Top 10 Video Games

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro_Touring_Mopar
    CBC Senator XXL
    • 13.11.2007
    • 684
    • Sabac

Originally posted by Bane®
    Nisam rekao da GT4 ima bolju grafiku od Dirta, nego da Codemasters "cheatuje" grafiku sa tim predvečernjim ambijentom gde sakriva mnoge nedostatke . Više mi smeta što su svi primili na taj efekat kojim zamazuju oči (a usput sam samo rekao da sam kod vožnji to prvi put video na Twing Ring Motegiju na GT4), umesto da se fokusiraju na realno unapređivanje grafike i iskorišćavanje tog silnog hardvera.
    Bogami, staze koje sam ja igrao u nekoj pustinji, (ne mogu da se setim koja zemlja je u pitanju), su bas zesce osvetljene i HDR se koristi do maximuma, kao i staze u Australiji. Samo su u Finskoj i Nemackoj korisceni ti predvecernji ambijenti i tmurno vreme da bi se docarala atmosfera Severne Evrope. Fizika za sada nije ponovljena ni u jednoj igri. Texture su isto bomba. Meni se licno igra svidela, mada slazem se sa tobom; GT4 je zaista bolji. Mada, ako cemo posteno, niko masivnije ne koristi taj "efekat kojim zamazuju oci" nego NFS i Juiced. Onaj njihov, navodni nitro blur, poznatiji i kao "Star Wars" efekat je najbolji primer kako se "sakrivaju" graficke mane. Doduse, posto je NFS realan koliko i Star Wars, 'da im se oprostiti...

Što se tiče toga da je Playstation 2 gotov, znaš kako, poslednjeg meseca protekle godine, prodato je 60000 više PS2 konzola u odnosu na Xbox360 (1,958,444 vs 1,894,335). Jeste da je jeftiniji, ali je osnovna stvar (kao i kod svake konzole) na PS2 igre koje su i dalje fantastične.
    Nije samo cena u pitanju, nego i kvalitet. Xbox 360 se kvari kao nenormalan, dok je PS2 prilicno pouzdan. Bio sam ponosan vlasnik jednog 5 celih godina, dok ga nisam prodao pre 11-12 meseci. Kad sam rekao da je PS2 has been, mislio sam prvenstveno na grafiku i zastareli hardver. Ova silna prodaja u zadnje vreme je otprilike poslednji trzaj ove legendarne konzole, s obzirom da svi najbolji serijali sa nje, polako prelaze na PS3.

A što se tiče mene i Playstation 3 konzole - ja bi je kupio i da nemam struju u kući .
    Blago tebi. Ja nemam kinte. Tako da za sada, PS3 ostaje jedan od mojih neostvarenih snova...
    Nego, na sta si ga prikacio? Jel' ga teras na nekom LCD/Plasma TV-u, ili postoji opcija da se nakaci na monitor?

Ta kombinacija japano-tehno-revolucionarno-sjajno-crne igračke je za mene neodoljiva (ekvivalentno da se u kadi kupaju Penelope Cruz i Jessica Alba)... ipak ja psihički nisam dogurao dalje od 12. godine
    ...Buraz, mislim da bi trebao da nadjes devojku...
    Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Originally posted by Pro_Touring_Mopar
      Blago tebi. Ja nemam kinte. Tako da za sada, PS3 ostaje jedan od mojih neostvarenih snova...
      Nego, na sta si ga prikacio? Jel' ga teras na nekom LCD/Plasma TV-u, ili postoji opcija da se nakaci na monitor?
      Meni je povezan na 32" LCD (to mi je ujedno i TV i PS3 i PC monitor). Može se povezati na običan PC monitor koji ima DVI putem HDMI>DVI kabla.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
        CBC Senator XXL
        • 13.11.2007
        • 684
        • Sabac

E ovo me je jako oraspolozilo. Taman sam mislio da je stednja sa PS3 uzaludna i da bez plazme necu moci nista evo lepih novosti!

