CENA DIJAGNOSTICKOG SERVISA?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: CENA DIJAGNOSTICKOG SERVISA?

Hvala na brizi,ali nema zaista potrebe za tim humanitarnim fondom.
    Što se obrazovanja tiče,taj prosečan i ne ume ništa drugo osim da menja ulje i podmazuje vrata.

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by Dora
      Već mu šaljem mušterije.
      Slaćeš mu dok se ne smori, fizički i psihički iscrpi, posle će da predje u fušere ili da promeni zanimanje. Vi ćete naći nekog drugog jer se ova ička od majstora pokvarila i više nije dobar majstor (čitaj jeftin) i tako u krug.

[quote:1fo0m34h]Pa ljudi, i majstor sa najslabijim prometom živi bolje od proseka, a to nije loše, jer mu je i obrazovanje prosečno...
      To vas žulja, pa loše ste škole izučili... Hteli ste da budete mudroseri i da imate veliku platu a da ništa ne radite, ja sam bio vukovac i izabrao sam nešto od čega ću moći da živim.[/quote:1fo0m34h]

Auuuu, kao opareni....

Radiće tako dok ne bude podizao cene, onda će da gubi mušterije, ulaže u marketing, širi delatnost ili opet da spušta cene. Tržište je neumoljivo!!!!

A za škole, mene ne žulja, nego pokušavam da objasnim da iza svakog truda treba da postoji i nagrada. Ako nećete da radite sa ljudima, zatvorite servise i tačka. Ili oterajte ljude visokim cenama. Što bi se objašnjavali sa čovekom 40 min, ako nije korisnik vaših usluga!!!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by Stratos
        Hvala na brizi,ali nema zaista potrebe za tim humanitarnim fondom.
        Što se obrazovanja tiče,taj prosečan i ne ume ništa drugo osim da menja ulje i podmazuje vrata.
        Slažem se. Zato ima i nadprosečnih kao npr Gavra sa ovog foruma. Čovek radi ono što 90 majstora ne zna i radi sve marke vozila. Mnogi bi rekli da ako je svaštar, onda ne zna ništa da radi valjano. A čovek ulaže u svoje znanje i to može da naplati!!!!

Comment

• chobo13
          CBC Senator XXL
          • 01.05.2009
          • 1274
          • pozega,srbija
          • AUDI,VW

eon,ne bih hteo da te citiran niti da ulazimo dublje u raspravu,sirokogrudna je tema.
          imam stalne musterije i to dosta njih duzi niz godina i funkcionisemo po principu kljuc u ruke sve sto fali u mom domenu na tom autu,naravno uz moju garanciju i dogovor koliko vremena se auto zadrzava kod mene i sta je prioritet,a za ostalo ako se pre zavrsi prioritetno!ne radim u bg kg ni u ns,gde maltene dok je radnog vremena ima delova za sta hoces,vec radim u provinciji odakle sve narucujem iz bg,ns i gde je problem naci deo za odredjeni auto!ali dogovorno se lepo sve to sredi i moram unapred musteriju da pripremim da ce ostati dan dva auto kod mene pa i ako je mali problem.
          inace,situacija sa finansijama kod prosecnih ljudi je teska zadnjih godina pa se i korigujemo prema tome,a ljudi naravno gledaju da ta vozila odrzavaju u njihovim mogucnostima ili ih prodaju.druge im nema!
          sve u svemu,tesko nama svima i majstorima i musterijama,jer ako se ova agonija sa kursom evra i poskupljenjima goriva i svega ostalog nastavi,bice naopako!posle ce nam ostati da ovde tipkamo i kukamo kao moj matori i njegova generacija za titovim vremenima!
          { kupih i ja EXTRA bike i pocecu da popravljam bicikle,tu lezi buducnost posla i zarade ako ovako nasta ve sa gorivom!
          da nije nekom nestala zuta bicikla iz dvorista,?}

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Radiće tako dok ne bude podizao cene, onda će da gubi mušterije, ulaže u marketing, širi delatnost ili opet da spušta cene. Tržište je neumoljivo!!!!
            To ti misliš i većina ovde što pišu, većina po glasanju ne misli tako. Tačno, tržište je neumoljivo samo ste i vi deo tog tržišta, svaki dan je sve više automobila koji nisu Jugo, Lada, Moskvič i slične zezancije sa prostim karburatorm. Mi čekamo da vam dosadi i dočekaćemo

A od tih 5000 će naročito da ulaže u marketing, širi delatnost i spušta cene

Ićeš ti u onaj ovlašćeni servis od 3 hektara što sam opisao u onom kilometarskom postu i posle ćeš biti sav srećan kad daš duplo više od prvi put traženog. Svaki dan to gledam, što više fušera meni sve bolje
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Pa u tome je i poenta. Pada prosečan dohodak, pada i prosečna zarada majstora. Tu se slažemo. Ostaće vam višak radnog vremena po većoj ceni, i onda morate da je spustite. Opet tržište.

Ja samo hoću da ublažim polemiku i približim obe grupe ljudi, i majstore i korisnike usluga. Jer jedni postoje zbog drugih i tu nema dileme!!!

