CENA DIJAGNOSTICKOG SERVISA?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Fiat BRAVA 1.6 - nekad vuče normalno / nekad ne

Originally posted by villenjak
    "Dakle, nisi spreman platiti ono sto je potrebno".

E to "potrebno" je ovde vrlo rastegljiv pojam !
    Potrebno kome, koliko, po evropskom ili balkanskom standardu, ili "oderi ga danas, sutra je novi dan" !
    Izgubilo se poverenje, moj Vudriga a to je glavni preduslov za dobar posao, ako sam u pravu.
    Dokle god ti budeš razmišljao o tome koliko treba po tebi majstor ili dijagnostičar svejedno zaraditi, dotle ćeš plaćati bar dva puta više, kupiti razne pomoćne sknere da ti to sam odradiš jer oni deru, gubiti svoje vreme koje možeš iskoristi da zaradiš pare na onome što inače radiš za pare itd...

Poverenje? To mora biti obostrano i ja moram imati poverenje da si ti savesna mušterija. To što si potencijalna mušterija ne znači ništa a iz tvog pisanja vidim da nisi ni mušterija. Tačku dva si naveo da nećeš platiti ako ti en uradi posao, ok to ej uredu, ali sitnim slovima piše u ugovoru da ćeš odrediti koliko to košta jer nećeš platiti ono što taj traži, znači nisi mušterija nego mučenik koji želi popraviti auto a da ne košta.

Sad si možda imao sreće, sledeći put ćeš platiti ko zna koliko pogrešaka a onda sav sretan platiti opet ko zna koliko da te neko spase bede i nećeš se ljutiti.

Skoro svaki dan to gledam, kad kažem neku cenu opsuje mi mater, mislim na balkanske normalne cene, posle mesec dva dodje i sav sretan plati toliko...
    Majstori moraju raditi na sebi i servisima ali isto tako i mušterije moraju shvatiti da je prošlo vreme Juga kojeg svaki kovač popravi bilo gde, ovo ne može čekićem da se radi.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Mislim da je to ono pravo.I pismena garancija uz račun i radni nalog.Samo tada su svi zadovoljni.

Comment

• villenjak
        CBC Član
        • 24.04.2010
        • 13
        • Novi Sad

Za moj problem bio sam spreman platiti 100e. Ali problem je u tome što nema servisa sa tako dobrom preporukom da bih otišao u njega, jer u sistemu gde je veoma neizvesno sudsko poravnanje oko eventualne štete i materijalne nadoknade samo dobra preporuka dolazi u obzir.

Comment

• Valent Vudriga
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 2778
          • USA

Originally posted by villenjak
          Za ovaj moj problem bio sam spreman platiti 100e. Ali problem je u tome što nema servisa sa tako dobrom preporukom da bih otišao u njega, jer u sistemu gde je veoma neizvesno sudsko poravnanje oko eventualne štete i materijalne nadoknade samo dobra preporuka dolazi u obzir.
          Nemoj pogresno shvatiti moj stav. Ja mislim da se tebi treba pruziti kvalitetna usluga s garancijom. Htio sam reci da ti moras naci servis koji se trudi da pruzi kvalitetnu uslugu i da taj isti moras podrzavati ne ocekujuci popust. Mislim da i sami vlasnici podrzavaju ovaj sitem "malo para za malo usluge". Svi koji zele jeftinu robu i jeftine usluge podrzavaju kinesku ekonomiju.

Comment

• villenjak
            CBC Član
            • 24.04.2010
            • 13
            • Novi Sad

Naravno, i uvek sam spreman platiti i više za kvalitet. Kad sam zadovoljan, izvršnog majstora uvek počastim sa 10-20e. A u većini slučajeva je situacija takva da posle preuzimanja auto moram voziti na dubinsko pranje enterijera a da ne govorim o masnim ostacima prstiju po motoru ili instalaciji koja je ostala kao razbacana crevca.
            Pozdrav svima iz NS.

