Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZIV
    CBC Senator
    • 06.07.2009
    • 299
    • Beograd

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Pa ponisti ugovor sa POTRCKOM. Odmah! Ko te sprecava. Javi nam kad budes dobio obestecenje. Srećno ti bilo...navijacemo za tebe kao one lidersice sa partizanovog parketa...
    Don je na sastanku sa konsilijerom doneo odluku pre nekoliko godina da se POTRČCI regrutuju iz grupa: nezaposleni, alkoholicari, narkomani, bolesni, i sve ono sto one cike sa televizije zovu ,,ranjive socijalne grupe,,...Nemas nikog ,,,normalnog,,, ko ima posao, porodicu, primanja....I kad zamahnes macem pravde ti udaris u neke ,,marginalce,, koji za 30-50 EURA odradjuju formalno-pravni posao za DONA. A DON ima svoje kuce, svoja vozila, telohranitelje, i pravi biznis plan gde ce dalje da ,,udari,,, Da li da kupuje firme od ,,prljavog,, posla..ili ce da investira u izgradnju stanova, ili ce da kupuje fudbalere....Meri se stopa profita i visina ulaganja...Nista licno...Strogo poslovno.....Covek je ozbiljna faca...Posao razradjen...savetnici se dobro placaju... Veze sa vrhovima vlasti savrsene...Sve funkcionise besprekorno.... Ni jedan POTRČKO do sada nije platio NISTA... Nezaposlena zena sa dvoje dece treba da plati DONOV ceh.... ,,Nece da moze,, sto rece Srecko Sojic.. ...

Comment

• mistermobil
      CBC Senator XXL
      • 09.11.2008
      • 469
      • pecinci

U redu,i sta bi dobili ponistenjem?To i jeste upravo cilj ljudi koji su upetljani u svo to sra_nje.Da se medjusobno pokolju kupci i oni koji nisu radili nezakonite radnje falsifikovanja i ostalih zaj_ebancija.Ok,razna beda i narkomani su dali LK za sitnu lovu da se vozila registruju na njih,to spada u domen krivicnog dela,ali ima i ljudi koji pojma nemaju o cemu je rec,a vode se kao vlasnici ili prodavci vozila.Elem,i sta dalje dobijamo?Glavni krivci sa obe strane zakona izvlace dup_eta a vi vijate neke sporedne ljude i ratujete sa njima.Para ni od korova,a ni vozila.Ovde je cilj kao i u Bosni da drzava izvuce svoje ljude,tako sto ce slucaj otici u zastaru,a vozila izgubiti upotrebnu vrednost.Zar nije sumljivo sto su carinski sluzbenici koji su radili na slucaju bili malo malo na odmoru,pa bolovanju,pa porodiljskom,pa im se oprasila krmaca,ostenila kuja itd,rasteeeeeezuuu,a tako i sudije koje sude u slucaju.Sad ce tako biti i u MUP-u.Ja ne znam cemu sluzi institucija obdusmana i zastitnika gradjana,verovatno za ukras.
      Ko leti,vrijedi
      Ko vrijedi,leti
      Ko ne leti,ne vrijedi..
      (Grunf,TNT..)

Comment

• Pandur1
        Banovan
        • 28.02.2011
        • 39
        • Pecinci BG

Originally posted by Franjo
        Originally posted by ZIV
        E pa prijatelju nije ti ni izbliza dobro poznato. Barataš rekla-kazala argumentima ... a osumnjičena je i agencija koja je vršila tehnički servis ove rabote...
        Kakav tehnički servis i kakva rabota? I po običaju, ne odgovaraš na jednostavna i jasna pitanja, jer ti nisu po volji.

Neću više, jer nisam islednik i kao što sam rekao, sve ovo je kontraproduktivno, ali je dobro da se zna ko je ko u ovoj tužnoj priči. Lep pozdrav svim forumašima. Ne dajte da vam kvarimo raspoloženje, nego uživajte na kraju ovog vikenda. Grmljavine i pljuskovi kiše su samo prolazni.
        Tako je pisao Franjo 23. maja 2010. godine. Kratko nakon toga banovan je!

Ocito, od tada, do dana danasnjeg, nista se nije promenilo, izuzev pokretanja istraznog krivicnog postupka u SM. Od stotinu i kusur slucajeva, obradjeno je dvadesetak. Ovim tempom, moguce je, da optuznica bude podignuta za dve-tri godine. Nakon toga, sudski proces moze da potraje vise godina. Nema govora o zastarevanju, kako to pogresno tumaci Zivota. Za razliku od prekrsajnog postupka, koji se vodi protiv Zivotinih malih miseva. Protiv naseg malog misa pokrenut je krivicni postupak, na osnovu krivicne prijave.

