Novi clan Chibby i moj Audi 80

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chibbyka
    CBC Član
    • 28.11.2007
    • 71
    • Jagodina

Nisam bas toliko iskusan da provalim da li su amortizeri ok ali mislim da su malko popustili. Verovatno cu prvo probati sa novim amortizerima i reci te mi koje da uzmem, s obzirom da je moja voznja umerena, da ne jurcam preterano...
    Idiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

razlika izmedju 14'' i 16'' nije 1 cm vec 5 cm. to sto ti kaci pozadi mogu da budu jedino amortizeri, opruge nema sanse. to sto lupa pozadi mogu jedino biti silent blokovi na torziji. R70 kako i 17'' zaboravi. 16'' takodje posto je motor slabasan. dakle idealno za tvoj auto je 195/65-14 ili 195/60-15 . naravno uvek moze ona varijanta 195/50 ili 205/50-15 mada pre ovo drugo posto fabrika tako kaze. mozes ti da stavis i 17'' ali nije to to. morao bi da ides na 45 profil. evo ti ovaj link pa malo proskitaj. ima tu kalkulator pa pogledaj malo varijante. shonsy, vazi i za tebe posto ono sto si gore napisao nije isto ni priblizno sta vise razlika je 4,5cm u obimu. 185/60-14 ima priblizno isti obim kao 195/45-16 stim sto ovde zanemarujemo gaznu povrsimnu koja je po meni podjednako bitna kao i sam profil.

e da, rekoh ti da pogledas nalepnicu na poklopcu rezervoara da vis sta kaze fabrika. kolko ja vidim u autodati 185 se ne pominje nigde. ima 175/70-14 ali to je vec zimski profil za neke ljute kramponke. sledeci je na 14'' je 195/60 tako daaaa...
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Chibbyka
        CBC Član
        • 28.11.2007
        • 71
        • Jagodina

Originally posted by zverko
        razlika izmedju 14'' i 16'' nije 1 cm vec 5 cm. to sto ti kaci pozadi mogu da budu jedino amortizeri, opruge nema sanse. to sto lupa pozadi mogu jedino biti silent blokovi na torziji. R70 kako i 17'' zaboravi. 16'' takodje posto je motor slabasan. dakle idealno za tvoj auto je 195/65-14 ili 195/60-15 . naravno uvek moze ona varijanta 195/50 ili 205/50-15 mada pre ovo drugo posto fabrika tako kaze. mozes ti da stavis i 17'' ali nije to to. morao bi da ides na 45 profil. evo ti ovaj link pa malo proskitaj. ima tu kalkulator pa pogledaj malo varijante. shonsy, vazi i za tebe posto ono sto si gore napisao nije isto ni priblizno sta vise razlika je 4,5cm u obimu. 185/60-14 ima priblizno isti obim kao 195/45-16 stim sto ovde zanemarujemo gaznu povrsimnu koja je po meni podjednako bitna kao i sam profil.

e da, rekoh ti da pogledas nalepnicu na poklopcu rezervoara da vis sta kaze fabrika. kolko ja vidim u autodati 185 se ne pominje nigde. ima 175/70-14 ali to je vec zimski profil za neke ljute kramponke. sledeci je na 14'' je 195/60 tako daaaa...
        Sto se tice guma, rekoh vam da bih voleo da ostanem sa ovim felnama znaci samo gume da zamenim!Znaci poklopac da konstatujem i furam sta fabrika kaze. Sto se tice zakacinjana spomenuo sam da cu poci od amortizera, a silent blokove sam menjao tako da znam kako oni zvuce kada propadnu. SAjt je odlican i bacam se na proucavanje istog. Poklopac sam pogledao ali je to bilo usput (zurio na posao). Sutra popodne imacu vise vremena i za to a i da pogledam 'beni shalter za cuveno rikverc svetlo. Ima li neka caka za podizanje one kozure? A da, planiram i da promenim prednje sa zadnjim tockovim zbog tresenja na 120-140, jer i ti si mi rekao da su gume verovatno a i citao sam neke teme o tome pa kazu da tresenja na vecim brzinama dolazi od zadnjih tockova a i ima razlike na toj brzini kada je auto pun i kada je poluprazan.
        Idiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

pozadi ima dva silent bloka. dve gumene bukagije koje se menjaju jednom a mozda ni jednom zavisi kolko je auto vozen sa praznim amortima. kozura ima plastican ram koji se drzi napred na jednom a pozadi na dva zubica. samo uhvatis za kraj i povuces malo nagore tj nategnes. plastika se izvitoperi i ispasne iz zljeba.
          moze tresenje da dodje od zadnjih tockova ali ne na 140.

