Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Originally posted by ZIV
    Ja i dalje smatram da je MOGUCE podenti samo potpisan zahtev za registraciju vozila bez ikakvih priloga i REGISTROVATI vozilo... Drugo pitanje je da li to neko HOCE da sprovede u praksi.....
    A da li razumeš smisao ovog što si napisao? Druga rečenica je anihilacija prve tvrdnje, da je moguće registrovati vozilo na osnovu zahteva bez ikakvih priloga.

I šta si mislio pod nihilacija kazne?

Comment

• ZIV
      CBC Senator
      • 06.07.2009
      • 299
      • Beograd

Ako si bio duzan 250.000 dinara po resenju carine i odes u zatvor 250 dana da li ce neko i dalje da smatra da treba kazna da se plati ili je zatvor kompenzacija za placanje..Zatvor ponistava placanje kazne po odredjenoj racunici/kolicniku .Da li sam jasan? Ако neko ne zeli da plati kaznu da li treba ova drzava i mi kao pojedinci da klecimo molimo, secemo vene, vrsimo harakiri da se gosn kriminalac smiluje...Koliko godina, decenija, vekova treba nekog da umoljavamo da plati za ono sto je ucinio? Ima li neki rok za naplatu ili NEMA? Ko se stara da utera pare u budzet? Mi koji punimo budzet ili oni koji ga trose? ..A sto onda placamo one silne sluzbenike, sto ih hranimo, oblacimo, skolujemo, naouruzavamo, kupujemo automobile, dodeljejumo stanove? Zašto? Da bi gosn kriminalac bio komotan i ususkan...i mazen i pazen? Dokle?
      U nekom organizovanom sistemu bi se svi detalji oko registracije uneli u bazu podataka u MUPU i/ili ono sto vec godinama predlazem nekoj vladinoj agenciji koja bi se bavila time na jedan ozbiljan i profesionalan nacin...Ocarinis auto - ulaz podatka, platis takse - ulaz podataka, izvrsis tehnicki pregled - ulaz podataka, platis prenos apsolutnih prava - ulaz podatka.. i tako sve redom .I gle cuda velikog...dolazis sa JEDNIM JEDINIM PAPIROM koji se zove zahtev za registraciju vozila i licnom kartom...I za 20 sekundi odmah dobijas informaciju da li si prosao ili ti se izbacuje lista nedostataka, ili te dezurni milicioner hapsi i privodi na saslusanje i to odmah jos u salter sali. Falsifikatori ostaju bez posla, budzet drzave se puni redovno, nema korupcije u drzavnim organima....Znam da ima HILJADU velikih razloga koji kazu kako ovo ne moze....ali gle paradoksa upravo oni koji najvise gresaka prave, jer najgore rade, ili nerade svoj posao su najgrlatiji da kazu kako ovo ne moze...I sad tu logika umire, a organizovani kriminal se zadovoljno smeska...i porucuje kako ce ovo da traje narednih sto godina...Dokle vise?

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Tako sam i mislio! Upotrebljavaš pogrešne izraze i pogrešno tumačiš zakone. Ne radi se o poništenju kazne, nego zameni novčane u vremensku kaznu zatvora. Ne radi se o kompenzaciji, već o sprovođenja zakona. Ali to je već sasvim druga tema.

U tvom primeru, ako odeš u zatvor i izdržiš kaznu od 250 dana, rešenje je izvršeno. Čak i ako mu se kazna po nekom osnovu skrati!

Problem je samo, što mi nemamo nikakve mogućnosti, da urgiramo upućivanje osuđenog na izdržavanje zatvorske kazne.

Comment

• Steelmax
          CBC Početnik
          • 31.05.2011
          • 5
          • Pozarevac

Pogresni izrazi ? koji su pravi izrazi? problem i jeste sto se dvojako tumace isto ko i moje pitanje dali je neko kao savestan kupac uspeo da registruje ponovo auto .