Da li je Zivoti poznato ko je branilac Ivane Pejovic? Jucer mi je raniji branilac saopstio, da je njegovo zastupanje otkazano. Da podsetim, Ivana Pejovic je vlasnik pominjane agencije, preko koje je, navodno, registrovano Zivotino vozilo i sacinjen kupoprodajni ugovor.

I nase vozilo, takodje je (navodno) registrovano preko te agencije. Kazem navodno, jer sve ukazuje, da se i u ovom slucaju radi o falsifikatu, iako je sluzbeno lice priznalo, da je izvrsila registraciju u svemu kako to Pravilnik zahteva.

I da se razumemo, o ponistenju ugovora prenela sam savet nekoliko advokata, a ne moj. Ja sam tek diplomirani pravnik i jos uvek nezaposlena. Nemam radno iskustvo u ovoj struci zbog materinstva.

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

Ovaj zadnji post je verovatno od Franjine cerke koja je postala majka i udala se...a verovatno se isti poneki put, salta preko ramena ili direktno...Dakle stvari su potpuno haoticno nabacane pa se ne zna o cemu je rec...i o kome je rec.
          1. okrivljena u mom slucaju je bila i Agencija Peja i legendarna Ivana. Sudija nije mogla da utvrdi njenu odgovornost pa ju je proglasila u ovom slučaju nevinom. Optuzeni BV je potpuno opstruirao proces i nije je teretio. Nikakvih materijalnih dokaza nije bilo protiv iste i sud ju je oslobodio krivice. Imam vrlo precizno svoje privatno misljenje o njoj ali nemam dovoljno dokaza a policijski inspektor nisam. Dakle ona je prikupljala vec napravljenu dokumentaciju i vrsila registraciju na osnovu licne karte. I tu stavljam tacku.
          2. meni licno je poptuno nebitno ko je branilac iste jer vise nisam u direktnoj prici sa njom.
          3. Policijska uprava SM nije nasla na adresi prijave NIJEDNO odgovorno lice koje je NAVODNO pravilo ,,,primarnu dokumentaciju,,
          A spominju se ,,Minekom,, ,,Bečejac NS, LBB Šped......NIJEDNOG JEDINOG NISU NAŠLI.... Malkice čudno zar ne...A oni imaju veoma mnogo da kažu ali su NEDOSTUPNI za Sremsku Mitrovicu....Malkice čudno ...zar ne
          4. Kada govorim o zastarevanju ne govorim o našim ,,malim miševima,, nego o OGROMNIM MIŠEVIMA SA CARINE... Da li je to jasno. Nije?... Protiv carinskih radnika vodi se u Osnovnom sudu u Sremskoj Mitrovici krivicni postupak...cela grupa carinika je pohapšena 2007 godine...pa su se procesirali delom u jagodini pa u Smederevu ...I isti su doslu u Sremsku Mitrovicu u 2009 godini...cele 2010 godine nije nista rađeno iaoko je predmet likvidan /čitaj spreman za procesiranje od 20 januara 2010 godine/ i od tada NIŠTA...Kada sam zvao predsednika suda onda je rečeno da će 15 marta biti održano ročište...A oni imaju veoma mnogo da kažu...Kako su 2007 vozila usla u zemlju, kakva je njihova uloga, sa kime su bili u kontaktu, ko ih je isplatio, koja konkretna vozila su ,,procesirali,, kakva je uloga njihovih šefova, Gde je presuda, pa žalba pa pravosnažnost....Nigde na vidiku...a mi smo u 2011 godini.

Comment

• Pandur1
            Banovan
            • 28.02.2011
            • 39
            • Pecinci BG

Po obicaju obmanjujete ovaj forum. Necu da raspravljam, jer od toga nikakve koristi.

Comment

• ZIV
              CBC Senator
              • 06.07.2009
              • 299
              • Beograd

Bravo Franjo....vracas se u formu! Samo ti raspali po forumasima...bice ti lakse.! Mnogo si nam nedostojao

Comment

• Pandur1
                Banovan
                • 28.02.2011
                • 39
                • Pecinci BG

Mala ispravka: Franjina kcerka prvo se udala, pa rodila i nakon toga diplomirala.

