Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Ljudi,imam jedan problem pa molim za pomoć.Naime,izgleda da mi turbina izbacuje ulje,inače lepo radi,pa bi ja da je remontujem dok ne rikne skroz,pa me zato interesuje gde bih to mogao raditi i da li možda neko zna neku okvirnu cenu?
Moj burazer je prošle godine radio remont turbine na meganu 1.9 120 u Bogatiću, kaže da su jeftiniji od Užičana a i odradili su mu za par sati. Stim da je on ovde skinuo turbinu i odneo je kod njih ujutro, sačekao da je odrade vratio i namontirao. Pogledaj na njihovom sajtu šta je neophodno uraditi pre montaže turbine
Code:
http://www.turbobogatic.com
. Možeš i da voziš auto kod njih ali onda traje duže jer moraju da čekaju se ohladi a to traje bar dva tri sata duže. Imaš brojeve telefona pa nazovi i raspitaj se ko daje bolje uslove od ovih par servisa i sretno! Pozdrav.
Originally posted by hodzic_e
Pozdrav,
od neki dan sam postao vlasnik Lagune II, 2007.g, 2.0 dCi -110kW. Auto je preslo 55 000 km, orginalana kllometraza jer sam je kupio od
prvog vlasnika. Kupljena nova u Sarajevu, uredno servisirana (provjerio u ovlastenom servisu Renaulta, gdje je auto i servisirano). Od opreme ima sve,
osim koznih sjedista, navigacije i sibera. Posto ima jako puno postova o Laguni (odrzavanje, kvarovi, popravke i sl.) moze li mi neko reci na sta da obratim paznju, npr, neko preventivno servisiranje, preporuka i sl.
Kada sam kupio auto, na njemu su dosle zimske gume( odlicna sara). Zamijeno sam iste ljetnim gumama, poslije montaze i balansiranja imam problem za senzorima pritiska (pogresno ocitanje sa dva senzora) na display-u kaze 1.9 a guma je
napumpana na 2.2 i vise. Takodje izgleda da je vuklanizer zamjenio raspored felgi (zaboravio mu reci da mora vratiti flege na istio mjesto gdje su i blie prije skidanja), kako cu ocitati gdje koji senzor ide, prstenove u boji oko ventila ne vidim.
Kontao sam ugraditi alarm na auto (dodatni alarm), alarm ima opciju da pri zakljucavanju automatski zatvori prozore i preklopi retrovizore. Za prozore OK, ali me intresuje je li neko uradio da mu se retrovozori zaklope kada zakljuca auto, tj. je li imao problema u zimskom periodu zbog snijega, leda itd.
Hvala
P.S. Forum je zaista obiman, koristan samo kada bi se naslo vremena sve da se procita )))
Pozdrav iz SA
Mislio sam reci obiman i koristan, samo kada bi se naslo vremena sve da se procita, sory do mene greska
Originally posted by markofpi
A na koliko obrtaja ti je trzao auto i jel dimio samo tada!? Jel trosio ulje, kako je isao uopste?
Trzao je izmedju 1800 i 2000 obrtaja i samo kad trzne on baci crn dim,nije trosio ulje nije nista.Jednostavno posto je imao zazora u maloj pesnici klip je kasnio za jednu stotu mozda od ostalih klipova i iz tog razloga je bacao crn dim (jel je crn dim ustvari ziva nafta koja nije sagorena do kraja ) moze crn dim da bude egr ventil ali u mom slucaju je bilo ovo drugo gore po mene
[quote=hodzic_e]
Originally posted by "hodzic_e":38kn6jyv
Pozdrav,
od neki dan sam postao vlasnik Lagune II, 2007.g, 2.0 dCi -110kW. Auto je preslo 55 000 km, orginalana kllometraza jer sam je kupio od
prvog vlasnika. Kupljena nova u Sarajevu, uredno servisirana (provjerio u ovlastenom servisu Renaulta, gdje je auto i servisirano). Od opreme ima sve,
osim koznih sjedista, navigacije i sibera. Posto ima jako puno postova o Laguni (odrzavanje, kvarovi, popravke i sl.) moze li mi neko reci na sta da obratim paznju, npr, neko preventivno servisiranje, preporuka i sl.
Kada sam kupio auto, na njemu su dosle zimske gume( odlicna sara). Zamijeno sam iste ljetnim gumama, poslije montaze i balansiranja imam problem za senzorima pritiska (pogresno ocitanje sa dva senzora) na display-u kaze 1.9 a guma je
napumpana na 2.2 i vise. Takodje izgleda da je vuklanizer zamjenio raspored felgi (zaboravio mu reci da mora vratiti flege na istio mjesto gdje su i blie prije skidanja), kako cu ocitati gdje koji senzor ide, prstenove u boji oko ventila ne vidim.