Nije potrebno citirati post na koji se odgovara a koji se nalazi odmah iznad. Koristiti opciju "odgovori" koja se nalazi sa leve strane.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Sigurno da je, ali ga nećeš naći u ovom forumu. Ovde smo svi u jednom paket-aranžmanu političko-policijsko-pravosudnog kriminala i nema izgleda, da neko ponovo registruje vozilo, dok Sud u SM (ili neki drugi) ne stavi tačku u ovom skandaloznom procesu.

Možemo pričati šta hoćemo, ostaje činjenica, da smo kupili vozila od nepoznatog (zakonitog) vlasnika i dok sud ne kaže svoje, nema konačnog rešenja. Već sam nekoliko puta naveo, dobro je dok smo svedoci i oštećena strana u postupku, a bilo bi loše, da se bilo kome dokaže saučesništvo, ako mu je bilo poznato, da je vozilom počinjen prekršaj, ili krivično delo.

Života, da li je rešeno plačanje carine i ostalih dažbina u carinsko-upravnom postupku, kao što je navedeno u presudi u tvom slučaju? Da ne ulazimo u pravne termine, jer i novi Carinski zakon govori o carinsko-prekršajnom postupku, koji se vodi u skladu sa ZUP.

Comment

• ZIV
              CBC Senator
              • 06.07.2009
              • 299
              • Beograd

Komisja od 3 člana u carinarnici Š. treba da donese rešenje i da definiše šta je carina i PDV a sta su /zajednickim imenom/ kazne...E sad ima jedno elegantno resenje za koje nisam siguran da ce proci i da li uopste moze da prodje a koje bi sve resilo...Da se izdaju 2 rešenja za istu stvar...Po dobijanju prvog da se plati carina i PDV i pristupi registraciji a ovo drugo me ne....... Da li ceto biti delovodni broj 1560/1 i 1560/2 ili 1560 i 1561 nemam odgovor...Ovo bi sve resilo na relativno korektan nacin s tim da se u posebnom tuzbenom zahtevu trazi refundacija uplate... Ovako pokazes resenje, u njemu da se plati A,B, C.... i onda ti neko kaze ili sve ili nista...i ti onda ako si platio A dobijes nista...jer je u kumulativu A:B:C vece od vrednosti /trzisne/ tvog vozila....Konfuzno pricam ali ovo je sirova ideja....razdvajanje kategorija u resenju carine...

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Znači, nije rešeno. A tvoja razmišljanja su čista fantastika i to ne naučna. Problem je, isto kao u SM sudu, tko je stvarni vlasnik vozila, tko ga je, kada i na koji način uvezao?! U ostalom, sve ti je dobro poznato. Vrtimo se u krugu nepoznanica, kriminala, zakona i bezakonja!

Comment

• ZIV
                  CBC Senator
                  • 06.07.2009
                  • 299
                  • Beograd

Ne bavim se honorarnim radom na katedri za etiku, religiju, zakonodavni sistem, U toku naredne nedelje cu dobiti to resenje, Cela prica a ko je vlasnik tih automobila je besmislena, jer isti nije podneo nikakavu tuzbu da mu je auto neko ukrao. Posto nije ukrao /tuzbe nema a ja sam proveravao pre kupovine da li je vozilo kradeno/, niti ima podataka da je vozilo ukradeno napolje...onda je vozilo bilo u prometu uz saglasnost vlasnika. Kakav ugovor su sklopili takozvani vlsnik vozila i svi ostali to je njihov problem...Neka sud na osnovu cinjenica, dokaza, izjava dodje do tih podataka /ko je finansijer/...ali to je kao politicka pozadina ubistva premijera...Zasto bih ja kao savestan kupac gurao na vrh brda pricu kako je to sve pocelo.? Pa ima li drzava kapaciteta da udje u tu pricu i da ona istrazi ceo slucaj? Jedino Franjo ako zelis mozes aplicirati sebe za zamenika tuzioca za organizovani kriminal...Ja imam problema sa nekoliko komarca, zelim da ga efikasno resim, pravim mapu puta. a ako neko hoce da isusi 10 hektara mocvare, zbog to roja komarca WELCOME!! Ne vidim kako je to moguce bez maksimalne posvecenosti ljudi koji rade u sudu, MUPU, carini svim bitnim drzavnim sluzbama...A oni da to hoce da rese problem...do ovoga problema ne bi ni doslo...Tako da.....

