RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boki019
    CBC Član
    • 15.09.2010
    • 10
    • 019

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by modesti
    Max ja ne znam gde ti servisiras auto ali te deru sa cenama kao jarca...
    Ajd uputi me malo, da ne shishaju i mene
    Moze i na PP, naravno...
    Hvala...

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by boki019
      Originally posted by modesti
      Max ja ne znam gde ti servisiras auto ali te deru sa cenama kao jarca...
      Ajd uputi me malo, da ne shishaju i mene
      Moze i na PP, naravno...
      Hvala...
      Poslao ti PP
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

pa imas diskove od 5000 pa na dalje pa biraj.. ja sam kupio od 11000 i 4000 plocice... uzeo sam najbolje...

Comment

• boki019
          CBC Član
          • 15.09.2010
          • 10
          • 019

Hvala MOdesti za PP i hvala max3m87 za savet...
          Videcu u toku nedelje......
          pozz

Comment

• maxag
            CBC Član
            • 30.04.2011
            • 57
            • Omoljica

Originally posted by cale
            Nisi smetnja uopste. Ja te podrzavam u tvojoj tvrdnji da osetis kako ABS radi, a lampica gori da nije ispravan. Isto sam vec piosao na forumu nesto ranije. I meni je crko neki senzor i gorela je lampica za ABS, a kad sam kocio osecao sam da mi "trese" papucica od kocnie, naravno ne u onoj meri kao kad je ABS ispravan , ali se oseti. A takodje imam kilometre i kilometre na tockovima, a navozao sam se kola i sa i bez ABS, naravno sijem te i u godinama
            Napokon pročitah sve postove.Nisam još otišao na pravu dijagnostiku da rešim moje prebleme( na tri dijagnostike koje sam išao imaju neke univerzalne i nešto vide nešto nevide),dok ne završim veliku maturu klincu,mnogo me košta.Posle toga bog da penzija za osam godina.Pošto me šiješ u godinama kad ćeš ti u penz.

Comment

• hope
              CBC Senator
              • 03.06.2010
              • 212
              • ca

Originally posted by max3m87
              pa imas diskove od 5000 pa na dalje pa biraj.. ja sam kupio od 11000 i 4000 plocice... uzeo sam najbolje...
              koje si diskove/plocice kupio

Comment

• jao_milunka
                CBC Početnik
                • 28.04.2010
                • 6

Drugari ja sam jos jedan ponosit vlasnik lagune 2 1.9dci.Imao sam problema sa trzanjem i crnim dimom pa se taj problem pretvorio u razbijanje male pesnice na cetvrtom cilindru i sta covek drugo da radi nego GENERALNU ali se sada pojavila jos jedna decija bolest vratio sam se sa puta (100km) i zauco neki zvuk iz motora.Ja ciljam da je druk lezaj jel kada stisnem kvacilo taj zvuk nestane,a kada malo bolje razmislim menjac mi je taj dan teze ulazio u prvu i drugu brzinu a mozda je i menjac jel kad stisnem kvacilo odvojim menjac od motora.Dvoumim se sta je u pitanju,menjac ili druk lezaj (hidraulicni video sam kad sam skidao motor sa mehanicarem)menjao sam ulje u menjacu kad sam radio generalnu reko ajd i to da uradim.Da li je neko imao slicno iskustvo i da li mozda neko zna sta je u pitanju i ako je neko imao iskustva da mi da informaciju sta je i koliko ga je kostalo to zadovoljstvo.Hvala unapred

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ne znam da li ima veze sa zvukom, ali s obzirom da si menjao ulje u menjacu, to sto malo teze ulazi u neke brzine moze da bude posledica previse ulja u menjacu. U predhodnim postovima bilo je reci o tome da se u PK6 menjac ulje ne sipa do onog cepa sa strane, vec 2.6L iako do cepa moze da stane oko 4L. Koje ulje si sipao u menjac?

Inace ako nije problem, mogao bi malo vise sa nama da podelis detalje u vezi generalne koju si radio. Sta je menjano, cene delova, ruku i slicno...Verujem da bi mnogi hteli da cuju takve stvari...
                  Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mobbdeepqb
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2009
                    • 383
                    • beograd

Ja mislim da je tebi otisao plivajuci zamajac...

Comment

• miqele
                      CBC Početnik
                      • 19.11.2010
                      • 9
                      • kula

Sta sam mogao s.ebati na avtu kada sam vratio dzeknu na egr ventil( mislio sam da je slucajno pala) otad avto ne prima gas i dimi. Pali normalno. Skinuo sam je opet ali ne vredi nista!! Laguna 1.9 dci

Comment

• cale
                        CBC Senator
                        • 22.03.2009
                        • 297
                        • Backa Topola

Idi na dijagnostiku pa kod mehanicara.
                        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• alexp
                          CBC Član
                          • 11.04.2010
                          • 11
                          • coka

pozdrav svima !! ima li neko sliku elektronike od digitalne klime.imam jedan veliki problem trebala bi mi oznaka jednog tranzistora nalazi se sa desne strane pored konektora. on je zaduzen za klimu . iskljucuje mi klimu preko 2500obrtaja sada sam kupio i montira novi kompresor za klimu i dalje isti problem . hvala unapred

Comment

• jao_milunka
                            CBC Početnik
                            • 28.04.2010
                            • 6

Originally posted by savke
                            Ne znam da li ima veze sa zvukom, ali s obzirom da si menjao ulje u menjacu, to sto malo teze ulazi u neke brzine moze da bude posledica previse ulja u menjacu. U predhodnim postovima bilo je reci o tome da se u PK6 menjac ulje ne sipa do onog cepa sa strane, vec 2.6L iako do cepa moze da stane oko 4L. Koje ulje si sipao u menjac?

