CENA DIJAGNOSTICKOG SERVISA?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • chobo13
    CBC Senator XXL
    • 01.05.2009
    • 1274
    • pozega,srbija
    • AUDI,VW

to mogu da rade majstori u vecim gradovima,a samim tim ima i vece konkurencije i mnogooo vise takvih musterija.hocu da kazem,moze im se da cimaju ljude i uzimaju pare a nista da ne urade.kod mene u provinciji radi se drugacije.ne kazem da i ovde ne rade slicno u nekim situacijama.ali iz mog slucaja i jos nekih mojih kolega znam da ne mozemo tako da se odnosimo prema musterijama.meni kad dodje vozilo sa problemom,gledam da ga resim onako kako mora jer mnogo njih dodje i misli resice ga nekim budzenjem i slicno ne bi li manje kostalo.uglavnom,prvo skrenem paznju gde ne moze neko budzenje da pomogne i kazem kako bi trebalo da seodradi.a tad kad musterija shvati da je to najbolji nacin otklanjanja kvara,ja mu lepo saopstim cenu i kazem da ja stojim iza toga da je to problem,jer ako nije ja snosim posledice cene dela i moga rada.tad prihvataju i ne pitaju dalje nista,iako im se cena u startu nije svidela,ali ako resava problem,prihvataju oberucke.msm da je to korektno i da bi tako svi trebalo da odradimo i ne bi bilo cimanja i kuknjave od strane musterije.

Comment

• vladaomega
      CBC Senator XXL
      • 11.10.2010
      • 484
      • beograd

to je korektno I posteno.

Comment

• mishja
        CBC Veteran
        • 13.12.2013
        • 112
        • mladenovac
        • fabija, partner

to je Chobo zato sto si ti covek od obraza, sta sam ja trebao da radim kad odem kod majstora i kazem vuce mi fals vazduh, zameni mi na partneru kuciste filtera sa drukalicom 7000din., ono isto, jos da mi vrati ono staro kuciste izgubljen poklopac, trebao sam da mu se nahebem milosne keve, al bi posle opet ja zagulio, tuzba, odsteta i sve to, e zato kad me sad pita neko za njega, zna se

sto se tice cene dijagnostickog servisa, ona treba da bude nula, jel bez toga majstor ne moze da radi, ako misli da moze ne mora da kupuje, isto ako misli da mu ne treba alat i dizalica ne mora da kupuje

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

Ovde nije rec o losim majstorima,vec o onima koji znaju da rese problem.
          Cesto se desava da se utvrdi gde je kvar,ali musterija trenutno nema novca da plati celokupnu popravku.Primer,utvrdi se da na tom partneru treba da se skida i predihtuje bos pumpa,cena je 15000din.Majstor je potrosio bar sat vremena ne bi li nasao gde sve falsira.Sada treba reci majstoru hvala,bez ikakve novcane nadoknade,jer nije popravio auto i nonsalantno se odvesti sa svojim vozilom?
          Ponudjena cena je sa utvrdjivanjem i otklanjanjem kvara,u slucaju odustajanja od dalje popravke, koliko ne bi bilo skupo?
          ....Ako u nekom dogovorenom roku sakupite novac i dodjete na popravku,to sto ste platili,uci ce u dogovorenu cenu.
          Osiguravajuce kuce po pitanju stete na vozilima,placaju 2000din radni sat,bio to limar,mehanicar,farbar....neka to bude reper za dalju diskusiju.

Comment

• mishja
            CBC Veteran
            • 13.12.2013
            • 112
            • mladenovac
            • fabija, partner

i pumpu sam predihtovao 60e, opet nista
            po meni bez dijagnostike majstor ne moze da radi, to je u ovom veku osnovni alat, takvi su automobili, kao sto na svakom polju ima novina i ulaganja u opremu da bi bio konkurentan na trzistu tako je i sa dijagnostikom

a osiguravajuce kuce su dale tu cenu da ne bude kod nekog radni sat 2000 a kod nekog 5000, ako sam off brisite

Comment

• banekg
              CBC Senator XXL
              • 06.09.2010
              • 1274
              • Nis
              • Toyota Carina e 2.0

sto se tice cene dijagnostickog servisa, ona treba da bude nula, jel bez toga majstor ne moze da radi
              Ovo je odgovor na celu temu. Diagnostic Tools je naziv onoga sto majstori koriste. Tools znaci alati, pa sada zamislite nekadasnje majstore kako naplacuju upotrebu viljuskastog kljuca i gedore, pa vam majstor kaze.."znate ja koristim Facom a ne Unior, pa ce malo vise da Vas kosta"...
              Long Live CBC!!!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

90% mojih "dijagnostika" bez alata, samo znanje, iskustvo i gole ruke a gde se završavalo srećno po vlasnika jer je saznao šta mu ne valja a nije ostao da mi to uradimo se završavalo sa "koliko košta (ako pita)" i odgovorom, netreba ništa...

Ovaj odgovor me je uverio da sam totales glup i da od sada pa nadalje a i ubuduće prvo kažem, otvaranje haube je 500 dinara.

Ja ne verujem da si ti ovako nešto odvalio... U principu ako mušterija ima laptop u kolima onda bih ja njemu trebalo da doplatim pošto on ima više toolsa pri ruci ili pri kolima nego ja.. Ako još pored sedišta stavi i unior kutiju sa alatom onda idem pravo na bankomat, nem ti ja tih para kod sebe uvek... Moram mu uračunati, to jest sebi vreme koje će čekati dok se ne vratim sa bankomata...