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Da sam zamenik tužioca, slučaj bi odavno bio rešen! Ovako, kao privatni tužilac, iako imam po zakonu sva prava kao javni tužilac, osim onih koja mu po službenoj dužnosti pripadaju, u stvarnosti su ograničena samo na podnošenje tužbe. O tom problemu postoji cela studija, a ja sam iskusio bezbroj puta.

Tražio sam od banke potvrdu o realizovanom nalogu za uplatu carine i PDV, ali su me uputili na njihovog advokata, koji me je odbio i obavestio, da to mogu da dobijem samo preko suda. Kao što znaš, radi se o Agrobanci, filijala NS.

U drugom slučaju, prilikom kupovine megana, ljudi u Banci Intesa u Inđiji, gde je izvršeno plaćanje, veoma ljubazno su izvršili proveru i iz arhive doneli kopije naloga o izvršenoj uplati, iako to nisu bili obavezni.

Comment

• gligorijerori
                      CBC Početnik
                      • 25.11.2010
                      • 8
                      • Mač.Mitrovica

U SUP-u SM kazu:vozilo se ne moze registrovati ako je falsifikovana inostrana saobracajna dozvola,znaci ukoliko auto nema poreklo.Jedini nacin je da se nadje pravi vlasnik vozila(u mom slucaju u Italiji)i da on izvadi kopiju saobracajne.Njega je nemoguce naci jer je na falsifikovanoj dozvoli ime izmisljeno.Drugi nacin je da se vozilo otkupi na carinskoj licitaciji i na taj nacin se dobije racun od carine na osnovu kojeg se vozilo moze registrovati.Meni se ni ovo drugo ne isplati.Za mene bi bila premija bar kada bi mi vratili auto da ga prodam na otpad,ali oni nece da ga vrate dok se ne plati pdv i carina,a zasto bi placao to kad ne mogu da ga registrujem.Jel se i vama cini da nas neko vec duze vreme j... u mozak?

Comment

• ZIV
                        CBC Senator
                        • 06.07.2009
                        • 299
                        • Beograd

Ovaj zadnji post je horor i direktno zakucavanje logike u blato..Znaci defakto vozilo nam je oduzeto i samo se ceka da ili istruli ili da ga mi kupimo...A u zakonu se lepo kaze da se nesto moze kupiti ili prodati samo jedanput...Ako nisu ponistili placen porez na prenos apsolutnih prava onda je kupoprodajni ugovor ziv...Ako je on ziv onda je besmisleno da ponovo kupujem kupljen auto...Od koga? od drzave? Na osnovu cega je ona dosla u posed toga? Na osnovu toga što je meni oduzela...a ja se deklarisem kao savestan kupac?? U prvostepenoj kaze se da mi ,,dozvoljava se ponavljanje postupka registracije,,...a tom postupku sve ide ispocetka...placena carina i PDV, dokaz o preklu, placene takse i sve po redu...
                        Imamo dve alternative ili da pokusamo da platimo samo carinu i PDV i onda da pokusamo da se dalje borimo /bez placnja kazni jer je kumulativ veci od vrednosti vozila/ ili da se unapred oprostimo od vozila, lepo ih sahranimo i ozalimo...i da se zatim godinama tuzimo sa drzavom za odstetu jer je nas postene gradjane i kupce napravila kompletnim idiotima, a ceo potencijal svojih sluzbi i opreme ne koristi u zakonske namene...
                        Kao u hirurgiji da li da ti odsecemo obe noge i obe ruke i oba oka ..da bi ziveo ili da te pustimo da umres....Apsolutno nema WIN-WIN strategije....
                        Mislim da neka vrsta kolektivne tuzbe prema SM mora da krene i to sto pre,,,,

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Gligorijeori je u pravu! Može da ga otkupi u slučaju da bude rešenjem oduzeto i rešenje postane izvršno. Kao ekonomisti, poznato ti je, da se prodaja može izvršiti bez licitacije, posebno u ovakvim slučajevima.