Primera radi, ja imam metuzalemski Samsung SyncMaster 753S 17', koji, naravno, ima DVI izlaz. E sad, on je 1024X768, a podrzava i 1280X1024. Tako da me interesuje, koje sve rezolucije podrzava PS3 i ima li uopste vajde igrati je na rezoluciji koja nije HD?

Comment

• Bane R
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2006
          • 1769
          • Beograd

Samsung 753s nema DVI (znam dobro, imao sam ih 12 ). Štaviše, ni jedan CRT monitor nema DVI. DVI imaju samo TFT monitor i to oni skuplji.

A što se tiče LCDa i PS3, nemoj da mučiš mozak i tuguješ. Kada bude bilo pametno kupiti LCD i PS3, cena će biti dosta manja, a i standard treba očekivati veći, tako da neće biti neki poseban izdatak kupiti PS3. Više misli o tome da li će ga ikada probiti, pošto na PS3 moraju originali da se puštaju, a oni koštaju 40ak evra ako hoćeš da se cimaš preko ebaya ili 70 evra ako hoćeš da ih kupiš kod nas u prodavnici.

Comment

• Wooodoo
            CBC Senator
            • 01.10.2005
            • 214
            • Beograd

1. Football Manager '98 pa do '08, svaka sezona
            ...............
            11. ostale igrice "brzi prsti"
            http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• Pro_Touring_Mopar
              CBC Senator XXL
              • 13.11.2007
              • 684
              • Sabac

Samsung 753s nema DVI (znam dobro, imao sam ih 12 ). Štaviše, ni jedan CRT monitor nema DVI. DVI imaju samo TFT monitor i to oni skuplji.

A što se tiče LCDa i PS3, nemoj da mučiš mozak i tuguješ. Kada bude bilo pametno kupiti LCD i PS3, cena će biti dosta manja, a i standard treba očekivati veći, tako da neće biti neki poseban izdatak kupiti PS3. Više misli o tome da li će ga ikada probiti, pošto na PS3 moraju originali da se puštaju, a oni koštaju 40ak evra ako hoćeš da se cimaš preko ebaya ili 70 evra ako hoćeš da ih kupiš kod nas u prodavnici.
              Izvini, nisam te razumeo u vezi monitora. U zadnjih 48h sam spavao 6-7 sati, tako da polako pocinjem da otkazujem...

Izdaci za 8800GTS kao i Intelov Core2Duo su me ove godine ogradili od kupovine bilo kakve konzole. A, zao mi je za PS3, prvo zbog astronomske cene, dalje zbog j*bene podrske (ocigledno samo DVI i HDTV), i na kraju kao slag na tortu tako zeznuta zastita, da evo posle skoro godinu dana od izlaska, nemaju ni najblazu ideju kako da je probiju...

A niko se ne pita kako cu ja da igram GT5 ili nove serije Jak-a?!

Comment

• HotDog
                CBC Senator XXL
                • 06.05.2005
                • 965
                • BSG 75 (011)

Au uspeo je Gothic 3 da me smori posle xxx sati igranja. Idem okolo kao ekološka katastrofa, trebim sve što se miče i tražim koja 3 kamena nisam okrenuo u celom svetu da se nastavi radnja dalje. Oh well, walkthrough su majke, googling..

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                  CBC Senator XXL
                  • 13.11.2007
                  • 684
                  • Sabac

Svaka ti cast kad si i toliko uspeo a da se ne smoris.

Mene je ubio posle nekoliko sati igranja. Samo da je mapa malo normalnija, mozda bih ponovo pokusao da se uhvatim u kostac sa njim. Doduse, uskoro nam stize Gothic 4, tako da imamo cemu da se nadamo... makar normalnoj mapi...