Ali tih 5000 može samo da servisira gore pomenuta vozila i ništa drugo. Jednu perionicu sam odrao, zbog polomljenog senzora pokreta, kvrcnutog stakla, uništene sirene alarma kod pranja motora. I nemaju više fušere za perače, sada se pazi!!!!

A da li su kvalitetniji u ovlašćenom servisu, to je pitanje!

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

E,super.
                Ja sam shvatio da se tema odnosi na takve majstore kao što je Gavra i to i podržavam.Treba da se razdvoji ono što vredi od onog što podmazuje vrata i naravno da se i adekvatno plati svakom prema zasluzi(mada to nije prava reč).
                Tema i jeste da li bi "Gavri" platili jednom 50/60e za pouzdano pronalaženje kvara,ili "meni"(vidi potpis ) 4 puta po 15e i da kvar ni tada ne bude otklonjen.

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Postavlja se pitanje šta podrazumeva ta dijagnostika. Bolje je dati jednom 50 eura nego 4x15, ALI, ko kaže da prvi put za 15 evra neće biti rešen problem?!

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Iskustvo.... Pogledaj malo forum 450.000 poruka, bar 200.000 poruka kaže da neće biti iz prve otklonjeno.

https.autogas.rs

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Pa niko ne garantuje ni da će biti rešeno za 60 evra.

U svakom slučaju mislim da 50 evra nije mnogo, ako da TAČNU dijagnozu. A ako luta sa menjanjem delova, onda on meni treba da da 50 evra za izgubljeno vreme!!!

Comment

• Ljubo
                        CBC Senator
                        • 18.10.2005
                        • 278
                        • Kraljevo

raspisali se svi i uslo se u raspravu a nisam siguran da se vise zna ko za sta navija.

vlasnik vozila kao potrosac se tako i ponasa, odnosno kao potrosac.
                        gleda da za sto manje para kupi dobru stvar. ne znam, mislim da se svi oko ovoga mozemo sloziti.

zasto bih ja recimo za neku prostu uslugu isao kod skupog majstora, kada to isto mogu i ja odnosno Pera odraditi u svojoj garazi?
                        Desava se i to, da potrosac namerno nesto plati skuplje jer se posle moze hvaliti da je markirana roba, da je kupljena tu i tu, da...

zakljucak, barem sto se mene tice je taj da cu uvek gledati da za sto manje para dobijem sto vise.
                        ako je manja i prosta intervencija u pitanju, sam cu ili kod Pere u garazi srediti.
                        ako je ozbiljnija stvar u pitanju, naravno da cu traziti nekog proverenog, dobrog majstora za koga mislim da ce resiti problem koji imam, ali i to da me nece klepiti za cenu na nacin na koji rade ovlasceni servisi.

znaci, placam sve koliko realno kosta, ni manje ni vise od toga.
                        a trziste samo odredjuje cenu (kako lepo rece Eon)

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

@Eon
                          Pa ne garantuje, o tome se i radi, traži garanciju, udri ga ciglom, obesi ga za toj.. pertle, oglasi ga ovde na forumu... Šta ćeš da radiš za siću od 10 evra, ništa, pomiriš se sa sudbinom, pljuckaš ga malo onako tatrane ali ne pred njim i odeš kod drugog. Prča dva ista, priča tri ista, priča 4 ista, Priča 5 ajde sredi molim te ne pitam šta košta...

@Ljuba
                          Koliko si kompetentan da odrediš šta to realno košta, ok da odrediš šta je po tebi realno ili realno koliko možeš da platiš ali kako znaš šta je ralno? Mislim ne znam ni ja više koji treba da naplatim a ne mušterija da mi odredi koliko je ralno.

Što se tiče što manje za što više, pa to je normalno, svi bi to hteli pa i majstori. Nikom ne rastu evri na drvetu sem kolumbijcima.

https.autogas.rs

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Samo su u komunizmu mislili da može da se odredi cena nečega. Nažalost, tržište je pravi merač cene uz vrlo blage devijacije koje zavise od broja aktera sa obe strane.

Comment

• Valent Vudriga
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 2778
                              • USA

