zainteresovan sam ali , mislim da se ne gadjaju, pricao u petak sa ticbrom, rekao mi je da cu chip za dismodul jako tesko da nadjem, jedino da prepakujem instalaciju sa razvodnikom i cao, ili da vidim da programiram nesto na svoju ruku
@starac
Ma nije steta,dok bacim sve na papir izadje me na isto.
Vestacka pomagala na moju veliku zalost ali po nekoj mojoj matematici puno vece brzine za isto para Volim snazne atmosferce
Dok rasprodam sve moje dodatne komponente za ovaj motor i sam motor ,imam para da uzmem turbaca i onda samo njega uradim za iste pare kao i atmosferca.
To je moja zamisao,samo sad hocu da provozam nekog nafazovanog leta i onda da donesem konacnu odluku,po pricama drugih kako se isto ponasaju u normalnim uslovima voznje verovatno da ce ovo ne zvanicna vest o prodaji xe-a biti i konacna. Nisam mislio na potrosnju nego uopsteno
Ako da Bog,a nadam se da hoce uzivacu duuugo ja u ovom auticu verovatno u skorije vreme samo vikendom i na duzim relacijama posto ce da ga konzerviram.
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Nisam mislio da je motor kao motor losije resenje. LET je odlican motor, nema spora i auto ce ici dosta brze.
Mislio sam na dve stvari...
Prvo, jedva smo te pre koji mesec ubedjivali i kao ubedili da malo spustis auto jer to nisi hteo...imao si otpor prema tome kao i prema svakom preterivanju...Onda smo ti preporucili da osvezis motor - nisi hteo...Sada s druge strane hoces da stavis LET...ne ide...Ok, promenio si koncepciju, sve se menja, pozeleo si vise snage i brzine...normalno je da ljudi menjaju misljenje...ali ne valja u ovoj raboti kojom se bavis - menjanje koncepcije u skpanju i tuningu kosta uzasno puno i nikad kraja poslu nema. Mora se imati jedna ideja, jedan pravac i to isterati. Trebalo je od pocetka da ides na let i to je to. Ili da zavrsis ovaj projekat sa xe, lexmaulom, eventualno jos bregastim, zasitis se, prodas i (delimicno) izvuces pare natrag...Posle toga se bacis na nesto drugo i sve to te kosta manje. Ti sada prakticno u okviru jednog auta pravis dva auta, kosta te vise, a zasitices se pre ili kasnije.
Drugo je isto tako vazno - power is nothing without control! Kadett-ova karoserija i podvozje nisu dovoljno dobri da se nose s tolikom snagom i sa turbo motorom. Da bi postigao neku podnosljvu upravljivost, dobro kocenje, cvrstinu karoserije cekaju te masivna dodatna ulaganja. Ako jedna Astra OPC u 2008. godini ne moze da iznese valjano svojih 240ks, kako ocekujes da Kadett iznese >200ks...i da to kosta koliko toliko prihvatljivo. Zasto Opel nikad anije u astru stavio taj motor? Verovatno da su izvrsili neke procene oko toga...Vozio sam se svojevremno u Calibri turbo 4x4 i auto mi nije ulivao poverenje u lezanju nimalo i pored 4x4... Ok, cak to i da postignes taj auto ce biti mnogo manje civilan, a koliko si do sada pricao tebi je bitno da auto ima i tu komponentu - mogucnost civilne, relativno normalne voznje koja nece brzo da smori.
Malo sam duze napisao, ne da bih te odgovorio vec da 10x razmislis jer mislim da si covek koji ima kvalitet za ovo sto radi i bilo bi mi zao da finansijski i voljno kaliras, a nagledao sam se takvih primera u zivotu. Znaci, sve dobronamerno...
Starce vrlo razumno zboris ali ja i nisam mislio da ulecem sad u neke akcije gde cu istresti novu kolicinu para.Naime,moj plan se svodi na to da rasprodam ove sve zayebancije sto sam kupio+motor ceo u kompletu sa papirima i onda da se bukvalno te pare prenesu na let
U kranjoj liniji doteracu celu calibru od preko i sa nje lepo sve poskidati sta mi treba.
S'druge strane nadam se uskoro jos jednom autu za posao pa cu ovaj moci da orobljavam
Isplanirao sam vec limara za dodatna ojacanja koja su ne ophodna kako ne bih dobio dve corse u zamenu za jednog kadeta ,naravno planu je i neko fino koni vesanje koje ce da mi vrsi posao.Ja nisam neki ljubitelj krivina,umem i mogu s'vremena na vreme da poludim ali me to uopste ne privlaci kao medjuubrzanje na magistrali,auto-putu...
U svakom slucaju ne zalecem se i ne zurim nigde,vozim ovako kao i do sad,ako ne divljam nemam onda problema sa uljem prema tome lagano.
Samo sam postavio oglase za chip i lex cisto na vreme o svemu da imam uvid i da mogu praviti planove.
@zolin
To sam i ja hteo da kazem
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment