Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Damn86
    CBC Veteran
    • 24.02.2010
    • 182
    • SKADARSKA kaldrma

Re: Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

jos uvek trap, zamenio kugle i kupio manzetne i produzetke letve pa kad opet odem na reglazu ako mi ovaj iz kanala kaze da treba opet nesto da menjam ima da mu spustim dizalicu da ga haci malo prikljesti

za osnovno jos cekam podrsku iz banke, da mogu kod Pere
    Japanci su mali ali su ludi do kraja!

Comment

• Damn86
      CBC Veteran
      • 24.02.2010
      • 182
      • SKADARSKA kaldrma

Pocinje period hleba, vode i trulih zuba

MORAM PRVO DA KAZEM DA JE IPAK DRUGAR 308 IMAO PRAVO "Truo je ko shupalj zub" i ima DVE rupe kod zadnjeg kosa
      naj zdraviji je napred- motorni prostor i prednji kosevi, malo je nagrizen kod kontrolne table, odnosno dno soferke...
      i gepek je skoro ceo

Proces vaskrsnuca je poceo auto ce sutra biti na klocnama i spreman za limara...
      Bice strasno bolno ali avaj pobeci se ne moze.

Veoma teska deonica su coskovi ispod zadnjeg branika- nema ih

desni
      i
      levi

Desna sajtna je cao i pod se malo ulubio ,

jako je ugrozen prozor odnosno lim oko bocnog zadnjeg stakla

Zadnji kosevi su prica za sebe, jedan je radjen i taj se odbojio po savu a rdugi je truo i okruzen zjapecim rupama kroz koje se sa svih strana fino vidi opruga imam osecaj da sam se vozio na tempiranoj bombi-

za enterijer nisam jos siguran ali odustajem najverovatnije od vizije golog dvoseda sa rolbarom, mada je verovatno da ce zadnja polovina enterijera da leti >(nije crveni ) ,ako limar uspe kulturno da napravi koseve

Pa videcemo kako ce teci radovi ali prognoze su lose i spore, motor jos necu ubrajati u pricu
      Japanci su mali ali su ludi do kraja!

Comment

• ///M_Power
        CBC Senator XXL
        • 05.05.2008
        • 335
        • Beograd - Minhen

Auuuu
        Pratim teme o AE86 na forumu, ali ovo nisam ocekivao...

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

Mislim da ovo ni Cvrle nije ocekivao. Ovaj auto je ozbiljan les. Srecno onom ko ga bude krpio i pravio... Ne znam samo za koji zdrav lim ce da uhvati lim da vari?

I love my

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

Au jbt...Bice bas frka iskrpiti....Vidjao sam ovako nesto ali na jugicima uglavnom, ovo ipak ide dooosta brze pa nije zajebancija...

Comment

• cvrle
              CBC Senator XXL
              • 11.06.2006
              • 1008
              • Beograd,Banovo brdo

Ovo ni ja zaista nisam ocekivao . Deo koseva do kabine sa rupama nikad nisam ni ja gledao kao ni ove kutije pozadi. Pricao je Snejk da su njegove isto bile propale prilicno, radio sam ih i ja na pandi ali cini mi se da je ovo na prvi pogled bas propalo. Nekako mi ovaj deo pozadi deluje totalno nestvarno u odnosu na prednji deo auta i patos koji na slikama deluje da je prilicno ok. Sve u svemu sam iznenadjen stanjem zadnjeg dela ali nemislim da je nemoguca misija i da nema bas za sta da se vari, izgleda da je bila pogresna moja sumnja u majstor Peru, verovatno je dobro procenio onda. Iskreno voleo bi da ovo vidim uzivo detaljno...
              Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Snejk
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2008
                • 704
                • BG

Za zadnje koševe smo već onomad kod Raška videli da su truli, ali ovo..

Ja bih ovo peskirao, pa da se vidi šta će od lima ostati. Limar zaista mora vrhunski da odradi posao da zadnji deo auta ostane 'u centru'.

Samo ti još fali da prsneš brdo para a da on posle ide 'k'o lovački pas'..

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

e ovo je bas bunar bez dna
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Snejk
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2008
                    • 704
                    • BG

Ima na otpadu u Vojvođanskoj jedan očerupani stranac (ako ga dosad nisu bacili), možda da vidiš da isečeš šta se da iseći?

Comment

• Uzelac
                      CBC Senator XXL
                      • 03.12.2006
                      • 1717
                      • munZe

Zao mi je, bez ljutnje, ali ovo se ne isplati raditi. Ne samo sto ce popravka biti skupa, nego sto je konacni rezultat diskutabilan.
                      Daleko je bolje resenje naci celu karoseriju, a ima ih.