Comment

• gorky
              CBC Senator XXL
              • 08.06.2007
              • 860
              • Vojvodina,Kikinda

od pocetka vlada ne razumevanje,normalno je da bi musterije htele jeftinu kvalitetnu i brzu popravku,sta majstori sve zele necu ni da pricam,oni bar znaju,oni bi na svaka 3 pajsera jednog normalnog da ga pocaste sa 20 evra,malo karikiram ali je tako.ovde je izneta jedna interesantna stvar,musterije hoce otklanjanje kvara,ali da se promeni samo 1 ponavljam 1 deo koji uzrokuje kvar,u vecini je slucaj da su dva i vise losa ubile milosa,ili da su neke stvari stvarno za zamenu nezavisno od osnovnog kvara,a taj sumnjiv ili poluispravan deo moze i najiskusnijeg dijagnosticara da navede na krivi put prilikom trazenja kvara,ili majstor promeni samo taj deo koji je uzrokovao problem,a vidi recimo prljave injektore,ili lose kablove ili,ili,i ne zamene ih i auto kroz dva dana pocne ponovo da trza,sta se desava imas razjarenu biiiiip sutra koja je platila da se nesto sredi a to se desava ponovo,verujte mi da je tako...

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

imate pramalo zita u kukolju.

a to vezano za kvar, cenim da smo se vudriga i ja razumeli, ne zelim da mi se menjaju sijalice, celjusti, tapacira sediste i farba auto ukoliko motor trza. opet, karikiram. ako vidi prljave dizne, brizgaljke, injektore treba da me obavesti, trebalo bi i to da se sredi, toliko kosta i bilo sta drugo, sto primeti da je neispravno na kolima a ja da odlucim hocu, necu.

a ne da mi remontuje ispravnu bosh pumpu zato sto je zapusen filter u rezervoaru.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Izgleda da je teško naći univerzalan odgovor,a primenjiv u našem društvu,na ovo vrlo bitno pitanje.
                  Voleo bih da čujemo iskustva ljudi koji su negde napolju mušterije ili majstori,ali to je već neka nova tema.

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

viewtopic.php?f=326&t=43235

musterija: pali mi se lampica
                    majstor: promeni ulje
                    musterija: promenio sam ulje, nista nije resilo.

posto sam u fazonu sredjivanja foruma, ovakih primera sam procitao, kolk'o neces.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• villenjak
                      CBC Član
                      • 24.04.2010
                      • 13
                      • Novi Sad

Mislim da bi ovaj veoma dobar i edukativan forum, mogao biti i razmena iskustava klijenata u pojedinim servisima, pa bi se tako dobijale relevantne PREPORUKE za pojedine servise. Naravno, ne bi trebalo da preraste u reklamiranje, jer tu su moderatori koji bi to znali regulisati, ubeđen sam u to. Ali to je za neku novu temu.
                      Opet, mislim da kad se neko obrati za pomoć na forumu, po meni a možda i grešim, nije nikakav odgovor : "Obrati se majstoru, idi u dobar servis..." itd. Bilo ko da dođe na ovaj forum, po meni je željan znanja i tu dolazi do izražaja ona edukativnost ovog foruma. Pomoći bi trebalo čoveku do onog nivoa do kog je sposoban nešto da uradi sam na svom ljubimcu.
                      Naravno, ja sam ovde još nov forumaš i ne bih da ispadne da ja nešto tu pametujem, nego samo iznosim moje mišljenje sa kojim se neki i ne moraju složiti. A uvek ću respektovati različita od mog.
                      Pozdrav svima iz NS.

