Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pandur1
    Banovan
    • 28.02.2011
    • 39
    • Pecinci BG

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Nazalost, to vam je bilo poznato pre godinu i po dana, kad vam je Franjo predocio!

Posto ste u paketu Ivane Pejovic, evo kako je ostvarila legalnost registracije:

To je samo deo uplatnica, a ostale nema potrebe da prikazujem, jer smo proverom u banci utvrdili da su realizovane. Osim toga, polisu obaveznog osiguranja sacinila je Mira Pejovic, agent osiguravajuce kuce. Uostalom i to vam je poznato.

Comment

• ZIV
      CBC Senator
      • 06.07.2009
      • 299
      • Beograd

To da li je meni bilo ili nije bilo poznato je jako malo vazno! Od 2009 godine pa do danas sam zavrsio deset specijalistickih kurseva i sa ovom pamecu tesko bi me ponovo ....vukli... Ali ono sto je tragicno je cinjenica da sadasnji nacelnik MUP Sremska Mitrovica, i prvi covek za registraciju koji SADA i OVDE radi te poslove posle ukazivanja na probleme ti na kulturan nacin salje tri poruke:
      1. Mi to sve znamo
      2. Necemo nista da menjamo jer nam se moze
      3. Ako ti nije pravo ti nas tuzi a to ce da traje decenijama
      Kraj. I to je tako. A ti seci vene, skaci sa Brankovog mosta opste me ne interesuje, pisi Ban Ki Munu, arlauci na mesec....
      Imam dva miliona pitanja a sustina je: Ima li ova drzava strucne ljude na odgovornim mestima, i hoce li da udje u ring sa organizovanim kriminalom. Tacka.

Comment

• mistermobil
        CBC Senator XXL
        • 09.11.2008
        • 469
        • pecinci

Samo jedna mala konstatacija na (ne)rad drzavnih organa i sluzbenika.U Rumi su se prosle godine opet javili ISTI slucajevi,za nepoverovati.Stvarno smesno.I sad neko da mi kaze da je to bilo slucajno pre 3godine i da su kupci takvih vozila nesavesni,da su hteli da love u mutnom,svesno kupovali jeftinije,itd `Ladno se na to zmuri u MUP-u i propusta zarad necijeg interesa.Moguce da se to radi i danas,iako je iznos carine i poreza smesan.I jos nesto,neka neko procita uredbu Ivice Dacica od ove godine u kojoj na dnu uredbe pise da svaki salterski sluzbenik ima pravo da regulise rad svoje sluzbe i da sam odredjuje pravila i tumacenje zakona??Mozda nisam dobro formulisao,ali okacicu na sajt da procitate.
        Ko leti,vrijedi
        Ko vrijedi,leti
        Ko ne leti,ne vrijedi..
        (Grunf,TNT..)

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

Čitamo zakone a u njima se kaže i ovo:
          Proglašava se Zakon o državnoj upravi, koji je donela Narodna skupština Republike Srbije, na sednici Jedanaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini, 14. septembra 2005. godine
          Odgovornost za štetu
          Član 5.
          Za štetu koju svojim nezakonitim ili nepravilnim radom organi državne uprave prouzrokuju fizičkim i pravnim licima odgovara Republika Srbija.
          Imaoci javnih ovlašćenja sami odgovaraju za štetu koju svojim nezakonitim ili nepravilnim radom prouzrokuju fizičkim i pravnim licima u vršenju poverenih poslova državne uprave.
          Član 9.
          Organi državne uprave dužni su da strankama omoguće brzo i delotvorno ostvarivanje njihovih prava i pravnih interesa.
          Član 44.
          Rukovodilac organa državne uprave može da izdaje direktive kojima određuje način rada, postupanja i ponašanja zaposlenih u organu državne uprave.
          Član 64.
          Organi državne uprave dužni su da sarađuju u svim zajedničkim pitanjima i da jedni drugima dostavljaju podatke i obaveštenja potrebna za rad.
          Organi državne uprave osnivaju zajednička tela i projektne grupe radi izvršavanja poslova čija priroda zahteva učešće više organa državne uprave.
          Osnivanje i rad zajedničkih tela i projektnih grupa bliže se određuju uredbom Vlade.
          *******Vi koji trecu godinu se kao ,,infiltrirani,, mlatite sa drzavom da bi povratili konfiskovanu privatnu svojinu, procitajete ove ,,teorijske lepote,, Suze radosnice same krenu....

