Citroen Saxo VTS 1.6 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shonsy
    CBC Senator XXL
    • 11.05.2007
    • 1391
    • London/Beograd
    • Honda CBR 125R

Re: Citroen Saxo VTS 1.6 16V by Shonsy

Felne su jos na terasi, smirglaju se, nek kaze Goran kako se proveo, ostavi decko pola koze s' prstiju na felnama!
    Inace odlucio sam sta cu i kako cu, pa ce valjda biti u skorije vreme gotovo...

Nego imam jedan problem, kad god su niske temperature, upali bez problema, dakle normalno vergla ali cim se upali ne digne se ler gas vec padne i ugusi se. Vec sledeci put kad probam upali i podigne normalno obrtaje. Takodje, 99% je povezano, pravi oscilacije u zvuku, ne vidi se na obrtomeru da varira ali se cuje, cak se osecaju i vibracije onako cima malo i ide losije nego kad je sve ok.
    Danas Goran i ja povadismo ceo usis, skinuli leptir, izvadili step motor, ocistili sve, vratili ali opet isto.

Eto kako je izgledalo i kako je sad...
    Sad pitanje za strucnije: da li ce ecu sam srediti problem, tj. da li mu treba vremena da se navikne na cisto?
    Ako ovo nije u pitanju, da li je mozda lambda sonda ili nesto trece?

E, da, prekontrolisali smo i kablove, sve je u najboljem redu, dakle ni oni nisu problem.

Comment

• SchoneNK
      CBC Senator XXL
      • 17.04.2006
      • 564
      • Beograd
      • Honda Accord CL7

Jao vas dvojice, ti bre uzmi loptu u ruke, ovaj knjigu, vidi kakvi su vam prsti
      www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

Sonda, MAP senzor... ? Unimer u ruke i redom jedan po jedan senzor.
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• shonsy
          CBC Senator XXL
          • 11.05.2007
          • 1391
          • London/Beograd
          • Honda CBR 125R

Odradili smo unimerom sve sto je moglo i sve je ok. Map senzor ne moze tako da se ispita, nazalost, vec samo dijagnostika. Skinucemo i njega sutra pa da ocistimo. Ostaje lambda... Videce se sve na dijagnostici ako ne uspem sam da resim problem. Nego reko da pitam ako je neko imao slicnih problema posto se nekad ni na dijagnostici ne ocita greska.

Comment

• BokiRS
            CBC Veteran
            • 20.06.2008
            • 174
            • Beograd

Dizne?
            ne moze brze,jurimo 30

Comment

• shonsy
              CBC Senator XXL
              • 11.05.2007
              • 1391
              • London/Beograd
              • Honda CBR 125R

Evo upravo sredjen i map senzor, nije bio zaprljan ni priblizno kao step motor ali nije bio ni cist kako sam ocekivao. Tako da je sad ceo usis cist, leptir, step motor, map senzor, sve kazem od kablova je ok i ostalih senzora. Dakle ostaju prva lambda sonda i eventualno dizne, mada Boki ne verujem, zato sto su ciscene pre 30k km ali je saxony dosta pod punim gasom, ne verujem da je mogao da se napravi talog... Al opet na nasem gorivu i sa tolikim uljem koje ocistih iz u****, ne odbacujem da su mozda i one u problemu. Nego koje ciscenje da metnem ja neke vece!

Jel preporucujete mozda neki aditiv da sipnem za ciscenje dizni, da probam i to, mada ne znam koliko to pomaze, ne kupaju se one dzabe u ultrazvucnoj kadici?!

Comment

• BokiRS
                CBC Veteran
                • 20.06.2008
                • 174
                • Beograd

Veruj mi da su ti dizne sigurno prljave posle 30 k sa nasim gorivom.
                Ja ne verujem u te aditive i te munje.
                Skines,odneses negde na ciscenje i miran si.
                A sta se desava sa potrosnjom?Jel ista?
                ne moze brze,jurimo 30

Comment

• shonsy
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 1391
                  • London/Beograd
                  • Honda CBR 125R

