo se jace osecaju i cuju prelazi preko rupa i cuje se neko skicanje i pretpostavljam da su te gume u pitanju (solje ili ti granicnici) a cini mi se da je i jedan amort pokazao malo ulja. Mislim da ne skace preko rupa a kada se potpisuje ponasa se ok, nema toga sto ti navodis.
Tebi su točkovi 14" ,a ako želiš da postaviš točkove od 15" naravno da u kompletu mora da uzmeš felne i gume.Audi sa 15-ticama odlično izgleda tako da se ta konverzija isplati pogotovo ako u dil ubaciš tvoje komplet točkove i ostalo doplatiš!Idiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME
Comment
-
-
Originally posted by ChibbykaMislim da cu ipak da stavim 185 70 14 tako da ostane na mojim felnama jer mi se extra svidjajuJbt pa ja sam na klija stavio 16ice sa gumom 195/45, a ti na tolki auto 14''... Veruj mi mnooogo ce ti se vise svidjati neke 16ice ili 17ice! 100%
Comment
-
-
Nemoj nikako da ideš na te /70, jer ćeš na račun nešto malo veće udobnosti izgubiti vozne karakteristike.Ovde pre svega mislim na ležanje u krivinama, kočenje, upravljivost, ubrzanje.....Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Dobro. Aj mi recite kakao da mu podignem zadnjicu malo. Previse je nizak! Kada je pun, moram sa puno opreza da prelazim preko malkice vecih izbocina! Vece felne ili sta???Idiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME
Comment
-
-
Vece felne ce ti samo pogorsati situaciju, vise ce ti kaciti. U stvari, ne zavisi od velicine felne vec od duzine precnika felne + gume. Recimo tocak koji ima felnu od 16" sa gumom 195/45 je iste velicine kao 14" sa 185/65. Na to obrati paznju. Inace, auto mozes da podignes kupovinom duzih opruga. Znas da ljudi spustaju kola tako sto seku, sabijaju ili kupuju fabricki kratke opruge... a kod tebe je obrnuta situacija. S tim sto oni moraju da menjaju i amortizere, a ti ne moras. Dakle ako su ti amorti ipak u redu, ali jednostavno ne trpe veci teret, onda samo kupi duze opruge i podici ces ga.
Comment
-
-
Originally posted by shonsyVece felne ce ti samo pogorsati situaciju, vise ce ti kaciti. U stvari, ne zavisi od velicine felne vec od duzine precnika felne + gume. Recimo tocak koji ima felnu od 16" sa gumom 195/45 je iste velicine kao 14" sa 185/65. Na to obrati paznju. Inace, auto mozes da podignes kupovinom duzih opruga. Znas da ljudi spustaju kola tako sto seku, sabijaju ili kupuju fabricki kratke opruge... a kod tebe je obrnuta situacija. S tim sto oni moraju da menjaju i amortizere, a ti ne moras. Dakle ako su ti amorti ipak u redu, ali jednostavno ne trpe veci teret, onda samo kupi duze opruge i podici ces ga.
2.Kupovina duzih opruga ?
Sumnjam na dotrajale amortizere
Comment
-
-
da razlika je 1 cm al u korist ovih od 14".
Pa duze opruge, sto?! To kod nas nije moda ali na zapadu podizu sve zivo na taj nacin. Imas na you tubu razne klipove pa baci pogled. A sto se tice amortizera, to sam i ja mislio ali sam se onda setio da je na Zverkovo pitanje odgovorio kako nema problema, da niti trese niti ljulja... Te sam zato rekao: "Dakle ako su ti amorti ipak u redu..."
Comment
-
Comment