Comment

• ZIV
            CBC Senator
            • 06.07.2009
            • 299
            • Beograd

Упутство о надлежностима

Одредбом члана 8. Закона о уређењу судова («Службени гласник РС» број 116/08 и 104/09), уређено је право странке и другог учесника у судском поступку на притужбу на рад суда, кад сматра да се поступак одуговлачи, да је неправилан или да постоји било какав недозвољен утицај на његов ток и исход.

Чланом 55. истог закона уређен је поступак по притужби из непосредне надлежности председника суда који је дужан да је размотри и да о њеној основаности и предузетим мерама обавести подносиоца притужбе у року од 15 дана од пријема притужбе.

Уколико председник суда не одговори у поменутом у року, подносилац притужбе се може обратити непосредно вишем суду, односно другом непосредно вишем правосудном органу.

Према одредби члана 54. истог zакона, председник непосредно вишег суда овлашћен је да надзире судску управу нижег суда, као и да тражи од нижег суда обавештења о примени закона и других прописа и да врши непосредан надзор над радом нижег суда.

У складу са чланом 70. Закона о уређењу судова, Министарство правде обавља послове из делокруга који чине правосудну управу, у оквиру којих врши надзор над поступањем по притужбама и представкама.

Чланом 34. Закона о јавном тужилаштву («Службени гласник РС» бр. 116/08 и 104/09), јавни тужилац је носилац управе у јавном тужилаштву и одговоран је за правилан и благовремен рад јавног тужилаштва, у складу са законом и Правилником о управи у јавним тужилаштвима («Службени гласник РС» бр. 110/09). Правилником је прописано да свако ко има оправдан интерес и обратио се јавном тужилаштву за поступање у стварима за које је надлежно јавно тужилаштво, има право на подношење представке или притужбе на рад јавног тужилаштва и да о одлуци по представци и притужби буде обавештен (чл. 72. и 73. правилника).

Јавни тужилац је дужан да обавести подносиоца представке или притужбе о предузетим мерама у року од 30 дана од дана пријема притужбе, односно представке.

Представка или притужба на рад заменика јавног тужиоца или запосленог, подноси се јавном тужиоцу, а на рад јавног тужиоца непосредно вишем јавном тужиоцу.

Министарство правде, у смислу члана 40. Закона о јавном тужилаштву, врши надзор над применом Правилника о управи у јавним тужилаштвима.

Comment

• ZIV
              CBC Senator
              • 06.07.2009
              • 299
              • Beograd

ОБРАЗАЦ ПРИТУЖБЕ

__________________________________________________ ____________________________
              Попунити назив и седиште органа на који се притужујете: суд (основни, виши, апелациони, прекршајни, виши прекршајни, привредни, виши привредни, Управни суд, Врховни касациони суд), јавна тужилаштва (основно, више, апелационо, Републичко јавно тужилаштво).

Чланом 8. Закона о уређењу судова уређено је право странке и другог учесника у судском
              поступку на притужбу кад сматра да се поступак одуговлачи, да је неправилан или
              да постоји било какав недозвољен утицај на његов ток и исход.

Чл. 72. и 73. Правилника о управи у јавним тужилаштвима свако ко има оправдан интерес и обратио се јавном тужилаштву за поступање у стварима за које је надлежно јавно тужилаштво, има право на подношење представке или притужбе на рад јавног тужилаштва и да о одлуци по представци и притужби буде обавештен

Подносилац притужбе
              __________________________________________________ ___________________
              (име и презиме, адреса)

Ознака и број судског, тужилачког предмета

Својство странке у том предмету (тужилац/тужени, оштећени/окривљени
              предлагач/противник предлагача, поверилац/дужник, пуномоћник, заступник)

Садржина притужбе, представке или ургенције:

Да ли сте се раније притуживали по истом предмету, ако јесте под којим бројем

Датум: _________________________ Странка __________________

Comment

• Pandur1
                Banovan
                • 28.02.2011
                • 39
                • Pecinci BG

Posto "forumasi" ne veruju ni meni, ni Franju, objasni svrhu prituzbe, po mogucnosti sa primerima. Mi smo u nasem slucaju podneli vise prituzbi, ali bez uspeha.