Pa jbm li ga, vrlo moguce. Evo sad sam isao do Sremske Mitrovice i nazad, prosao je ceo put lepo do tamo, a onda je na povratku pobrljavio, hoce da se ugasi na leru, skroz padaju obrtaji i nece da primi gas ni u prvoj ni u drugoj brzini i to samo do nekih 3 k rpm, a preko toga se malo muci muci i onda probije. Takodje cima onako malo oduzima, pa malo dodaje tj. probije... One vise rade normalno i to mi sad nikako nije jasno, kakve veze ima sa kisom ako su dizne??? Prvi put kad mi se to desilo (kad je krenuo taj problem) bilo je na Zeleznickom mostu po onom ogromnom pljusku sto je bio ceo dan i noc bez prestanka pre par nedelja.
                  Ne kapiram ako je do dizni kako ne prave po suvom bas ovolike probleme kao kad je veca kisa?!
                  Danas sam ugledao na prvoj lambdi, dole u grani, da se smakla malo izolacija ona kao jedna zica debela u kojoj su one tanje... pa mozda tu voda pravi problem... A ovo po suvom je do dizni... Ne znam, moram na dijagnostiku, nesto od ta dva je sigurno ili cak oba... Videcemo.

Nego, Boki, potrosnja je porasla i to vidno trosio je uvek 10l bez greske, a sad to ide preko 12.

Comment

• VR6
                    CBC Senator XXL
                    • 31.10.2004
                    • 512
                    • Sarajevo

Probaj nasut gorivo na drugoj pumpi? Meni se to desi kad naspem lose gorivo, hoce se ugasit u leru. Kad se to potrosi, naspem drugo, sve super. Desilo mi se jedno 2-3 puta

Comment

• BokiRS
                      CBC Veteran
                      • 20.06.2008
                      • 174
                      • Beograd

Koliko ja znam ti simptomi se javljaju zbog sonde.
                      Prvo kreni od toga,moguce i da je zbog te izolacije
                      ne moze brze,jurimo 30

Comment

• miloica
                        CBC Član
                        • 14.08.2006
                        • 52
                        • N>BGD

Shonsy jesi izvadio onog goluba, da nije zbog njega ?
                        Kosta

Comment

• shonsy
                          CBC Senator XXL
                          • 11.05.2007
                          • 1391
                          • London/Beograd
                          • Honda CBR 125R

haha bravo majstore otkrio si problem. Nego aj ti lepo danas kod tebe da odemo do garaze, da ga podignemo i da se podvucemo dole, malo da cacnemo tu prvu sondu. Jos bolje bi bilo da zamenimo prvu i drugu, jer je druga iza katalizatora koji je odavno skinut tako da samo popunjava rupu u cevi, a identicne su, tako da mozemo i to probati...

@BokiRS - onda nema sta probavam sa zamenom sonde pa cemo videti.
                          @VR6 - kako bre 2-3 puta, pa ja sam mislio da je kod vas mnogo bolje gorivo nego ovde?! Upalila se lampica sinoc dok sam parkirao, znaci da vozim jos nekih 30 km tako da bi posrkao skoro sve, pa onda na pumpu. Mada, sipam uvek na OMV ili ECO pumpama...

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

pokupio si negde neku vlagu 100%

Comment

• shonsy
                              CBC Senator XXL
                              • 11.05.2007
                              • 1391
                              • London/Beograd
                              • Honda CBR 125R

@Zverko - mislis pokupio vlagu kao nesto trenutno sto se ce osusiti i sve biti ok, ili neki kvar koji doprinosi vlazenju tj. zbog kojeg se cima kad je vlazno?

Inace nije do goriva. Sutra ujutru kad sam ga upalio sa istim gorivom je radio normalno, pa sam ga napunio do vrha lepo na omv-u, a dobro me rodja podseti da se ne zezam sa srkanjem taloga.

U nedelju cemo dijagnostikovati kvar. 99% lambda zeza.
                              Sto se tice kise, pomisljam da mozda i navlazi pecurka posto je na samim skrgama kutija i jos sam sekao vezni lim zbog boljeg dotoka vazduha.

E, da, zaboravih da kazem da od kad smo ocistili komplet usis, ni jednom se jos nije desilo ono ujutru da se ugasi nakon prvog paljenja. Super, bar to smo sredili.

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

ma da bre, secas se problema i trokiranja na rodjinom saxu kad uvati negde vlagu. e sad, ne znam koliko je njemu sonda bitna za paljenje tj da li odma u startu radi (ima grejac). mozda nije do sonde kao sonde nego to sto kazes da je probila izolacija. drugo, kazes da ces da zamenis mesta sondama... hmmm, dal su iste tj dal daju iste vrednosti. koliko su stare, koliko su presle. jesu original ili one NTK univerzalne. te univerzalne 30000km na nasem gorivu i cao, zakucaju. stavi ti njega na dijagnostiku jedno a drugo cekiraj svecice i bobinu.

Comment

Working...
                                X