Veruj mi znam sta pricam...
Moj drugar dobar je imao Kadetta GSi sa prosirenim diznama, tako da je imao 150ks, stanje extra, ko da je tek iz fabrike izasao, ne znam da li je iko imao tad ocuvanijeg od tog, izvukli smo na auto putu s njim 236km/h po onom njegovom elektronskom brzinomeru... Naravno tu jugo nema sta da radi, sem ako nije neki 2.0t od 200+ ks... Ali od semafora do semafora... Hm... Tu smo se malo prejebali... Posto sam ja yugo fan, a on german cars fan, uvek se pickaramo oko toga... I stane decko na crtu neko jugicu, ne secam se odakle, al nije bio iz Bg-a... I gledali smo guzicu jugicu sve do sledeceg semafora... Decko je vozio 1.3 naturpijanu masinu, i saltao je fazon, na 8200rpm ... E o tome GSi moze da sanja...
Juce je proslo, sutra mozda nece doci, zivi danas, vozi brzo, hrani se lako...
Ipak sve zavisi i od tezine i menjaca,a i od samog vozaca.Ipak je astra malo teza oko 1200kg i 150ks.Jeste da ona ide ko zver,ali sve zastave su lagane oko 800kg a jos ako ima preko 120-130ks,onda je to zaebano.A to da nepricamo sto se vrte do 8-9k obrtaja,to je vec perverzno
Ne znam koji to yugo ima 120-130 konja?Uglavnom se vrte oko 90ak.A yugici inache imaju oko 900 kila i vishe.E sad pre bi rekao da je tu do vozacha tog GSI-a nego do toga da je yugo brz toliko
He, extra vozi decko, al jugic nam je tacno bezao tako sto je svaki put kad bi mi dosli do 7000rpm i promenili brzinu, on izvuko jos tih svojih soma, soma i dvesta...
Btw, yugo ima prazan 790kg... A ovaj je bio ceo pocupan, i samo jednu kadicu + vozac, znaci negde malo manje od 800kg...
Sve ti se na kraju svede na ptw tj power to wight ratio tj. odnos snage i tezine... Npr ako Astra ima 1200kg i 150ks, podelis 150 sa 1200, to ti je 0.125, a ako taj yugo ima recimo 800kg i 100ks to ti je kad podelis 0.125, dakle isto... Na kraju se sve svede na finese, i tih par obrtaja vise...
Aj da ne spamujem vise, smorice se covek, ipak je ovo njegova tema... pozz
Pa dobro al kolko znam zastava ima vishe kg od yugica mada mozhda i greshim.A da i jel ste merili dole u donjem gradu tezhinu pa si siguran da nema preko 800 kg?I shta je sve radjeno na tom motoru kad on ima 130+ks a fabrichki 103 konja?Jel merena ta konjaza negde?
Stevo, znas i sam zasto sam sprecen da dodjem u bg, inace bi rado viseo na svakom skupu.
bokinbg vidi i kadet je slicne tezine kao i jugo, tako da mi to sto pricas malo sumnjivo, mada ako ti tako kazes ok(za mene je opel uvek pobednik makar i zadnji bio )
stevo, svestan sam da bi sa lakijevom milicom bilo povuci potegni, ali zato malo kad bi cacnuo astricu, dobio bi ga garant, ovako sumnjam da bi
kanarinac, u potpunosti se slazem sa tobom, verovatno taj sto vozi kadeta nije neki vozac jer kao sto vec rekoh i kadet je slicne tezine, a dosta je brz i startan(pa moju astru bi sigurno neki dobar kadet gsi sa istom kubikazom i konjazom dobio...zasto..e pa zato sto je znatno laksi
Toliko od mene, a inace ne smarate uopste pisite slobodno, ovo je slobodna diskusija
BMW e36 328i cabrio 2.8 193hp 280nm 1995 god.
Mercedes 190D 2.0 75ks 1990god
Kanarinac -Necu sad da offujem temu.Pitaj gumetinu sta je sve radjeno na motoru,znam samo da je extra odradjen,i naravno chipovan.Nebih da ulazim u nesto sto neznam u detalj,ali znam da umesto da se vrti na 6k obrtaja(fabricki) vrti se na 8k.E da ne razumem se bas u sve to,ali mislim da su mu polirani kanali,stavljane dizne od alfe ili tako nesto,nemojte mi se smejati ako nesto lupim,jer se stvarno ne razumem toliko u to.
Brate ne vidim poentu da sad pricam sumnjive price, al aj...
Svestan sam da se time ljude i bave, al ja ne...
Al sve u svemu, nije ni prvi ni poslednju put da je 1.3 il 1.1 naturpijan yugic pokidao svapsku 2.0 masinu...
Aj ovako.Svi znate sivog yugica od just win-a.Taj auto je bio jedan ako ne i najbrzhi 1.5 u gradu.Znachi ne znam dal je bio neki brzhi. Mislim da je imao oko 120 konja.Moj corrado dok ga je cocolo vozio nije mogao da ga dobije.Tu su bili negde u sv sl.E onda sam ja nashtelovao k-glavu,dizne sredio,pumpu remontovao i drao yuga Naravno prva,druga je bilo tesno posle u 3oj sam odlazio za oko duzhinu haube mozhda malo vishe.E sad te astre gsi mene deru kako ocesh.Znachi preskachu me za duzhinu auta,a o kadetima da ne pricham.Mnogo su laki, imaju 150 konja.Tako da ti 1.1 ili 1.3 yugici nema shta da trazhe tu.To shto je on dobio tog kadeta je mozda zato shto je ovaj loshe startovao ili shaltao brzine ili na kraju krajeva neshto mu niej valjalo.
Nisam neki ljubitelj opela ali jbg te priche o tim paklenim 1.3 yugicima su mi smeshne.Jer znam koliko treba da se iz tog 1.3 izvuche 120 konja.
A sad shto se lakijevog keca tiche najbolje bi bilo da ode na dyno i izmeri kolko mu auto ima stvarno i reshimo misteriju.
Comment