Scirocco 1.8 GT2 92'

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

"An intercooler, or charge air cooler, is an air-to-air... "
    "Air-to-liquid intercoolers... "

I nista od toga nije to sto tvoj drug ima... To sto on ima je hladnjak za ulje. To poseduju i GSI motori iz Astre i Kadeta, kao i Mazda 323F GT (cisto navodjenje konkretnih automobila).

Covek se uci dok je ziv...

edit: Jedino ako kod VW-a to nije neke eksponencijalne velicine, pa se moze nazvati IC-om, da se ogradim, posto se ne razumem najbolje u te prevozna sredstva.

Comment

• Scirocco
      CBC Senator XXL
      • 28.01.2008
      • 345
      • Beograd

Brate sada si me bacio u rebus...svi koji su ga videli su rekli da je intercooler... ali bas svi od majstora...i tako tih...jedino ako svi grese, a ti si u pravu onda svaka cast...mozes da dodjes na skup pa licno da vidis...
      Ko drugom jamu kopa, taj sigurno i trecom potpisuje...

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Trebao bih, ako nista ne iskrsne.

Comment

• V-Tec
          CBC Senator XXL
          • 30.06.2006
          • 1615
          • Beograd
          • '89 Civic d16a6

To je bre naj obicniji hladnjak ulja koji ima svaki drugi malo jaci auto.

Zato sam i pitao "kako ima interkuler a nema turbo?"...
          shuto-expressway.com

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

@V - Ne mora da ima T da bi imao IC, al nema veze. Mozes IC i na peglicu da stavis, ali poenta je u krajenjem efektu .

@S - Frljaju se ljudi pojmovima kao deca sto se grudvaju. Sve se nauci vremenom, samo treba drzati um otvoren i za tudja misljenja.

(sad ja tu malo serendam )

Comment

• mance
              CBC Veteran
              • 24.07.2006
              • 185
              • Beograd

Mali hladnjak pored velikog za vodu? A cevke mu idu u kuciste filtera ulja? Tako imaju neki GTI-jevi. Golf mk1, mk2... Ali nema svaki.

Comment

• Scirocco
                CBC Senator XXL
                • 28.01.2008
                • 345
                • Beograd

E bas taj matori... jel to obican hladnjak za ulje ili mu dodje neki intercooler?

Comment

• remus
                  CBC Senator XXL
                  • 25.12.2004
                  • 695
                  • Zrenjanin

Ako mislis na ovo oznaceno sa strelicom to je najobicniji hladnjak ulja.
                  VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• shonsy
                    CBC Senator XXL
                    • 11.05.2007
                    • 1391
                    • London/Beograd
                    • Honda CBR 125R

PA i ja u saxu imam interkuler! Leti kad je vrucina pritisnem ono AC dugme i odmah mi se ohladi vazduh u kabini. Zato se i zove interkuler, ladi unutra!

Comment

• Kanarinac
                      CBC Senator XXL
                      • 08.10.2004
                      • 2870
                      • BG,Weedikovac

Ovo na slici mislim da nije to.Nisam siguran shta je ali hladnjak nije.Inache hladnjak najobichniji za ulje ne znam shto bi ga ti majstori zvali interkuler??Shto frutty kazhe frljaju se izrazima samo tako...

I love my

Comment

• Scirocco
                        CBC Senator XXL
                        • 28.01.2008
                        • 345
                        • Beograd

Hebem ti ja onda sve nase majstore koji mi pricaju sve to...ali zato postoji forum gde mozes da naucis nesto vise... ...sta da vam kazem...gresi covek... ...ali mislim da je najbolje da dodjete na banjicu pa da vidite...ako ne dodjem ove subote sa ortakom, onda sledece sigurno (nisam jos registrovao auto, pa zbog toga)

Comment

• Boki GTI
                          CBC Senator XXL
                          • 16.08.2007
                          • 505
                          • Beograd - Vozdovac

Ljdui svaka cast, majke mi svi ste poznavaoci do jaja, samo da napomenem da je ovo do sad sto ste napisali mnogo ali mnogo veca havrija i glupost od onoga sto smo mi pricali o nasem divljanju po gradu.....................

Kapiram da u ovoj temi svega ima samo ne o sccirocu, bila je aktuelna kilaza auta, sad vidim prica se o cooleru, bas ste trovaci tema...

Da li neko od vas poznavaoca UOPSTE zna sta je inetercooler??????????????

To je prvo, a drugo da dopunim V-teca znanje ne mora da se kupi u garazi pa da mozes da kazes ja nemam garazu i to ti je opravdanje i ne znam o kakvom experimentisanju oko motora i koje cega pricas, nego upravo sto Sale kaze cutis i kenjas i sprovodis u delo to sto si skupio da'l na svom autu ili na autu drugara totalno je ne bitno i kao najvaznije niko se naucen nije rodio.

BOLJE JE DA BUDES 15 min. GLUP I PITAS STA TE ZANIMA, NEGO DA NE BI ISPAO GLUP DA NE PITAS UOPSTE,TI OSTADE CEO ZIVO (DA NE KAZEM GLUP) U DILEMI STA JE TO I KAKO TO RADI.

Ovo je sve dobro-namerno receno, nista licno i po ko zna koji put ne vidim razlo zasto se ne prati tema

Comment

• V-Tec
                            CBC Senator XXL
                            • 30.06.2006
                            • 1615
                            • Beograd
                            • '89 Civic d16a6

Boki care, ovde niko nije ispao glup, samo su se sirile neke dezinformacije.

Ja sam od pocetka znao da je "to" sto je schiroko spomenuo nema veze sa interkulerom, zato sam i pitao cisto iz radoznalosti da vidim sta ce da kaze.

P.S.Voki ti je naveo gore sta je interkuler.

Moderatori nek ociste temu od off-a...
                            shuto-expressway.com

Comment

• mance
                              CBC Veteran
                              • 24.07.2006
                              • 185
                              • Beograd

Originally posted by Scirocco
                              Originally posted by mance
                              Mali hladnjak pored velikog za vodu? A cevke mu idu u kuciste filtera ulja? Tako imaju neki GTI-jevi. Golf mk1, mk2... Ali nema svaki.
                              E bas taj matori... jel to obican hladnjak za ulje ili mu dodje neki intercooler?
                              Hladnjak za ulje

Comment

• Scirocco
                                CBC Senator XXL
                                • 28.01.2008
                                • 345
                                • Beograd

Hvala Mance...u svakom slucaju dobro je imati i to pod haubom... ...

Evo ljudi ja se iskreno nadam da cu sutra registrovati auto pa da konacno dodjem na banjicu da ga vidite...

Comment

Working...
                                X