Kontao sam ugraditi alarm na auto (dodatni alarm), alarm ima opciju da pri zakljucavanju automatski zatvori prozore i preklopi retrovizore. Za prozore OK, ali me intresuje je li neko uradio da mu se retrovozori zaklope kada zakljuca auto, tj. je li imao problema u zimskom periodu zbog snijega, leda itd.
Hvala
P.S. Forum je zaista obiman, koristan samo kada bi se naslo vremena sve da se procita )))
Pozdrav iz SA
Mislio sam reci obiman i koristan, samo kada bi se naslo vremena sve da se procita, sory do mene greska [/quote:38kn6jyv]
Sto se tice pritiska u gumama ti senzori su jako osetljivi i cesto se to desava tako da ne brini.Probaj da izduvas gume na 0.5 bara i da ih naduvas ponovo koliko treba mozda ce seznori procitati nov pritisak i prestati da te zezaju.Ako ne uvek imas opciju na dijagnostici da odes kod majstora da putem dijagnostike iskljuci te seznore i onda ti displej pokazuje da su sve gume ok a ti samo sa vremena na vreme obratis paznju na pritisak u gumama i to je to Ako laguna ima pravih 50000 km onda samo treba da nastavis da je odrzavas i da uzivas u voznji pozzz
S obzirom da je rec o laguni iz 2007. god., ona ima novi tip senzora, koji koliko ja znam ne zezaju vise kao kod Faze 1. Znaci nema razloga da ih iskljucujes, vec da vidis u cemu je problem i da ga resis. Najgora solucija je novi senzor, ali moguce je da je senzor zaprljan, posto cesto ima svega u kompresorima kojima se duvaju gume, pa ponekad to i zavrsi u ventilu koji je u nasem slucaju ujedno i senzor.
Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Originally posted by jao_milunka
Originally posted by markofpi
A na koliko obrtaja ti je trzao auto i jel dimio samo tada!? Jel trosio ulje, kako je isao uopste?
Trzao je izmedju 1800 i 2000 obrtaja i samo kad trzne on baci crn dim,nije trosio ulje nije nista.Jednostavno posto je imao zazora u maloj pesnici klip je kasnio za jednu stotu mozda od ostalih klipova i iz tog razloga je bacao crn dim (jel je crn dim ustvari ziva nafta koja nije sagorena do kraja ) moze crn dim da bude egr ventil ali u mom slucaju je bilo ovo drugo gore po mene
Pitam iz razloga sto i meni otprilike na isom broju obrtaja, ne stalno ali povremeno ima knedlu ili se desi kad ga drzim na nekom broju obrtaja u navedenom rasponu da eto tako secka u toku voznje. Majstor kaze nema gresaka, probao auto i rekao vozi misko.
Da li neko zna koju funkciju ima kabal oko tri metra za antenu koji na kraju ima kockasti namagnetisanu pločicu otprilike 3x3 cm.On mi je bio priključen na cd garminat navigaciju koja se nalazi u kaseti kod suvozača i bio je izbačen u njoj.Otvorio sam sve unutra i našao još jedan džek za antenu koji najverovatnoje ide negde u sredinu auta.
Ok shvatio sam ,samo neznam koju je stavio u kaseticu ceo kabal,kuda sad da ga provučem a da se ne vidi i gde tu namagnetisanu kockicu da stavim a pošto unutra imam još jedan džek za antenu nju nemogu da stavim nigde jer navigacioni cd ima samo jedo mesto za antenu.To pitam jer mi je pre neki dan upalio displej koji mi je radio u prekidu i non stop je treperio kao da nema masu i onda se upalio,teta koja priča mi je rekla da su mi otvorena vrata i posle toga se ugasila. Kvazi majstori samo hoće da mi uzmu pare a nemaju pojma,ni gde treba taj kabal da dodje kažu ne treba ti on imaš još jedan unutra a kao fora crko ti displej evo broj čoveka koji prodaje isti za 100 a ko mi garantuje da je to to.
Pre neki dan mi se upalila lampica za air bag. Vozeci tako dosao sam kuci, rucao i posle nekog vremena opet otisao do auta da vidim hoce li se paliti ponovo. Kad ono nistya, sve normalno. Neko objasnjenje?
Comment