..kad je ovo sve OK, reci ti nama kako on izduvava?
CENA DIJAGNOSTICKOG SERVISA?
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Cilindar koji trokira ne može imati istu varnicu po vrednosti. Da li se to može meriti osciloskopom i strujnim klještama?
Da li se na senzoru radilice ili bregaste može videti kad neki cilindar trokira, osciloskopom naravno?
Sad idem da spavam, sutra u 5 pa opet naprej
Comment
-
-
Osciloskopom se moze mjeriti puno toga, zavisno od kvalitete instrumenta i korisnika. Ove BMW bobine nemaju kablova i potreban je zaseban dodatak u odnosu na konvencionalna kljesta osciloskopa. Sekundar je ponesto nedostupan. Ja sam koristio malo drugaciji pristup.
Da li se na senzoru radilice ili bregaste može videti kad neki cilindar trokira, osciloskopom naravno?
Comment
-
-
Brick. trokiranje se pojavljuje ciklicno i bez odredjenog ritma. Sad je tu, sad nije, nekad malo duze nekad krace. Los benzin ili priliv antifriza u cilindar / cilindre bi vjerojatno imao neki trajniji i stabilniji uticaj.
Da nisam naveo i eliminirao toliko komponenti, odgovori i pitanja bi poceli
od svjecica, kablova (koje ovaj motor nema), i ostalih osnovnih komponenti.
Automatska eliminacija svih osnovnih elemenata napravila je pometnju u centru za logiku. Svi su zaboravili koristiti alate, makar to bili "stap i kanap".
Moj pristup je u osnovi bio low-tech. Da skratim i pojednostavim, radilo se o samo jednom cilindru. Preliminarni test osciloskopom utvrdio je da su sve bobine i ubrizgavaci opskrbljene naponom i okidane od strane PCM-a, te da se dizne otvaraju i zatvaraju. Naizmjenicnost simptoma upucuje da je mala vjerojatnost da je ubrizgavac zacepljen, u tom slucaju bi trokiranje bilo stabilnije. Iskra je stalno prisutna. Proces eliminacije logicki upucuje na mehanicki problem u motoru.
Mjerenje kompresije nije pomoglo jer je nekoliko uzastopnih mjerenja pokazalo dobru kompresiju.
Karbonske naslage na ventilu bi mogle prouzrociti slican simptom. Obicno je to slucaj na vrucem motoru, kad komponente expandiraju.
Ovaj je trokirao i na samom startu, potpuno hladan.
Pouzdanost dijagnoze je zaista u pitanju.
Comment
-
-
nismo zaboravili koristiti alate manometar je veoma malo korišten,premerio je samo pritisak goriva.šta je sa potpritiskom usisne grane,ako se čuje zvuk,sigurno se mora manifestovati poremećaj pritiska u usisnoj grani u zavisnosti od toga da li motor trokira ili ne.zeko zeko sve bliže smo,ili ne?
Comment
-
-
Taman sam hteo da napišem servo ili nepovratni ventilALi nije nešto o?igledno, ovaj Vudriga uvek zamumulji
Comment
-
Comment