Posto stav potrosaca servisne usluge uvijek treba biti saslusan , pocet cemo s Ljubinim vapajem za kvalitetnim servisom.
                              Da li negde u zemlji Srbiji postoji negde neki majstor koji ce sam prekontrolisati auto i reci, eto, fali mu to i to?
                              Ili ja ne znam da ubodem majstora ili su moji svi takvi da im ti kazes sta ne valja i oni ko ovnovi samo to gledaju?
                              Kao sto vidis, tvoja tema nije obrisana vec je stavljena u prvi plan. U mnogim postavkama si u pravu, u nekima I nisi. Pokusat cu objasniti zasto.
                              (btw. jedini lik koji je sam cuo to cangrljanje a da to nisam bio ja, znate li ko je to bio? momak iz autoperionice!)
                              vise mi taj servis nije u opciji.
                              Vec si ranije pomenuo majstore I “majstore”. Trebas shvatiti da si i ti kao potrosac onaj koji tvori i jedne i druge.
                              Ti kao potrosac svojom odlukom da kupujes odredjenu vrstu usluge stvaras potraznju I time razvijas nivo te djelatnosti.
                              pitam za poveci ler gas i nevracanje odmah broja obrtaja... kaze majstor posle probne voznje da sam u pravu ali bez inicijative za resavanje problema - 160eur je step motor pa je to mnogo da se menja, a ne popravlja se.
                              Ocito se radi o neiskusnom sluzbeniku. Nije na njemu da odredjuje sto je puno za tebe. Jedna od mogucnosti je da nije bio siguran u ishod zamjene pa te je jednostavn uputio dalje. Sam je sebi napravio losu uslugu.
                              Uopste ga nije zainteresovalo zasto motor ne javlja gresku kada nema katalizator.
                              Sto bi s tim? To je kod vas standardna praksa. A mozda uopce nema ideju zasto bi to moglo tako biti.
                              i jeste da je onaj treci odradio generalku motora (manje vise sto je par manje bitnih srafova na kraju falilo pa sam ja budzio neke kada sam primetio)...
                              Ako se ne zalis I trazis reklamaciju, taj isti ce I drugima raditi tako. Jeste da je zezancija, no………….
                              mene nervira to sto 99% majstora ne zanimaju kvarovi za koje vlasnik auta ne pita.
                              ne zele uopste da se upustaju u razmisljanje razloga kvara ako se to ne trazi od njih.
                              Najvjerovatnije zato jer ne vjeruju da mogu prodati posao
                              I takve samoinicijativne poteze vide kao gubitak vremena.

Comment

• Valent Vudriga
                                CBC Senator XXL
                                • 02.04.2005
                                • 2778
                                • USA

izgleda da svi imaju posla preko glave pa rade samo ono sto im se kaze...
                                Po zadnjim izvjestajima, niko bas nije prezaposlen. Kao sto si mogao procitati, majstor cobo razmislja o servisiranju bicikla.
                                ja ne bih trazio od njih da odmah to poprave, jer nisam za to dosao, vec jednostavno sam pitao za misljenje, za savet, pa ako treba da se dogovorimo za termin intervencije.
                                Misljenje I savjeti nisu problem ukoliko se ne trazi misljenje koje treba biti rezultat dijagnosticke procedure.
                                lupanje motora... nisam ja imao problem sa tim sto tada nije dijagnostifikovan kvar vec sa tim sto 'majstor' nije uopste primetio problem dok mu ja nisam rekao da obrati paznju. a sve vreme intervencije ciscenja sistema je visio iznad upaljenog motora i turirao, prskao onim sprejom za ciscenje... pa majku mu, lik u autoperionici posle pranja motora je cuo da nesto ne radi kako treba, a majstor u ovlascenom servisu nije.
                                Sad si I sam naucio da nije majstor svatko tko drzi kljuc u ruci.
                                takodje,
                                Povisen ler gas je spomenut tek posto je zavrsen motor.
                                spomenut je i ranije ali je prioritet bilo lupkanje.
                                ali, ponavljam, nije u tome poenta sto ta popravka nije bila ugovorena.
                                stvar je u tome sto majstor nije uopste bio zainteresovan za resenje tog problema.
                                Sljedeci put kad naidjes na takvu situaciju, postavi direktno pitanje, mozda dobijes direktan odgovor.
                                Eon je napisao:Nije problem u skupim majstorima, već u neefikasnim!
                                Bravo, to je sustina cele price.
                                Ovo je vrlo pojednostavljeno. Tehnicki losa usluga je preskupa bez obzira na cijenu. Mnogi servisi ne teze efikasnosti jer se ne mogu naplatiti. Ocekivanja musterije su prevelika itd. itd. Cilj je sagledati obadvije strane medalje.
                                Placam koliko kosta i koliko mislim da vredi taj rad.
                                Sad postaje vruce. Kako ti formiras misljenje o vrijednosti tog rada ? Nisi mehanicar.
                                Uvek cu pre ici kod proverenog majstora koji nije bas derikoza ali ima svoju cenu u odnosu na neku varijantu kod Mike u garazi. Naravno, ovo zavisi i od vrste posla. Ne treba mi high-tech usluga za zamenu sijalice ili promenu ulja.
                                Dakle, ne ides u isti servis vec biras na osnovu trenutnog cjenika. Ne zelis biti pokrovitelj kvalitetnog servisa, vec biras onako kako odgovara tebi, mahom na osnovu cijene.
                                Ali, koliko god da kosta tvoj rad, odnosno da li si relativno skup ili jevtin, uvek ocekujem da ako u test voznji primetis jos neke nedostatke, da mi to i kazes i predlozis resenje.
                                Ja sam suglasan. I uvijek imam vrlo jednostavan prijedlog za rjesenje. Predlozim da se napravi uvid u situaciju, bila to vizuelna inspekcija, ili kompleksna dijagnostika, te da se pristupi servisu. Sve sto ti trebas napraviti je dati do znanja da si spreman pokriti troskove. Vrlo jednostavno.

Comment

Working...
                                X