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

Servisi, osim rijetkih iznimki, ne nastoje ulagati sredstva i vrijeme u dijagnosticku uslugu zato jer je povrat rizican i neizvjestan. Cijela situacija, na korelaciji oprema, znanje, tehnicke informacije i musterija koja nema sredstva i nece platiti, je vise nego dovoljno da se nema ozbiljan interes za taj dio servisne djelatnosti.
                        Bukvar se ne uči iz sredine,tako da ja ne posećujem forume o građevini da bih naučio da gradim,jer ni nemam nikakve temelje za to,bavim se popravkom automobila.Ovo jeste veoma edukativni forum,ali ne razumem da neko traži da ovaj forum bude centar za obuku servisnih kadrova.Vrhunac tog bezobrazluka je kada je neko pitao za savet ovde i još napomenuo da mu savet treba da natrlja nos svom majstoru.

ALO BRE ,ne radi se to tako. Idete li kod najjeftinijeg zubara i ima li takav zubar adekvatnu opremu?(Zubar zato što je veći deo nacije krezub)

Drugari, iza svakog rešenog problema stoji skup malih sivih ćelija dovedenih u stanje da reše problem. Kako se dovodi u to stanje,verujem da je svima jasno,jer verujem da smo svi ovde "majstori svog zanata". Hoćete li primer: pre par dana razgovaram sa kolegom koji bi da postane ovlašćeni BRC serviser a za obuku mu traže 3000 eura + što je 150km u jednom pravcu od Beograda + papreno skupa oprema koju mora da kupi samo od njih + ulaganje u lager + neizvesnost otplate uloženog kroz vreme + u njegovom mestu potencijalno bi mogao da održava cirka 5 vozila a potencijalno da ugradi možda,ali možda dva ili tri godišnje,dobar je majstor ali šta vredi. A ovo je samo jedan mali segment života servisa. Znam,tako je u svakom poslu i u svakom poslu se zna ko je na kom nivou,pa birajte,za male pare se ne mogu kupiti velike stvari.
                        I tako...

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

Re: CIJENA DIJAGNOSTICKOG SERVISA?

Tema o fiatu ociscena od off-a, a postovi o dijagnostici, majstorima i Majstorima prebaceni ovde. Neki postovi su malo prilagodjeni spajanju da bi sve imalo smisla.

Diskusija moze da se nastavi

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

Re: CENA DIJAGNOSTICKOG SERVISA?

...
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Valent Vudriga
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 2778
                              • USA

Originally posted by zverko
                              resi mi problem ne pitam sta kosta ali pazi koliko ces mi udariti box jer moze i tebe da zaboli dzep nakon toga...
                              Tvoja postavka ne uzima u obzir mnoge faktore i pojednostavljuje situaciju. Ne kazem da je namjerno, ne znam.

Recimo da imas auto vrijedan 500E. Garaza ima satnicu od 50E. Imas kratki spoj negdje na instalaciji koji zahtjeva 4 sata za analizu / identifikaciju, plus jos dva sata za zamjenu i 100E vrijedan novi snop kablova. Sve zajedno 400E. Sto ti ocekujes od servisa u ovakvom slucaju? Dali pitas sto kosta? Dali platis, kazes hvala i odes zadovoljan uspjesnim ishodom servisa?
                              Dali se zalis i neces platiti? Platis, odes i iste noci vlasniku servisa razbijes / zapalis auto?

Ili najprije volis cuti sto je problem, koliko ce vremena trebati i koliko dijelova ce uzeti? Dali si svjestan da je analiza kvara proces koji zahtjeva vriujeme i da nitko ne moze ponuditi gotove rezultate unapred. Na koji nacin ti, kao musterija, utvrdjes dali je stvarno bilo potrebno xx vremena, ili da te je servis prevario. Dali, kad cijena dosegne odredjenu cifru, pausalno donosis odluku da si prevaren?
                              Sad zamisli da si u servis dovezao auto vrijedan 10.000E i da se radi o istom kvaru od $400 E. Dali je to i sada odgovarajuca suma.

Kako bi ti zelio biti tretiran od strane servisa da budes zadovoljan? Ako zelis, navedi neke konkretne postupke.

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

...
                                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...