Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Van
    CBC Senator XXL
    • 16.02.2007
    • 1425
    • Nbgd

Re: Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Nisi odgovorio na pitanje o paljenju . Bitno je da je ono kako treba .
    Ustelovavanje karburatora ne podrazumeva okretanje srafa za smesu i to je to . Prvo provera nivoa u plovka , iglicastog ventila . Zatim sinhronizacija karburatora , da ravnomerno rade , i da je smesa za rad na leru ok podesena .
    Zatim treba da utvrdis kakve su ti glavne dizne , korektori za vazduh , kakve su ti ler dizne , emulzione cevcice ...
    I to nece moci bez lambda sonde , da bi iole znao kako ti je sagorevanje , a za 100% performansi treba ti wide band lambda sonda .
    ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• organizator
      CBC Početnik
      • 28.08.2009
      • 7
      • Cazin

Nastelo sam toyotu...imao si pravo ,spustio sam nivo plovaka i sad je sve - paljenje je serisko (i nemam nikakvih problema)

sutra ide na dizalicu pa da vidimo koji sper diff. ide
      ako jos ko ima kakav prijedlog za LSD ili da prodaje nek javi...

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Kako 4AGE pomera paljenje ?
        Sa kompa ili neka centrifuga ?
        work in progress

Comment

• cvrle
          CBC Senator XXL
          • 11.06.2006
          • 1008
          • Beograd,Banovo brdo

Sa kompa, kombinuje podatke sa Map ili maf senzora i tps-a i tako pomera paljenje. Ima svoju fabricku mapu u kompu naravno.

Stim sto moze da radi i na karburatorima tako sto se paljenje postavi fiksno na neki maksimum moguci koji postize pri 5K+ od 36 stepeni. Tako naravno auto malo teze pali i pri leru radi jako visoko te se treba prestelovati i gorivo i ler gas na taj nivo. Ali za trke i voznju pun gas je vrlo moguce. Ustvari cak i za normalnu voznju s tim sto ima neku knedlu oko 2-3K pa ume da smara.

Sa serijskim paljenjem na karbovima i dalje nije puna iskoriscenost te ga svakako treba promeniti i preci na ili elektronski nacin sa nekim kontrolerom ili na razvodnik sa vakumskim pomeranjem paljenja ( uglavnom se koriste sa starijih toyota starlet,celica koje su imale motor 4K sa vakumskim pomeranjem, a u principu moze da se nabudzi i sa drugih kola). Uz malu prepravku u vidu adaptera i promene zubcanika na osovini razvodnika dobija se da radi kako treba. Jedini problem je sto je to retko na trzistu, bar toyotinih.
          Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• cvrle
            CBC Senator XXL
            • 11.06.2006
            • 1008
            • Beograd,Banovo brdo

Dugo nisam nista pisao u vezi auta pa eto osecam se duzan da nekako kazem koju i zaokruzim jednu lepu pricu.

Od kad sam ispunio neki svoj plan vezano za karburatore i napravio da sve radi koliko toliko kako treba proslo je nekih 9 meseci. Za to vreme sam na njima presao priblizno 10 000km i uzivao u toj voznji. Bilo je tu raznih dostelavanja i sitnih muka ali generalno sam jako zadovoljan postignutim jer je to bio svakodnevni prevoz. Jedna od najzanimljivijih voznji mi je bio odlazak na more sa porodicom i predjenih 2000km bez ikakvog pipanja icega i bez da je auto zastucao . Ono jes malo bio bucniji pri preticanjima ali je bar bilo uzivanje.

Auto sam pre dve nedelje vratio na fabricko ubrizgavanje i za to mi je trebalo oko 2-3 dana uz malo muke oko struje i gubljenja zivaca oko stvari koje ne poznajem bas mnogo ali uz pomoc Hachi manijaka i ostalih prijatelja je i to reseno. Sad sve radi kako treba tj. kako je nekad bilo i posto je prosao kratak period izmedju voznje na karbove i na fabriku mogu da kazem da su karbovi mnogo agilniji na nizim obrtajima, odziv na gas je daleko brzi i auto je startniji, cini se i jaci, dok je kasnije na vecim obrtajima fabricko ubrizgavanje cini mi se dosta bolje dok karbovi nekako podizu obrtaje ali ne i snagu na tockovima. To pripisujem nedovoljno sredjenoj mapi paljenja i neadekvatnim diznama. Prvi utisak kad sam isterao auto iz dvorista nakon vracanja fabrike je bio porazavajuci koliko mi se cinilo da se auto vuce, a onda uz malo dostelavanja paljenja i smese goriva se stanje poboljsalo, ali mi opet nekako fali ta dinamika na malim obrtajima i taj odziv.Zvuk necu da komentarisem jer je to poseban dozivljaj kako za vozaca tako i za okolinu .

