Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZIV
    CBC Senator
    • 06.07.2009
    • 299
    • Beograd

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Poslednji post nije dobro intoniran...Ne radi se o tome da li neko nekog treba da kontroliše vec se radi o ,,medijaciji,, /posredovanju/ između državnih organa i građana...Kao što ste videli u skeniranom dopisu i oni sami ti sugerišu da ih tužiš odnosno da uđeš u ring sa njima, u prostorijama suda...što je potpuno besmisleni i prevaziđen koncept iz nekih davnih vremena... Javni red i bezbednost, izdavanje raznih legitimacija i isprava su stvari od obostranog interesa i za državu i za građane...U privatnom razgovoru sa ljudima iz MUPA imate razumevanje i shvatanje /posle 5-10 minuta/...a onda shvatate da je na ,,visem nivou,, sve odluceno a da oni nemaju ni one najeelementarnije uslove za rad i da imaju bednu platu... I tako se stvaraju sve institucionalne pretpostavke za korupciju, los rad, i kompromitaciju svega dobrog sto te institucije inace rade....
    Promene one kadrovske, organizacione, i sto je veoma vazno tehnicke su neminovnost...Da li ce se to desiti sutra ili za mesec ili za godinu, ili za pet godina ja ne znam ali su one nezaustavljive i ne zavise od pojedinaca cija je svest zaspala u nekim 50-60 godinama proslog veka ..Pa ne mozemo ući u evropsku uniju ako nemamo tačan katastar nepokretnosti, ako se vozila registruju na osnovu falš papira....to su stvari koje su rešene pre 30-40 godina na zapadu....
    Lično mislim da registraciju vozila treba kompletno izmestiti iz MUPA i poveriti nekoj novoj agenciji koju ce formirati vlada. To bi bilo provetravanje drzavnih prostorija od smoga, virusa, bakterija, i grinja koje godinama tu obitavaju....

Comment

• DAEWU
      CBC Veteran
      • 16.03.2009
      • 194
      • lazarevac

Na osnovu tvoje predstavke i na osnovu odgovora od gospodina Vasilija,samo nam je potvrdjeno ono sto mi svi dobro znamo i osecamo na svojoj kozi.POZDRAV..

Comment

• bugs bunny
        CBC Veteran
        • 24.10.2008
        • 167
        • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Evo mene da se javim i da Vam svima napisem da okrivljena Stojisavljevic Svetlana nije primila ni drugi put resenje tako da ja ocekujem do petka sledece nedelje saznam da li je skinuto resenje sa oglasne table i za kada je zakazana prinudna naplata.
        Pozdrav svima.

Comment

• ZOKI ROVER
          CBC Član
          • 14.05.2010
          • 23
          • BEOGRAD

Evo i ja da se javim da je moj okrivljeni Stojisavljevic Nedeljko isto tako kao i okrivljena Stojisavljevic Snezana (valjda su u rodu brat i sestra ili suprug i supruga) nije primio resenje poslato sa carine Sabac a da je drugi okrivljeni u mom slucaju Grkovic D.primio resenje i platio svoj deo carine posto u resenju pise da solidarno njih dvojica to plate na dva jednaka dela .Ja sada neznam sta ce se uraditi a i ovi na carini Sabac nista neznaju,u vezi toga. Cekam valjda ce nesto resiti uskoro ."bugs bunny"i ja se nadam da ce uskoro ako Stojisavljevic Nedeljko neplati svoj deo za carinu biti prinudna naplata Pozdrav i srecno svima

Comment

• ZOKI ROVER
            CBC Član
            • 14.05.2010
            • 23
            • BEOGRAD

Bugs bunny imas li neku novu informaciju,dokle je stiglo sa zastitnikom gradjana,dali si u kontaktu sa tvojom okrivljenom,dali imas neku informaciju dali je jos neko dosao toliko daleko kao nas dvoje ,cekamo samo da se plati ta famozna carina Pozdrav

Comment

• zoranmanojlo
              CBC Početnik
              • 10.02.2011
              • 5
              • Beograd