Originally posted by ZIV
                          ...A u zakonu se lepo kaze da se nesto moze kupiti ili prodati samo jedanput
                          U kojem zakonu? Pa zar ti nisi najmanje treći kupac?!

[quote:1rx1kbgi]..Od koga? od drzave? Na osnovu cega je ona dosla u posed toga? Na osnovu toga što je meni oduzela...
                          Upravo tako, u slučaju da ti ga oduzmu, rešenjem na koje nemaš prava žalbe, ako si, kako kažeš "istukao" sva pravna sredstva.

... ja se deklarisem kao savestan kupac??
                          Džaba se ti deklarišeš, to treba da potvrde u Sudu! Jednu presudu imaš, još samo da to potvrdi sud u SM i Komisija UC.

U prvostepenoj kaze se da mi ,,dozvoljava se ponavljanje postupka registracije,,...a tom postupku sve ide ispocetka...placena carina i PDV, dokaz o preklu, placene takse i sve po redu...
                          To smo već nekoliko puta raspravili i ponovo pogrešna interpretacija: ne piše da se tebi dozvoljava...
                          A u ponovljenom postupku, kao svima, utvrđeno je: nisu plaćeni carina i PDV, dokazi o vlasništvu su falsifikovani, kao i sve ostalo, sem tvoga ugovora i potvrde o plaćenom porezu...

Mislim da neka vrsta kolektivne tuzbe prema SM mora da krene i to sto pre,,
                          [/quote:1rx1kbgi]
                          A koja vrsta i na osnovu kojih materijalnih dokaza?

Comment

• ZIV
                            CBC Senator
                            • 06.07.2009
                            • 299
                            • Beograd