Krivo mi je sto nisam auto izmerio ali sam sve bio cekao da sredim dizne i paljenje do maksimuma pa onda, ali opet mogao sam i onako kad je bio u top momentu ali eto nisam, i sto nisam sredio sve te sitnice nekako do kraja tako da nazovi projekat motora smatram uradjenim 90%.

Razloga za vracanje na fabriku ima nekoliko, povecana potrosnja kako je krenula zima i koriscenje sauha,stalna stelovancija na promene vremena,krizu u svetu i sl. i ukazivanje potrebe za vecim autom zbog porodice jer pocinje da zamara nedostatak prostora za pratecu opremu koja ide uz zenu i dete + teznja za nekom promenom, pa bolje auto nego zenu, mada ni to ne zvuci lose .

Eto, ukratko, jako sam zadovoljan postignutim i tim sto sam nesto naucio o karbovima i motoru generalno za ovo proteklo vreme.

I jedna slika ljubiteljima za desktop pod nazivom "Nekad bese a sad se pripoveda..."

Comment

• skyline
              CBC Senator XXL
              • 31.07.2007
              • 3149
              • Cacak

nisam cuo karbove na delu a ti si vratio na einspritzung????? pozdravi se sa porodicom i prijateljima dok ja odem na gajbu, uzmem utoku i dodjem do bg
              Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Cherokee_NS
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2009
                • 802
                • Novi Sad

Nedajte da vas covek zavara.... Kupio je Blacktop pa ovaj vraca u prethodno stanje, pa ce u zavisnosti od raspolozenja da menja motor u Hatchiju
                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• cvrle
                  CBC Senator XXL
                  • 11.06.2006
                  • 1008
                  • Beograd,Banovo brdo

Originally posted by skyline
                  nisam cuo karbove na delu a ti si vratio na einspritzung????? pozdravi se sa porodicom i prijateljima dok ja odem na gajbu, uzmem utoku i dodjem do bg
                  Gledaj bolje onu dedinu pusku sacmaru, da sporije umirem...Ma nisi nista propustio, kao sex sa Angelinom Jolie,mada kazu da nije neka...

Comment

• skyline
                    CBC Senator XXL
                    • 31.07.2007
                    • 3149
                    • Cacak

ma, dolazim sa supenom kasikom
                    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Uzelac
                      CBC Senator XXL
                      • 03.12.2006
                      • 1717
                      • munZe

Originally posted by Cherokee_NS
                      Nedajte da vas covek zavara.... Kupio je Blacktop pa ovaj vraca u prethodno stanje, pa ce u zavisnosti od raspolozenja da menja motor u Hatchiju
                      Mozda, ako ga u medjuvremenu ne proda:

http://www.aeu86.org/viewtopic/my-1985- ... ate/t/7215
                      work in progress

Comment

• GSi
                        CBC Senator XXL
                        • 15.04.2007
                        • 1018
                        • Zemun

Prelistao sam temu, svaka cast na entuzijazmu

Ako sam dobro razumeo ovo je jedini auto u porodici, steta, da nije jedini verujem da bi bio bas onaj HC za drift
                        Dr. Fritz Indra

Comment

• cvrle
                          CBC Senator XXL
                          • 11.06.2006
                          • 1008
                          • Beograd,Banovo brdo

Jeste jedini a da nije tako verovatno bi bilo drugacije mnogo i znajuci sebe nesumnjam da bi bio za primer, dosao je u nezgodno vreme kada sam krenuo da kucim kucu i stvaram porodicu pa je ona malo i trpela zbog toga verovatno ali dobro.Hvala na trudu da iscitas temu

@Uzelac , Pogledaj ovde, najeftiniji sam a ima i iznenadjujuce mnogo interesenata http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... dCarSeals=

Comment

• Uzelac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.12.2006
                            • 1717
                            • munZe

Makar najjeftiniji nije tesko biti, a interesenata za takav auto ima uvek, naravno.

Nego, ne cine se ova dva nista boljim od tvoga, makar citajuci sta pise po opisu.
                            work in progress

Comment

• Snejk
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2008
                              • 704
                              • BG

Evo još jedne za desktop.. Posada Kurbalija-Mladenović.. Cvrle jel' ovom ili nekom kasnijom prilikom počeo da pravi probleme onaj klip?

Comment

• SAXO
                                CBC Senator
                                • 16.12.2007
                                • 251
                                • Meljak

Videh te na Banovom Brdu malopre ,super izgleda auto verujem da i tako ide
                                Sto je prednji branik zevnuo kod suvozacevog krila,jesi ga zakacio negde ili se otkacilo nesto?

Comment

Working...
                                X