Inace ako nije problem, mogao bi malo vise sa nama da podelis detalje u vezi generalne koju si radio. Sta je menjano, cene delova, ruku i slicno...Verujem da bi mnogi hteli da cuju takve stvari...
                            NIje problem da podelim detalje ne druzim se bas cesto zato sto nemam puno vremena.Kad nadjem vreme uz kaficu jutarnju ja sednem pa rado citam ovaj forum ne bi li se informisao sto vise o nasim ljubmcima moram pohvaliti ovaj forum i ljude koji ucestvuju u temama i razgoovorima jel kao sto vidim moze se naci mnogo korisnih saveta u vezi sitnica koje bi majstori naplatili mozda i debelo.A ko volli malo da se igra i upozna svog ljubimca uz par savete odavde neke stvari moze i sam odraditi
                            Dakle ovako kao sto rekoh,taj mali trzaj sa bacanjem crnog dima koji nije opasan je ustvari bilo kasnjenje klipa (jel je mesingana caura u maloj pesnici bila ostecena)pa pritom kasni i paljenje a kod rial common motora koji je precizan se to tako manifestovalo trzajem i izbacivanjem crnog dima u isto vreme kad zatrza.Misleci da je EGR ventil skinuo sam dzek sa njega auto je isao malo losije ali nije trzao.Zatim je posle jedno 6000km pocelo da "klepece" pod desnu stranu motora metalan zvuk i mogu vam reci da se nisam lepo osecao jel se razumem dosta u mehaniku i cim sam to cuo (jedva posto su mi bili prozori zatvoreni ) izasao napolje i imao sta da cujem.Auto je isao samo sto je poceo da dimi i crno i sivkasto nekako .Dosao sam kuci zvao zeta (koji je mehanicar)i KLJUC GEDORE MOTOR DOLE kako bi on to rekao I kad smo otvori imali smo sta da vidimo.Mesingana caura u maloj pesnici je bila prepolovljena klipnjaca ostecena tako da nemoze da se uradi.A onda sam video a i u ostalim klipovima u maloj pesnici ima pomalo zazora sto znaci da je motor lepo potrosen i da mora sve da se uradi.I tako je i bilo
                            Mozda pogresim u cenama malo alu u globalu to je to.
                            klipovi 30 000din
                            polovna klipnjaca 20e
                            ruke kod cubija radjene su sve cetiri klipnjace stavljane nove te mesingane caurice su kostale 60e
                            karike su bile oko 8 000din ili 9 000 nemogu tacno da se setim
                            dihtung glave je bio 4 500
                            kezajevi radilice komplet 12 000
                            I ruke nisam placao tako da stvarno ne znam koliko bi majstori uzeli da urade tako nesto jednom recju SRECA MENI U ZETA inace bi ugasio totalno
                            I da naravno bilo je tu jos sitnica tipa novo ulje filter ulja ulje za menjac i tako sve u svemu mene je to kostalo podosta kao sto vidite.
                            pozzdrav drugari

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

A na koliko obrtaja ti je trzao auto i jel dimio samo tada!? Jel trosio ulje, kako je isao uopste?

Comment

• hodzic_e
                                CBC Početnik
                                • 01.06.2011
                                • 9
                                • Sarajevo, BiH
                                • Izmeniti vrednost Laguna II-b, 2.0 dCi, 2008. g.

Pozdrav,
                                od neki dan sam postao vlasnik Lagune II, 2007.g, 2.0 dCi -110kW. Auto je preslo 55 000 km, orginalana kllometraza jer sam je kupio od
                                prvog vlasnika. Kupljena nova u Sarajevu, uredno servisirana (provjerio u ovlastenom servisu Renaulta, gdje je auto i servisirano). Od opreme ima sve,
                                osim koznih sjedista, navigacije i sibera. Posto ima jako puno postova o Laguni (odrzavanje, kvarovi, popravke i sl.) moze li mi neko reci na sta da obratim paznju, npr, neko preventivno servisiranje, preporuka i sl.
                                Kada sam kupio auto, na njemu su dosle zimske gume( odlicna sara). Zamijeno sam iste ljetnim gumama, poslije montaze i balansiranja imam problem za senzorima pritiska (pogresno ocitanje sa dva senzora) na display-u kaze 1.9 a guma je
                                napumpana na 2.2 i vise. Takodje izgleda da je vuklanizer zamjenio raspored felgi (zaboravio mu reci da mora vratiti flege na istio mjesto gdje su i blie prije skidanja), kako cu ocitati gdje koji senzor ide, prstenove u boji oko ventila ne vidim.
                                Kontao sam ugraditi alarm na auto (dodatni alarm), alarm ima opciju da pri zakljucavanju automatski zatvori prozore i preklopi retrovizore. Za prozore OK, ali me intresuje je li neko uradio da mu se retrovozori zaklope kada zakljuca auto, tj. je li imao problema u zimskom periodu zbog snijega, leda itd.
                                Hvala

P.S. Forum je zaista obiman, koristan samo kada bi se naslo vremena sve da se procita )))
                                Pozdrav iz SA

Comment

Working...
                                X