1. Kako je Ivana Pejovic oslobodjena krivice, kad je tek pokrenut istrazni postupak? A jos uvek nisu saslusani svi svedoci.
                2. I te kako ste u prici sa njom, jer ste kod nje u agenciji "Peja" sacinili kupoprodajni ugovor na osnovu kog ste preveli vozilo na vase ime. Ili mozda niste?
                3. Neistiniti navodi, jer sam krajem prosle godine u Sudu u SM dobila na uvid izjave svih nabrojanih, kao i izjave odgovornih lica datih na saslusanju.
                4. Vi ste taj, koji je pomenuo male miseve i trebali ste ih goniti, umesto sto se bavite poslom istraznih organa, jer ce se na kraju mnogi iznenaditi, kad se utvrdi, da nasa vozila nisu ni videla carinu ni carinske organe, kojima se sudi u SM.

Da objasnim, u vecini slucajeva, vozila iz Italije dovozena su registrovana, ovde sacinjavana falsifikovana dokumenta za registraciju i na osnovu njih izvrsena registracija na poznati nacin.

Comment

• ZIV
                  CBC Senator
                  • 06.07.2009
                  • 299
                  • Beograd

idemo redom:
                  1. Ivana Pejović je učesnik u desetinama postpupaka. Negde su je oslobodili, a negde kaznili. Njena odbrana je bila da je samo predavala podnetu dokumentaciju. imam kopije resenja gde su je kaznili. Tačka.
                  Ako sud u MOM konkretnom slučaju nije otišao korak dalje, zašto bih ja.
                  2. Ako su svi ljudi koji su ušli u tu agenciju u prici sa njom onda bi se sada vodilo barem 30-40.000 sudskih procesa. Regularno sačinjen kupoporodajni ugovor, plaćen prenos apsolutnih prava i što se mene tiče A.A.
                  3.U predmetu koji sam ja gledao, /u decembru 2010 godine/ tih izjava nema. Gde su Vam kopije tih izveštaja? Zašto ih ne objavite? Ili ih nemate? u kom svojstvu su date te izjave? Da li su iste proveravane? Ko je radio veštačenje te i takve dokumentacije? Zašto isti koji su navodno dali te izjave nisu bili na prijavljenim adresma? Kako i gde su izronili nekoliko meseci kasnije. Šta su radili u medjuvremenu? Šta su uradili sa dokazima? Iz kojih razloga im verujete na prvu loptu?
                  4. Hvala Vam na MEGA OTKRICU da nasa vozila nisu videla carinu ni carinske organe. To je za mene REVOLUCIONARNO otkrice. Evo sad idem napolje i tamo cu da se silno IZNENADIM... Evo sad cu jos vise da se IZNENADIM.
                  Da li ste UOPSTE citali prethodne postove? Da li ste ih UOPSTE razumeli? Niste?
                  Kako mislite da je nekoliko hiljada vozila tek tako prešlo granicu? Ivana ih donela pod miskom, naduvala u Indjiji, napravila papire i onda registrovala? Shvatam da gledate crtaće jer ste u divnoj ulozi ali što je mnogo mnogo je. Ako celu pricu svodite samo na jednu osobu ...dajte da je predlozimo za NOBELOVU nagradu. A suština je da VI kažete da su SVI ostali državni organi NEVINI a da smo mi kao oplackana strana debelo umesani ...što je bruka i sramota i spinovanje nekakvog mnjenja....Obnmanjujete...tuga..

Comment

• ZIV
                    CBC Senator
                    • 06.07.2009
                    • 299
                    • Beograd