Znači na ovom forumu ima tačno
                Teme23.975Poruke599.477Članovi16.602
                i u nekoj ozbiljnoj temi nikad nisam video gluplji citat i još gluplji odgovor.

Iz toga se vidi esencijalno nemanje pojma o čemu se ovde priča ali je jasno izražena želja da se kupi polovna kršina od auta sa troduplom kilometražom koju majstor mora održavati za baš onoliko novaca koliko mušterija želi da da, ne koliko ima, nego koliko želi da da. Sve preko toga je sramota...

Sad bih se zaukao u mom stilu ali neću prema tebi ko da kupi i kako tools ali da dodam dva glupa primera. lap top nije namenjen da radi an kiši i po zimi il ida se unosi u topla kola a pre toga je bio na ... Crkava lako ili teško ali crkava... Kraće traje od kućne upotrebe, treba kupiti nov ma nećiu dalje... neću ni na forum više...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TECA
                  CBC Senator XXL
                  • 14.10.2007
                  • 2355
                  • Oz

i pumpu sam predihtovao 60e, opet nista
                  po meni bez dijagnostike majstor ne moze da radi, to je u ovom veku osnovni alat, takvi su automobili, kao sto na svakom polju ima novina i ulaganja u opremu da bi bio konkurentan na trzistu tako je i sa dijagnostikom
                  Znaci, dosli smo do 15000,a problem ostao

Za ovaj slucaj vam ne treba nista od dijagnosticke opreme,treba vam neko ko zna i ume....nije sve u alatu!

Comment

• vladaomega
                    CBC Senator XXL
                    • 11.10.2010
                    • 484
                    • beograd

zasto bi uopste neko kupovao alat I sa njim radio za dzabe? u ovlascenom servisu dijagnosticki pregled vozila 3500din ,vizuielni 1500. znaci dobar dan 5000? znaci vulkanizer skine tocak potopi u kadu sa vodom I kaze ovde je busna guma I to netreba da kosta nista?

Comment

• TECA
                      CBC Senator XXL
                      • 14.10.2007
                      • 2355
                      • Oz

Forum ti je virtuelni svet,sve je moguce

Comment

• banekg
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2010
                        • 1274
                        • Nis
                        • Toyota Carina e 2.0

U neki servis se ide da se nesto popravi, a ne da se uradi dijagnoza. Dakle, dodjem kod majstora i kazem izvolite auto, ne radi. majstor kaze, zvacemo Vas kada bude gotovo. Sutradan, dodjem po auto, dobijem racun sa spiskom zamenjenih delova i ispravan auto. Hvala i dovidjenja. Cime ce ga izvesni majstor popravlljati, ne zanima me.
                        Ko dodje u servis i trazi da mu se uradi dijagnostika, treba mu uzeti 1000e i oduzeti auto, a i poslati ga na posmatranje
                        Long Live CBC!!!

Comment

• mishja
                          CBC Veteran
                          • 13.12.2013
                          • 112
                          • mladenovac
                          • fabija, partner

Lupa mi nesto na trapu, uzme majstor pajser i kaze to je i to, dijagnostika kosta 50e koju je uradio sa pajserom, jer je tako jedino mogao da dijagnostikuje kvar.

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

Doso covek sa opel astrom kod komsije majstora. Ja u servisu onako komsijski.

Kaze doso sam da mi izmeris kompresiju, onako cenim da mu je neki prijatelj. Vidim da nema intenzivne komunikacije.

A sta si uradio pita majstor! Pa radio mi jedan majstor glavu i menjao dva ventila al opet ovaj klip ne radi pa sam doso da mi

izmeris kompresiju. Pa sto ti on nije izmerio kompresiju? Pa nema alat! On kaze da je sad sve dobro nego da me sad zeza struja.

Meni zao decka ja ustao da pogledam mogu li da provalim sta je, sumljam na vakum kocnice.

Gledam proveravam a proverava i majstor al sve nesto neobavezno onako preko...

Ode on da uzme nesto ja za njim pitam ga ko ti je ovaj? Kaze nemam pojma doso pre 15 dana ja mu izmerio

kompresiju i reko mu da mora da se skine glava i da je verovatno ventil a mozda i klip. Nisam mu nista

naplatio reko da skupi pare pa ce da dodje. I evo ga sad sa ovom pricom.

Pridje on decku i pita ga sta oce! Kaze decko da mu se sredi struja na tom klipu i da izmeri kompresiju.

Nije do struje proverio sam, nemas kompresiju ko i pre par dana. Nema sta da merim.

Cuti on cuti majstor, ja gledam situaciju! Pita decko sta da radimo? Majstor kaze pa mora glava da se skine

reko sam ti pre neki dan. Pa skidao je majstor i kaze da je sve u redu.

Majstor mu rece ajde idi ti onda kod nekog elektricara neka ti on resi problem ja ne mogu i okrenu se prema stolu.

Ja ispratim decka aj zdravo.

Comment

• b_samardzic
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 1557
                              • Smederevo

Originally posted by mishja View Post
                              Lupa mi nesto na trapu, uzme majstor pajser i kaze to je i to, dijagnostika kosta 50e koju je uradio sa pajserom, jer je tako jedino mogao da dijagnostikuje kvar.
                              Koliko vremena cenis da si oduzeo majstoru uterivanjem auta na kanal, pricom sa njim pregled pajserom i opet prica pa isterivanje

auta. Reci gde radis tj opisi svoje radno mesto.

Comment

• vladaomega
                                CBC Senator XXL
                                • 11.10.2010
                                • 484
                                • beograd

pa brate kupi I ti pajser I radionicu sa kanalom I naplacuj 50eur ako mislis da je to moguce

Comment

Working...
                                X