RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Evo sada sam se cuo ima ali pita jel sa 4 ili 6 zica ( sta god to znacilo a nesto znaci) ?? Imas broj na p.p. i javi mu se slobodno pa ces znati tacno sta i kako.

Comment

• Dramil
      CBC Početnik
      • 18.02.2011
      • 2
      • Beograd, Smederevo, Pozarevac

Zdravo narode,
      imam problem sa Lagunom II. Ukratko, vec 3 godine vozim Lagunu 1.9dci, 2004 godina, presla 160,000km i sada prvi put imam problem s njom. Naime, ugasila mi se u voznji i nece da upali. Posto sam imao po mojoj proceni 4-5litara goriva u rezervoaru, mislio sam da je mozda do toga ali kada sam dolio jos 5 litara da bih mogao da odem do pumpe jednostavno ona vise nije htela da upali. Samo vergla ! Da li je neko imao slicno iskustvo i moze da mi kaze sta bi mogao da bude kvar. Hvala unapred

Comment

• hope
        CBC Senator
        • 03.06.2010
        • 212
        • ca

jeli bilo kise i bara kada ti se auto ugasio,najlakse je prvo da proveris senzor radilice,onda proveri da li baca gorivo na dizne...pa tako redom,ali ipak moras u servis .

Comment

• igogitar
          CBC Član
          • 14.07.2010
          • 93
          • R.Srpska,Gradiška

Dramil vjerovatno ti je ostala bez goriva a onda je kao i kod mene crkla pumpa niskog pritiska. Provjeri to. Ako bude to,dobro si prosao. I ne vozi nikad Lagunu na rezervi.

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by max3m87
            Originally posted by laguna157
            A kod mene kad se stavi na automasku podigne ventilator na naj jače i nespušta nikako. Zna li ko šta bi moglo biti?
            @mupe a kako ukljucis grejanje ako ne stisnes auto dugme...
            Pa uključi se samo... Meni je uvek podešena temperatura na 21c i kada je hladnije od toga, laguna automatski greje, sve dok ne postigne zadatu temperaturu. Čak se i intenzitet grejanja (ne ventilator) menja u odnosu na razliku u temperaturi. Što je hladnije u kabini, grejanje je intenzivnije.

Zanimljivo je da dosta drugih automobila (drugih proizvođača) automatske klime ne rade ovako i kada se podesi neka temperatura oni greju, bez obzira na temperaturu unutrašnjosti. Nisam baš pravio evidenciju, ali zadnji za kog se sećam da radi ovako je najnoviji model Citroena C5. Taj koji sam probao bio je sa najvećom opremom - exclusive i da ne bude zabune, bio je potpuno nov. Tek kada staviš temperaturu na minimum, onda grejanje prestaje. Ovo mi je totalna glupost.

Comment

• djura 82
              CBC Član
              • 23.10.2010
              • 27
              • vojka

Hvala gogi,pozvaću pa ću da vidim,ali ću prvo probati da uradim ono što mi je Lagunica 157 preporučio,a to je da probam da skinem tapacirung i da probam da dođem do bravice ne bi li video u čemu je problem.Hvala obojici na savetu.Da li je komplikovano skinuti tapacirung i doći do bravice?

Comment

• Nesa981
                CBC Član
                • 07.09.2010
                • 11
                • Smederevo

Pozdrav drugari,od pre neki dan sa valsnik renault lagune 1.9dci priviledz 2003 god. uvezene iz nemacke sa kilometrazom od 168 hiljada predjenih km kako mi rece covek od koga sam kupio koji uvozi automobile (originalna kilometraza) a i gledao sam u servisnoj knjizici da se poklapa vrsenje servisa sa kilometrazom.Nisam stigao da je slikam zbog ovog loseg vremena al cim bude lepse ubacicu slike i sve ostalo sto sadrzi od opreme.Imam jedno pitanje,da ne bih sad listao ove stranice jer ih ima puno al to cu da uradim cim budem mogao jer ima dosta korisnih saveta.Zamolio bih vas da mi malo pomognete jer sam jos neupucen a vi bar imate iskustva oko toga.Upalila mi se signalizacija za "SERVICE" na komandnoj tabli kad je motor dostigao radnu temperaturu,ostavio sam ga se ohladi malo nije se upalilo vise ali je nisam vozio,verovatno bi se upalilo opet.Predpostavljam da bih trebao da zamenim ulje za motor,tecnost za hladjenje motora,filtere za vazduh,gorivo pa me zanima koje ulje treba da sipam i koje viskoznosti i koja tecnost ide za hladjenje motora.Molim vas pomozite mi )....hvala na unapred ukazanoj pomoci.