Posto nema tableta protiv loseg pamcenja: Blic-2007 godina
                    Posle hapšenja 35 lica koja su bila uključena u lanac nelegalnog uvoza automobila i jučerašnjeg stavljanja u pritvor 12 osumnjičenih, policija se priprema da zakuca na vrata preko 2.000 vlasnika vozila u Srbiji i da ih oduzme jer su automobili bili predmet tog krivičnog dela.
                    Pritvor od mesec dana
                    Istražne sudije Okružnog suda u Jagodini odredile su juče jednomesečni pritvor za dvanaestoro lica osumnjičenih da su se bavili nelegalnim uvozom i preprodajom automobila i zaradili više miliona evra.
                    Pritvor je određen vlasniku špediterske firme „Ravnela’’ Milanu Milanoviću (36) iz Ćuprije, koji je u istrazi označen kao organizator grupe, vlasniku špediterske firme „Transmonttrade“ Ivanu Dimitrovu (36), carinskom agentu „Ravnele“ Dušanu Milanoviću (32), cariniku u CI Jagodina Natici Stojadinović (49) iz Bora, cariniku Draganu Aranđeloviću (43) iz Paraćina, cariniku u CI Jagodina Dragani Đukić (39) iz Kragujevca, cariniku CI u Kragujevcu Nenadu Drešoviću (39), vlasniku špediterske firme „Radošped“ Predragu Mijajloviću (46) iz Ćuprije, vlasniku špediterske firme „Dual-šped“ Jovanu Šarčeviću (47) iz Jagodine, vlasniku pečatoreznice „Printer“ Bratislavu Sibinoviću (41) iz Ćuprije, mašinskom tehničaru Milanu Markoviću (53) iz Ćuprije i šefu CI Jagodina Ivanu Stojkoviću (33). Radnik u špediciji „Aleksandra rojal“ Đorđe Brčkalović (34) pušten je da se brani sa slobode, a još šestoro lica biće narednih dana izvedeno pred istražne sudije Okružnog suda.
                    Istraga je na osnovu prikupljenih dokaza došla do podataka da je kriminalna grupa carnika, špeditera i vlasnika agencija za registraciju vozila preprodala preko 2.000 nelagalnih automobila u Srbiji. Pretpostavlja se da je reč o više hiljada automobila i zaradi od nekoliko miliona evra, koliko je oštećen državni budžet.
                    Prema prvim podacima iz istrage, reč je o skupocenim modelima automobila koji su se već nalazili u Srbiji i tu dospeli na razne načine. Automobili nisu ispunjavali standarde predviđene zakonom za uvoz automobila s euro 3 motorima, pa je dokumentacija prepravljana, kao i kilometraža i godina proizvodnje. Na graničnom prelazu Batrovici overavana je lažna dokumentacija o fiktivnom ulasku putničkih automobila i izdavana je propratnica. Zloupotrebljavane su lične isprave, pa je tako ispalo da je dama iz Jagodine, koja ima preko sedamdeset godina, nekoliko puta dobijala propratnicu za uvoz automobil sa graničnog prelaza u Batrovicima. Ta usluga je koštala 100 evra. U carinskim ispostavama vozila su carinjena, a procene nisu bile u skladu s katalozima za polovna vozila, niti su upoređivani brojevi na šasiji i motoru automobila s putnim ispravama. Dalja dokumenta pravljena su u špediterskim firmama. Ova kriminalna grupa je već nekoliko meseci pod prismotrom policije, jer je postojala sumnja da veća grupa ljudi obavlja nelegalan uvoz automobila. U tom periodu prikupljeno je na hiljade dokumenata, koja dokazuju delovanje grupe. Policija je do ključnih dokaza došla po hapšenju osumnjičenih i pretresom njihovih firmi i prostorija.
                    Sva uhapšena lica su osnovano osumnjičena da su počinila krivična dela zločinačko udruživanje, primanje i davanje mita, falsifikovanje legitimacija, kao i zloupotreba službenog položaja. Očekuje se da i deset carinika sa graničnog prelaza Batrovci kod Šida, koji su uhapšeni u petak, bude izvedeno pred istražne sudije Okružnog suda u Jagodini u ponedeljak. Oni su uhapšeni zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja i primanje mita. Policija traga za još dva lica koja su u bekstvu, a deo su ove kriminalne grupe.
                    NAPOMENA: bATROVAČKA GRUPA NIJE PROCESIRANA A VEC JE 4-5 GODINA

Comment

• Pandur1
                      Banovan
                      • 28.02.2011
                      • 39
                      • Pecinci BG

Gospodine Zivota, ja vam se divim! Sto vi napisete nije u stanju niko u ovom Forumu.

Ne znam kome treba vise puta ponavljano pisanje Blica, Kurira i ostalih? Sve clanke drzim u nasoj arhivi i budite sigurni, da sam ih procitala vise puta od vas!
                      Gde je prenaupucenje za vase i nase vozilo? Pomozite nam da dodjemo do njega, radi obezbedjenja materijalnih dokaza za tuzbu protiv Uprave carina.
                      Vi pojma nemate o pravu i sve ste pomesali. Vi ne citate svoje postove i obmanjujete, kako vi kazete forumase, nanoseci svima stetu.
                      Pisete ustavni spor, a mislite na upravni spor. I vasi obozavaoci to gutaju bez razmisljanja. Isto mesate prekrsajne postupke sa krivicnim, u kojem je Ivana Pejovic jedna od okrivljenih i taj postupak traje, i trajat ce, kako sam napisala, jos dugo, dugo...

Vasim obmanama nema kraja. Da li to radite iz ocaja, zbog neznanja i nemoci, ili nekog drugog razloga ne znam.

Zaista nemam ni vremena, ni strpljenja, da se natezem sa vama. Nastavit cu samo u slucaju da obelodanite vas kupoprodajni ugovor, kao sto je to ucinio moj tata: skenirajte i okacite na forum. Za neupucene: Franjo, ali za mene uvek Tata.

