Re: CENA DIJAGNOSTICKOG SERVISA?
Zamijecivanje simptoma ne bi trebalo poistovjecivati s istrazivanjem uzroka istih.
To bi sve trebao biti poticaj servisu da generira dodatni rad.
Ja bih ti to sve nagovjestio I istovremeno predlozio da ti operemo motor I tocno utvrdimo gdje curi. Naravno, uz odredjenu cijenu. Ako ti se ta ideja ne dopada, imam drugi prijedlog. Najprije pausalno zamjenimo brtve na poklopcu ventila, pa ako I dalje curi, idemo prema dole.
Ne reche li ti negdje da mijenjanje ulje I zamjenu lampica ne radis kod tog dobrog I skupog majstora. Ocekujes da ti servis bude posvecen s jedne strane, s druge nisi spreman tretirati servis na isti nacin.
Dobro se zna. Pitanje je dali ce svi napraviti pomak i odraditi svoj dio posla.
Kad bi takve poslove davao tom servisu sto ti radi dobar posao, vjerujem da bi dobio odgovor na bilo koje pitanje. Ovako serviser misli da mu nosis samo teske i komplicirane poslove.
Znaci, dobar majstor, koji je u stanju uspjesno popraviti kvar za nagradu mora raditi po jeftinijoj cijeni. Kako se to uklapa u trzisni odnos ponude i potreznje ?
U usporedbi s cim ? Sto tu znaci realno?
O tom po tom.
Naravno, pre svega ocekujem da primetis nedostatak ako ga ima, a ne da radis na njemu samo ako ti ja kazem da mu nesto fali.
Ja ti dovezem auto da mi promenis ulje.
NARAVNO DA:
1. ja ocekujem da mi kazes ako je nivo ulja pre zamene bio ispod minimuma
2. ja ocekujem da mi kazes ako primetis da negde curi ulje ili bilo koja druga (automobilska) tecnost
3. ja ocekujem da mi kazes ako primetis da auto ima veliki ler gas
4. .... da neravnomerno radi....
NARAVNO DA:
1. ja ocekujem da mi kazes ako je nivo ulja pre zamene bio ispod minimuma
2. ja ocekujem da mi kazes ako primetis da negde curi ulje ili bilo koja druga (automobilska) tecnost
3. ja ocekujem da mi kazes ako primetis da auto ima veliki ler gas
4. .... da neravnomerno radi....
Ja bih ti to sve nagovjestio I istovremeno predlozio da ti operemo motor I tocno utvrdimo gdje curi. Naravno, uz odredjenu cijenu. Ako ti se ta ideja ne dopada, imam drugi prijedlog. Najprije pausalno zamjenimo brtve na poklopcu ventila, pa ako I dalje curi, idemo prema dole.
Preduslov svih ovih ocekivanja je da si dobar majstor, tj. da primetis ako nesto nedostaje osim pukog obavljanja dogovorenog posla. nije ovde problem ni cena ni vreme za rad, samo da primetis i kazes sta si primetio.
Raspisali se svi i uslo se u raspravu a nisam siguran da se vise zna ko za sta navija.
zasto bih ja recimo za neku prostu uslugu isao kod skupog majstora, kada to isto mogu i ja odnosno Pera odraditi u svojoj garazi?
ako je ozbiljnija stvar u pitanju, naravno da cu traziti nekog proverenog, dobrog majstora za koga mislim da ce resiti problem koji imam, ali i to da me nece klepiti za cenu na nacin na koji rade ovlasceni servisi.
znaci, placam sve koliko realno kosta, ni manje ni vise od toga.
a trziste samo odredjuje cenu (kako lepo rece Eon)
Comment