Comment

• ZIV
                  CBC Senator
                  • 06.07.2009
                  • 299
                  • Beograd

Hvala na pitanju. Jedan broj nasih sapatnika pokusava da telefonom urgira resavanje svog problema /komunikacija sa sudovima/. Ja stalno govorim da ,,telefon nema pamcenje,, a ako se i telefonira da se vodi ,,sluzbena beleska,,..../kada, kome, u koliko sati, ime i prezime osobe, size razgovora, postavljeni rokovi...itd/. Zakonodavac daje oficijelni ,,templejt,, za prituzbu na rad sudova. Znaci ne mozes da ,,raspalis,, u nekom slobodnom sastavu i da pises cega god se setis već da dostavis samo minimum potrebnih podataka...Posto ima ljudi koji nisu previse verzirani za pisanje, a dobri su na primer majstori, to im je pomoc kako u nekoj ,,minimilistickoj,, a zakonski predvidjenoj formi mogu da pokušaju da ubrzaju resavanje svog predmeta...Dakle u prvom planu je konkretna zakonska ,,mustra,,....Ako se ne uspe u prvoj insanci i tu se ne dobije odgovor ide se na stepenicu vise i tako do kraja piramide...To je suština...dakle obican ,,PRAKTICNI PRISTUP,, Nikoga nista ne teram, nikome ne sugerišem da je to jedini put, vec samo jedan od PUTEVA. (koristi ili baci) Ako ga neko smatra naivnim i da od toga nema leba OK...Ja radim po njemu...
                  PITANJE: Sve sam probao, dosao do vrha...a stvari se ne pomeraju. >Šta da radim?...Odgovor na to pitanje razmatram i imam nekoliko mogucih pravaca...ali se konsultujem a nemam trenutno dovoljno vremena da proucim ogromnu kolicinu informacija, zakona, sudske prakse i ideja...Sve one pocinju od pravosnazne presude kojoj sam /cenim/ veoma blizu....
                  Pazljivo slusam sve one koji imaju argumentovanu, dobronamernu, pricu i konkretne ideje.

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Službenu belešku, kao što je vidljivo iz naziva, sačinjava službeno lice u vezi sa službom. Vaše privatne beleške su samo podsetnik i nemaju istu težinu, koju dobiju tek davanjem izjave u nekom postupku ili podnesku, ali moraju biti argumentovane - potkrepljene dokazima.

U ovom forumu, ne samo u ovoj temi, stalno se mešaju pojmovi rešenje i presuda, pa da ponovim već rečeno: upravni postupak - rešenje; sudski postupak - presuda.

Ljupka više ne učestvuje u ovoj temi zbog sukoba interesa: juče je zapošljena u svojoj struci, a posle podne na svečanom uručenju u Beogradu primila je svoju diplomu.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

vidim je neko fali, a ne znam ko...
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• ZIV
                        CBC Senator
                        • 06.07.2009
                        • 299
                        • Beograd

Citamo novine> 21.02.2011. 16:30
                        Uredbom Vlade Srbije, putničko vozilo koje je privremeno oduzeto od građana ili pravnih lica može se dati na korišćenje državnom organu ili drugom organu i organizaciji, uz obavezu redovnog održavanja, objavljeno je danas na Internet sajtu Vlade.
                        Istom Uredbom propisano je i da se novac dobijen od zakupa privremeno oduzete nepokretne imovine čuva na posebnom računu Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom i može koristiti za humanitarne i druge slične svrhe, na osnovu odluke koju donosi Vlada, na predlog Ministarstva pravde.
                        Odluku o davanju na korišćenje privremeno oduzetog automobila donosi direktor Direkcije, na osnovu obrazloženog zahteva državnog ili drugog organa i organizacije.
                        Vlasniku privremeno oduzetog putničkog vozila, za koje je utvrđeno da ne potiče iz krivičnog dela, oduzeto putničko vozilo vraća se u najkraćem roku, a organ kome je dato na korišćenje snosi troškove vraćanja.
                        Vlada je uredbu donela na sednici 17. februara, a ona stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom glasniku.
                        Izvor: Novosti
                        Jel zna neko nesto o ovome???