Comment

• SerbianHero
                  CBC Senator
                  • 10.10.2009
                  • 259
                  • Beograd

@Dramile pregledaj moje postove, imao sam identican problem i resio ga. Srecno...

Comment

• Plavke
                    CBC Član
                    • 11.05.2010
                    • 47
                    • Nova Pazova
                    • Renault Laguna II 1.6

@đura 82 Ako voziš limuzinu bravicu ne možeš skinuti sa unutrašnje strane predpostavljam da je tako i na karavanu.
                    Da bi je skinuo moraš skinuti matici koja drži bravicu, da bi do nje došao moraš skinuti točak, i skinuti vijke i žabice koje nose unutrašnji blatobran, bar jedan deo od branika prema napred, da bi ključem 19 prišao matici. Tek onda možeš sa unutrašnje strane da izvadiš bravicu, tapacitung nije komplikovan za skidanje, ali moraš skinuti nosač police i deo kedera koji prekriva tapacirug. I naravno žabice koje se lako skidaju manjim šrafcigerom, srednji deo zakreneš u pravcu skazaljke na satu i on iskoči i izvlačiš unazad. Sa bravice skineš konektor i izvlačiš je unazad i lagano prema sebi. Ako se ne čuje motorić bravice najbolje da nabaviš drugu, kod mene je pukla plastika za bravljenje ali sam sredio, nije bilo lako ali se može srediti.

Comment

• hope
                      CBC Senator
                      • 03.06.2010
                      • 212
                      • ca

Originally posted by djura 82
                      Hvala gogi,pozvaću pa ću da vidim,ali ću prvo probati da uradim ono što mi je Lagunica 157 preporučio,a to je da probam da skinem tapacirung i da probam da dođem do bravice ne bi li video u čemu je problem.Hvala obojici na savetu.Da li je komplikovano skinuti tapacirung i doći do bravice?
                      ako je karavan sigurno mozes doci do nje iz gepeka
                      pokusaj pre skidanja tapacirunga da skines plastiku do gepeka(u tapacirungu) i probaj rukom da je pomersi malo levo desno da ne bude da se pomerila i masi rupu kroz koju treba da prodje i zabravi poklopac rezeorvara.
                      meni se desilo da nisam mogao da otvorim poklopac rezeorvara pa sam je malo pomerio i posle je otkljucavala/zakljucavala
                      ako zelis da skidas tapacirung moras da skines sledece plastike,sa srednjeg stuba,praga vrata pa zadnjeg stuba,onda prelazis u gepek i skidas plastiku od police i moras popustiti sraf sa praga gepeka da bi onda mogao da skines tapacirung ,onda imas sundjer u limu i kada njega izvadis dolazis do rupe kroz koju mozes doci do bravice.
                      srecno

Comment

• HoochieMan
                        CBC Početnik
                        • 18.02.2011
                        • 6
                        • Beograd

Originally posted by HoochieMan
                        Pozdrav svima,

upravo sam kaparisao Lagunu 1.9dci proizvedenu krajem 2006. godine, uvoz iz Italije. I to ne bi bilo toliko zanimljivo da na kilometar satu ne stoji 54.000km. Teško progutati to što piše na km satu, zar ne? Normalno je očuvan za auto star 4 godine, jedino od čega ludim na Lagunama su ručice na vratima, koje su izglodane. Ženin otac vozi istu ovakvu već treću godinu, sa više km na satu, i ta plastika od koje su ručice napravljene je u kriminalnom stanju. Odvezao sam je u servis (Hit-auto), gde se i majstor nasmejao kada je video šta treba da proveri. Kaže, verovatno podgrejan leš, svačega se nagledao do sada.

Provarava se istorijat servisa, i ispostavlja se da se kilometraže uklapaju, prve godine prelazi ispod 10.000km, decembra 2008. imao je 25.000km, i tako dalje. Ispade da se uklapa, što nisam očekivao. Auto pregledan, podignut, skupiše se majstori, na autu prve kočione pločice, sav utegnut, sve se uklapa u priču. Dijagnostika urađena, sve je ok. Kažu da retko stigne auto u ovom stanju. Majstor koji je vodio "pretres", sećam se da se zove Nebojša, pomalo i dalje u neverici, podignutih obrva proverava (sada ću da parafraziram pošto nemam ideju šta je to) nekakav filter u kome se sakuplja čađ, i u kome je bilo 4g čađi (što je dobar rezultat).