Postovani, molim za pomoc. Pre dva meseca oduzet mi je automobil od strane mup-a. Auto sam registrovao 4 puta do sada. Posle cetiri godine policija dolazi na kucni prag i oduzima mi auto zbog provere. Proverom utvrdjuju da su brojevi sasije prekucavani. Pronalaze prave brojeve, i proveravaju preko interpola. Posla dva meseca od oduzimanja od interpola stize potvrda da je taj auto "skinut sa osiguranja" u nekoj evropskoj zemlji i da je proverom utvrdjeno da ni vlasnik auta ni osiguravajuca kuca nisu vise zainteresovani za auto. Mene obavestavaju is sup-a da se postupak zavrsava i da cu u narednih deset dana dobiti resenje o oduzimanju vozila i da cu najverovatnije imati pravo da placanjem carinskog prekrsaja i ponovne registracije i novog kucanja brojeva po uputstvu supa (PUS) vratiti auto u svoje vlasnistvo. Ja sam auto platio 10000 eura tada, uvezen iz italije preko jedne auto kuce iz sabca, odnosno ja sam auto kupio na jednom auto placu u beogradu. Od auta imam sve papire, carinsku deklaraciju, carinski racun, fakturu iz italije (ispostavilo se laznu) italijansku saobracajnu dozvolu (laznu), fakturu i fiskalni racun iz Srbije od firme koja je prodala auto (u medjuvremenu zatvorena). Ja ne verujem u pricu da ce mi auto biti vracen, sumnjam u to. Od jednih dobijam informaciju da ce mi biti vracen a od drugih da nema nikakve sanse. Kakva su moja prava kao savesni kupac. Da li ima neke sanse da mi se auto vrati i kakav je postupak koji sledi, da li ide neki sudski postupak... Molim za pomoc. Hvala unapred

Comment

• ZIV
                CBC Senator
                • 06.07.2009
                • 299
                • Beograd

Na veoma površno čitanje našeg prijatelja koji se obratio za pomoć ja samo mogu da zaključim da naš MUP ne radi ni eksternu a ni internu kontrolu...on ne radi NIŠTA...U roku 60 dana /vidi sabraćajnu/ piše zabrana otudjenja vozila..Službenom depešom naš MUP trebao je da obavesti zemlju odakle je prethodni vlasnik .....da ima vozilo to i to i da pita da li ima bilo kakvih problema i proveri verodostojost dokumentacije... Dve su opcije...depeša nije poslata..ili na depešu nije odgovoreno.. Svaka opcija ima svoja posledicu... Nastavak price o prekucavanju brojeva je krajnje mutan...U kom trenutku, ko, i zašto je to uradio...Ovaj detalj nema veze sa osnovnom tematikom ovog sajta...A osnovna tematika je kupovina vozila na koje nije placena carina i PDV i njihovo oduzimanje...i nema veze sa prekucavanjima...
                Ostatak price..od koga si i kako kupio šta je sa firmom koja ti je prodala mi nije jasan ali je generalno pravilo: Ne kupuj nikad od firmi koje su manje od deset godina u poslu. koje imaju mali promet, koje su u blokadi..Onaj plac u Čačku mi deluje OK..I traži pismenu izjavu /posebnu/ o legalnosti...pa ko može da ti da..okej...ako ne može ništa..
                Naš MUP kada priča o proverama se ,,VADI,, upravo na ovu eksternu kontrolu...kako je to teško, komplikovano, kako ne može...Suština je sledeća: on nema strategiju informatičkog priključka za 21 vek...Tu i tamo po neki muzejski kompjutercic u PU i ljudi koji nemaju elementarne uslove za rada ni za 20 vek...neko namerno ljudima koji rade na registracijama NEDA ništa ozbiljno i pouzdano nego se sve vodi na plave /falsifikovane pečate/. Ako je već tako pa hajde da na trafici kupujemo hologramske nalepnice za pojedine vrste vozila jer je tako brze i bolje nego da se zamlacujemo sa bezvrednim papirima i gnjavimo usnule činovnike....

Comment

• PanduR
                  CBC Veteran
                  • 18.11.2010
                  • 133
                  • Pecinci

@zoranmanojlo

Iz tvog posta zakljucio sam, da si prvi vlasnik u Srbiji i bit ce tesko da dokazes da si savestan kupac, jer je ocito, da se radi o krijumcarenju vozila, a ti si ga prvi registrovao na osnovu laznih dokumenata. Sigurno su falsifikovani i JCI i carinski racun. Moze te jedino vaditi faktura i fiskalni racun firme od koje si kupio vozilo, bez obzira sto je u medjuvremenu zatvorena (verovatno zbog takvih poslova), jer se sva dokumentacija negde cuva.