Originally posted by Snejk
                      Ima na otpadu u Vojvođanskoj jedan očerupani stranac (ako ga dosad nisu bacili), možda da vidiš da isečeš šta se da iseći?
                      U poredjenju sa ovim, onaj stranac je pesma.
                      Sigurno je tamo, koliko se secam fali mu samo prednji vezni lim, sve ostalo je na broju i u odlicnom stanju.
                      Pamtim da sam zavidno gledao celu karoseriju, moj je tada sredjivan i bio je losiji
                      Preporucujem da se pogleda, kako ce to limar ukrojiti ne znam, ali verovatno je lakse nego sve ovo uraditi. Ako se vec zeli popraviti stara karoserija.
                      work in progress

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

Originally posted by cvrle
                        Originally posted by peugeot308
                        Ne muci ga limarija vec to sto je na pojedinim mestima nema,pojela je rdja,ja licno iz gepeka gurao ruku kroz jedan takav "ne muci ga limarija" deo.
                        Voleo bi da znam gde i kroz koji deo i ako moze to da se slika posto ja ne znam da je iz gepeka bila bilo kakava rupa kroz koju mozes da proturis ruku. Povrsinske rdje da i prljavstine ali za rupu ne znam jer bi u suprotnom rekao kao i za svaki detalj sta valja sta ne. Oba kosa su uradjena i ojacana tako da ne znam gde bi moglo da bude. Slika nedelju dve pre nego sto je Danilo postao vlasnik:

Uzgred prekjuce kad sam pricao sa Danilom nakon njegovog posta da je limarija dole kao casa mi je rekao kad je oterao auto kod mehanicara, da su ga detaljno pregledali i napali sa pajserima ne bi lutvrdili neku trulez i sl..I da je dole sve u odlicnom stanju, ravno, bez rupa i trulezi.
                        Samo me zanima, sta i ko je ovde sta i kako gledao ? Da je neko ovo napao pajserima i cekicima pola automobila bi nestalo.

Sto se tice koseva...

Originally posted by Damn86
                        Zadnji kosevi su prica za sebe, jedan je radjen i taj se odbojio po savu a rdugi je truo i okruzen zjapecim rupama kroz koje se sa svih strana fino vidi opruga imam osecaj da sam se vozio na tempiranoj bombi-

...Cvrle, bilo bi lepo da napises i sta je to sto je radjeno i ojacano na ovim kosevima ? Nisam strucnjak ali mislim da nije tesko videti da kosevi nisu sanirani, makar ne dobro.
                        Ko je to radio, kad je radio ?
                        work in progress

Comment

• srdjan_p
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2004
                          • 1915
                          • ZR

Yeap...bolje iseci cele delove nego praviti...mislim da bi se i oni momcovi sa discovery-a napatili oko ovoga

Comment

• cvrle
                            CBC Senator XXL
                            • 11.06.2006
                            • 1008
                            • Beograd,Banovo brdo

Kad me je Danilo zvao za auto i ponudio zamenu i kad smo se upoznali pogledao je auto povrsno naravno sta je i mogao a ja sam mu govorio sve informacije koje sam naravno znao. Imao je samo jedan zahtev a to je da pre zamene auto pogleda njegov limar u kog on ima poverenja. Naravno da sam pristao jer sam stojao iza svog auta za ono sto znam i sto sam video za vreme dok je auto bio kod mene, a koseve zadnje i te kutije iza branika nikad i nisam.

Procena kola i gledanje Pere limara i diskusije ima par strana unazad i cifra koja je recena za komplet sredjivanje. Nakon zamene je auto bio pogledan koliko mi je receno jos jednom od mehanicara iz servisa gde se auto zatekao prilikom zamene nekih delova i tad su ga napali kako je receno pajserima i da je dole zdrav kao dren. Izgleda nisu oni to najbolje videli ako je ovo rezultat.

Zadnje koseve na slici se i vidi gde su radjeni i to samo u delu oko kacenja amortizera jer je tu lupalo tj bilo je puklo pa da se ne siri, obe strane, leva radjena kad sam auto uzeo a desna negde sredinom prosle godine na istom mestu, znaci nista se ka kabini nije islo a koliko se secam nije se ni videlo ista od ovih pukotina, rdje i svega ostalog. Dobar deo ovoga kao na primer prozor se nalazi iza nekih plastika koe u zivotu nisam skidao jer u suprotnom bi rekao.

Na jednoj od ovih slika se vidi da je zadnja leva strana ulubljena ispod dela prozora sa rdjom, do B stuba? Jel to bilo od nekog udarca u nesto ili je senka posto mislim da toga nije bilo ranije.
                            Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Izvini ali ovo pravac na otpad, oprosti se. Ko bi verovao da se ovo krije ispod plastika i tepiha, uzas.
                              To date there has never been a faster car built for the public road and,
                              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Aki
                                CBC Senator XXL
                                • 04.08.2006
                                • 1133
                                • Beograd
                                • Yugo 1603, Yugo 1301

Da je moj, ja bih ovo napravio.
                                "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                                - Lousie Smith

Comment

Working...