Comment

• ZIV
                        CBC Senator
                        • 06.07.2009
                        • 299
                        • Beograd

Gospođo Ljupka i ja se vama divim. očekivao sam ovakav odgovor na čemu Vam se beskrajno zahvaljujem.
                        1. Krivični postupak protiv grupe carinika koji traje 4-5 godina nije poceo ni prvim saslusanjem. Da sam na mestu okrivljenih carinika svaki dan bi strajkovao gladju ispred suda i trazio da sudjene pocne, i da se /ako smatram da sam nevin/ izbrise ljaga sa mog prezimena, mojih ukucana, moje familije. pre toga bih uputio 2000 dopisa predsedniku suda da krivicni postupak pocne, i da sud konačno POSTUPA. A posle toga obrijao glavu, napisao transparent, sazvao konferenciju za štampu i legao ispred ulaza suda.
                        2. Zahtev za analizu kako je moje vozilo uslo u zemlju uputio upravi carina i trazio informaciju. Odbili su na pisarnici /Narodnih Heroja / da uvedu moj dopis u delovodni protokol nego me uputili gore na usmeno saslusanje kod Interne kontrole UC. Posle 45 razgovora su mi odbili da daju bilo kakvu informaciju bez striktnog naloga suda /koji ...ako znate da citate 4-5 godina ne radi nista/.
                        i krug je zatvoren.
                        Pravim razliku izmedju prekrsajnih i krivicnih prijava...to je okej...ali u intervju novog predsednika ustavnog suda gospodina Dragiše Slijepčivića on smatra da se postupci trebaju resavati u razumnom roku /dve godine/.... E sad nadjite sebe i sve u ovoj temi i vasu konstaciju da ce postupak da ,,traje i trajat ce, kako sam napisala, jos dugo, dugo,,
                        Koliko dugo: dve-pet-deset-dvadest godina? Koliko je dovoljno dugo? Pošto su automobile kupili i bolesni ljudi da bi isli na terapije da li im treba na godisnji pomen za pet-deset godina uruciti otpravak presude /mislim na onu pravosnaznu/.
                        Pozdravite Tatu, izljubite Vase lepo dete. Istom zelim da dugo zivi, ali u nekoj normalnoj drzavi gde ce administracija biti mnogo manje korumpirana, mnogo više informaciono i kadrovski osposobljena. Iskreno se nadam da nece biti najamni radnik kod sinova danasnjih kontraverznih biznismena.
                        Svako dobro.

Comment

• Pandur1
                          Banovan
                          • 28.02.2011
                          • 39
                          • Pecinci BG

Moram da odgovorim, iako sam rekla, da cu nastaviti ako obelodanite vas ugovor, za koji mislim da je nistavan, ako nije falsifikovan.

Odgovaram, upravo zbog tih bolesnih ljudi, jer se i u nasem slucaju radi o mojoj babi Ljubici Petkovic, majci dva sina, nestala 18. juna 1999. godine u Peci. Moja dva ujaka Zoran i Dragan. Navod mozete proveriti u Knjizi nestalih na Kosovu. Nakon oduzimanja vozila dozivela je teske traume i nakon dva mozdana udara (moguce i vise) u veoma teskom stanju, nepokretna egzistira uz pomoc moje majke i vaseg Franja. O tome je obavesten i ministar Dacic, ali bez odgovora.

I vi imate obraza da o tome pisete! I k tome aluzija ili sarkazam o mojoj pismenosti, jer vam je vec odgovoreno sta se radilo u sudu. Izgubljeno je samo neko vreme prosle godine, zbog reforme pravosudja.

Osim toga, mi smo medju malobrojnima, cija vozila trunu po carinarnicama i sabiralistima mupa.

Ako imate i malo savesti pokazite vas kupoprodajni ugovor, na osnovu kojeg ste preveli vozilo na svoje ime. Bez overe o placenom porezu, jer vam to verujem.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Molim vas da se zaustavite sa ličnim podacima, seciranjem familije i slično. Ako neko zna nečije podatke ne mora da znači da su bitni za ovaj forum i širu javnost. Zato imate PP ako vam je baš stalo...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Ostaje da zaključam temu ili da banujem. Neću zaključati jer tema služi i drugima, ko sledeći krene u lični obračun biće gost na dalje.
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Svaka vam čast, umesto da se udružujete u borbi za svoja prava, vi se svadjate i pomažete lopurdama da se izvuku ...

Comment

Working...
                                X