Comment

• shonsy
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 1391
            • London/Beograd
            • Honda CBR 125R

Originally posted by zverko
            razlika izmedju 14'' i 16'' nije 1 cm vec 5 cm. 17'' zaboravi. 16'' takodje posto je motor slabasan. shonsy, vazi i za tebe posto ono sto si gore napisao nije isto ni priblizno sta vise razlika je 4,5cm u obimu. 185/60-14 ima priblizno isti obim kao 195/45-16 stim sto ovde zanemarujemo gaznu povrsimnu koja je po meni podjednako bitna kao i sam profil.
            Nisi u pravu. Razlika je 14mm tj 1.4cm a zaokruzuje se na 1cm. Imam na kolima te dimenzije te sam zato njih i uzeo da ne bih lupetao bezveze. A ako ne verujes meni evo pogledaj(izracunaj): http://www.tyresave.co.uk/tyresize.html A sto se ticne gazne povrsine tu si potpuno u pravu. Velika je razlika. I relano, ako je meni gurao odlicno tj. bez osetnih promena 16ice, sa fabrickih 14ica, moze i njemu valjda!

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

shonsi razlika izmedju 14'' i 16'' je 5cm posto je 1''=2.5cm a ako si mislio na profil ono 195/45-16 i 185/65-14 opet nisi u pravu. 195/45-16 i 185/60-14 su blizu tj razlika 13.51mm a 65 ne. vidi :

Comment

• shonsy
                CBC Senator XXL
                • 11.05.2007
                • 1391
                • London/Beograd
                • Honda CBR 125R

Hehe pa naravno da znam da je razlika izmedju 16" i 14" tolika. Nego smo pricali o precniku tocka koji ima 195/45 R16 i 185/65 R14, pa da ne bismo sve to ispisivali skratili smo na 14" i 16". A sto se tice razlike....precnik tocka(gume+felne) 195/45 R16 iznosi 582mm, a precnik tocka 185/65 R14 iznosi 596mm. Dakle, razlika je 14mm u koris 14ice tj. za toliko je veca!

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

ok,ok. izvinjavam se ja sam pogresio posto sve vreme picam o obimu i predjenoj putanji. jos jednom se izvinjavam shonsy.

... 195/45-16 moze da se stavi ali sad tu postoji druga stvar. koko kosta guma a i to je malen profil tako da ce ko tockic da izgleda na jajetu tj samo ce felna doci do izrazaja. drugo je clio, on je dosta manji.

Comment

• shonsy
                    CBC Senator XXL
                    • 11.05.2007
                    • 1391
                    • London/Beograd
                    • Honda CBR 125R

Pa vidim ja da si se ti negde zahebo...navalio covek gresis pa gresis! Sve je oprosteno!
                    A sto se tice velicine tu se ne slazemo. Ajde sad da kupimo svi 13ice pa da budemo ekonomicni... Ja bih na jaje stavio 17ice, za 18"mislim da bi pocela frka zbog snage motora, a 19ice bi sigurno bile prevelik zalogaj! Al dobro, svako ima svoje vidjenje stvari...

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

bate, kad budemo imali puteve kako valja onda cemo da vozimo na felni. nije problem ni sa 18'' da se isprati precnik ali onda vozis na felni ali bukvalno na felni. da li znas kolko kosta najjeftinija 17'' u recimo 225/45-17 a da ne pricam o profilu 215/40-17 koji bi on trebo da stavi a da li bi ga naso pitanje je i naravno cena kad bi ga naso.

Comment

• dagy
                        CBC Član
                        • 09.10.2007
                        • 77
                        • Village of Cuprikovac

Da se vratimo temi,hehehe, dobro dosao komso, mislim da sam vidjao tvoju zver po ulicama Jagodine, bar onda kada predjem "zucka" i odem sa druge strane Morave.