Comment

• HotDog
                    CBC Senator XXL
                    • 06.05.2005
                    • 965
                    • BSG 75 (011)

meni nije toliko strašno bilo, negde kada počinješ da budeš baja, jako je zanimljiv borbeni sistem kada se tabaš sa 20+ orkova odjednom, izgleda kao u onim old school hong kong filmovima. Ali sada, orkova više skoro da i nema, sve sam ih potamanio , imam paladin armor pa niko praktično više i ne može da mi skida energy. Osim magija. E to je jedan od dvesta bagova gotika koji nije rešio ni 1.52 patch, kad te pogodi magija, kao da ti nestane oklop, i može bloodfly da te ubije sa dva udarca. Jedino rešenje je save game, quit game, restart game. Kad sam većć dovde stigao, mislim da sam level 60+, hoću da vidim kako se završava.
                    I trljam ruke, mnogo sam dobrih stvari čuo i video o poljskom The Witcher, obavezno pogledajte trailer HD!
                    http://www.gametrailers.com/game/1053.h ... 3#trailers

Sad sam se zaludeo sa Ufo Afterlight, za igru definitivno treba strpljenja dok se provali sve gde je šta. Ali kao stari XCOM ljubitelj, trpim.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                      CBC Senator XXL
                      • 13.11.2007
                      • 684
                      • Sabac

HotDog, cuo sam i od drugih da je igrica sto si veci level sve interesantnija. Mozda sam ipak mogao jos malko da se strpim...
                      Ali kad sam ja igrao Gothic 3, tamo pre godinu dana, graficki bagovi su bili nepodnosljivi, i to je ono sto me je ohladilo od igranja. Prosto je neposnosljivo ucitavao svaki cas texture, cak mu ni 2GB memorije nisu bila dovoljna. Jesu li makar malo optimizovali grafiku sa tim novim patchem?

Witcher je, od kako se pojavio, pohvatao same hvalospeve. Vecina recenzija mu je davala score od preko 90%. Cak su ga nazivali i jednim od najboljih RPG-jeva u zadnjih par godina. Nisam jos stigao da ga probam, zbog glupih ispita , ali cim budem nasao vremena, moram se baciti na igranje. Od onih sto su probali, preporucuju ga ushiceno.

Comment

• HotDog
                        CBC Senator XXL
                        • 06.05.2005
                        • 965
                        • BSG 75 (011)

Pazi, nema više nekih spektakularnih grafičkih bagova, popravljeni su i save crashevi, ali definitivno za tu hardversku alavost grafika nije uopšte tako impresivna, a kod mene je sve na high.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Da li imate da mi predložite neku online (poteznu) igru.
                          Igrao sam do sada Bitefight (davno na nekom stranom serveru dok mi nije dosadilo), i do pre neki dan Travian (navadili se neki klinci na mene i sve što sam gradio mesecima porušiše za pola sata, 30 napada iz minuta u minut i ode sve)...

Nešto onako da može da se igra i da ne oduzima previše vremena, 2-3 puta na dan po 5-10 minuta, i da nema napaljenih klinaca, i da prave cikluse na neki period (znači sada bi počeo da vežbam, pa kad krene nova igra da svi počnemo sa istim uslovima, drugačije nema svrhe)
                          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                          11.04. 0:12 #2
                          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                            CBC Senator XXL
                            • 13.11.2007
                            • 684
                            • Sabac

Ako volis potezne strategije, savetovao bih ti da se jos malo strpis, jel uskore treba da nam stigne Heroes of Might and Magic Kingdoms, prakticno online potezna strategija, u svetu Heroja V. Trebala bi da bude odgovor na sve one silne MMORPG-jeve. Za sad se ne zna da li ce biti free, ali na to se cilja.

To je od novih stvari koje treba da stignu. Sto se tice starije ponude, zaista nisam upoznat.

Comment

• Bane R
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2006
                              • 1769
                              • Beograd

Da se malo pohvalim

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                                CBC Senator XXL
                                • 13.11.2007
                                • 684
                                • Sabac

Uzasno sam ljubomoran!!!

Salim se naravno, mada jesam malo, moram da priznam...

Svaka cast na izboru. Verovatno best choise za PS3. Ajde, baci nam koju sliku iz igre i reci nesto o izboru automobila.

Comment

Working...
                                X