Ne znam zbog cega krijes nazive firmi iz Sapca i auto-placa iz Beograda, a ukoliko si savestan kupac, skeniraj fakturu i fiskalni racun i "okaci" ga u ovom forumu.

Ako si procitao vise postova, mogao si primetiti, da su svi prevareni, kupci u Srbiji vec registrovanih vozila. Ni nakon dve godine vodjenja raznih postupaka: carinsko-prekrsajnog, prekrsajnog i krivicnog, jos uvek im nije priznato, da nisu znali o cemu se radi (krijumcarenju)!

Comment

• zoranmanojlo
                    CBC Početnik
                    • 10.02.2011
                    • 5
                    • Beograd

Ja sam prvi vlasnik auta u Srbiji. Ja auto nisam uvezao, uvezla ga je firma Nektadan iz Sabca. Firma je bila fiktivna, nikad nijedan auto nije uvezla, samo je radila papire. Neko kupi auto pa preko te firme odradi papire. Imala je ispostavu u Subotici gde je auto ocarinjen i gde je radjena carina. A u Beogradu plac je bio u Krnjaci, firma se zvala Evropa auto. Ja posedujem fiskalni racun i racun firme iz Sabca. Ova Evropa auto se nigde ne pominje, nema je ni u jednom papiru. Imam racun sa carine i carinsku deklaraciju (navodno je carina placena, ne znam da li je ili nije.).
                    Postupak ce da se zavrsi i sad me samo interesuje kakva su moja prava sad kad se taj auto ne potrazuje. Niko nije zainteresovan za njega. A ja sam ga platio 10000 a ne 2000 ili 3000 eura. Platio sam cenu koja je bila tada. Vozio ga toliko godina, zaustavljala policija, nikad nista. Registrovan 4 puta, 4 puta auto bio na tehnickom, ocitavani brojevi i niko nije posumnjao u prekucavanje. Sve papire od auta imam, dva kljuca, original i rezervni...
                    Sta sam ja mogao. U brojeve se ne razumem, znam samo papiroloski da je ok. Nikad posumnjao nisam na neku prevaru. Ja bih najradije tuzio drzavu da mi ona nadoknadi stetu jer mi je drzava, tj carina izdala fakturu i jci. a policija ga registrovala. Jel ja treba da se razumem i u brojeve motora kad kupujem auto?
                    Da li je neko imao ovakav slucaj, interesuje me sta sad sledi?

Comment

• ZIV
                      CBC Senator
                      • 06.07.2009
                      • 299
                      • Beograd

Ajmo ispocetka: da li je auto ocarinjen? Bez obzira na papire koji su dati u prilogu?

Comment

• gligorijerori
                        CBC Početnik
                        • 25.11.2010
                        • 8
                        • Mač.Mitrovica

Pored toga sto je nacinjen carinski prekrsaj,kod mene su na italijanskoj saobracajnoj pronasli da je serijski broj prepravljen.Znaci, broj sasije odgovara i broj motora odgovara,ali serijski br.saobracajne AE XXXXXX je pretvoren u AF XXXXXX,izgrebana je donja crtica slova E.Zbog ovoga se strana saobracajna smatra falsifikovana i auto nece moci da se registruje,cak iako se plate prekrsaji i carina(tako kazu u MUP-u).Da li neko od vas na forumu ima isti problem i informaciju da li ce se takva vozila moci nekim cudom ipak registrovati...?

Comment

• PanduR
                          CBC Veteran
                          • 18.11.2010
                          • 133
                          • Pecinci

Originally posted by gligorijerori
                          ... u ponedeljak mi je oduzeto vozilo na proveru Reno Scenic 2001. kažu da je problem sa carinskom deklaracijom - carinjen je kao skuter??????!!!!!! Prvi vlasnik je iz Rume ...
                          Sacekat ces koju godinicu, kao i ostali. Tek je usao u bubanj, pa kad ga izvuku.

Jasno je, da nije problem izgrebana crtica na "E", vec falsifikovanje kompletne dokumentacije.