Comment

• Chibbyka
                          CBC Član
                          • 28.11.2007
                          • 71
                          • Jagodina

Havala na dobrodoslici komso. Moras mi pojasniti tog "zucka"! Inace i u Cupriji sam cesto!
                          A u medjuvremenu mi se pojavio jos jedan problem! Veceras oko 22:00 krenuo sam u grad! Ali jbg nisam mogao da upalim. Naime, letos sam zamenio akumulator i stavio nov Vartin od 55 A/h. Znaci auto nije mogao da zavergla tj vrlo slabo, nedovoljno da pokrene motor. Da napomenem nekoliko stvari:
                          1. Alternator puni ustvari bar se lampica za isto regularno gasi.
                          2. Znaci nov je akumulator
                          3. Jednom prilikom jedam elektricar mi napomenuo da radio cd i alarm imaju obicaj da vuku dosta struje.
                          4. Primetio sam da kada ukljucim dosta potrosaca da na leru opada napon tj. oslabe malo svetla ili sl.
                          U cemu je problem? U Cd-u ili u alarmu? U alternatoru ili anlaseru, ili je los akumulator?
                          I jos nesto za Zverka ili za Techu ili za bilo koga ko zna. Cemu sluzi ona mala zezalica (kao za stelovanje sata ili jacine osvetljenja na tabli) koja se nalazi na pokazivacu nivoa goriva a pritom je i skroz uvucena da ne moze da se uhvati prstima?

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Prvo, neko (auto-električar) mora da ti proveri punjenje akumulatora.To što se ne pali indikator ne znači ništa!
                            Akumulator je, kažeš ,nov Vartin, koliko si ga platio!?Ako je prava Varta mora da je jako skup, a ako nije pod haubom imaš divljaka.Dalje, bez obzira što je , ako je, Varta, može doći do fabričke greške pa nije na odmet da se proveri i akumulator.
                            Treće, sve navedeno, naravno , troši struju pa ako se auto ne vozi neko duže vreme može doći do pražnjenja akumulatora.
                            Na kraju, bilo je više verzija opreme kabine tako da ne mogu napamet da ti kažem šta se podešava tom komandom.Ta komanda se aktivira tako što se "pipak" pritisne i otpusti, pa kada se "digne" mrdaj ga levo-desno pa gledaj šta se dešava.Trebalo bi da je to komanda jačine osvetljavanja inst. table!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

mislim da znam o cemu pricas ali daj za svaki slucaj sliku table. a sto se paljenja tice sad ce naidje neko ko se malo bolje razume u to. moze da se desi da alarm ili Cd vuku struju ali samo ako su neispravni tj ako imaju neki kratak spoj pa ti preko noci iscede bateriju. ako je akumulator nov i kvalitetan onda ne bi trebalo da se desi da ako zaboravis recimo radio preko noci , da ga isprazni, ne za jednu noc ili svetla.

Comment

• Chibbyka
                                CBC Član
                                • 28.11.2007
                                • 71
                                • Jagodina

Originally posted by TETAK
                                Prvo, neko (auto-električar) mora da ti proveri punjenje akumulatora.To što se ne pali indikator ne znači ništa!
                                Akumulator je, kažeš ,nov Vartin, koliko si ga platio!?Ako je prava Varta mora da je jako skup, a ako nije pod haubom imaš divljaka.Dalje, bez obzira što je , ako je, Varta, može doći do fabričke greške pa nije na odmet da se proveri i akumulator.
                                Treće, sve navedeno, naravno , troši struju pa ako se auto ne vozi neko duže vreme može doći do pražnjenja akumulatora.
                                Na kraju, bilo je više verzija opreme kabine tako da ne mogu napamet da ti kažem šta se podešava tom komandom.Ta komanda se aktivira tako što se "pipak" pritisne i otpusti, pa kada se "digne" mrdaj ga levo-desno pa gledaj šta se dešava.Trebalo bi da je to komanda jačine osvetljavanja inst. table!
                                Akumulator sam kupio na Jugopetrolovoj pumpi i platio ga 3800,00. A sto se tice Instrument table, ona zezalica nije jacina osvetlenja, ali probacu ovo sto si mi predlozio pa cu da javim sta se dogadja.

moze da se desi da alarm ili Cd vuku struju ali samo ako su neispravni tj ako imaju neki kratak spoj pa ti preko noci iscede bateriju. ako je akumulator nov i kvalitetan onda ne bi trebalo da se desi da ako zaboravis recimo radio preko noci , da ga isprazni, ne za jednu noc ili svetla.
                                I cd i alarm rade ok. Ne zaboravlljam svetla a ni radio, hocu reci kada ga ostavim na parking Uvek su mu iskljuceni svi potrosaci! Cim je pocelo ovo malo hladnije vreme poceo je teze da vergla. Inace vozim auto svaki dan, bar jednom ga palim i odem negde a uglavnom i vise puta!

Comment

Working...
                                X