Ovde ima gomila netacnosti i improvizacija. U zakonu o PDV se jasno kaze da neko moze postati vlasnik necega sklapanjem kupoprodajnog ugovora, fakturisanjem, placanjem PDV /i ili poreza u najsirem smislu. Ako je promet dobara vec izvrsen i placen porez onda se za isti predmet kupovine ne moze dva puta izvrsiti promet dobara. ..Drzava moze da tuzi i trazi obestecenje protiv okrivljenog ali je nekorektno da kao kolateral drzi moja automobil...Sta je pravni osnov takvog postupka? Ако direktor Tehnomanije /samo kao primer-nema veze sa životom/ ne plati carinu na plazma televizore a isti proda nama, a milicija dodje u spisak kupaca.....oce li drzava da ide od kuce do kuce i sakuplja televizore jer carina nije placena? Kakva razlika...i gace i kola su ROBA? Znaci ako sam ja postao vlasnik..ja moogu da prodam trecem licu nesto...da isti plati prenos apsolutnih prava i naravno robu ali ne mogu da prodam robu samom sebi. Zao mi je ali to NE POSTOJI u zakonu. Jedino ako Franjo ne napise neki tvoj Zakon o PDV za Zivotu, das narodnoj skupstini i ona ga izglasa. Jedan detalj je sumanuto blesav:Gledajuci sta je dato na vestacenje u Beograd, video sam da uplatnice nisu vestacene...Pa kakve to ima veze..falsifikovani su JCI? Tacno ali ko je proverio da li je po tako falsifikovanim JCI ipak doslo do placanja carine? Zasto nema analize tog detalja? Kako drzava zna da nije pacena carina i PDV?Sto se tice sumnje da li smo ja i gomila drugih sapatnika ,,savesni kupci,, ili po defaultu ipak nismo to vec klizi polako u neki opsti psiholoski problem...Predlazem da ako sam napravio bilo koji prekrsaj da se hitno kaznim, uhapsim, utamnicim, i sve ostalo po ,,radnom nalogu,, A sve insuinacije su zaista besmislene i otvaraju masu pitanja okrenutu ka licu koje postavlja takvo pitanje...Gde to pise? Pa pise o resenju o oduzimanju vozila, pise u prvostepenoj presudi, pise u drugostepenoj presudi, i pisace naredne nedelje u resenju carine...Ako treba da idem u Hag da i oni provere moju vinost ili nevinost idem kod Ratka...Prvim avionom... Recenicu da mi se ,,dozvoljava postupak ponovne registracije,,, sam procitao iz resenja MUPA...Sad sam u dilemi...da li je negiranje te recenice problem u memoriji ili je problem u vezi sa prethodnim delom. Dilema oko tuzbe je cudna...Posto je presuda pravosnazna, utvrdjene su cinjenice i otklonjena dilema oko vinosti vlasnika mogu da tuzim MUP za zloupotrebu sluzbenih ovlascenja, nesavesan rad u sluzbi..Masa detalja iz dokumentacije govori da ove registracije NIKADA nisu smele da prodju u MUPU i da ljudi ili ne znaju da rade svoj posao, ili nece da rade svoj posao, ili su korumpirani....četvrto nema....A jedan e-mail sa popisom JCI koji kosta 2 dinara je mogao da otkloni stetu od nekoliko stotina hiljada EVRA...U mom slucaju je ocarinjena -SUNCOKRETOVA SACMA-RINFUZA...i na tom broju JCI je falsifikatom uneto moje vozilo...Jedan telefonski poziv, jedan telegram, pismo, teleks, faks, e-mail, golub pismonosa, kojim je radnik supa u Indjiji mogao da proveri ovaj JCI nije sproveden a imao je obavezu da to uradi...Nekoliko pisljivih dinara...nekoliko desetina minuta...A placen si da radis to sto radis ...I imas sefa i nacelnika da te kontrolise...I sta sad i kome nije jasno? Ako to tebi prijatelju nije jasno..onda je meni sve jasno...

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Sve mi je jasno, osim zbog čega radiš, to što radiš! U svemu si jedino u pravu, da te registracije nisu smele da prođu u MUP.

Pošto se ove diskusije pretvaraju u lični obračun (ne mojom zaslugom), prekidam svako učešće u takvom tonu.

Comment

• ZIV
                                CBC Senator
                                • 06.07.2009
                                • 299
                                • Beograd

Dakle da ,,remiziram,, sto bi rekao Sojic
                                MUP u Sremskoj Mitrovici zeli da se plati>
                                1. Carina i PDV
                                2. Sve kazne i prekrsaji iz resenja
                                3. Da ti zatim oduzmu vozilo i prodaju tebi a mozda i ne na javnoj aukciji jer nemas potvrdu o vlasnistvu. Saberite sve lepo i vidite trzisnu vrednost vozila pa se lepo ,,nasmesite,, Dakle SUPERISKA..Blistavi nepoznati umovi i genijalci iz srbije...Udjes kod komsijine zene u krevet i lepo objasnis komsiji da je veoma relativno to sto on ima vencani list...vec i da ti po zakonu imas neka prava ...a komsinica jedra i zgodna...pa ko da odoli toj sreci....
                                Ako sve ovo prodje, bez prethodnog pravosnaznog resenja o trajnom oduzimanju vozila na osnovu izvrsenog krivicnog dela onda zbogom pravna drzavo moja...Ovo bi bili krupni koraci i povratak u 1945,1946,1947,1948 godinu kada su kozne jakne i dzipovi delili pravdu...

Comment

Working...
                                X