Comment

• zoranmanojlo
                            CBC Početnik
                            • 10.02.2011
                            • 5
                            • Beograd

Evo iz pocetka. Auto je ocarinjen 2007 godine. Imam carinsku deklaraciju JCI, i racun sa carine sto znaci da je placena carina.
                            A jedino ako nije i to falsifikovano kao sto su falsifikovani racun iz Italije i saobracajna dozvola.
                            Mada mislim da nije. Moje je misljenje da je auto, moze se reci "legalizovan" na carini. Usao sa regularnim
                            brojevima sasije u Srbiju. Presao granicu i onda prekucani brojevi i uradjeni italijanski papiri i onda kao takav
                            otisao na carinjenje sa novim brojevima i papirima. Za carinika sve legalno, mozda je i uzeo neke pare (par stotki)
                            ispecatirao carinsku i nakon placene carine auto je istog trenutka legalan. Nije ni gledao brojeve sasije. A i da je gledao ne razume se puno
                            pa i mislio je da su OK. Auto prodat meni, ja sa papirima otisao u SUP i oni na osnovu papira sa carine, italijanske dozvole,
                            racuna registrovali auto. I sve ok. Ali naknadnom proverom posle 4 godine utvrdjeno da su brojevi prekucavani. Auto oduzet
                            i ja mogu samo da se slikam. Oni koji su mi prodali auto pobegli iz zemlje, nema ih vise nigde. Firmu zatvorili, duguju i Bogu i narodu.

Comment

• PanduR
                              CBC Veteran
                              • 18.11.2010
                              • 133
                              • Pecinci

JCI i racun sa carine (mislis obracun carinskog duga), ne znace da je carina placena, pogotovo ako se radi o falsifikatima tih dokumenata, kao u svim slucajevima u ovoj temi. Jedini, pravi i punovazni dokaz je orginalna potvrda o izvrsenoj uplati, po nalogu duznika. I tu je organ MUP pao, jer je u svim slucajevima priznao ocito falsifikovane potvrde o placenim dazbinama. Nazalost, ni sud, ni tuzilastvo, ni ostali organi gonjenja ne obaziru se na tu cinjenicu, jer je to corpus delicti njihove necasne (kriminalne) delatnosti.

Po svim pitanjima si u zabludi, osim: Auto oduzet i ja mogu samo da se slikam!

Posedujem ... fakturu i fiskalni racun iz Srbije od firme koja je prodala auto (u medjuvremenu zatvorena).

Ciji fiskalni racun posedujes? Na jednom mestu navodis AK iz Sapca, a na drugom da si vozilo kupio na auto-placu u Krnjaci.

Comment

• gligorijerori
                                CBC Početnik
                                • 25.11.2010
                                • 8
                                • Mač.Mitrovica

Originally posted by PanduR
                                Originally posted by gligorijerori
                                ... u ponedeljak mi je oduzeto vozilo na proveru Reno Scenic 2001. kažu da je problem sa carinskom deklaracijom - carinjen je kao skuter??????!!!!!! Prvi vlasnik je iz Rume ...
                                Sacekat ces koju godinicu, kao i ostali. Tek je usao u bubanj, pa kad ga izvuku.

Jasno je, da nije problem izgrebana crtica na "E", vec falsifikovanje kompletne dokumentacije.
                                Da ostavimo godinice i crtice na stranu, nisi shvatio pitanje. Svaka tebi čast, ali su na ovu temu po meni najstručniji Živ, Dule i Zoki Rover, pa bih zamolio nekog od njih ako može da mi odgovori : da li će uopšte ikada naša vozila moći da se registruju? (znači kada prođe celokupna procedura - rešenja Suda, Upravni postupak Carine..). ovo pitam jer mi je radnik na registraciji u MUP-u rekao da je nemoguće registrovati vozilo čija je ino saobraćajna prepravljena ili falsifikovana kada mi je uručio rešenje o poništenju registracije....
                                Šta bi moglo da znači prepravljanje jednog slova u orig.saobraćajnoj dozvoli? U izveštaju veštaka je utvrđena samo ta nepravilnost, nije pominjano godište vozila kao ni to da li je motor euro 2 ili 3

Comment

Working...
                                X