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Sve je to već prežvakano, samo ne znam šta tu nije jasno?

Comment

• ZIV
                            CBC Senator
                            • 06.07.2009
                            • 299
                            • Beograd

Ovo ,,prežvakavanje,, je iz februara 2011. godine...nisam siguran da smo to žvakali prethodna dva meseca...ali ,,dadem se ubediti,,
                            Citamo dalje
                            DOŠAO PO TABLICE, OSTAO BEZ „KECA“
                            (11) Ponedeljak, 4. April, 2011.| Autor: S. Tomčić
                            Momiru Miliću prilikom registracije vozila policija „za njegovo dobro“ oduzela „zastavu 101“, koju je uredno kupio pre sedam godina
                            BEOGRAD - Policija je uvek u pravu?!
                            Kada je 22. marta ove godine Momir Milić, profesor u penziji iz Barajeva, podneo zahtev za registraciju vozila „zastava 101 skala“, registarskog broja BG631-904, nije ni slutio da će ostati bez njega. Umesto da uzme nove tablice za vozilo koje je 2004. godine kupio u auto-kući „Zastava Voždovac“, vratio se kući samo s potvrdom.
                            - U Policijskoj upravi u Barajevu rekli su mi da ne mogu da mi daju nove tablice dok nešto ne provere. Posle dvočasovnog čekanja rekli su da idem kući i da će me neko pozvati. U petak, 25. marta, pozvala me je inspektorka i naredila da vozilo dovezem u stanicu, što sam ja i učinio. Ljubazno mi je objasnila da se u njihovoj evidenciji nalazi još jedan auto sa istim brojem šasije, registrovan 2005. godine, te da će mi zbog toga biti oduzeto vozilo dok se ne izvrši veštačenje, jer na to imaju pravo po zakonu - priča Milić.
                            Pošto se pobunio zbog oduzimanja „zastave“, koju je do tada sedam puta bez problema registrovao u istoj stanici, inspektorka mu je objasnila da to čine „za njegovo dobro“. Rečeno mu je da će mu vozilo biti vraćeno u roku od 30 dana. U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kuriru je rečeno samo „da je navedeno vozilo oduzeto u cilju veštačenja i provere broja šasije i da će, nakon preduzetih radnji po proveri ispravnosti, biti vraćeno vlasniku“.
                            Sve se slaže, ali džaba
                            Momir Milić nije uspeo da zadrži vozilo iako je imao svu urednu dokumentaciju.
                            - Pokazao sam inspektorki račun o kupovini auta, na kom se broj šasije slaže s brojem na saobraćajnoj dozvoli. Dao sam izjavu da vozilo, osim mene, niko drugi nije koristio, niti da su na njemu vršene bilo kakve prepravke. To nije pomoglo, već je policajac seo u moj auto i odvezao ga u garažu - kaže Milić, koji je zbog ponašanja policajaca podneo žalbu.
                            Ovo je jos jedan dokaz koliko se mnogo ,,MULJA,, i da se neophodne veome ozbiljne reforme drzavnih organa....

Comment

• mistermobil
                              CBC Senator XXL
                              • 09.11.2008
                              • 469
                              • pecinci

Rec je o tzv ``blizancima``.Neko je izvukao br. sas. iz baze,i napravio od ``slovenca``,domaceg keca.Koji je jos pride kupljen kod nas..Sta reci,osim BANANA REPUBLIKA
                              Ko leti,vrijedi
                              Ko vrijedi,leti
                              Ko ne leti,ne vrijedi..
                              (Grunf,TNT..)

Comment

• Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Takvih malverzacija ima mnogo i u "razvijenim" državama.

Comment

Working...
                                X