Malo sam i ja zavrteo glavom posle svega ovoga, i kaparisao. Svidela mi se.
                        Citiram sebe od prošle nedelje... Malo se započeo razgovor o ovoj Laguni, i kao što sam obećao, javljam nastavak. Danas sam uradio prvi servis kod Neše, u Zemnu (i oduševljen sam ljudima i servisom), urađen je mali servis, dijagnostika, i par sitnica. Izgleda da me je usralo, i to svetski. Već sam pomenuo da me od momenta kupovine više ne zanima da li je prešla 50.000 ili 150.000km sada kada je moja (nisam ni insistirao na proverama, njih je zanimalo), ali zaključak je da je to ta kilometraža. Stanje mašine, nevezano za pranje itd, je stanje mašine od 50.000km.

Zanimljiva mi je bila priča sa Pecom (momkom iz servisa) o filteru čvrstih čestica, koja je pomenuta ranije, a koji su čačkali u Hit-autu prilikom pregleda. Ako sam dobro razumeo, a nadam se da jesam, u kompjuteru auta ostaje zabeleženo poslednje čišćenje tog filtera (kolega je opisao kako se to dešava, automatski proces). Ono što je zanimljivo je što se kilometraža koju beleži računar ne mora slagati sa kilometražom na satu- reprogramiranje kilometraže na satu ne utiče na ove podatke. Često je poslednje čišćenje ovakvih filtera nekog sveže uvezenog Scenica, sa 150.000km na satu, bilo na 250.000km po računaru. Taj filter izgleda imaju samo malo noviji Renoi, restilizovana Laguna, Scenic i euro5 mašine.

Potrošnja je veća nego što sam očekivao. A možda imam sreće što do sada nisam vozio auto sa meračem potrošnje, pa nisam imao tu opsesiju da više buljim u displej nego u put. Očekivao sam 7.5l u gradskoj vožnji. Troši preko 8.5l tokom ovih 50-ak km grada, najkontrolisanije noge na gasu koju sam u stanju da pružim. Možda je to zimska potrošnja, a možda bih ja i jare i pare, pa mi se ne da... Nešini mi rekoše da je to- to, da se naviknem na ove brojke. Činjenica je da mašina vrlo, vrlo konkretna, i prijatno me iznenadila snagom. Astra 1.7dci koju vozim sa svojih 100ks, je osetno slabija mašina (mada odaje utisak veće snage zbog izražene turbo-rupe, kada naglo krene da čupa). Iznenađen sam ponašanjem Lagune u vrlo niskom režimu, ispod 1500rpm- povlači vrlo, vrlo konkretno, bez potrebe za još gasa.

Opet, kao zaključak... sviđa mi se ova priča u kojoj sam se našao. Žao mi je što ću većinu km narednih godina morati da napravim drugim autom (verovatno Meganom, mada, možda me i on iznenadi kao Laguna?), dok će moja lepša polovina imati privilegiju da se opušta u velikoj sivoj limuzini...

Comment

• cale
                          CBC Senator
                          • 22.03.2009
                          • 297
                          • Backa Topola

Ako ti je zao kupi jos jednu
                          NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• HoochieMan
                            CBC Početnik
                            • 18.02.2011
                            • 6
                            • Beograd

I još da je tuđim parama...

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Mnogo ste bre nakucali strana. Ili vam se to samo kvari ili vas Lagunasa ima mnogo.

Restajling laguna. dci motori od 110ks i 130ks. Sta njima fali i imaju li nekih slabih tacaka? Kakva im je elektronika? Jel Bosch? Uopste pretpostavljam da je laguna 2005 i mladje solidna kupovina i da su je ocistili od gresaka?
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• hope
                                CBC Senator
                                • 03.06.2010
                                • 212
                                • ca

HoochieMan,
                                Zanimljiva mi je bila priča sa Pecom (momkom iz servisa) o filteru čvrstih čestica, koja je pomenuta ranije, a koji su čačkali u Hit-autu prilikom pregleda. Ako sam dobro razumeo, a nadam se da jesam, u kompjuteru auta ostaje zabeleženo poslednje čišćenje tog filtera (kolega je opisao kako se to dešava, automatski proces). Ono što je zanimljivo je što se kilometraža koju beleži računar ne mora slagati sa kilometražom na satu- reprogramiranje kilometraže na satu ne utiče na ove podatke. Često je poslednje čišćenje ovakvih filtera nekog sveže uvezenog Scenica, sa 150.000km na satu, bilo na 250.000km po računaru. Taj filter izgleda imaju samo malo noviji Renoi, restilizovana Laguna, Scenic i euro5 mašine.
                                quote]

ako ti nije problem,pojasni malo ta saznanja u vezi filtera i neslaganja kilometraze,jer pokusao sam ali bas nisam uskpeo da skapiram sta si hteo da kazes.

Comment

Working...
                                X